Enerverende en wervelende laatste speelronde zvf zaalcompetitie 2021-2022

Een seizoen om niet snel meer te vergeten. Na een tijdje geen zaalvoetbal te hebben gehad kon het dit jaar toch weer los gaan. Soms waren er wat afmeldingen maar over het algemeen zijn er veel wedstrijden gespeeld met veel spanning en doelpunten. Heden avond kwam er een einde aan dit seizoen en nadat de wedstrijden waren gespeeld kon er onder het genot van een drankje en hapje afgesloten worden met de prijsuitreiking. Kon jou favoriet heden avond nog drie punten bij schrijven? Je leest het hieronder.

Hoofdklasse

Bogt fen gune – Sportcafé de Trije   2-4

De titel was al beslist in deze competitie maar de strijd om plek twee lag nog steeds open. Het verschil tussen beide teams was twee punten in het voordeel van de gasten en dus moest de thuisploeg winnen wilde het nog tweede worden. Er stond dus genoeg op het spel en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. In de openingsfase deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en dus ging het spel over en weer met mogelijkheden voor beide ploegen. Uiteindelijk duurde het tot de tiende minuut voordat de score werd geopend. Marco de Groot kwam één op één met de keeper en deze liet hij kansloos achter 0-1. Diezelfde de groot was twee minuten later weer trefzeker nadat hij wederom alleen op de keeper afgaan en ook ditmaal liet hij deze kansloos 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moesten de mannen van de Bogt meer en meer risico nemen in de tweede helft. Helemaal omdat het na zes minuten spelen wederom raak was. Een twee tegen één situatie werd goed uitgespeeld waarna Gerlof Dijkstra wist binnen te schieten 0-3. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus wisten we wie tweede zou gaan worden. Twee minuten na het vorige doelpunt mocht Joshua Cuperus alleen op de doelman af en ook hij schoot binnen 0-4. De wedstrijd was wel gespeeld maar toch zou er zes minuten voor tijd nog gescoord worden. Een afstandschot van Willem van Duijn vloog binnen en daarmee werd het 1-4. Uiteindelijk scoorde de thuisploeg nog in de laatste minuut en daarmee eindigde dit duel in 2-4.

Foto techniek service – Royal Steensma 7-3

Met zeven vs. acht punten gingen beide ploegen vandaag bepalen wie er ging degraderen. Op voorhand dus een interessant potjes waar de spanning er goed op stond. Maar dit mocht de pret niet drukken want na drie minuten spelen werd de score al snel geopend. Kevin Hoekstra kwam één op één met de doelman waarna hij deze kansloos achter liet 0-1. Maar lang liet het antwoord niet op zich wachten want twee minuten later was het alweer raak aan de andere zijde van het veld. Tim Bijlsma probeerde het maar eens van afstand en zijn schot ging door de benen van de doelman binnen 1-1. En zo kende we een leuke openingsfase en deze was nog niet eens over. Een minuut na dit vorige doelpunt probeerde RimarUijthof het ook maar eens van afstand en ook dit schot vloog binnen 2-1. Diezelfde Uijthof nam de bal twee minuten later goed op de volley waarna de bal snoeihard binnen viel 3-1. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten aanzetten want met deze stand zouden zij gedegradeerd zijn. Uiteindelijk kwam het antwoord er met nog drie minuten te spelen in het eerste bedrijf. De bal kwam terecht bij Jorrit Tolsma en deze kon de bal simpel binnen tikken 3-2. Het gaatje was weer minimaal en dus kon het alle kanten op gaan. Helemaal omdat het drie minuten na rust alweer gelijk werd. De bal kwam terecht bij Jacob van Althuis en ook hij wist de bal simpel binnen te tikken 3-3. Alles was weer in evenwicht en dus draaide beide ploegen met deze stand weer voor even op de ranglijst. Maar dan met nog tien minuten op de klok komt de bal terecht bij Thijs Haak en deze weet de bal voor open doel binnen te schuiven 4-3. Het beloofde een spannende slotfase te worden waarin de gasten weer meer risico gaan nemen. Maar dat leidde er toe dat er meer ruimte kwam voor de thuisploeg en hier werd vijf minuten voor tijd optimaal van geprofiteerd. Een twee tegen één duel werd goed uitgespeeld waarna Rimar Uijthof binnen mocht schieten 5-3. Hiermee was het verzet van Royal steensma gebroken en dat leidde er toe dat de mannen van Foto Techniek Service nog tweemaal wisten te scoren in de slot minuten en daarmee eindigde dit duel in een 7-3 eindstand. Met dit resultaat was de thuisploeg veilig en degraderen de gasten.

Eerste klasse

MC Donalds Harlingen – Man of the World Lwd. 1-4

Beide ploegen hebben een jonge ploeg waarin veel voetballend vermogen zit en dus was het afwachten hoe dit er zou uitkomen in de wedstrijd. Vanaf minuut één werd de thuisploeg achterover gedrukt en dat leidde er toe dat zij compact moesten verdedigen wilde het een doelpunt niet snel tegen krijgen. Waar de gasten de bal vooral mochten hebben en de thuisploeg compact stond daar ontstonden er weinig grote kansen. Maar dan met nog twee minuten op de klok is daar een snelle omschakeling van de thuisploeg. De bal ging van links naar rechts en weer terug naar links, het schot mislukte maar de bal kwam op rechts terecht bij Jochem de Vries en deze schoot de bal hard en hoog in de rechterhoek binnen 1-0. Dit bleek ook de ruststand te wezen al kwam het antwoord er vrij vlot. Na 21 seconden spelen was het Jay de Vries die de bal naar rechts verplaatste waarna Sven Flikkema de bal in één keer hard weet binnen te schieten 1-1. Het spelbeeld bleef het zelfde als in het eerste bedrijf. De thuisploeg compact en de gasten mochten de bal hebben. Na vijf minuten spelen was daar een goede omschakeling waarna Jay de Vries naar binnen trok en de bal in de linker korte hoek wist binnen te werken 1-2. Diezelfde de Vries was drie minuten later wederom trefzeker. Na een actie de as van het veld schoot hij de bal hard in de linkerhoek binnen 1-3. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want drie minuten later was daar een snelle omschakelactie waarna een drie tegen twee goed werd uitgespeeld waarna Joris Tijdeman de bal hard wist binnen te werken 1-4. In de laatste acht minuten werd het steeds meer een open wedstrijd al wisten beide ploegen de geboden mogelijkheden niet om te zetten in doelpunten en dus zou de eindstand 1-4 worden.

Skearmessen – Killtrition 5-3

Waar de ene tien punten heeft en mee draait in de middenmoot daar is de andere hekkensluiter met drie punten. Op voorhand zou je dus denken dat het een simpele overwinning zou gaan worden voor de thuisploeg maar in de praktijk is vaak toch alles even anders. Zo ook deze wedstrijd. De thuisploeg begon wel fel en intensief en dat leidde al snel tot de openingstreffer van deze wedstrijd. Na een mooi één tweetje kwam de bal terecht bij Harke Hilboezen en deze wist de bal gemakkelijk binnen te tikken 1-0. De ban was gebroken en het kleine gaatje werd even later iets groter door Harm Schuitemaker die de bal met een hard schot wist binnen te werken in de bovenhoek 2-0. Maar de gasten bleven strijden en dat werd uiteindelijk beloond met de aansluitingstreffer. De bal werd voor gegeven waarna de bal simpel kon worden binnen getikt en daarmee werd het 2-1. De spanning was weer terug en net voor rust werd deze spanning nog groter want middels een hard schot in de korte hoek werd het 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Interessant werd het zeker want beide ploegen bleven gewaagd aan elkaar. Lang duurde het dan ook niet voordat de score verder uitgebreid werd. Hepke de Boer ontving de bal en zijn schot eindigde in de linker bovenhoek 3-2. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want even later mochten de gasten één op één gaan met de doelman waarna de gelijkmaker op het bord werd geschoten 3-3. Na dit doelpunt ging de gashendel bij de thuisploeg meer open want zij wilde de drie punten binnen halen. Na een fout bij de gasten was het Jelle Zwanenburg die de bal onderschepte en deze beheerst wist binnen te schieten 4-3. Maar hiermee was het nog niet gedaan want in de slotfase zou er nog eenmaal gescoord worden. De bal kwam terecht bij Roel Frijling en deze jaagde de bal hard in de bovenhoek binnen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-3.

Tweede klasse

Dikland installatie techniek – Frankena Loonbedrijf 4-2

Met de nummer negen tegen drie leek dit op voorhand een overwinning te gaan worden voor de thuisploeg. Maar de thuisploeg was gebrand op een goed resultaat en dat leidde er toe dat het gelijk een leuke wedstrijd werd. Nadat er enkele mogelijkheden gemist waren was het vervolgens wel raak. Berthil Gruppen had een goede solo in huis waarna hij rustig en beheerst af wist te ronden 0-1. Zo stond de nummer vier voor maar de tegenzet kwam er al snel. Stefan Ros probeerde het vanuit een lastige hoek maar daarmee leek hij de keeper te verassen en dus werd het 1-1. De tweede helft begon ook weer fanatiek en dat leidde al rap tot de volgende treffer van deze wedstrijd. Een goede uitgespeelde aanval kwam terecht bij Robin Zandberg en deze wist beheerst raak te schieten 2-1. De rollen waren nu om gedraaid en dat tergde de gasten enorm. En dan komt daar de mooiste treffer van de avond. Berthil Gruppen probeert het maar eens met een afstandschot van eigen helft en deze ging er prachtig in 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus kon het alle kanten op gaan. Het spel bleef over en weer gaan en middels een eigen doelpunt werd de stand naar 3-2 getild. Nu moesten de mannen van Frankena meer risico gaan nemen en dus zou er meer ruimte komen voor de thuisploeg. Hier wist Robin Zandberg uiteindelijk van te profiteren en in een één tegen één duel met de keeper wist hij de bal binnen te schieten 4-2. Dit bleek de laatste treffer van de avond te wezen en daarmee sloot Dikland installatie techniek het seizoen positief af.

Keizer Autoschade – SDV Keukens en meer 5-5

Met de kampioen tegen de nummer acht leek dit op voorhand een lastige partij te gaan worden voor de gasten. De thuisploeg opende de aanval maar gescoord werd er niet waarna de gasten konden over nemen met Elmer Boonstra en deze kwam goed naar binnen toe waarna hij met rechts de bal in de linkerhoek wist te schieten 0-1. En zo kende we na één minuut tien een flitsend begin van de wedstrijd. Maar lang liet het antwoord van de kampioen niet op zich wachten. We noteren minuut vier als er een snelle omschakeling is van Teunis van der Boon die de bal naar links door speelde waarna de bal vervolgens weer naar rechts werd gegeven waar de door gelopen Teunis stond en die wist hard binnen te schieten 1-1. Het spel golfde lekker over en weer en dat leidde er toe dat het twee minuten later wederom raak was. De bal werd naar rechts gespeeld waar Cornelis Zijlstra stond en deze wist de bal hard binnen te werken 2-1. Nu moesten de mannen van SDV weer maar een minuut na de goal was er bij hen een fout in de opbouw waarna de bal gespeeld werd op Cornelis, deze draaide goed weg bij zijn man waarna hij leek te gaan schieten maar dit niet deed en de bal breed legde op Teunis van der Boon en deze kon simpel raak schieten 3-1. Het verschil was twee al zou daar vier minuten later verandering in komen middels de mooiste goal van de wedstrijd. Tristan kwam van links naar binnen toe waarna hij de bal gaf op Rick, deze wachtte goed op de loopactie van Remco waarna hij de bal geweldig tussendoor speelde op laatst genoemde, Remco legde de bal vervolgens weer breed waarna Martijn Werkhoven de bal binnen mocht schuiven 4-1. Met deze stand werd er ook gerust en dus leek de wedstrijd gespeeld te wezen. Maar twee minuten na rust werd er een vrije trap toegekend die snoeihard werd binnen geschoten door Richard v/d Veer en daarmee werd het 4-2. Het tempo bleef hoog en het spel golfde over en weer. Vier minuten na de vorige treffer was er een fout in de opbouw bij Keizer waarna de bal snel werd getransporteerd naar de rechterkant van het veld waar Ronald Steenstra stond en deze schoot de bal snoeihard tegendraads in 4-3. Alles was weer mogelijk en dus beloofde het nog interessant te worden. En dan twee minuten na de aansluitingstreffer is daar een diepe bal op Elmer Boonstra die eerder is dan de doelman en met een goede sliding wist hij de bal breed te leggen op Jonathan Meeuwis die de bal zo het lege doel in kon lopen 4-4. De gasten zakte hierna wat meer in waardoor de thuisploeg de bal mocht hebben maar tot hele grote kansen leidde dit niet. Uiteindelijk leek dit duel te gaan eindigen in een gelijk spel maar met nog zesentwintig seconden op de klok kreeg Jonathan geel voor commentaar op de leiding en daarvan profiteerde de thuisploeg gelijk. De bal werd diep gegeven aan de rechterkant waarna de bal werd terug getrokken op Martijn Werkhoven en deze schoot keihard binnen 5-4. Hiermee leek het klaar te wezen maar daar dacht keeper Rimar Looge blijkbaar anders over. Met nog zes seconden op de klok krijgt Rimar de bal aan de linkerkant van het veld waarna hij verwoestend weet uit te halen en de bal hard tegen de touwen vliegt 5-5. En zo kende een enerverende wedstrijd geen winnaar al zullen de mannen van SDV zich morele winnaar voelen gezien de achterstand van 4-1.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – SDV Projectbuilding 4-3

Waar de ene ploeg nog tweede kon eindigen daar speelde de andere ploeg juist voor een middenmoot plek. De thuisploeg was dus gebrand op de winst en dus vlogen ze uit de startblokken. Uiteindelijk wist de thuisploeg ook de score te openen en wel vanuit de counter, de bal kwam terecht bij Simon Houtsma en deze wist de bal simpel binnen te werken 1-0. Maar de gasten bleven goed mee spelen en dat leidde uiteindelijk tot de verdiende gelijkmaker. De snelle Cas Bankert kwam één op één met de doelman en eerst genoemde wist ijzig kalm te blijven en de 1-1 binnen te schuiven. Het kon alle kanten op gaan en dat leidde uiteindelijk ook tot een solo van Simon Houtsma waarna hij de bal hard wist binnen te werken 2-1. De voorsprong was er en dat gaf blijkbaar vol energie want middels een afstandschot van Jelle Pieter v/d Wal werd het ook nog 3-1 en daarmee was de marge twee. Maar de mannen van SDV gaven niet op en dat leidde uiteindelijk tot een goed doelpunt. Dilet ging goed langs twee tegenstanders waarna hij een goede pass gaf op Luca Rombout en deze wist de kans ijzig koel af te maken 3-2. Het verschil was weer minimaal en de druk van de gasten werd groter. Uiteindelijk leidde dit ook tot de verdiende gelijkmaker. Na een goede tikki takka aanval kwam de bal terecht bij Dilet Brahne en deze bleef ijzig kalm en schoot goed raak 3-3. Lang leek het ook bij deze stand te blijven maar een toegekende vrije trap werd binnen geschoten door Simon Houtsma en daarmee werd het 4-3. Uiteindelijk bleek dit ook de eindstand te wezen en daarmee behaalde de mannen van Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum de tweede plek van de competitie.

Derde klasse

Verno Verhuur – Horeca de Trije 5-7

Met de nummer laatst tegen drie was dit een duel waar weinig meer op het spel stond. De gasten konden nog wel tweede worden en dus zouden zij alles geven voor een goede klassering. Maar de openingsfase was er voor de thuisploeg en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. De bal kwam terecht bij Tjibbe en deze schoot de bal hard in de korte hoek binnen 1-0. Diezelfde Tjibbe was even later weer alert want na een goede voorzet wist hij de bal simpel binnen te tikken 2-0. Het gaatje was geslagen en het werd alleen nog maar mooier voor de hekkensluiter. Via een mooi één tweetje kwam de bal terecht bij Egbert v/d Veen en deze wist de bal simpel binnen te werken 3-0. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want nadat Patrick van Dijk één op één kwam met de doelman schoof hij de bal rustig binnen en daarmee werd het 3-1. De achtervolging was ingezet en diezelfde Patrick van Dijk zorgde kort na rust voor de aansluitingstreffer en daarmee was de spanning terug 3-2. Maar dan is daar Tjibbe weer die zich laat gelden en met een hard schot in de verre hoek zorgde hij voor de 4-2. Het spel bleef over en weer gaan en dus kon het beide kanten op vallen. Nadat Keimpe Pols een toegekende vrije trap wist binnen te werken 4-3, daar was het vervolgens Patrick Poelstra met een verwoestend hard schot in de linkerbovenhoek en daarmee werd het 4-4. Alles was weer in evenwicht en dus gingen beide ploegen vol voor de drie punten. En dan is daar een voorzet die simpel binnen getikt kan worden door Michel v/d Veen en hierdoor pakte de nummer drie voor het eerst de voorsprong in deze wedstrijd 4-5. Dit was de aanzet voor meer en dat meer kwam er ook want beide Patricks deden nog een duid in het zakje en daarmee werd het 4-7. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al viel er nog wel een doelpunt voor de thuisploeg en daarmee werd de eindstand bepaald op 5-7.

Stadsherberg catering – zaalvoetbalteam ex BTW 2-5

Beide ploegen speelde vandaag alleen voor de eer en dus beloofde het een open wedstrijd te worden. En leuk werd het want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder in de openingsfase. Het was Wietse Blauw die het bal opende door de bal in de linker bovenhoek te schieten en daarmee werd het 1-0. Maar lang duurde het niet voordat de score geopend werd want na een goede counter was het Guido Groot die de bal wist af te maken en daarmee werd het 1-1. De gasten namen het heft wat meer in eigen handen en middels een afstandschot van Siebe Greidanus namen zij de voorsprong 1-2. Toen Rene Tolsma ook nog naar binnen kwam en de 1-3 op het scorebord schoot leek het duel gespeeld te wezen. Maar dit bleek nog niet het geval te wezen want na een goede uitgespeelde aanval was het Wietse Blauw die de 2-3 tegen de touwen wist te schieten. In het tweede bedrijf kon er dus nog alles gebeuren maar de gasten namen het heft meer en meer in handen en dat leidde uiteindelijk in twee doelpunten van Jan Pieter Walda en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-5.

Rijschool Posseth – VDV Techniek 10-4

Beide ploegen speelde nergens meer om en dat was te merken het werd een open wedstrijd waarin alles mogelijk was. De score werd na vijf minuten geopend door Alwin Bierema die een vrije trap hard wist binnen te schieten 1-0. Posseth was de betere partij en dat werd uiteindelijk ook omgezet in doelpunten. Nadat Alwin Bierema tekende voor de 2-0, daar scoorde Niels walburg de 3-0 in de linkerhoek. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 4-0 door Alwin Bierema en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. In de tweede helft ging het snel want nadat er in de eerste vijf minuten niet gescoord was ging het hierna snel en werd er haast in elke minuut gescoord. Middels twee treffers van Alwin Bierema en een doelpunt van Leon Wever werd het uiteindelijk 7-0. Jan van der Veer deed vervolgens iets terug en daarmee werd het 7-1. Nadat Niels Walburg tekende voor de 8-1 daar scoorde Pieter Schaafsma ook nog tegen 8-2. In de laatste tien minuten wisten beide teams nog tweemaal te scoren en daarmee werd de eindstand bepaald op10-4.

Roosma schilders – BSH Partyservice 5-1

Het slotstuk van deze avond was deze wedstrijd en dus waren alle ogen op hen gericht. Doordat het nergens meer om ging werd het een open wedstrijd waarin de thuisploeg de iets betere partij was. Uiteindelijk werd het ook 1-0 via Mathijs Kramer die een rebound simpel kon binnen tikken en daarmee werd het 1-0. Hierna wist Elmer een voorzet binnen te tikken en daarmee werd de score verdubbeld. De gasten wilde wel maar Mathijs Kramer was de man in vorm voor de thuisploeg en middels twee doelpunten van hem bepaalde hij de ruststand op 4-0. Na rust ging het tempo wat meer omlaag en snakte beide ploegen naar de kantine. Tjitse Oegema deed middels een goed en hard schot iets terug voor de gasten 4-1. Maar uiteindelijk was er maar één echte man in deze wedstrijd en dat was Mathijs Kramer want hij bepaalde met een hard schot de eindstand op 5-1 en daarmee sloten beide ploegen de zvf zaalcompetitie af.

 

Keizer Autoschade ondanks ruime nederlaag kampioen tweede klasse

De ene laatste speelronde stond op het programma en dus zouden de meeste beslissingen vandaag gaan valen. Wie kan het voor zichzelf nog leuk maken en wie zijn er na deze speelronde definitief uitgespeeld? Uiteindelijk viel er weer voldoende te beleven in het zaaltje en was de spanning soms weer om te snijden. Benieuwd wat jou favoriet gedaan heeft? Lees het hieronder.

Hoofdklasse

Auto Haitsma – Jansma Wonen – Bogt fen Gune 3-6

Een ware clash tussen twee ploegen die weten hoe je zaalvoetbal speelt en dus beloofde het op voorhand een leuke wedstrijd te worden. Maar niets bleek minder waar te wezen want vanaf de eerste minuut waren de gasten de wat bovenliggende partij en dat leidde al snel tot de openingstreffer. De thuisploeg moest dus in de achtervolging gaan en helemaal toen de score al snel verder werd uitgebreid. Uiteindelijk waren de mannen van de bogt erg doeltreffend want de ruststand werd bepaald op  0-5 en daarmee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. In het tweede bedrijf werd het een wat leukere wedstrijd waarin Haitsma wat meer in de wedstrijd kwam. Uiteindelijk vielen er in het tweede bedrijf nog vier doelpunten te noteren en daarmee eindigde deze wedstrijd in een 3-6 eindstand.

Eerste klasse

ZM Beweegcentrum – Koopmans schilders 12-3

Waar de ene nog vol bezig is met kampioen worden daar speelt de andere geen rol meer in deze competitie. Je zou dus verwachten dat de thuisploeg gebrand was op een goed resultaat. Deze dive leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. Een voorzet kwam terecht voor de voeten van Jesse Jaarsma en daarmee werd het 1-0. Maar lang duurde het niet voordat het antwoord een feit was. Bas van der Baan kwam één op één met de keeper en vanuit de kluts ging de bal alsnog in het doel 1-1. Maar de thuisploeg bleef de betere partij en zij wisten zichzelf uiteindelijk ook te belonen met een treffer. Marten Jansen ontving de bal en met een snoeihard schot eindigde zijn schot in de kruising 2-1. Hiermee was het zijn verder op groen gezet voor een goed resultaat en helemaal toen Lennard Feenstra rustig bleef en de bal langs de keeper wist te schuiven 3-1. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 4-1 nadat een voorzet werd binnen getikt door Marten Jansen 4-1. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want kort na rust werd een voorzet binnen geschoten door Thomas Werkhoven en daarmee werd het 5-1. Hierna ging het snel want nadat een rebound werd binnen gewerkt door Marten Jansen 6-1, daar schoot Koen Wartena de bal hard in de hoek 7-1. Hiermee was de wedstrijd wel bepaald en was het alleen de vraag nog hoe hoog de stand zou gaan worden. Dat Mike van Dorselaar nog een voorzet wist binnen te prikken 7-2 dat was voor de eer want de thuisploeg bleef oppermachtig.  Marten Jansen was de grote man bij de thuisploeg en met drie treffers op rij tekende hij voor de 10-2 tussenstand. Mike van Dorselaar wist vervolgens nog wel raak te tikken 10-3 maar daarmee eindigde deze wedstrijd nog niet want in de slotfase maakte Mart  Beuker nog twee treffers en daarmee tekende hij voor de 12-3 eindstand.

Zijlstra Beroepskleding – MC Donalds Harlingen 3-2

Met de nieuwe koploper tegen de nummer drie was dit op papier een interessante wedstrijd. De gasten spelen nergens meer voor en de koploper moest winnen wilde het deze plek behouden. Dit leek de thuisploeg goed te beseffen want na twee minuten spelen was het al raak.  Na balverlies van de gasten was het Tiemo Postma die de bal ontving en met een stifje liet hij de keeper kansloos 1-0. De wedstrijd was hiermee al snel geopend en in de fase hierna ging het over en weer en daarin kon het alle kanten op gaan. Met nog vijf minuten te spelen werd er een corner goed terug getrokken na de vijftien meter lijn waarna Jochem de Vries de bal hard wist binnen te schieten 1-1. Alles was weer in evenwicht maar toch zou dit niet de ruststand worden want met nog een minuut te spelen ging Johannes v/d Veen een goede solo aan waarna hij de bal hard wist binnen te schieten 2-1. In de tweede helft moesten de gasten dus komen wilde het nog wat betekenen in deze wedstrijd. Het spel golfde over en weer en dus bleef het een leuke wedstrijd om te zien. En dan met nog negen minuten op de klok is daar een counter van de thuisploeg waarna de bal werd binnen geschoten door Tiemo Postma 3-1. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen maar dan valt de bal goed op de cirkel waarna Leeroy Purvis de bal hard weet binnen te schieten 3-2. Maar dit doelpunt kwam te laat want de voorsprong werd niet meer weg gegeven en daarmee behaalde de koploper drie belangrijke punten.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Killtrition 4-1

Voor beide ploegen geld eigenlijk dat ze nergens meer voor spelen en dus zou dit een open wedstrijd kunnen worden. Doelpunten werden er dus verwacht en dus konden de supporters er eens goed voor gaan zitten. En leuk werd het zeker al was de thuisploeg wel de wat betere partij. Uiteindelijk leidde dit zelfs tot de openingstreffer van het duel. De keeper van de gasten lag al op de grond waarna Leeroy Jellema de bal over de doelman wist heen te stiften 1-0. De ban was hiermee gebroken maar de gelijkmaker stond al vrij snel op het scorebord. Enrico Post ontving de bal en met een harde strakke bal wist hij de keeper kansloos te laten 1-1. Maar toch zou er met deze stand niet gerust worden want Willem Miedema ontving de bal waarna hij de bal langs de keeper wist te punteren 2-1. De gasten moesten dus in het tweede bedrijf meer komen en dat zou uiteindelijk ook gebeuren. Maar het kon daarbij niet voorkomen dat het uiteindelijk 3-1 werd via Menne Langhout die een voorzet wist binnen te tikken. Uiteindelijk zou er in deze open wedstrijd nog eenmaal gescoord worden en wel door Nick van Dorsselaar die de bal simpel wist binnen te tikken 4-1.

Huhtamaki – Man of the World Lwd. 4-1

Met acht vs. twaalf punten was dit een duel van aanhaken of afhaken richting elkaar. En dus stond er genoeg op het spel voor beide ploegen. Dit kon je ook wel merken in de wedstrijd al begon de thuisploeg beter aan dit duel dan de gasten. Uiteindelijk leidde dit na één minuut spelen zelfs tot de openingstreffer. Mike Spanjersbergh ontving de bal op de cirkel waarna zijn schot binnen viel. Hiermee was de ban dus al snel gebroken en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Beide ploegen kregen wel mogelijkheden op een doelpunt maar deze gingen er niet in en dus bleef het spannend. Uiteindelijk werd er kort voor rust nog wel gescoord. Een drie tegen één situatie werd goed uitgespeeld waarna Justin van Abbema raak wist te schieten 2-0. Het gaatje was geslagen en deze werd uiteindelijk nog iets groter toten Frits Hoekstra de bal strak in de hoek wist te schieten en daarmee werd het 3-0. Het gat was geslagen en dus leken de punten wel binnen te wezen. Maar dan komt de bal terecht bij Sven Flikkema en zijn schot ging via de kluts het doel in 3-1. Kon het dan toch nog spannend worden? Nee bleek want de mannen van Huhtamaki waren sterker dan de mannen uit Leeuwarden en dat werd uiteindelijk ook nog omgezet in een vierde treffer. Frits Hoekstra kwam aan de bal waarna zijn schot in de korte hoek binnen viel 4-1. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en dus vindt de thuisploeg de aansluiting richting de nummer vier van de ranglijst.

Tweede klasse

Keizer Autoschade – R.E.S 2-6

Twee voetballende ploegen stonden er vandaag tegenover elkaar en dus beloofde het een interessante wedstrijd te worden. En leuk werd het want vanaf minuut één was het tempo lekker hoog en daarmee lieten beide ploegen zien vol voor de winst te willen gaan. De openingstreffer was al gauw een feit. Jesper Landskroon ontving de bal waarna hij deze hard in de rechterhoek wist te schieten 0-1. De ban was gebroken en het gaatje werd even later nog wat groter gemaakt. Na een goede aanval wist Jesper Landskroon rustig te blijven waarna hij de bal rustig langs de doelman wist te schuiven 0-2. Maar het antwoord liet niet lang op zich wachten want Rick Koning kwam opzetten over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-2. Het verschil was weer minimaal maar  dit werd uiteindelijk anders toen Ferdi Zijlstra de bal kreeg want zijn schot eindigde strak in het midden van het doel 1-3. Maar hiermee hadden we de rust nog niet bereikt want diezelfde Zijlstra schoot even later de bal laag in de rechterhoek binnen en daarmee werd de ruststand bepaald op 1-4. Nu moesten de mannen van Keizer Autoschade wel komen en dat gebeurde dan ook. Marcel Koning kwam aan de bal waarna zijn schot mooi langs de keeper het doel in ging 2-4. De spanning was hier enigszins mee terug maar dichterbij dan dit doelpunt kwam de thuisploeg niet. En wanneer je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. Ferdi Zijlstra had een mooie actie richting de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de linker onderhoek 2-5. Hiermee was het duel wel beslist al zou er uiteindelijk nog eenmaal gescoord worden. De keeper van de thuisploeg was mee in de aanval waarna keeper Jurrien Huitema de bal vanaf zijn eigen doel in het doel van de tegenstander schoot en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-6.

Offinga Kappers – SDV Projectbuilding 5-4

Beide ploegen vinden we terug in de middenmoot van de competitie en dus zou je denken dat beide ploegen weinig voor elkaar onder hoeven te doen. En dus beloofde het een interessante wedstrijd te worden. Interessant werd het zeker want vanaf minuut één zat er echt tempo in de wedstrijd en dat leidde al snel tot de openingstreffer van Leonardo Wassenaar die de bal in de rechter bovenhoek wist te punteren 1-0. De toon was gezet en even later was het Feike Nieuwhof die de score verdubbelde nadat hij een rebound wist binnen te punteren 2-0. De gasten moesten in de achtervolging en dat gebeurde ook, met als resultaat de aansluitingstreffer van Stijn Cevat die de bal links langs de keeper wist te plaatsen 2-1. De spanning was weer terug al zou dit maar van korte duur zijn want na een mooie actie van Feike Nieuwhof wist hij de bal netjes tegen de touwen te werken en daarmee werd het 3-1. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 3-2 nadat Noa de bal in de linkerhoek wist te leggen. De spanning was weer terug en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Interessant werd het zeker want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder.  Dit leidde er uiteindelijk toe dat de score weer in evenwicht werd gebracht. Na een mooie snelle counter en een splijtende pass was het Noa die rustig bleef en de bal wist binnen te werken 3-3. Beide ploegen konden de overwinning ruiken en dus beloofde het nog enorm spannend te worden. En dan is daar Willem Nieuwhof die de bal ontving en met een mooi schot liet hij de keeper kansloos 4-3. Nu moesten de mannen van SDV weer komen en dus zou er ook meer ruimte komen voor de mannen van Offinga. En dan is daar een vrije trap voor de thuisploeg, Sander Prins gaat achter die bal staan en weet deze laag in de linker onderhoek te schieten 5-3. Het gaatje was weer twee en dus zou je denken dat de overwinning wel binnen was. Maar daar dacht Noa blijkbaar anders over want na een goede aanval wist hij de bal simpel binnen te tikken. Maar verder dan dit doelpunt kwamen de gasten niet meer en daardoor eindigde dit interessante duel in een 5-4 eindstand voor Offinga kappers.

Derde klasse

BSH Partyservice – WR Unit 5-2

Beide ploegen vinden we terug in de top van de competitie. Waar de thuisploeg nog speelt om plek drie daar strijden de gasten nog om het kampioenschap. Nog genoeg dus om voor te spelen en dus beloofde het op voorhand een spannende wedstrijd te worden. Leuk werd het zeker want het spel golfde over en weer en beide ploegen kregen mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk was het Jeffrey Beeksma die de bal over de doelman heen schoot en daarmee werd het 0-1. Diezelfde Beeksma bleek ijzig scherp te wezen want enkele minuten later schoot hij de bal in de korte hoek binnen en daarmee werd het 0-2. De thuisploeg moest iets verzinnen wilde het nog in de wedstrijd terug komen. Maar het antwoord kwam er al vrij snel. Na een goede voorzet wist Rene de Haan binnen te werken en daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-2. De tweede helft begon en de thuisploeg ging meer gas geven en dus moesten de gasten iets meer verdedigen dan ze lief hadden. Na een goede aanval over de linkerkant van het veld was het Rene de Haan die de bal in de rechter onderhoek wist te schieten en daarmee werd het 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus was het de vraag hoe verloopt de wedstrijd vervolgens. De thuisploeg bleef goed spelen en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de voorsprong. Tjalling Feenstra ontving de bal en middels een zacht balletje over de keeper heen werd het 3-2. Alles was weer om gedraaid en dus moesten de mannen van WR Unit meer risico nemen wilde het de titel niet verspelen.  Doordat de gasten meer risico moesten nemen kwamen er meer ruimtes op het veld en daarvan werd optimaal van geprofiteerd. De keeper stond iets te ver voor het doel waarna Rene de Haan de bal over de keeper wist heen te stiften en daarmee werd het 4-2. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Ja bleek het antwoord te wezen want kort voor tijd werd het ook nog 5-2 via Tjalling Feenstra en daarmee behaalde de mannen van BSH Partyservice een knappe overwinning.

VDV Techniek – Stadsherberg catering 5-4

Met twee teams die weinig voor elkaar onder hoefde te doen beloofde dit een interessante wedstrijd te worden. Leuk werd het zeker want de verschillen waren inderdaad niet heel groot. Nadat er enkele mogelijkheden niet benut waren was het vervolgens wel raak. Jan van der Veer ontving de bal waarna hij deze hard in de kruising wist te schieten 1-0. Maar toch zou dit niet de ruststand wezen want Erik Menks punterde de bal binnen en daarmee bracht hij de 1-1 op het scorebord. Dan moest het maar gebeuren in de tweede helft, en zo gezegd zo gedaan.  Na een flitsende counter was het Wietse Blauw die de bal in de korte hoek wist raak te schieten en daarmee werd het 1-2. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want Tjerk Kemper ontving de bal en zijn puntertje ging door de benen van de keeper het doel in 2-2. Beide ploegen bleven lekker gelijkwaardig aan elkaar en dat was mooi om te zien. Diezelfde Tjerk Kemper schoot even later ook de 3-2 binnen nadat hij de bal op de cirkel ontving en niet nadacht en schoot. Maar ook ditmaal had de tegenstander een snel antwoord en wel in de persoon van Edwin Lodewijk die een mooie combinatie door het midden wist af te ronden 3-3. Het kon alle kanten op gaan en dus was het een leuke wedstrijd om te zien voor de neutrale toeschouwer. Maar we waren er nog niet en dus kon er nog voldoende gescoord worden. Dat gebeurde ook vrij kort na elkaar en wel tweemaal door Jan van der Veer en daarmee bracht hij zijn team op een 5-3 voorsprong. Het gaatje was even twee verschil maar inderdaad even want Erik Menks prikte de bal in het hoekje binnen en daarmee werd het 5-4. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van dit duel te wezen en dus behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten.

Roosma Schilders – Verno Verhuur 5-5

Beide ploegen kennen een wat wisselvallige seizoenshelft tot op heden en dus kon je een interessant potje verwachten. Doelpunten zouden er zeker gaan vallen als je keek naar de uitslagen tot op heden en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. Het duurde even maar toen was daar wel een mooie uitgespeelde aanval waarna Egbert v/d Veen wist binnen te werken 0-1. De ban was gebroken maar de tegen reactie was er ook al razend snel. Na balverlies in de verdediging van de gasten was het Jordi Hoek die er vandoor ging en hij liet de keeper kansloos achter 1-1. Maar toch zou het hier niet bij blijven want kort voor rust was het Alex v/d Bosch met een goed schot en daarmee liet hij de keeper kansloos achter 1-2. Maar ondanks dat bleef de thuisploeg de aanval zoeken en dat leidde al snel tot de gelijkmaker. De keeper van Roosma onderschepte de bal waarna hij een lange solo aan ging en deze wist binnen te werken 2-2. En dus konden beide ploegen weer helemaal op gelijke hoogte beginnen. Uiteindelijk kwam de bal terecht bij Lasse Burgsma en deze schoot de bal strak in het hoekje binnen 3-2. Maar ook de mannen van Verno bleven gas geven en dat leidde na een mooi en snel één tweetje in de 3-3 van Zeya Korel. Het bleef over en weer gaan en dus kon het beide kanten op vallen. Nadat Mathijs Kramer van afstand wist raak te schieten 4-3, was het vervolgens Dirk Jan Volbeda met een snelle tegen reactie en daarmee werd het 4-4. Of er nog een winnaar zou komen was niet duidelijk maar dat het een leuke wedstrijd was konden we wel vast stellen. En dan is daar een doelpunt van de thuisploeg en daarmee werd het 5-4. De wedstrijd leek hiermee gespeeld te wezen maar daar dacht Dirk Jan Volbeda blijkbaar anders over want met een strak schot bepaalde hij de eindstand op 5-5. Gezien de wedstrijd een verdiend punt voor beide en de neutrale toeschouwers waren hierbij de grote winnaar.

Zaalvoetbalteam ex BTW – Horeca de Trije 1-7

Met negen punten versus twaalf punten was het verschil op de ranglijst niet heel groot. En dus zou je wellicht een spannende wedstrijd verwachten.  Maar vanaf minuut  één kon je merken dat de gasten wel wat feller en scherper waren. Dit leidde al snel tot een goed lopende aanval die terecht kwam bij Pieter quarre en deze tekende voor de 0-1. Maar de thuisploeg wou wel en probeerde er wel doorheen te komen maar de gasten stonden goed en wisten de bal snel te onderscheppen waarna een drie tegen één situatie goed werd uitgespeeld en werd afgemaakt door Keimpe Pols 0-2. Het gaatje was hiermee geslagen en deze werd kort voor rust ook nog groter. Een goede bal op Patrick Poelstra kwam goed aan waarna laatst genoemde goed weg draaide en fraai wist binnen te werken 0-3. Met deze stand werd er ook gerust en dus moesten de zaalvoetballers iets bedenken om terug te keren in de wedstrijd.  Dit leek te werken want na twee minuten spelen was daar al de aansluitingstreffer. Radoslaw Kuligowski had een goede solo in huis waarna hij de bal in de kruising wist te schieten 1-3. Was een ommekeer dan toch mogelijk? Nee bleek het antwoord te wezen want vier minuten later was het raak aan de andere zijde van het veld. Een speler van de thuisploeg kreeg een gele kaart waarna een goed uitgespeelde aanval werd afgerond door Keimpe Pols 1-4. Twee minuten later was het wederom raak, een fantastische pass van Patrick over de verdediging heen kwam terecht bij Simon Haijma en deze ging om de keeper heen waarna hij de bal simpel wist binnen te werken 1-5. De wedstrijd was wel beslist maar met mooie doelpunten maken waren we nog niet gestopt. Na drie keer een één tweetje te zijn aangegaan kwam de bal terecht bij Keimpe Pols en deze mocht de bal simpel afmaken 1-6. Het slotakkoord kwam er uiteindelijk drie minuten voor tijd. Nadat Keimpe Pols eerst tweemaal op de keeper schoot daar was poging drie wel raak en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-7.

Horeca de Trije stoot WR Unit van de troon na spannende clash

Koningsdag en nacht is weer achter de rug en dus zijn de eerste feestjes ook weer gevierd. Hoe zijn de ploegen uit deze feestjes gekomen en zijn ze vanavond scherp of niet. In ieder geval was er weer genoeg te beleven in het zaaltje en stonden er weer interessante potjes op het programma. Kijk snel of jou favoriet een goede of slechte avond had en wat dat betekent voor de ranglijst.

Hoofdklasse

Foto Techniek Service – Auto Haitsma- Jansma Wonen 3-3

Met de hekkensluiter tegen de koploper leek dit op voorhand een zware klus te worden voor de thuisploeg. Maar beide ploegen hadden als doel om te winnen want dan kan de hekkensluiter wellicht de rode lantaarn over geven en bij winst van de gasten waren zij officieel kampioen. Genoeg redenen dus voor een leuke wedstrijd met veel strijd en passie.  En leuk werd het want vanaf minuut één werd het tempo al opgevoerd en hieruit ontstonden al enkele goede mogelijkheden om het bal te openen. Uiteindelijk duurde het tien minuten voordat de score dan echt geopend werd. Tjitte Sijbesma kwam één op één met de doelman waarna hij koeltjes bleef en de bal rustig wist binnen te werken 1-0. Hiermee was het bal geopend al duurde het vijf minuten voordat de stand weer in evenwicht was. De bal kwam voor de voeten van Wiebe v/d Meer terecht en met een simpele intikker legde hij de bal in het lege doel 1-1..Maar toch zou dit niet de ruststand worden want twee minuten voor tijd werd een afstandschot van Rimar Uijthof van richting veranderd waarna deze binnen viel 2-1. Nu moesten de gasten weer komen en dat leidde er toe dat het een open tweede helft werd. Na acht minuten spelen was het wederom raak. Wiebe v/d Meer kwam één op één met de doelman waarna hij deze kansloos achter liet 2-2. Alles was weer in evenwicht al was dit maar voor even want met nog acht minuten op de klok kwam Edwin Hiemstra één op één met de doelman en ook hij bleef rustig en daarmee werd het 2-3. Uiteindelijk leek dit de winnende treffer te worden maar dan met nog een minuut op de klok komt de bal voor de voeten van Brandon Derambure en deze wist de bal simpel binnen te tikken 3-3. Dit werd uiteindelijk ook de uitslag en gezien de wedstrijd was dit ook wel een verdiend punt voor beide.

Sportcafé de Trije – Royal Steensma  4-2

Het verschil op de ranglijst bedroeg maar twee punten in het voordeel van de thuisploeg al hadden deze wel een wedstrijd minder gespeeld. En dus konden zij bij winst een gat slaan richting de onderste plekken en daarmee was handhaving dan ook een feit. Maar ook de gasten moesten winnen wil het niet nog in de problemen komen met de laatste plaats en dus waren zij ook erg gebrand op een goed resultaat. Vanaf minuut één werd het een leuk duel waarin de thuisploeg wel de iets betere ploeg was. Dit werd na vier minuten spelen ook beloond met de openingstreffer. De bal kwam voor de voeten terecht van Marco de Groot en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-0. De ban was hiermee gebroken en drie minuten later werd het nog mooier voor de Trije. Een afstandschot van Rob Postma was onthoudbaar en daarmee werd het 2-0. Nu moest Steensma dus al vrij vroeg de achtervolging zoeken en dat gebeurde ook maar tot doelpunten leidde dit niet. En dan hebben we minuut twintig als Rob Postma het wederom eens probeert van afstand en ook dit schot viel lekker binnen 3-0. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want met nog dertien minuten op de klok werd er een twee tegen één duel goed uitgespeeld waarna Daan Bootsma simpel wist binnen te werken 4-0. Maar de gasten gaven niet op en met nog tien minuten op de klok werd het 4-1 via een afstandschot van Hylke Talsma.  Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel een minuut voor het einde. De bal kwam voor de voeten van Rinnert Tolsma terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-2.

Bogt fen gune – Moto Delicato 2-6

Een ware clash om plek twee stond er vanavond op de planning. Beide ploegen behaalde tot op heden elf punten maar de gasten speelde wel een wedstrijd meer. Dus wilde zij nog tweede worden dan moest er vanavond gewonnen worden want anders was plek twee zo goed als zeker voor de thuisploeg. In de openingsfase bleek al dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het was kijken en rustig wachten op een mogelijkheid waarna er toegeslagen moest worden. Uiteindelijk duurde het achttien minuten voordat de score geopend werd. Een uitgespeelde aanval kwam terecht bij Karst Hannema en deze wist de bal rustig binnen te werken 0-1. De ban was gebroken en dus moest de thuisploeg in de tweede helft in de achtervolging gaan. Maar de mannen van Moto Delicato kwamen fel uit de kleedkamer en dat leidde na twee minuten spelen in de volgende treffer. Karst Hannema ging zijn tegenstander op snelheid voorbij waarna hij de bal snoeihard tegen de touwen wist te werken 0-2. De problemen voor de thuisploeg werden dus groter en dus moest er meer risico genomen worden. Dit gebeurde ook zeker weten maar dat werd hen ook fataal met nog tien minuten op de klok. Karst Hannema kreeg de bal en hij wist de bal simpel in het open doel te plaatsen en daarmee werd het 0-3. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en helemaal omdat het drie minuten later wederom raak was. Ditmaal was het Lars Koster die de bal in het open doel wist te plaatsen en daarmee werd het 0-4. Maar met nog vijf minuten op de klok deed Siard Bloemsma iets terug middels een goed schot en daarmee werd de eer enigszins gered 1-4. Diezelfde Bloemsma was twee minuten later wederom scherp waarna hij de bal simpel wist binnen te tikken 2-4. Kon het dan nog spannend worden? Nee was het antwoord want in de laatste minuut wist Karst Hannema en Stijn van der Geest nog te scoren en daarmee bepaalde zij de eindstand op 2-6.

Eerste klasse

Man of the World Lwd. – Stukadoorsbedrijf Yildiz 5-4

Met een verschil van vijf punten verschil op de ranglijst ging de thuisploeg  wellicht als favoriet het duel in. Maar wilde de gasten nog iets betekenen richting de middenmoot dan moest er wel gewonnen worden. Beide teams waren dus erg gebrand om de drie punten binnen te halen. En dat beide ploegen gebrand waren kon je wel merken want het tempo was vanaf minuut één hoog en daarin kon het alle kanten op vallen. Lang duurde het dan ook niet voor de openingstreffer een feit was. Marcel Amels kwam één op één met de doelman waarna hij de bal langs de keeper in het doel wist te schieten 0-1. De ban was gebroken en even later werd het gaatje zelfs nog iets vergroot. Een uitgespeelde aanval kwam terecht bij Ilhan Yildiz en deze schoot de bal rustig binnen 0-2. Werk aan de winkel dus voor de thuisploeg en dus voerde zij het tempo nog maar even extra op. Dit leidde uiteindelijk zelfs tot de aansluitingstreffer. Een balletje tussendoor kwam terecht bij Sven Flikkema en deze schoot de bal strak in de verre hoek binnen 1-2. Het verschil was weer één al zou het hier niet bij blijven want kot voor de rust was daar Jay de Vries met een snelle counter waarna hij goed naar binnen toe kwam en de 2-2 op het bord wist te schieten. Een levendig eerste bedrijf dus en dat moest nu door gezet worden in de tweede helft. Dit gebeurde ook en dat leidde al vrij vlot tot de volgende treffer. Na een goede actie werd de bal goed breed gelegd waarna Erdogan Yildiz de bal simpel kon binnen werken 2-3. Nu moest de thuisploeg weer de aanval zoeken en dus zou je verwachten dat er meer ruimte zou komen voor de gasten. Maar een eigen doelpunt leidde er toe dat alles weer in evenwicht kwam en dus ook de stabiliteit in beide ploegen 3-3. Maar de scoringsmachine bleef lopen en dus hadden de supporters genoeg te beleven. Een afstandschot  van Ayhan Yildiz vloog tegen de touwen en daarmee zette hij zijn team weer op voorsprong 3-4. De overwinning leek er aan te komen voor de mannen van Yildiz maar dan gaat de verdediger van hun de fout in waarna Joris Tijdeman het cadeautje wist uit te pakken een de 4-4 op het scorebord bracht.  In de slotfase bleven beide ploegen zoeken naar meer maar uiteindelijk zou er nog maar eenmaal gescoord gaan worden. Jens de Ruyter kwam aan de bal waarna zijn schot eindigde in de verre hoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-3.

MC Donalds Harlingen – Skearmessen  4-3

Met beide ploegen op tien punten en plek drie en vier in handen te hebben leek dit een beslissingsduel te worden voor plek drie. De winnaar zou een gaatje slaan en met nog twee rondes te spelen moeten er rare dingen gebeuren wilde het deze plek nog uit handen geven. En dus werd er een ware strijd verwacht met veel doelpunten en kansen. En die ware strijd kwam er ook want al snel bleek dat beide ploegen weinig tot niets voor elkaar onder deden. Het spel golfde lekker over en weer met mogelijkheden voor beide ploegen. Uiteindelijk werd de score dan toch geopend en wel via Mateusz Roman Ijpe die de bal van afstand wist binnen te werken 1-0. De ban was gebroken maar het antwoord liet niet lang op zich wachten. Na een goede actie kwam de bal voor de voeten terecht van Harke Hilboezen en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-1. Het tempo bleef hoog en dus kon het alle kanten op vallen. En dan is daar wederom Mateusz Roman Ijpe met een afstandschot en ook deze bal viel er op identieke wijze in 2-1. Met deze stand werd de kleedkamer gehaald en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Interessant werd het zeker want de aanval werd veelvuldig gezocht en dus konden doelpunten niet uitblijven. Deze bleven uiteindelijk ook niet uit want een schot van Hepke de Boer eindigde stijf  in de kruising en daarmee was alles weer in evenwicht 2-2.  Beide ploegen konden weer door vanaf een gelijke stand en dus nam Mateusz Roman Ijpe zijn ploeg bij de hand en middels een tikki takki aanval was hij de laatste persoon die de bal wist binnen te werken 3-2. Maar zoals het de hele wedstrijd al ging hadden de mannen van Skearmessen gewoon weer een antwoord op deze tegen treffer want na een uitgespeelde aanval kwam de bal terecht bij Harm Schuitemaker en deze wist de bal lekker binnen te werken 3-3. Gezien de wedstrijd zou een gelijkspel dus verdiend wezen maar uiteindelijk kwam deze er niet. Er zou namelijk nog maar eenmaal gescoord worden in dit duel en wie anders dan Mateusz Roman Ijpe was de afmaker en daarmee bezorgde hij zijn ploeg een 4-3 overwinning.

Zijlstra Beroepskleding – ZM Beweegcentrum  4-3

Een ware clash tussen de nummers twee en één van de eerste klasse. De thuisploeg stond op voorhand twee punten achter de koploper maar deze had wel een duel meer gespeeld. En dus kon de thuisploeg goede zaken doen wanneer het wist te winnen. De gasten daarentegen waren ook erg gebrand want met een overwinning komt het kampioenschap wel erg dichtbij. Genoeg reden dus om er maar eens goed voor te gaan zitten en dat deed men dan ook maar eens. En een leuke wedstrijd werd het zeker met een open karakter waarin het beide kanten op kon vallen. Uiteindelijk werd het al snel 0-1 via een afstandschot van Sofian Azehaf en daarmee was de ban gebroken. Diezelfde Azehaf probeerde het even later wederom van afstand en ook deze viel binnen en dus werd er een gaatje van twee geslagen 0-2. De spanning leek even weg te wezen maar niets was minder waar want even later was het Tiemo Postma die een uitgespeelde aanval wist af te ronden 1-2. De spanning was weer terug en er waren genoeg kansen te noteren en dus zouden we zeker nog meer doelpunten krijgen. Zo gezegd, zo gedaan want na een snelle counter was het Johannes v/d Veen die wist raak te schieten en daarmee werd het 2-2. Alles was weer in gelijke evenwicht en dus konden beide ploegen weer opnieuw beginnen. En dan is daar wederom Johannes v/d Veen die de bal ontving en zijn schot eindigde ditmaal in de linkerhoek 3-2. De spanning bleef aanwezig en dus bleef het een leuke wedstrijd om te zien. Helemaal toen er een eigen doelpunt werd gemaakt en de 3-3 een feit was. Beide ploegen bleven kansen krijgen maar deze gingen niet binnen en dus bleef het erg leuk en spannend. En dan zijn daar de laatste secondes als Kelvin Born het maar eens probeert vanaf eigen helft en daarmee veraste hij alles en iedereen want het schot viel strak binnen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-3.

Bouwbedrijf Haarsma –Koopmans Schilders 8-0

Waar de ene bivakkeert op plek negen daar vinden we de andere terug op plek vijf van de ranglijst. Op voorhand zou je dus denken dat de gasten favoriet waren maar van onderschatting mocht zeker geen sprake wezen. Wie pakt die o zulke belangrijke punten of gaan deze juist verdeeld worden? Vanaf minuut één bleek uiteindelijk dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Beide ploegen zochten de aanval en kregen hun mogelijkheden. Uiteindelijk duurde het dertien minuten voordat de score werd geopend. Leeroy Jellema kwam één op één met de doelman waarna hij de bal hard wist binnen te werken 1-0. De ban was gebroken en helemaal toen Leeroy Jellema het een minuut later van afstand probeerde waarna zijn schot wederom lekker binnen viel 2-0. De gasten moesten nu in de achtervolging gaan maar scoren lukte nog niet. Maar ook de scoringsdrift bij de thuisploeg bleef een tijdje droog staan want uiteindelijk duurde het tot zeven minuten voor tijd voordat er weer gescoord werd. Wederom was het Leeroy Jellema die het eens van afstand probeerde en wederom was het raak 3-0. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en helemaal toen Henk Jan Wijma het van afstand probeerde en ook dit schot viel lekker binnen 4-0. De gasten bleven ruimtes weg geven in de laatste vijf minuten en daardoor wisten Henk Jan Wijma en Menne Langhout beide nog twee doelpunten te maken en daardoor eindigde het duel in 8-0.

Tweede klasse

R.E.S. – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum  1-2

Beide ploegen zijn nog vol in de race voor plek twee en dus stond er vandaag genoeg op het spel. Daarom werden er ook twee fanatieke teams verwacht aan de aftrap. Vanaf minuut één bleek al dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Verdedigend stonden beide ploegen goed en hierdoor was het lastig om er doorheen te komen. Maar dan is daar Sander Bootsma die een goede actie in huis heeft en met een strak schot zorgde hij voor de 1-0. Maar de mannen in Tzummarum bleven er in geloven en dat geloof werd uiteindelijk ook beloond met de gelijkmaker. Jelle Pieter v/d Wal probeerde het maar eens van afstand en zijn schot viel hard binnen 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus kon het beide kanten op vallen. Beide ploegen kregen zeker nog mogelijkheden om te scoren maar uiteindelijk was het Ramon Hoogerhuis die de bal van afstand tegen de touwen wist te krijgen en daarmee bracht hij de stand op 1-2. Dit bleek uiteindelijk de winnende treffer te wezen en daarmee namen de gasten de tweede plek over van de thuisploeg.

Offinga kappers – SDV keukens en meer 1-0

Met acht vs vijf punten vinden we beide ploegen terug in de onderste helft van de ranglijst. Beide ploegen waren dus gebrand op een goed resultaat. Dat beide ploegen erg gebrand waren kon je wel merken want het werd een leuke en spannende open wedstrijd. Beide ploegen kregen de kansen om te scoren maar uiteindelijk lukte dit nog niet. Nog niet inderdaad want uiteindelijk gebeurde dit wel. Een goede uitgespeelde aanval kwam terecht bij Feike Nieuwhof en deze wist de bal uiterst beheerst binnen te werken 1-0. Beide ploegen bleven hierna de aanval zoeken maar de geboden kansen werden niet omgezet in doelpunten en daardoor eindigde deze wedstrijd in een 1-0 eindstand.

Derde klasse

Horeca de Trije – WR Unit 5-3

Met negen tegen negentien punten leek dit op voorhand een gespeelde wedstrijd te wezen. De gasten konden een goede stap zetten richting de titel maar dan mochten er geen punten verspeeld worden. De gasten begonnen in ieder geval goed aan de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong via Meindert Jan Feenstra die een solo vanaf eigen doel wist af te ronden 0-1. Maar lang liet het antwoord niet op zich wachten want na een goede counter werd het alweer gelijk door Michel van der Veen 1-1. Het bleef een leuke pot om te zien en beide ploegen wilde de aanval ook zoeken. Na een goede uitgespeelde aanval was het Patrick van Dijk die wist raak te schieten en daarmee bracht hij zijn team op een voorsprong 2-1. Maar waar de thuisploeg kon scoren vanuit de counter daar gold dat ook voor de gasten want Jan Tymen Eisma was het eindstation van een snelle counter en daarmee werd het 2-2. Beide ploegen kregen genoeg mogelijkheden om te scoren en dus kon je wel uit tellen dat het hier niet bij zou blijven. Dat bleek ook wel want nadat Michel van der Veen een vrije trap verwoestend hard wist binnen te werken 3-2, daar pakte Keimpe Pols niet veel later de bal af van de keeper waarna hij deze simpel wist binnen te werken 4-2. Het gaatje was geslagen al was dat maar van korte duur want na een fout in de verdediging van de thuisploeg was het Jan Tymen Eisma die deze blunder hard wist af te straffen 4-3. De gasten moesten nu wel alles of niets gaan spelen en dus zou er meer ruimte komen voor de mannen  van de Trije. Uiteindelijk werd hiervan optimaal van geprofiteerd want Patrick van Dijk probeerde het van eigen helft waarna deze bal in het mandje binnen viel 5-4. Dit bleek tevens de laatste treffer te wezen en daarmee werden de mannen van WR Unit van plaats 1 verdreven.

Verno verhuur – Stadsherberg catering  2-2

Met de nummer tien tegen de nummer acht was dit een duel uit de onderste regionen van de competitie. Beide ploegen waren gebrand op een goed resultaat want niemand wil uiteindelijk laatste eindigen in deze competitie en gezien de verschillen onderin kunnen beide ploegen nog hekkensluiter worden. Dat er spanning op dit duel stond kon je wel merken want beide ploegen waren soms wat slordig waardoor mogelijkheden voor de tegenstander waren. Toch duurde het uiteindelijk twaalf minuten voordat de ban gebroken werd. Pieter Tuiner kwam één op één met de doelman waarna hij de bal simpel wist binnen te werken 1-0. En hiermee had de hekkensluiter wat ze wouden namelijk de voorsprong. Beide ploegen kregen zeker mogelijkheden en dus had je het gevoel dat het nog niet klaar was qua doelpunten.  En zo gezegd zo gedaan want drie minuten na rust was het raak aan de andere kant van het veld. Paul Dragstra had een goede actie in huis waarna hij gelijk van afstand schoot en de bal zag binnen slaan 1-1. Alles was weer in evenwicht en dat beloofde veel goeds voor de slotfase. Beide ploegen gingen hierna ook vol op jacht naar de volgende treffer en deze kwam er uiteindelijk ook en wel tien minuten voor tijd.Egbert v.d. Veen had een actie in huis waarna hij één op één kwam met de keeper en hard wist raak te schieten 2-1. Was de wedstrijd hiermee gespeeld of niet. De gasten gingen uiteindelijk steeds meer risico nemen en dat werd twee minuten voor tijd beloond met een doelpunt. Wietse Blauw probeerde het maar eens van afstand en dit schot viel mooi binnen waarna het 2-2 stond. Dit bleek het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en daarmee werden de punten verdeeld en blijft het ijzig spannend onderin de derde klasse.

Zaalvoetbalteam ex BTW – VDV Techniek 2-3

Beide ploegen presteren wisselvallig dit seizoen en dus was dit ook een duel waarin alles kon gaan gebeuren. Dit bleek ook snel in de wedstrijd want het spel ging over en weer en dus was het wachten op het eerste doelpunt. Dit eerste doelpunt kwam er uiteindelijk ook en wel via Auke Heida die een counter goed wist af te werken 0-1. Maar lang duurde het niet voordat het tegen antwoord er kwam. Een corner werd strak gegeven waarna Jan Pieter Walda de bal rustig kon binnen tikken 1-1. Het bleef een leuke en levendige wedstrijd om te zien en dus was de eindstand zeker nog niet bereikt. Helemaal omdat Tjerk Kemper een goede solo aan ging waarna hij deze ook nog eens wist binnen te werken 1-2. Nu moest de thuisploeg weer in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook. Een uitgespeelde aanval kwam terecht bij Jitse van Gunst en deze bleef ijzig koel waarna hij de bal simpel wist binnen te leggen 2-2. En zo bleef het voor de toeschouwers een leuke wedstrijd om na te kijken want het kon beide kanten op vallen. Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel door Tjerk Kemper die aan het einde stond van een mooie uitgespeelde aanval en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-3.

V/d Woude fietsen – BSH Partyservice   2-1

Waar de ene mee draait in de onderste regionen van de competitie daar maakt de andere nog enigszins kans op de titel. En dus beloofde het op voorhand een open wedstrijd te worden. In de wedstrijd zelf bleek al snel dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden en dus kon het alle kanten op gaan. Nadat er enkele mogelijkheden onbenut waren gebleven was het vervolgens wel raak. Een snelle counter werd afgemaakt door Arne Tigchelaar en daarmee werd het 0-1. Nu moest de thuisploeg in de achtervolging en dat gebeurde ook zeker weten. Uiteindelijk leidde dit zelfs in de verdiende gelijkmaker want een uitgespeelde aanval kwam terecht bij Kristiaan Gaastra en zijn schot viel prima binnen 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus kon het beide kanten weer op vallen. En dan is het Wytze Lanting die het maar eens van afstand probeert en zijn schot viel kiezelhard binnen 2-1. De gasten moesten nu alles of niets gaan spelen wilde het de titel nog in zicht houden maar scoren deden zij niet meer en daardoor eindigde dit duel in een 2-1 eindstand.

Sportcafé de Trije doet goede handhavingzaken en stelt kampioensfeestje Auto Haitsma – Jansma wonen met een week uit.

Mei komt in zicht en dat betekent altijd dat de prijzen verdeeld gaan worden. Wie worden er kampioen, wie degraderen er en wie eindigen er in die roemloze middenmoot. Alles was is dus nog mogelijk en dus waren alle teams gebrand op een goed resultaat vanavond. Wie kon er het beste om gaan met de druk en wie struikelde over zijn eigen voeten? Je leest het hieronder!

 

Hoofdklasse

Auto Haitsma – Jansma wonen – Sportcafé de Trije 1-4

Met de koploper tegen de nummer vier was dit een wedstrijd waar niet heel veel meer op het spel stond. Bij winst van de thuisploeg waren zij vanavond kampioen geworden en wanneer dit niet gebeurde dan zou dit een week later gebeuren. De gasten speelde nog wel ergens voor want de degradatieplek was nog in de buurt en dus waren zij gebrand op een goed resultaat. En deze gebrandheid kwam goed van pas want het werd een leuke en open wedstrijd waar het alle kanten op kon gaan. Uiteindelijk was daar een goede uitgespeelde aanval van de gasten die vervolgens terecht kwam bij Marco de Groot en deze wist de bal netjes binnen te werken 0-1. Hiermee was de ban gebroken en helemaal toen het ook nog 0-2 werd via Gerlof Dijkstra. Nu moest de koploper de achtervolging wel inzetten wilde het vandaag nog kampioen worden. Dit gebeurde dan ook en uiteindelijk leidde dit zelfs tot de aansluitingstreffer. Een uitgespeelde aanval kwam terecht bij Wiebe v/d Meer en deze wist de bal simpel binnen te werken 1-2. De spanning was weer terug maar nu moesten de mannen van Haitsma wel door drukken. Maar ook de mannen van de Trije bleven goed voetballen en dus was deze wedstrijd nog niet beslist. En dan is daar Marco de Groot die een toegekende vrije trap hard tegen de touwen weet te schieten en daarmee zorgde hij voor de 1-3. Het gaatje was weer geslagen en dus moest de thuisploeg gas gaan geven wilde het nog iets behalen. Hierdoor kwam er meer ruimte voor de gasten en daarvan werd uiteindelijk optimaal van geprofiteerd. Middels een snelle counter wist Gerlof Dijkstra de bal hard binnen te werken en daarmee werd het 1-4. Dit bleek de doodsteek te wezen voor de thuisploeg want deze kwamen niet meer terug in de wedstrijd en daarmee eindigde het duel in een 1-4 overwinning voor de gasten en daarmee behaalde zij drie belangrijke punten.

Royal Steensma – Bogt fen Gune 1-1

Wedstrijden van beide ploegen zijn nooit zaai om te zien en helemaal niet als het wedstrijden tegen elkaar zijn. Met veel strijd en passie zoeken beide ploegen altijd de aanval tegen elkaar en dat leidde tot op heden tot veel leuke wedstrijden met veel doelpunten. En dus gingen de supporters er vandaag maar eens goed voor zitten want het kon zo maar eens een monsterscore worden. Maar vanaf het begin bleek dat beide ploegen goed stonden en dat er vanuit een goede organisatie gespeeld zou gaan worden. Voor beide ploegen was het dan ook lastig om er goed doorheen te komen. Maar uiteindelijk viel dat eerste doelpunt er dan toch. Klaas Jan Bijlsma ging een goede solo aan waarna zijn schot kiezelhard binnen viel 0-1. De ban was gebroken en dus moesten de mannen van Steensma in de achtervolging. Kansen kwamen er zeker wel maar de geboden mogelijkheden werden nog niet omgezet in doelpunten. Maar uiteindelijk kwam de verdiende gelijkmaker er dan toch. Evert Tolsma kreeg de bal goed mee waarna hij deze in de hoek wist af te ronden en daarmee werd het 1-1. Beide ploegen gingen hierna op zoek naar meer maar doelpunten zouden er niet meer vallen en dus eindigde dit duel in een gelijkspel.

Moto Delicato – Foto techniek service 1-3

Beide ploegen hebben al laten zien dat het tot goed voetbal kan komen en dus beloofde het een duel te worden waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder hoefde te doen. Een leuke wedstrijd werd het ook zeker want het kon beide kanten op vallen. Uiteindelijk werd de ban gebroken door een eigen doelpunten en daarmee werd het 0-1. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want middels een afstandschot van Toine Muizer werd het 0-2 en daarmee werd ook de rust in gegaan. De mannen van Moto Delicato moesten dus komen in het tweede bedrijf en dus zou er meer ruimte gaan komen voor de heren van Foto Techniek Service. Hier werd uiteindelijk ook van geprofiteerd want een goede uitgespeelde aanval kwam terecht bij Rimar Uithof en deze wist de bal simpel binnen te werken 0-3. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen maar daar dacht de thuisploeg blijkbaar anders over. Na een goede uitgespeelde aanval werd de bal beheerst binnen gewerkt en daarmee werd het 1-3. Beide ploegen kregen hierna nog wel mogelijkheden om de score verder uit te breide maar dit gebeurde niet en dus eindigde dit duel in een 1-3 eindstand.

Eerste klasse

Killtrition – Huhtamaki 1-11

Met de hekkensluiter op nummer tien daar speelde het tegen de nummer acht. Het verschil was op voorhand maar twee punten in het voordeel voor de gasten en dus konden beide ploegen de punten goed gebruiken. Kon de thuisploeg na de winst van twee weken terug opnieuw winnen en de rode lantaarn af staan? Genoeg ingrediënten dus voor een mooie wedstrijd. Vanaf het begin kon je merken dat de gasten erg gretig en gedreven waren en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. Een lange bal werd binnen gekopt door Klaas Meinsma en daarmee werd het al snel 0-1. Hiermee was het openingsschot gegeven en dat zou leiden tot veel meer vuurwerk. Want hierna was het Chris Outhuyse die op de solo tour ging en daarmee werd het 0-2. Het gaatje was geslagen maar deze werd even later nog iets groter. Frits Hoekstra kreeg de bal namelijk voor zijn voeten en deze wist hij simpel binnen te tikken 0-3. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld te wezen maar inderdaad want vanuit de counter was het Gijs Bakker die binnen werkte en daarmee werd het 1-3. Was de spanning hiermee dan volledig terug? Nee bleek het antwoord te wezen want de mannen van Huhtamaki waren heer en meester en dat leidde al snel tot de volgende treffer van Frits Hoekstra die een fout in de verdediging van de thuisploeg wist af te straffen 1-4. De overwinning zou er wel komen alleen was de vraag hoeveel wordt het? De volgende drie treffers kwamen in ieder geval op naam van Mike Spanjersbergh en daarmee werd het 1-8 Maar hiermee was het nog niet gedaan want ook Chris Outhuyse en Arjan Veltman wisten nog tweemaal te scoren en daarmee bepaalde zij de einduitslag op 1-11.

Koopmans Schilders – Man of the World Lwd. 5-4

Met zes vs. negen punten was het verschil op voorhand maar erg klein. Wilde de gasten nog kans maken op plek drie dan moest er dus gewonnen worden. Wanneer de gasten worden dan deed het ook goede zaken want dan kon het uitlopen op de concurrentie en wellicht inlopen op plek nummertje twee. Er stond dus genoeg op het spel en dus beloofde het op voorhand een interessant potje te worden. En interessant werd het want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en dus kon je verwachten dat beide ploegen wel zouden gaan scoren. Uiteindelijk duurde het vijf minuten voordat de score werd geopend. Jelmer Nawijn had een goede actie in huis waarna zijn schot tegen de touwen eindigde 0-1. Dit doelpunt gaf een boost want vier minuten later was het Jens de Ruyter die in kopte maar uiteindelijk kon hij scoren vanuit de rebound 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moest de thuisploeg alles op alles zetten om terug te komen in de wedstrijd. Uiteindelijk gebeurde dit ook want drie minuten na de vorige treffer was daar de aansluitingstreffer. Jeffrey Guertin draaide goed weg waarna zijn schot tegen de touwen eindigde 1-2. De spanning was weer terug en deze werd twee minuten later nog groter omdat het toen alweer gelijk werd. De bal kwam voor de voeten van Henk terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken 2-2. Alles was weer in evenwicht maar toch zou dit niet de ruststand worden want twee minuten voor het einde van het eerste bedrijf kwam Bas van der Baan één op één met de doelman waarna hij rustig bleef en de bal simpel wist binnen te werken 3-2. De wedstrijd was gedraaid en dus moesten de gasten in de tweede helft komen. En dat gebeurde ook en dat leidde er toe dat het na vier minuten spelen alweer gelijk werd. Ditmaal kwam Jens de Ruyter één op één met de doelman en ook hij bleef rustig waarna hij beheerst binnen schoot 3-3. Het bleef een spannende wedstrijd om te zien en beide ploegen gingen op zoek naar meer al leek dat meer er niet meer te komen. Maar dan met nog drie minuten op de klok is daar een afstandschot van Jelmer Nawijn en deze schoot hard binnen en daarmee werd het 3-4. Waren hiermee de drie punten in de tas? Nee bleek het geval want met nog een minuut op de klok kwam Bas van der Baan één op één met de doelman waarna hij de bal simpel wist binnen te werken 3-3. Hiermee leek een puntendeling een feit te wezen maar niets bleek minder waar te wezen want kort na dit doelpunt kreeg Jeffrey Guertin de bal en zijn schot ging ook nog binnen en daarmee werd de eindstand bepaald op 4-3.

Skearmessen – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 9-2

Waar de thuisploeg nog mag hopen op plek drie daar lijkt plek zes voor de gasten het hoogst haalbare te wezen. Maar wanneer de gasten zouden winnen dan werd het verschil met de nummer vijf in één keer terug gebracht naar een verschil van één punt in het voordeel van de thuisploeg. En dus stond er voor beide ploegen genoeg op het spel en dus beloofde het een leuke en open wedstrijd te worden met veel aanvalsdrift over en weer. Leuk werd het zeker en dat leidde na drie minuten spelen al tot de openingstreffer van dit duel. Een afstandschot van Willem viel mooi binnen en daarmee werd het al gauw 0-1. Maar het duurde maar een minuutje of het tegen antwoord was al een feit. Hepke de Boer kwam één op één met de doelman en deze wist de bal rustig binnen te werken 1-1. En zo was een leuke wedstrijd geboren en deze werd nog leuker toen Roelf Frijling het in de negende minuut maar eens probeerde van afstand en dit schot viel prompt binnen 2-1. Nu moest het antwoord er komen van de gasten maar de geboden mogelijkheden gingen er niet in en dus is het lastig om op gelijke hoogte te komen. Met nog twee minuten op de klok leek de wedstrijd wel beslist te worden. Werd er eerst een twee tegen één duel goed uitgespeeld waarna Friso van Eijck de bal mocht binnen leggen 3-1, daar kwam Wilke Hoogterp ook nog als winnaar uit de strijd waarna hijhet één op één duel koeltjes wist af te ronden 4-1. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en helemaal toen het vijf minuten na rust wederom raak was. Een twee tegen één duel werd goed uitgespeeld waarna Hepke de Boer de bal rustig wist binnen te werken 5-1. De wedstrijd was wel gespeeld al was het nu nog de vraag hoe hoog word de score? Met nog tien minuten tijd werd er in een tijdsbestek van drie minuten driemaal gescoord door de thuisploeg en daardoor werd het ook nog 8-1. Maar de gasten zouden ook nog wat terug doen en wel via Willem die in een één tegen één duel rustig bleef waarna hij de bal goed binnen schoot 8-2. De tweede treffer was een feit maar deze kwam natuurlijk veel te laat. Het slotakkoord van deze wedstrijd was er uiteindelijk voor Roel Frijling en daarmee bepaalde hij de eindstand op 9-2.

Tweede klasse

Bouwbedrijf van marrum – R.E.S. 1-6

Met de hekkensluiter tegen de nummer twee leek dit op voorhand een gespeeld duel te wezen. De thuisploeg vecht nergens meer voor en zal dit seizoen als laatste eindigen. Voor de gasten was dit even anders. Met nog vier wedstrijden te spelen is de achterstand op de koploper zes punten en dus is daar wellicht nog iets mogelijk. Je zou dus verwachten dat de gasten veel doelpunten willen maken en het tempo er dus op gaan gooien, maar de thuisploeg wou zich niet naar de slachtbank laten leiden en dus werd er zeker weerstand verwacht. Die weerstand kwam er zeker want waar de gasten veelvuldig de bal hadden daar stond de thuisploeg goed. Toch kon men niet voorkomen dat Sander Bootsma een uitgespeelde aanval wist binnen te werken en daarmee werd het 0-1. Gezien de wedstrijd ook wel verdiend en de gasten wouden ook door drukken en dat leidde al snel tot een counter van de gasten die goed werd afgerond door Ferdi Zijlstra 0-2. Maar de heren van, van Marrum gaven niet op en dus bleven zij de aanval zoeken. Uiteindelijk werd dit ook beloond met een treffer van Jelmer Uijthof die een goede solo aan ging en de bal wist binnen te werken. Met deze stand werd er ook gerust en dus was er in het tweede bedrijf nog van alles mogelijk. Maar het gaatje van één verschil werd al gauw uitgebreid naar twee want een afstandschot van Sander Bootsma vloog binnen en daarmee werd het 1-3. Dit doelpunt leek de nekslag te wezen en ook omdat Ferdi Zijlstra ook nog gauw tekende voor de 1-4. De thuisploeg probeerde het wel maar de gasten waren de betere ploeg en dat leidde uiteindelijk ook nog tot de volgende treffer en wel via Jesper Landskroon die het maar eens van afstand probeerde en daarmee bracht hij de stand op 1-5. De winnaar was wel bekend maar de einduitslag was dit nog niet want uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden. Een toegekende penalty werd binnen gewerkt door Sander Bootsma en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-6.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Braak financiële diensten 8-2

Beide ploegen staan net achter elkaar op de ranglijst van de competitie en beide ploegen maken nog kans om tweede te worden en dus was winst noodzakelijk. Een ware clash werd er dus zeker verwacht en dan heb je vaak dat beide ploegen iets meer afwachtend zouden gaan optreden. Maar gold dat ook voor heden avond? Het was zeker een wedstrijd waarin beide ploegen goed compact stonden en hierdoor was het lastig om er doorheen te komen. Maar toch duurde het maar vier minuten voordat de score werd geopend. Een afstandschot van Simon Houtsma viel binnen en daarmee werd het 1-0. Hiermee was het bal gepend en dit bal werd nog leuker toen het twee minuten later wederom raak was. Jelle Pieter v/d Wal kwam één op één met de doelman waarna hij de bal rustig wist binnen te schuiven en daarmee werd het 2-0. Het gaatje was al gemaakt en drie minuten later was dit gaatje met nog twee doelpunten vergroot. Eerst werd een twee tegen één situatie goed uitgespeeld 3-0, waarna een hakje van Simon Houtsma ook nog binnen viel 4-0. De wedstrijd leek hiermee beslist te wezen maar daar dacht Sietse Kuipers blijkbaar anders over want hij wist de bal simpel binnen te tikken en daarmee werd het 4-1. Kon er dan toch nog een ommekeer komen? Nee bleek het antwoord te wezen want een minuut later was het alweer 5-1 door Sipke Bouma die één op één met de doelman, laatst genoemde kansloos achter liet. Uiteindelijk werd het in de twintigste minuut ook nog 6-1 nadat een twee tegen één situatie werd uitgespeeld waarna Johan Westerhof de bal mocht binnen werken. De tweede helft kon dus op papier worden afgedaan en daarin gebeurde ook niet heel veel spannends meer. Tot drie minuten voor tijd toen een twee tegen één situatie goed werd uitgespeeld en Sipke Bouma het laatste zetje mocht geven 7-1. In de laatste minuut scoorde beide ploegen nog eenmaal en daardoor werd de eindstand bepaald op 8-2

Keizer Autoschade – Dikland installatie techniek 4-3

De koploper speelde vanavond tegen de nummer negen van de competitie en dus werd er verwacht dat de koploper wel even makkelijk zou gaan winnen. Maar een duel tegen de koploper is altijd een speciaal duel en daarin laadt je jezelf vaak even extra op. Maar de thuisploeg wilde het snel gedaan hebben en dus verwachtte je op voorhand een furieus begin. En furieus werd het want beide ploegen wilde gelijk de aanval zoeken en daardoor kon het bede kanten op vallen en dus kon je verwachten dat er doelpunten zouden gaan vallen. Uiteindelijk kwam er dan ook een doelpunt want na een snelle counter kwam de bal terecht bij Cornelis Zijlstra en deze wist de bal simpel binnen te werken 1-0. Hiermee was het bal geopend en dus was het wachten op meer. En meer kwam er ook want even later was daar een goede uitgespeelde aanval waarna Tristan Osinga de trekker mocht over halen 2-0. Het gaatje was geslagen maar de mannen van dikland bleven goed mee doen en dat werd even later ook beloond. Een blunder van de keeper leidde er toe dat Joran Gerbranda kon scoren en daarmee bracht hij de 2-1 op het scorebord. Dit doelpunt gaf vleugels want even later was het Jan v/d Wal die de bal ontving en met een goede knal tekende hij voor de gelijkmaker 2-2. De wedstrijd bleef leuk om te zien want het kon beide kanten op vallen en dus was er genoeg te beleven. Wederom was het Keizer die de aanval zocht en middels een uitgespeelde aanval werd Rick Koning in actie gebracht en deze bleef ijzig kalm waarna hij de bal in het netje legde 3-2. Maar hiermee was de wedstrijd nog niet gespeeld want de gasten hadden ook genoeg mensen die een doelpunt konden gaan maken. Zo ook Patrick Hoekstra, Hoekstra ging achter een toegekende vrije trap staan waarna deze hard binnen werd geschoten en daarmee was alles weer in evenwicht 3-3. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar meer maar dat meer zou er uiteindelijk maar komen voor één ploeg Cornelis Zijlstra speelde de keeper voorbij waarna hij de bal in het lege doel wist te leggen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-3. Zodoende pakte de thuisploeg drie belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap.

Derde klasse

WR Unit – Verno Verhuur 5-1

Met de koploper tegen de nummer acht was dit voor beide een belangrijk potje. De koploper had die punten voorsprong op de nummer twee en dus kon er bij winst goede zaken gedaan worden mits de concurrentie verloor want ook de nummers drie stonden nog akelig dicht in de buurt van de koploper. Voor de gasten betekende winst aansluiting met de nummers vijf en dus eindigen in de middenmoot en dus waren ook de punten voor hen erg kostbaar. Op voorhand dus een interessant potje. Maar vanaf minuut één was de koploper toch iets de betere partij en dat leidde al vroeg tot de eerste treffer van de wedstrijd. Het was Jan Tymen Eisma die de bal ontving en zijn schot ging langs de keeper binnen 1-0. Hiermee was de ban gebroken en deze score werd toch nog iets groter want even later was daar een aanval van de gasten maar Jan Tymen Eisma kon de bal over nemen waarna hij voor het open doel kon binnen werken 2-0. Het gaatje was dus geslagen al zou deze kort voor rust nog iets groter worden. Het was Bart van Wijk die de bal ontving en met een mooi schot eindigde zijn bal in de kruising 3-0. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Je zou zeggen van wel maar dan is daar een blunder van de doelman waarna de stand op 3-1 werd gezet. Maar ondanks deze tegentreffer bleef WR Unit de bovenliggende partij en dus zou je verwachten dat deze wedstrijd gespeeld zou wezen. Maar de mannen van Verno bleven de aanval zoeken en dat leidde er toe dat er meer ruimte zou komen voor de thuisploeg. Hier werd uiteindelijk van geprofiteerd want het doel bij de gasten was leeg en dus probeerde Jan Tymen Eisma het maar eens van eigen helft en daarmee werd het 4-1. Uiteindelijk zou er in de slotfase nog eenmaal gescoord worden en wel door Randy Rispens en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-1.

BSH Party service – Horeca de Trije 5-6

De nummer drie staat op dit moment vier punten achter de koploper maar daarin heeft het wel een duel minder gespeeld en dus moesten zij winnen van de nummer zes van de competitie wilde het de aansluiting behouden met nog vier rondes te spelen. Voor de gasten gold dat het met winst waarschijnlijk stevig zal eindigen in de middenmoot en dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Dat beide ploegen gebrand waren was gelijk vanaf de aftrap te merken. Beide ploegen wilde gelijk de aanval zoeken en dat leidde na twee minuten spelen tot de 0-1 middels een goed afstandschot. Hiermee kende we een verassende maar leuke openingsfase en deze werd nog mooier voor de gasten in de negende minuut want toen ging de speler van de gasten één op één met de doelman waarna hij deze kansloos achter liet 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moest de nummer drie in de achtervolging gaan. Uiteindelijk gebeurde dit ook want met nog vijf minuten op de klok was het Rene de Haan met een afstandschot en daarmee liet hij de keeper kansloos achter 1-2. Diezelfde de Haan kwam een minuut later één op één met de doelman en ook ditmaal liet hij dee kansloos achter 2-2. Alles was weer omgedraaid en dus kon het beide kanten op gaan. Maar het antwoord van de gasten kwam er al vrij snel want waar de bal eerst door de benen van de keeper heen ging 2-3, daar ging de bal een minuut later door de handen van de doelman heen en daarmee werd het 2-4. Maar uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 3-4 via Rene de Haan en zo kon het dus alle kanten op gaan in het tweede bedrijf. Het tweede bedrijf bleef levendig en zodoende kon het dus alle kanten op gaan. Na zes minuten spelen werd de stand weer in evenwicht gebracht nadat Rene de Haan één op één kwam met de doelman en deze kansloos achter liet 4-4. Maar een tegen reactie kwam er weer snel want een minuut later was daar een afstandschot en deze kon niet goed gekeerd worden door de doelman en daardoor werd het 4-5. En zodoende was er dus genoeg te beleven voor de supporters en dus kregen zij waar voor hun geld. Helemaal toen het twee minuten later wederom raak was middels een afstandschot en daarmee werd het gaatje weer vergroot naar twee 4-6. De thuisploeg moest nu weer in de achtervolging gaan en dus zou er meer ruimte komen voor de gasten. Uiteindelijk waren er nog vier minuten te spelen toen Simon Kooistra het maar eens probeerde van afstand en dit schot viel ook nog lekker binnen 5-6. Maar uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en dus behaalde de mannen van Horeca de Trije een knappe en goede overwinning.

v/d Woude fietsen – Zaalvoetbalteam ex BTW 1-4

Beide ploegen spelen hun laatste duels voor de eer en dus konden zij frank en vrij beginnen aan dit duel. Meestal levert dit dan een spektakel op en dus waren de aanwezige supporters benieuwd wat ze voorgeschoteld kregen. En leuk begon het zeker want het kon beide kanten op gaan vanaf het begin. Dit leidde al snel tot de openingstreffer van het duel. Het was Mark Ypma die aan het einde stond van een mooie uitgespeelde aanval en daarmee zorgde hij voor de 1-0. De ban was gebroken en dus konden de gasten in de achtervolging. Dit gebeurde ook zeker en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de gelijkmaker. De bal kwam bij Tjitte Bonnema terecht en middels een mooie volley vanuit de draai wist hij de bal binnen te werken 1-1. En dus konden beide teams weer van voor af aan beginnen wilde het winnen. Dit gebeurde ook en middels een afstandschot van Chris Hiemstra werd de score verder uitgebreid 1-2. Nu moesten de mannen van v/d Woude weer in de achtervolging gaan en dus konden de gasten wat meer afwachten. Helemaal toen de bal ook nog in het eigen doel werd geschoten en daarmee het gaatje naar twee werd gebracht 1-3. De thuisploeg moest nu alles of niets gaan spelen en dat leidde er toe dat er meer ruimte zou gaan komen voor de mannen van het zaalvoetbalteam ex BTW. Mogelijkheden kreeg de thuisploeg zeker maar doelpunten maken gebeurde er maar niet. Uiteindelijk wisten de gasten nog eenmaal te scoren via Siebe Greidanus en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-4.

Roosma Schilders – Rijschool Posseth 0-4

Met de nummer vier tegen twee was dit een ware kraker in de competitie. Het verschil met de koploper bedroeg op voorhand 3 a 4 punten achterstand en dus mochten er vandaag door beide ploegen geen punten gemorst worden wilde het nog kans maken op de titel. Een spannende clash werd er dus verwacht en dus beloofde het een intensief potje te worden. En interessant werd het al waren de gasten toch wel iets de bovenliggende partij. Dat leidde er uiteindelijk zelfs toe dat het op voorsprong kwam. Een toegekende strafschop werd binnen geschoten door Rick Beimers en daarmee werd het 0-1. De thuisploeg kreeg ook zeker mogelijkheden maar wanneer je die niet benut dat weet je dat het aan de andere kant van het veld wel gebeurd. Een bal uit de kluts kwam terecht voor de voeten van Rick Beimers en deze wist de bal lekker binnen te werken. Het gaatje was geslagen en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook wel maar daardoor kwam er nog meer ruimte voor de gasten en daarvan wist Niels Walburg optimaal van te profiteren door de bal in het lege doel binnen te werken 0-3. Hiermee was het duel wel gespeeld en dus was het alleen nog maar de vraag hoeveel word de eindstand? Uiteindelijk wist Rick Beimers een nog toegekende vrije trap binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-4.

Algemene ledenvergadering 24 mei 2022

Dinsdag: 24 mei 2022

Aanvang: 19:45

Locatie: Kantine Sporthal de Trije

Wellicht ten overvloede wijzen wij erop dat de algemene ledenvergadering een verplichtend karakter heeft. Van ieder aan de competitie deelnemend team dient één vertegenwoordiger aanwezig te zijn.

Aan het slot van de ledenvergadering zullen de inschrijfformulieren van het seizoen 2022-2023 verstrekt worden.

Bestuur ZVF

 • Regts IJzerwaren
 • Bakkerij Siesling Franeker
 • Autobedrijf Haitsma
 • De Stadsherberg
 • Primera Haisma
 • Keizer Autoschade
 • Dikland installatie-techniek
 • Jelle Burggraaaff Bouw
 • Slagerij Terpstra
 • Tankshop Franeker
 • van der Woude Fietsspecialist
 • Herenkapsalon Galema
 • Asbestwatnu
 • Pepe Evenementenservice
 • arrix
 • Brasserie de Stadstuin
 • visual reklame
 • FYNN Fisio
 • Bijlsma Schilderwerken
 • Rin-tec
 • Cafetaria Frölich
 • kunststofvloeren-nederland
 • X-lent for you Webdesign | Fotografie | Solial Media | Design
 • Boelie
 • Tapperij 't Noord
 • Zijlstra Beroepskleding
 • SDV Keukens en meer
 • Seerden Sportprijzen
 • Brander
 • Froonacker
 • Heide
Copyright © 2021 ZVF | ontwerp AltijdON