A.B.Texel – Steensma F.I. onbeslist. Bouwbedrijf Scharringa haalt flink uit.

DSC 1184

In de hoofdklasse behaalde debutant A.B.Texel het eerste punt. Het werd een verdienstelijke 4-4 tegen Steensma F.I. Ook spannend was het bij Autocentrum Harlingen – Zijlstra Beroepskleding. Beide teams hadden nog geen succes geboekt en pas in de slotfase trokken de Harlingers aan het langste eind. Bovenin had het ongeslagen Oosterlaar/Verhoeven het niet gemakkelijk tegen Autobedrijf Haitsma, maar bleef wel met 2-4 overeind. Meer indruk maakte Bogt fen Gune met een royale 7-2 op Mr. On & Offshore service. Uit de eerste klasse kwam de grootste verrassing. Het nieuwe team van Cafe ’t Wap opende slecht en kon de schade in het vervolg niet meer repareren. Het verloor tenslotte met 3-5 van het onberekenbare G.Pars Graanhandel. De nederlaag die van Dellen bellen leed tegen Sportcentrum Shape lag ook niet in de lijn der verwachtingen. De Skearmessen bleef hier koploper na een regelmatige 4-2 op Warmtetechniek. In de tweede klasse wonnen de ongeslagen teams van The Phone House en Betterfit Combistralen moeiteloos.

Nu had laatstgenoemd team het wel vrij gemakkelijk tegen totaal drie spelers van Bowling Bloemketerp. In de derde klasse lijken Schapie Multiservice en Sportcafe de Trije het sterkst. Beide teams wonnen ook deze ronde overtuigend. In de vierde klasse had Bouwbedrijf Scharringa het vorige seizoen een sterke start, maar viel vervolgens ver terug. Ook nu opent het team heel sterk met drie overwinningen, maar het heeft nu meer inhoud en is daardoor sterker geworden. Concurrent werd deze vrijdagavond met maar liefst 5-0 verslagen.

 

Autocentrum Harlingen – Zijlstra Beroepskleding 4-3

De Harlingers hadden voor dit belangrijke treffen Freek Topfer weer eens uit de kast gehaald en dat leverde het gewenste rendement op. Hij opende met twee keiharde treffers, Robin Boersma zorgde vrij snel voor 2-1 waarna Freek ook de derde voor zijn rekening nam. Nog in de eerste periode bracht Yoonis Shire de aansluiting tot stand. Het werd uitermate spannend na de gelijkmaker van Clint Baks. Het was, wie anders dan Freek Topfer die in een rommelige slotfase het duel besliste.

Autobedrijf Haitsma – Oosterlaar/Verhoeven 2-4

Het bleef lang een duel wat alle kanten op kon. Voordat Oosterlaar de wedstrijd besliste had Haitsma ook mogelijkheden. Dylan Drent opende, Hassan Bartouhtouh maakte gelijk en Jelmer Broersma zorgde voor 1-2. Met een beauty van Patric Amels kon er met gelijke kansen aan de tweede periode worden begonnen. Vervolgens schoot Patrick Amels met een puntertje de stand naar 2-3 en had Oscar Elsinga pech met twee schoten op het aluminium. Het was Dylan Drent die uit een vloeiende combinatie het duel besliste.

A.B.Texel – Steensma F.I. 4-4

A.B.Texel bleef steeds aan de goede kans van de score, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling en dat was gezien de krachtsverhouding terecht. Jort Hogendorp opende de score en Biliam Herrema verdubbelde deze. Reinder Oosterbaan liet het verschil niet groter worden waarna Gert Jan Herrema voor 3-1 zorgde. Steensma zette vervolgens meer druk, Jacob Althuis van afstand en Jelte Hijlkema na een goede combinatie betekende 3-3. Weer kwam A.B.Texel op voorsprong via Laurens Looijenga en Anno Venema soleerde naar 4-4.

Bogt fen Gune – Mr. On & Offshore service 7-2

Adnan Jarjour 2x tekende voor het verschil in de eerste periode. Het Offshore team gaf zich niet gewonnen en kwam door treffers van Edwin de Boer op 2-1 en 3-2 na een tussendoortje van Willem van Duyn. In het vervolg bleek De Bogt te sterk en scoorde nog via Adnan Jarjour en een fraaie hattrick van Jesper Deelstra.

Cafe ’t Wap – G.Pars Graanhandel 3-5

In de eerste periode gebeurde er weinig totdat Syb Wijnstok een één op één kans beheerst afrondde. Het was meteen een teken voor de mannen uit St.Jacob dat er iets te halen viel. Met twee maal Menno van Zwieten werd het zelfs 0-3. Ook de tegentreffer van Mark Kleefstra werd snel beantwoord. Pars kwam in de slotfase nog wel in de problemen, kreeg tegentreffers van Sietse Jansma en Hung Pham te verwerken waarna Pierre Algra het duel definitief besliste.

Sijperda Verhuur – Cafe De Posthoor Dronrijp 5-4

Sander de Vries 1-0, Jolle de Wit 1-1, Hoite Schaap 1-2, Wybren Slager 2-2, Victor Ram 3-2, Keimpe Oenema 3-3, Jolle de Wit 3-4, Davy Kingma 4-4, Sander de Vries 5-4.

Een prima duel tussen twee volkomen gelijkwaardige teams. Het duel werd in de laatste minuut beslist door man of the match Sander de Vries.

Van Dellen bellen – Sportcafe de Trije 1-4

Verrassend maar daarom niet minder verdiend was de zege van Shape die in Sybo Offenga de man had die tot heden niet wist dat hij zo gemakkelijk kon scoren. D. Deinum opende en Ronald Post maakte van afstand gelijk.Hierna was het de beurt aan Sybo Offenga die drie maal raak schoot.

De Skearmessen – Warmtetechniek 4-2

Deze vroege topper kreeg een terechte einduitslag. Edwin Dijkstra en Tjibbe Krottje zorgde halverwege voor 2-0 en Warmtetechniek kwam via Jacco Koning 2x op 2-2. Pas in de slotminuten haalden Jan Willem van Beem en Tjibbe Krottje de winst binnen.

Bar Yn ‘e Stal – The Phone House 1-6

The Phone House was een maatje te groot voor het Rypster team. Het was al 0-4 toen Remco Jorritsma tegen scoorde. Allard Hoekstra was de uitblinker met vier treffers en het restant kwam van Marcel Koning en Martijn Werkhoven.

Horeca de Trije – De Jager Accountancy 2-4

En weer ging het Horeca team in de tweede periode onderuit. Het begin was prima. Wel opende Ronald Broersma de score, maar Ruurd Pijpker en Michel v.d.Veen bogen de stand om naar 1-2. Twee maal Meteusz en Adnane el Marini schoten hierna De Jager naar de verdiende winst.

Primera Haitsma – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 5-3

Cornelis Zijlstra 1-0, Henk Stienstra 1-1, Patrick Prosee 2-1, Cornelis Zijlstra 3-1, Noa van Gils 3-2, Cornelis Zijlstra 4-2, Johannes v.d.Veen 5-2, Hendrik Hiemstra 5-3.

Het eindresultaat gaf de krachtsverhouding goed weer. Het goede spel van Cornelis Zijlstra gaf mede de doorslag.

Betterfit/Combistralen – Bowling Bloemketerp 20-0

En daar stonden ze dan, Douwe Bosma, Daniël Scholten en Tim van Faassen die met zijn drieën het Bloemketerp team moesten verdedigen. Petje hiervoor af, zij lieten de tegenstander niet voor niets komen, al was er natuurlijk van een wedstrijd geen sprake. Doelpuntenmakers Siemen de Vries 5x, Eric Vellinga 4x, Dion Groen 3x, Rinard Post 3x, Glenn Groen 2x, Jonathan Meeuwis 2x, Douwe Bosma e.d.

Schapie Multiservice – SDV Projectbuilding 6-1

Na de snelle openingstreffer van Jordi de Vicg de Cumptich was het snel gedaan met het SDV team. Het kon moeilijk onder de druk van Schapie uit komen. Bij het wisselen van speelhelft was het 4-1 en de treffers kwamen van Tjerk Helfrich 3x, Robert Visser 2x en Wesley Schaap.

Sportcafe de Trije – Huhtamaki/Leo Reitsma 5-2

Rob Postma 1-0, Arjan Veltman 1-1, Joost Meijer 2-1, Marco de Groot 3-1, Arjan Veltman 3-2, Joshua Cuperus 4-2, Joost Meijer 5-2.

De eerste periode ging gelijk op, 1-1. Arjan Veltman hield met twee treffers Huhtamaki lang in de wedstrijd, maar het Sportcafe team was duidelijk te sterk en bleef de trotse ranglijstaanvoerder van de derde klasse.

Expert Franeker – Huis & Hypotheek 6-5

Kevin á Nijeholt 0-1, Haitze Weistra 0-2, Ruben Brander 0-3, Edwin Lodewijk 1-3, Abe Kooistra 2-3, Friso van Eyck 3-3 en 4-3, Abe Kooistra 5-3, Dirk Pieter Weistra 5-4 en 5-5, Abe Kooistra 6-5.

Een duel met een grillig scoreverloop. Het Hypotheek team begon furieus en dit leverde drie treffers op waarbij een hele mooie van Ruben Brander vanaf de zijkant in de kruising. Expert kwam hierna op adem en scoorde vrij snel twee maal tegen. Het Hypotheek team begon fouten te maken en hier maakte Friso van Eyck twee maal goed gebruik van waarbij een prima kopbal over doelman Erwin Bootsma heen. Het werd zelfs 5-3 voordat Weistra c.s. een wanhoopsoffensief plaatsten. Dit leverde een treffer uit een strafschop op en een scrimmage waaruit de gelijkmaker ontstond. In de laatste minuut werd de slimme Abe Kooistra matchwinnaar.

Rijschool Posseth – Grand Cafe De Doelen 4-5

De Doelen begon goed met doelpunten van Johannes Talhout en Roy Hoekstra. Er was toen nog maar 4 minuten gespeeld. Het Rijschool team herstelde zich goed. Nadat Kris van Hofwegen uit een vrije trap raak schoot was het nog wel Roy Hoekstra die het antwoord klaar had, maar Luuk Steensma 2x en Kris van Hofwegen bogen de stand om naar 4-3. In de slotminuten ging de winst toch nog naar De Doelen. Robbin de Klerk en Roy Hoekstra beslisten het duel waarin het Rijschool team te weinig kreeg.

Bouwbedrijf Scharringa – Stadsherberg catering 5-0

Dit kon De Stadsherberg niet bolwerken. Het kwam vrij snel op achterstand en om dan druk op de tegenstander te zetten is niet meer aan dit team besteed. Het werd dan ook een gemakkelijke Scharringa zege waarin Willy v.d.Kooi vier maal scoorde en Erik de Groot voor het restant zorgde.    

Preton Nederland – Rintec 5-3

In de kluts opende Natan Meindertsma de score, maakte Anne Jent Visser gelijk en kwam Preton zelfs halverwege aan de leiding met een inzet van Erwin Zijlstra. Rintec had verder te veel kansen nodig. Tenslotte kwam de gelijkmaker van Jordi Jaspers. De slotfase was volledig voor Preton met een flitsende combinatie afgerond door Tom v.Dijk en treffers van Anne Jent Visser en Ewoud Walda. Uit een penalty scoorde Jurjen Vriesinga nog tegen.

Sannes & Voorintholt – Miedema Bouw 2-4

De ervaring gaf hier de doorslag. Peter Jan Kroese brak het duel met een mooie steekpass open en Soujyan Souicat herstelde uit een vrije trap het evenwicht. Uit een onmogelijke hoek wist Berend Scheltens de 2-1 op het scorebord te zetten en even later betekende een streep in de kruising van Erwin Atsma zelfs 3-1. Kevin v.d.Wal bracht even de spanning terug waarna Bauke Okkema dit leuke duel besliste.

W.I.K. – De Korenaar 4-2

Een duel met veel gele kaarten waar W.I.K. het beste mee om ging. Hans Tegelaar zorgde voor de volledige WIK productie, Michel v.d.Werf en Niels Krikke scoorden tegen en Sicco Osinga miste al weer een strafschop.