A.B.Texel wint topper. Eerste succes Preton Nederland en Praxis.

Voor de eerste klasse stond de topper tussen A.B. Texel en Warmtetechniek op het programma. A.B. Texel won verdiend en is nu de naaste belager van Sijperda Verhuur. In deze klasse was verder de opmerkelijk grote overwinning van Tapperij’t Noord op Yildiz Stucadoors en de eerste winst van Preton Nederland. Maxstuc moest verrassend het onderspit delven. Een interessant programma was er in de hoofdklasse. Steensma F.I. , nog zonder puntverlies, trof het lastige Oosterlaar/Verhoeven. Het bleek echter geen onoverkomelijke hindernis, 1-5. Koploper De Bogt fen Gune had een lastige klus, namelijk Autobedrijf Haitsma. Het werd een spannend duel met als eindresultaat een terechte 2-2. Dan was er het eerste winstpunt van Regina’s Lingerie en wel tegen een van Dellen bellen dan nog naar de vorm loopt te zoeken, 6-6. In de tweede klasse lijkt De Strûners ongenaakbaar. Deze maal kwam Primera Haitsma duidelijk te kort. Concurrent Autobedrijf Strikwerda moest een veer laten tegen TGJ communicatie, 2-2 en Shipkits is het dipje te boven. Schroevenkopen kreeg er met dubbele cijfers van langs. In de derde klasse is Verno Verhuur de nieuwe koploper. Het won met ruime cijfers van Leo Reitsma/Huhtamaki, dat enigszins terug valt. In de vierde klasse delen Sportcafe de Trije en Bouwbedrijf Scharringa de lakens uit. Nu had Scharringa het aanzienlijk moeilijker dan haar concurrent. Het won ternauwernood van een goed spelend Rin-tec. Zuidema Scheepsbouw kon Sportcafe de Trije in het geheel niet volgen. Opmerkelijk was hier de eerste winst van Praxis. W.I.K. was het slachtoffer. Tip voor vrijdag a.s. het duel tussen Keizer Autoschade en Bogt fen Gune aanvang 22.10 uur.

 DSC0475

 

HOOFDKLASSE

Autobedrijf Haitsma – Bogt fen Gune 2-2

Het leek er lang op dat De Bogt er met de winst vandoor zou gaan, maar dit zou onterecht zijn geweest. De teams hielden elkaar volkomen in evenwicht. Henk Vonk opende met een keihard genomen vrije trap de score en Frank de Vries bepaalde uit een vloeiende aanval de wisselstand. Na een prachtige solo van Johan Talhout werd het 1-2 en hoewel Haitsma verder veel druk zette bleef het stug verdedigende De Bogt lang overeind. In de slotfase werd het alsnog en terecht gelijk na een slimme inzet van Hassan Bartouhtouh.

Bowling Bloemketerp -Zijlstra Beroepskleding 7-3

K. Hoogteijling 1-0, S. de Bruin 1-1, E. Tanghe 1-2, T. Bonnema 2-2, W.v.d.Zee 3-2 en 4-2, S. de Bruin 4-3, T. Bonnema 5-3, S. de Vries 6-3 en 7-3.

Zou Bloemketerp het lek boven water hebben, het lijkt er op. Vooral in de tweede periode werd er met overleg en overtuiging gespeeld. De eerste helft deden de teams weinig voor elkaar onder, vervolgens waren Sander Lahaise en zijn mannen duidelijk de meerdere. Zijlstra mist al geruime tijd koningsschutter Tim Grond en deze is broodnodig.

Oosterlaar/Verhoeven – Steensma F.I. 1-5

Oosterlaar/Verhoeven is na een verrassende start het spoor enigszins bijster. De vloeiende aanvallen zijn er nog wel, maar de afronding is niet meer aanwezig. Dit in tegenstelling tot Steensma dat aan enkele kansen genoeg had.. Tjeerd Hoekstra was met 3 treffers de man van de wedstrijd. Durk Tichelaar schoot twee maal raak en Patric Amels scoorde tegen.

Van Dellen bellen – Regina’s Lingerie 6-6

Het is niet de eerste maal dat Dylan Drent voor v.Dellen het merendeel van de productie voor zijn rekening nam, maar dat dit niet de volle winst opleverde. Nu scoorde hij 5 maal. Klaas Kuiken zorgde voor de rest. Voor Regina was dit het eerste punt, het team toonde karakter door steeds een achterstand weg te werken. Dit geeft het team van Benny Talhout vertrouwen voor de toekomst. De treffers van Regina kwamen van Pierre Algra 3x, Folkert Feenstra 2x en Jan Rodenhuis.

EERSTE KLASSE

A.B.Texel – Warmtetechniek 3-1

Een juiste uitslag van een duel waarin A.B. Texel duidelijk beter was. Bas v.d.Zee opende in de rebound de score en Sietse Kuiper had aan de andere kant pech met een inzet op de paal. Ook in de tweede periode hetzelfde spelbeeld waarbij Warmtetechniek de bakens niet kon verzetten. Bas v.d.Zee besliste met twee gave treffers het duel en Arjen Koning deed nog iets terug.

Maxstuc – Preton Nederland 5-7

J. Kingma 0-1, R. Hoenderdaal 1-1, J. Kingma 1-2, J. Smitstra 1-3, E. Boiten 2-3, J.v.Dellen 2-4, R. Hoenderdaal 3-4, R. Reitsma 4-4, W.v.d.Kooi 4-5 en 4-6, J. Kingma 4-7, P. Hoenderdaal 5-7.

Preton was het gehele duel sterker. De winst was volkomen verdiend. Maxstuc hobbelde gezien het scoreverloop steeds achter de feiten aan en moest daardoor te veel forceren

G.Pars Graanhandel – Sijperda Verhuur 0-3

Pars kon de koploper niet in de problemen brengen, al bood het verdienstelijk tegenstand. Het ontbrak alleen aan stootkracht. Sijperda speelde niet groots, al waren de treffers van uitzonderlijke kwaliteit. Mart Zwiers opende vanuit een moeilijke hoek, Arjen Veenstra draaide zich prima vrij en Jelmer Elting tikte een vloeiende aanval binnen.

Herberg de Bogt – Sportcentrum Shape 1-7

Het Herberg team heeft het moeilijk en staat nog met lege handen. Shape is aan een opmars bezig en hier paste dit duel voor Shape uitstekend bij. Doelpuntenmakers; Hedzer Timmermans 3x, Gerard Hoekstra 2x, Jos v.d.Meulen 2x en een tegentreffer van Marc Wybenga.

Tapperij ’t Noord – Yildiz Stucadoors 8-1

Niet dat de Tapperij zege een grote verrassing was, maar wel de hoge cijfers waarmee dit gebeurde. Daarbij kwam nog dat het team van Sjoerd Burggraaff niet eens over wisselspelers beschikte. Het speelde dan ook veelvuldig vanuit de verdediging waarbij het elke Yildiz fout meedogenloos afstrafte. Doelpuntenmakers Ronald Post 4x, Wietse Blaauw 2x, Klaas Bindert Malda, Elmer Boonstra met een tegentreffer van Erdogan Yildiz.  

TWEEDE KLASSE

De Tap – De Jager Accountancy 0-5

De teams ontliepen elkaar in kracht weinig, maar De Jager was in de acties veel gevaarlijker. Het werd dan ook een regelmatige en verdiende Harlinger zege. De Jager kon ook wel weer een succesje gebruiken.

De Strûners – Primera Haitsma 6-3

C. Zijlstra 0-1, R. de Vries 1-1, T.v.d.Graaf 2-1, J. Kooistra 3-1, R. de Vries 4-1, C. Zijlstra 4-2, P. Zijlstra 5-3, M.v.Overbeek 6-3.

Vanaf het begin had De Strûners meer balbezit en was het meest in de aanval. Toch had Primera in de eerste periode ook genoeg kansen en opende zelfs de score. Het betere De Strûners werd steeds sterker en won tenslotte vrij gemakkelijk.

Autobedrijf Strikwerda – TGJ communicatie 2-2

Een duel met twee gezichten. Strikwerda domineerde in de eerste periode. De tweede was volledig voor TGJ. Bouwe Strikwerda opende de score en Ane Piet Strikwerda raakte de paal. Plotseling kwam TGJ langszij via Henk Strienstra. Redmar Dijkstra zorgde voor 2-1 en Hildebrand Brouwer bracht een terechte 2-2 op het scorebord.

Horeca de Trije – Devicamp.nl 3-7

J. Rodenhuis 1-0, K.v.Hofwegen 1-1, D.v.Eijk 1-2, S. Nguyen 1-3, D.v.Eijk 1-4, R. Pijpker 2-4, D.v.Eijk 2-5, R. Pijpker 3-5, B. Lokhorst 3-6, R. Houtsma 3-7.

Horeca de Trije opende nog wel via Jelmer Rodenhuis, maar het team maakte een machteloze indruk. Devicamp speelde met veel meer passie en won verdiend.

Shipkits B.V. – Schroevenkopen.nl 13-1

In de eerste periode stond de teller op 3-1 en leek het er niet op dat het een dergelijk hoge score zou gaan worden. Vooral in de slotfase werd Schroevenkopen overklast door een Shipkits dat het tempo steeds meer opvoerde.

DERDE KLASSE

Leo Reitsma/Huhtamaki – Verno Verhuur 3-7

Alex v.d.Bosch, Egbert v.d.Veen en Gooytzen Scheffer zorgden er al vroeg in de wedstrijd voor dat het voor Leo Reitsma moeilijk zou worden om er nog een positief resultaat uit te halen. Toch kwam het team van Harry de Bruin nog dicht bij. Sebastiaan Wierda en Chris Outhuyse scoorden tegen. Daar bleef het bij want Egbert v.d.Veen 2x Gooytzen Scheffer en Dirk Jan Volbeda vergrootten de voorsprong. Mark de Vries scoorde nog tegen.

VIERDE KLASSE

Rin-tec – Bouwbedrijf Scharringa 2-3

Een enerverend en boeiend duel. Erik de Groot opende de score en Luuk Steensma maakte gelijk. Het bleef een duel met wisselende kansen waarbij Scharringa steeds aan de goede kant van de score bleef. Lieuwe Beuker zorgde voor 1-2, Weer Luuk Steensma herstelde het evenwicht en Lieuwe Beuker werd matchwinnaar.

Sportcafe de Trije – Zuidema Scheepsbouw 13-2

Het team van Zuidema werd schietschijf van het ambitieuze de Trije dat in de laatste 7 minuten van de eerste periode ook 7x scoorde. De tweede periode bood Zuidema meer tegenstand en scoorde via Sipke de Jong en Gerard Vriesema zelfs tegen. De Trije schutters waren Marco de Groot 4x, Joost Meijer 3x, Joshua Cuperus 3x, Rick Postma, Rob Postma en Daan Bootsma.

Grand Cafe De Doelen – Miedema Bouwbedrijf 4-3

De teams ontliepen elkaar weinig. Het was Robbin de Klerk die met 3 treffers het verschil maakte. In de eerste periode was De Doelen wel sterker, maar er stond toch 1-2 op het scorebord. Harm Germ Hallema 2x zorgde in deze fase voor de voorsprong. Dayley Lolkama scoorde de 3-2 en voor Miedema was er nog een treffer van Perseus Hellinga.

Praxis – W.I.K. 6-3                

S. Souicat 10 en 2-0, S. Osinga 2-1, R. Zandberg 3-1, R. Boonstra 3-2, H. Blaauw 3-3, Z. Souicat 4-3, Edwin Arjun 5-3, Z. Zouicat 6-3.

Beide teams kregen volop kansen, maar deze maal wisten de jonkies er beter mee om te gaan. Tot halverwege was het een gelijke strijd. Hierna trok Praxis het initiatief naar zich toe.