Van de voorzitter…

evert

Beste leden van ZVF,

Wij staan weer aan het begin van een nieuw zaalvoetbalseizoen 2023-2024. Wij hebben er als bestuur veel zin in en zijn na verschillende voorbereidingen er helemaal klaar voor.

Wij hopen dat jullie hebben genoten van een mooie vakantie waardoor jullie uitgerust aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen. Als bestuur kunnen wij terugkijken op zowel een sportief als financieel goed seizoen met bijna alleen maar hoogtepunten. Ten eerste hebben we weer een volledig seizoen kunnen draaien zonder dat er een virus roet in het eten kwam gooien. Daarnaast is er de afgelopen jaren een enorme aanwas geweest van nieuwe leden waardoor wij nu met 39 teams zullen starten aan de competitie. Maar ook ons eigen team, ZVF 1, is wederom kampioen geworden. Door dit kampioenschap in de hoofdklassen mogen zij nu voor het eerst in de historie van zaalvoetbal in Franeker uitkomen in de topklasse. Wij vinden dit een prestatie van formaat en wensen hen daarbij veel succes. Wij hopen en rekenen erop dat er hiervoor veel belangstelling zal ontstaan in Franeker en omstreken. Naast onze eigen bedrijvencompetitie organiseren wij ook jaarlijks het grote NNRD OFK toernooi. Dit toernooi verliep zeer goed en het was voor ons dan de slagroom op de taart dat dit werd gewonnen door ons eigen team.  Dan mag je als voorzitter en natuurlijk het hele bestuur enorm trots op zijn. Wij hebben dat natuurlijk ook gevierd met het team en vele vrijwilligers.

Als bestuur kan je alleen maar zeer erkentelijk zijn met zoveel mensen om je heen die de vereniging een warm hart toedragen. Wij kunnen altijd terugvallen op veel vrijwilligers en onze sponsors staan altijd voor ons klaar. Nogmaals dank daarvoor!

Als je dit zo leest zou je denken dat er helemaal niets fout of mis is gegaan. Dit is natuurlijk niet zo, maar valt in het niet bij de mooie dingen die afgelopen seizoen hebben meegemaakt. Toch willen wij jullie vragen om ons te helpen om de competitie sportief en competitief te houden. Dus willen wij jullie vragen om met respect om te gaan met de tegenstanders en onze scheidsrechters. Maar ook om de regels, zoals die zijn opgesteld in ons huishoudelijk reglement en de spelregels van de KNVB, te volgen. We gaan hier onze aandacht op richten de komende jaren maar verwachten van onze leden dat ze hier goed mee omgaan.

Belangrijk is nog om te melden dat wij in het nieuwe seizoen starten met een nieuwe website. Onze website is niet enkel een uithangbord van onze vereniging maar ook het systeem waar wij de spelers, teams en de uitslagen vastleggen. Wij gaan ervan uit dat deze overgang soepel verloopt maar het kan zijn dat er aan het begin van het seizoen nog enkele problemen optreden.

We beginnen vrijdag 8 september met ons Joop Breidenbach memoriaal openings toernooi. Daarna starten we op 15 september met de competitie die tot de kerst door zal lopen. Aan het begin van 2024 organiseren wij weer een OFK, daarna zal het tweede deel van de competitie aanvangen.

Zoals ik al eerder melde zijn wij er klaar voor en hebben er weer ontzettend veel zin in. Ik wens, namens het volledige bestuur, een ieder weer veel succes maar vooral een plezierig zaalvoetbalseizoen toe.

Vriendelijke en sportieve groet,

Evert Tolsma