Beumako kan titel ruiken na knappe overwinning

Inmiddels gaan we zo richting het einde van de competitie en dat betekent dat de prijzen verdeeld gaan worden. Wie wordt er kampioen? En wie degradeert er? Genoeg redenen om vandaag weer vol gas te geven om de punten binnen te halen. Weten of jouw favoriet goede zaken heeft gedaan? Je leest het hieronder

Hoofdklasse

ZM Beweegcentrum – Bogt fen Gune / Veltman vloeren 2-1

Waar de ene bovenin meedraait daar vinden we de andere terug aan de onderkant van de competitie. En dus stond er voor beide genoeg op het spel want wil je nog enigszins kans maken op de titel dan moest er gewonnen worden al gold dat ook voor de gasten die niet willen degraderen. En zo werd het gelijk een spannende open wedstrijd waarin het alle kanten op kon vallen. Het waren dan ook de gasten die uiteindelijk de score wisten te openen. Het was Frank de Vries die aan de bal kwam en vanuit de draai wist hij de bal netjes binnen te werken 0-1. De voorsprong was er en dus werd de jacht gemaakt naar meer treffers. Ondanks dat gaf de thuisploeg niet op en dat leidde uiteindelijk tot de verdiende gelijkmaker. De bal kwam voor de voeten terecht van Mateusz Roman Ijpe en deze kon simpel binnen tikken 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus was het de vraag wie kan er nog de winnende maken? De voorsprong kwam er uiteindelijk wel want Wessel Roorda omspeelde de doelman waarna hij simpel kon binnen werken 2-1. En zo moesten de gasten weer in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook maar gescoord werd er uiteindelijk niet meer en daardoor behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten.

Royal Steensma – Sportcafé de Trije 4-8

Met negen versus zeven punten moesten beide ploegen winnen wilde het niet in de degradatiestrijd raken. En dus was dit een boeiend duel om te volgen. Het duurde dan ook niet lang voordat de ban gebroken werd. Het was Karst Hannema met een laag schot in de rechterhoek en daarmee tekende hij voor de 0-1. Al snel bleek wel dat de gasten de iets bovenliggende partij was al bleef de thuisploeg goed in de wedstrijd. Veel doelpunten vielen er dan ook en hierdoor kon het telraam erbij gepakt worden. Voor de gasten wist Karst Hannema uiteindelijk viermaal te scoren, Marco de Groot tweemaal en Gerlof Dijkstra tweemaal. Daartegenover scoorde voor de thuisploeg Mathijs Buma, Rinnert Tolsma, Marwin Tolsma en Evert Tolsma. Hierdoor eindigde dit levendige duel in een 4-8 eindstand.

Tweede klasse

North Line – Keizer Autoschade 4-6

Met de nummer vier tegen zes en een verschil van drie punten was dit voor beide ploegen een belangrijke pot. En dus was de spanning aan de start van de wedstrijd wel te voelen. Het duurde uiteindelijk vijf minuten voordat de ban werd gebroken. De bal kwam voor de voeten teerecht van Mike Buurman en deze kon simpel binnen tikken 0-1. De ban was gebroken en dat was een recept voor meer. Dat meer kwam er ook want drie minuten later was er een goede uitgespeelde aanval waarna Teunis van der Boon de bal door de benen van de keeper schoot 0-2. Het gaatje was geslagen maar de tegen reactie kwam er gelijk want de bal kwam terecht bij Rudmer Hoekstra en deze wist simpel binnen te tikken 1-2. De spanning was weer terug en helemaal als Jesse Hooghiemsta vijf minuten voor de pauze simpel wist binnen te tikken 2-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want na een fout in de verdediging was het Jesse Hooghiemstra die wist te profiteren en daardoor werd het twee minuten voor de rust 3-2. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust. De tweede helft was een minuut onderweg als Marcel Koning één op één komt met de doelman en deze bleef ijzig kalm waarna hij simpel raak schoot 3-3. Toch was deze stand maar van korte duur want drie minuten na deze treffer was het Teunis van der Boon die hard wist raak te schieten en dus was het alweer 3-4. Diezelfde Teunis van der Boon kwam zeven minuten voor tijd één op één met de doelman en wederom bleef hij kalm waarna hij raak schoot 3-5. En dus moest de thuisploeg in de slotfase alles of niets spelen. Dat gebeurde ook maar wel met de consequentie dat Marcel Koning twee minuten voor tijd kon scoren op een leeg doel en daardoor werd het 3-6. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Jesse Hooghiemstra die de bal in de korte hoek schoot via de binnenkant van de paal en daardoor eindigde dit duel in een 4-6 eindstand.

Offinga kappers – WR Unit 2-4

Waar de thuisploeg nog vol strijd om het kampioenschap daar strijden de gasten tegen degradatie. En dus stond er genoeg op het spel voor beide ploegen. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan dit duel en dat leidde na zes minuten spelen tot de openingstreffer van dit duel. Een rebound kwam terecht voor de voeten van Milan Derkx en deze kon simpel binnen werken 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Deze kregen ook wel mogelijkheden om te scoren maar de trekker werd maar niet overgehaald. Dat deden de gasten wel en dat gebeurde drie minuten voor de pauze. Tieme van Marrum zette een actie in op de achterlijn waarna hij de keeper knap passeerde 0-2. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te gaan worden. In de tweede helft bleven beide ploegen weinig voor elkaar onder doen en hierdoor bleef het enorm spannend. Het duurde dan ook twaalf minuten voordat een volgende treffer een feit was. De bal kwam voor de voeten terecht van Willem Nieuwhof en deze kon simpel binnen tikken 1-2. De spanning was terug al was dat maar van korte duur want een minuut later was het Tieme van Marrum die de bal kreeg doorgekopt en voor een leeg doel kon hij simpel binnentikken 1-3. Diezelfde Tieme van Marrum was even later weer trefzeker waarna hij een lange bal weet binnen te koppen en daardoor werd het 1-4. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld al wist Feike Nieuwhof nog eenmaal te scoren middels een hard schot en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-4.

Rin-Tec – SDV Keukens en meer 6-5

Een ware kraker aan de bovenkant van de competitie en dus kon dit wel eens een leuke wedstrijd gaan worden. Leuk werd het zeker want na vijftig seconden spelen was het al raak. Willem Miedema was zijn man te snel af waarna hij hard binnenschoot 1-0. Een wervelende start dus en dat zorgde ervoor dat de wedstrijd nog opener werd. Beide ploegen kregen mogelijkheden om te scoren maar toch duurde het even voordat de trekker werd overgehaald. Met nog vijf minuten en vijftig seconden op de klok is het dan wel raak. Het is Eric Reversma die aan de bal komt en zijn schot eindigt strak in de hoek 1-1. Toch zou dit niet de ruststand gaan worden want met nog vijftig seconden op de klok is het Jorn Lars van Beem die een vrije trap weet binnen te werken en daardoor werd de ruststand bepaald op 2-1. Deze score werd na drie minuten en tweeëntwintig seconden spelen in het tweede bedrijf verder uitgebreid. Jeffrey Jellema was zijn man te snel af waarna hij hard binnenschoot 3-1. Dit doelpunt leek de nekslag te wezen want twee minuten later was het Gerco Thom de Boer met een goed afstandsschot en deze eindigde strak tegen de touwen 4-1. Maar daar dachten de gasten blijkbaar anders over want binnen drie minuten wist Henk Helmus tweemaal binnen te schieten en daardoor werd het 4-3. De spanning was weer geheel terug en dus kon het weer alle kanten opvallen. En dan met nog zes minuten en tweeëntwintig op de klok is het Gerco Thom de Boer die zijn tegenstander te snel af is waarna deze hard binnen werkte 5-3. Maar hiermee was het nog niet gedaan want anderhalve minuut later was het Eric Reversma die snel weg was waarna hij hard de trekker over haalde 5-4. In de slotfase wiste beide ploegen nog eenmaal te scoren en daardoor eindigde deze wedstrijd in een 6-5 eindstand.

Derde klasse

CK Corporation – Zaalvoetbalteam ex BTW 5-1

Waar de ene strijd tegen degradatie daar maakt de andere nog kans op de titel. En dus stond er voor beide ploegen genoeg op het spel. Beide ploegen begonnen dan ook fanatiek aan de wedstrijd. Toch duurde het negen minuten voordat de ban werd gebroken. De bal kwam terecht bij Aadil Doada en deze wist van dichtbij binnen te werken 1-0. Diezelfde Aadil Doada herhaalde dit kunststukje twee minuten later wederom en daardoor werd het al snel 2-0. En dus was het gaatje geslagen en moesten de gasten in de achtervolging gaan. Helemaal wanneer het twee minuten na de pauze opnieuw raak was. Het was Menno Hiemstra met een goede individuele actie en zijn schot eindigde hard tegen de touwen 3-0. Hiermee leek de overwinning wel binnen te wezen. Dat bleek uiteindelijk ook zo te zijn want drie minuten later was het Pedro Lopez die één op één kwam met de doelman en hij werkte simpel binnen 4-0. In deze fase van de wedstrijd ging het snel met de score want drie minuten later was het Dokan Karadag die de bal door de benen van de keeper schoot en daarmee tekende hij voor de 5-0. De eindstand werd twee minuten voor tijd uiteindelijk bepaald op 5-1 nadat Gerrit Scharringa de bal via de onderkant van de lat binnenschoot.

Braak financiële diensten – Lahaise schoonmaak & glasbewerking 3-2

Met veertien en dertien punten doen beide ploegen het goed in de competitie. En dus kon het wel eens een interessante wedstrijd gaan worden. Waar beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder deden daar bleek dat ook wel in deze wedstrijd. Beide ploegen zochten de aanval waar kon en stonden verdedigend goed. Het duurde dan ook zestien minuten voordat de eerste treffer een feit was. Het was Cornelis Boonstra met een hard schot vanaf de zijkant van het veld en deze bal ging via de binnenkant van de paal binnen 1-0. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Het enige wat anders zou wezen is dat er sneller gescoord zou gaan worden. Na negen minuten spelen was het Stijn Beerends die één op één kwam met de doelman en deze bleef rustig en schoot beheerst raak 2-0. Nu ging het snel want twee minuten later was het wederom raak. Een voorzet kon simpel binnen gewerkt worden door Stijn Beerends en dus was het 3-0. De wedstrijd leek hiermee gespeeld te wezen maar daar dachten de gasten blijkbaar anders over want drie minuten na de vorige treffer kwam Clint Baks één op één met de doelman en ook hij wist doel te treffen 3-1. Kon het dan toch nog spannend worden? Ja leek het antwoord te gaan worden want twee minuten voor het einde was het Meindert Jan Feenstra die van dichtbij wist raak te schieten en daardoor werd het 3-2. Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand te wezen en dus boekte de thuisploeg een keurige overwinning.

Roosma schilders – BSH Partyservice 10-0

De koploper speelde tegen de hekkensluiter en dus leek het een simpele overwinning te gaan worden voor de thuisploeg. Toch gaven de gasten goed weerstand in deze openingsfase en dus duurde het twaalf minuten voordat de ban gebroken werd. Elmer Feenstra kwam één op één met de doelman en deze wist hard binnen te werken 1-0. Hiermee was het ijs gebroken en dat betekende meer treffers. Twee minuten na de openingstreffer was het Nivisan Kanagaratnam die van dichtbij de bal hoog wist binnen te werken 2-0. Diezelfde Nivisan Kanagaratnam was twee minuten later wederom trefzeker en weer was het van dichtbij raak 3-0. Toch was het hiermee nog niet gedaan want Elmer Feenstra bepaalde de ruststand op 4-0 nadat hij van dichtbij wist raak te schieten via de verdediger. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was het de vraag alleen nog hoe hoog wordt de score? De tweede helft was vier minuten onderweg als keeper Mustafa Senol Turkmen een solo inzet over het gehele veld waarna hij hard binnenschoot 5-0. En zo bleven de doelpunten vallen want drie minuten later was het Lasse Burgsma die simpel wist binnen te werken 6-0. Diezelfde Lasse Burgsma was een minuut later wederom trefzeker nadat een goed uitgespeelde aanval bij hem terecht kwam en zodoende kon hij de bal in het lege doel schuiven 7-0. In de slotfase wist de thuisploeg nog driemaal de trekker over te halen en daardoor eindigde dit duel in een 10-0 eindstand.

Vierde klasse

Martens fish & chips – Visual Reklame 3-2

Waar de ene nog enigszins kans maakt op de titel daar draait de andere mee in de onderste regionen van de competitie. Ondanks het verschil op de ranglijst deden beide ploegen in werkelijkheid weinig voor elkaar onder. Het duurde uiteindelijk zes minuten en tien seconden voordat het bal werd geopend. Het was Thimo Hellinga met een mooie chip bal en deze viel heerlijk binnen 0-1. Toch stond deze voorsprong maar drie en een halve minuut op het scorebord want toen was daar Marcel Keizer die zijn man te snel af was en hij wist hard binnen te werken 1-1. En zo bleef de wedstrijd volledig in evenwicht. Drie minuten en achtenvijftig seconden na de gelijkmaker was het wederom Thimo Hellinga die heerlijk binnen schoot en daarmee bezorgde hij zijn team de voorsprong 1-2. Toch zou dit niet de ruststand gaan worden want met nog drie minuten en negenenveertig seconden op de klok is het Gerben Terpstra die er vandoor was en hij wist simpel binnen te werken 2-2. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Zo bleven beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Het duurde dan ook maar drie minuten en negentien seconden voordat de volgende treffer een feit was. Het was Simon van der Walt met een heerlijk schot en daarmee liet hij de keeper kansloos achter 3-2. En dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Beide ploegen kregen nog genoeg mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet en daardoor behaalde de thuisploeg een minimale overwinning.

Verno verhuur – Anytime fitness Harlingen 6-2

Het verschil op de ranglijst was maar drie punten in het voordeel van de thuisploeg. En dus was het afwachten hoe deze wedstrijd zich zou ontwikkelen. De start was voortvarend en de eerste mogelijkheden waren al gauw een feit. Het duurde uiteindelijk zeven minuten voordat de eerste treffer een feit was. Na een goede sprint was het Gijs Bakker die hard raak schoot 0-1. Toch stond deze stand maar drie minuten en zesenveertig seconden op het bord want toen was daar Jelte Hanenburg met een hard schot dat binnen vloog 1-1. De thuisploeg besloot door te drukken want één minuut en vijf seconden later was het Ane Jan Jukema die een vrije trap wist binnen te werken en daardoor was de voorsprong er voor de thuisploeg 2-1. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. Lang duurde het daarin niet voordat de volgende treffer een feit was. Na één minuut en achttien seconden spelen was het Ane Jan Jukema met een mooie geplaatste bal en deze viel heerlijk binnen 3-1. Het gaatje was geslagen en die werd acht minuten later nog wat groter. Klaas Auke Dijkstra was sneller dan zijn tegenstander waarna hij hard raak schoot 4-1. Gelijk hierna werd de bal goed onderschept waarna de tegen aanval goed werd uitgespeeld waarna Klaas Auke Dijkstra raak wist te schieten 5-1. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld. Helemaal als Dirk Jan Volbeda de score verder uitbreidde met een mooie volley en daardoor werd het ook nog 6-1. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Gijs Bakker die de keeper met een goed schot kansloos achter liet en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-2.

Beumako – Project eindbaas 5-1

De koploper speelde vandaag tegen een middenmoter al is het verschil op de ranglijst maar zes punten verschil. En dus moesten de gasten vandaag winnen wilde het nog kans maken om de bovenste plekken. Toch bleek al snel dat de thuisploeg iets sterker was dan de gasten. Dat leidde dan ook al snel tot de openingstreffer van het duel. Gerben Jellema schoot de bal strak in de kruising en daardoor werd het 1-0. Deze voorsprong zou uiteindelijk niet meer in gevaar komen ondanks een treffer van Patrick Hoekstra. De thuisploeg wist namelijk nog viermaal te scoren via Levi voor ’t Hekke tweemaal, Jochem Wielenga en Monem Hanzabek en daardoor eindigde deze wedstrijd in een 5-1 eindstand.

Vijfde klasse

Bouwbedrijf van Marrum – Van der Woude fietsen 1-7

Met een ploeg uit de onderste regionen tegen de koploper beloofde dit een zware wedstrijd te gaan worden voor de thuisploeg. En zwaar werd het ook want vanaf eerste minuut draaide de gasten op volle toeren. Dit leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. Ken Knoeff schoot de bal hard raak en daardoor werd het 0-1. Maar hier bleef het niet bij want de score werd uiteindelijk flink opgeschroefd. Laurens Looyenga wist voor de thuisploeg nog wel te scoren maar dit maakte niet meer uit want voor de gasten scoorde Ken Knoeff nog tweemaal, Folmer Osinga 2x en Johannes Abma 2x en daarmee bepaalde zij de eindstand op 1-7.

Stadsherberg catering – VDV-Techniek 1-5

Met dertien en vijftien punten bezette beide ploegen plek twee en drie op de ranglijst. En dus was dit een aardige kraker op papier. En dus konden de supporters zich klaar maken voor een spannende pot voetbal. Het duurde dan ook maar drie minuten en tien seconden voordat de ban werd gebroken. Het was Jan van der Veer die aan de bal kwam en met een ferme trap wist hij raak te schieten 0-1. Toch stond deze voorsprong maar vier minuten en vijftig seconden op het bord. Het is namelijk Patrick Prosee die het maar eens van afstand probeert en zijn schot ging door de benen van de keeper heen 1-1. Alles was weer in evenwicht al zou dat ook maar van korte duur zijn want twee minuten en negen seconden later was het alweer raak. Het was Djurre Scharringa met een mooie geplaatste bal en deze viel heerlijk binnen 1-2. Toch zou dit niet de ruststand wezen want met nog ruim vier minuten op de klok is het Sikke Brandsma die een mooie trap in huis had en deze viel heerlijk binnen 1-3. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen kwamen eruit waar kon en dat leidde na zes minuten en negentien seconden spelen tot de volgende treffer. Auke Heida was zijn man te snel af waarna hij hard binnenschoot 1-4. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en al helemaal omdat Sikke Brandsma nog tekende voor de 1-5. Dit bleek uiteindelijk ook de laatste treffer van dit duel te wezen en dus eindigde dit duel in een 1-5 eindstand.

Connexa – Team Aboubakar 1-1

Op de ranglijst bedroeg het verschil tussen beide ploegen maar vijf punten en dus waren de punten voor beide ploegen gewenst. In de wedstrijd bleek al snel dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en dus werd het een spannende wedstrijd. Toch duurde het maar vier minuten voordat de ban werd gebroken. Een goede bal kwam terecht bij Sem de Graaf en deze schoot de bal mooi via de lat binnen 1-0. De voorsprong was er voor de hekkensluiter en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Een spannende strijd volgde maar doelpunten vielen er niet meer in het eerste bedrijf. De tweede helft was drie minuten en negentien seconden onderweg als Andreas Tsingros sneller is dan zijn tegenstander waarna hij de bal hard binnen weet te werken 1-1. En zo was alles weer in evenwicht. Beide ploegen gingen hierna vol opzoek naar de volgende treffer maar deze kwam er niet meer en dus eindigde dit duel in een gelijkspel.