• Home
  • Van de voorzitter

Van de voorzitter...

evert

Na de zomervakantie gaan we weer beginnen aan een nieuw zaalvoetbalseizoen 2018/2019.

Een nieuw seizoen waarin we de weg, die we vorig jaar in hebben gezet, gaan voortzetten. Dit houdt in dat we weer met 4 poules gaan beginnen met in totaal 34 teams, helaas weer minder teams dan afgelopen jaar. Wij zullen er dan ook alles aan doen om dit te promoten en hopen dat jullie in de vriendenkring dit ook zullen doen, zodat we ook volgend jaar weer meer teams in de zaal kunnen verwelkomen. Alvast bedankt!. Doordat er minder teams zijn gaan we de poules anders indelen en proberen dit op sterkte te doen met als uitgangspunt de eind klassering van vorig seizoen. In de hoofdklasse gaan we een hele competitie spelen met 6 teams,  1e en 2e klasse met 9 teams en in de 3e klasse met één team meer. Hiermee spelen we weer een halve competitie tot aan de kerst. Voor het begin van de 2e helft van het seizoen zullen we jullie informeren over de nieuwe indeling. De promotie- en degradatieregeling wordt aan het begin van dit seizoen bekend gemaakt op de site. Aan het einde van het seizoen zullen de prijzen dan weer verdeeld worden op basis van de eindstand na de 2e speelronde.

Er zijn 6 teams die doorgaan onder een nieuwe of bestaande sponsor en helaas hebben zich 10 teams voor dit seizoen afgemeld. Ook komen er 5 nieuwe teams dit seizoen in actie.

Op de jaarvergadering van afgelopen mei is een ieder nogmaals op het hart gedrukt dat onze vereniging enkel en alleen bestaat uit vrijwilligers, zowel het bestuur en scheidsrechters als zaalwachten. Dit houdt in dat van een ieder verwacht wordt enige coulance te hebben voor deze mensen die allemaal voor jullie in het spier zijn en ervoor zorgen dat jullie met plezier kunnen voetballen. Wij willen dit ook heel graag voortzetten!. Afgelopen seizoen hebben zich enkele incidenten voorgedaan, zoals hard spel en verbaal geweld, wat we liever niet zien op en om het veld met als gevolg vele rode kaarten en dus schorsingen. Vele hiervan zijn aan het einde van de wedstrijden omdat spelbederf ook bestraft wordt met een kaart. Ik ga er dan ook van uit dat de teams de verantwoordelijkheid nemen en de spelers hierover informeren. Verder wil ik jullie wijzen op de site aangegeven spelregels. Ook het niet afzeggen van wedstijden wordt volgend jaar als punt op de agenda van de jaarvergadering gezet, dit omdat er een aantal teams niet afmelden en dit zeer frustrerend is voor zowel ons als bestuur als de tegenstanders. We willen hier consequenties aan verbinden wat op de afgelopen jaarvergadering unaniem werd ondersteund door de aanwezige leden.

Elk team ontvangt binnenkort de factuur van de teaminleg, welke voor de start van de competitie betaald moet worden en een spelerslijst met daarop de spelers zoals die het voorgaande seizoen bij ons bekend waren. Deze lijst dient, het liefst voor het seizoen, per mail retour gezonden te worden zodat het bij de start van het seizoen compleet klaar ligt op de wedstrijdtafel. Op de eerste speelavond kan men eventuele wijzigingen nog doorgeven bij het wedstrijdsecretariaat. Gebeurt dit niet dan zal het bestuur minimaal 12 spelers in rekening brengen bij het bepalen van de spelerscontributie. Aanmeldingen van extra spelers gedurende het seizoen zullen bovenop de 12 spelers worden berekend. Aan de hand van de ingeleverde spelerslijst en eventueel later toegevoegde spelers wordt de verschuldigde spelerscontributie bepaald. De verschuldigde spelerscontributie per speler dient voor 1 november per bank betaald te worden. Teams die hier niet aan voldoen, krijgen per speelavond 1 punt in mindering, tot een maximum van 3 punten.

Ik wens alle teams weer een mooi maar vooral sportief seizoen toe !

Met vriendelijke groet,
Evert Tolsma

Laatste Nieuws