Welkom op de site van Z.V.F. Franeker.

Z.V.F. is een bedrijvencompetitie die gespeeld wordt door teams uit Franeker en omstreken. Er wordt gespeeld op de vrijdagavond in de periode van september tot en met april.

Het zaalvoetbal in Franeker kent een rijke historie wat betreft zaalvoetbal. In competitieverband werd de bal voor het eerst in het seizoen 1974-1975 aan het rollen gebracht. Doordat Franeker over een schitterende accommodatie beschikt (sporthal de Trije) kan de competitie op vier vloeren tegelijkertijd gespeeld worden. Iedere vrijdag worden op die manier ca. 20 wedstrijden verspeeld, hetgeen betekent dat er iedere week zo’n 150 spelers, 6 scheidsrechters en een aantal officials in de sporthal actief zijn. Daarnaast is de publieke belangstelling doorgaans overweldigend.

Anno 2023 wordt gestreden in 6 klassen waarin meer dan 6 teams aan meedoen. Naast de bedrijvencompetitie worden ieder jaar een paar grote toernooien gespeeld. Verder doet er een team van de Z.V.F. mee aan de K.N.V.B. competitie, waarbij het eerste team uitkomt in de topklasse van het district Noord van de K.N.V.B.

Daarnaast treedt Z.V.F. op als gastheer van de Open Friese Kampioenschappen, een evenement waar jaarlijks circa 150 dames- en herenteams strijden om de felbegeerde titel van kampioen van Friesland.

Voor wat betreft je lidmaatschap bij ZVF treedt het huishoudelijk reglement in werking.

https://zvfonline.nl/wp-content/uploads/2013/07/huishregl_zvf_29082023.pdf