Aldenkamp P. toont klasse – Regts nipt langs Frankena.

Koploper in de 1ste klasse Aldenkamp Publicar moest afgelopen vrijdagavond opboksen tegen Herberg de Bogt, de routiniers die tot heden minder verliespunten moesten incasseren.Mede door enkele slimmigheidjes ging De Bogt goed van start. Eerst brak T. Piebenga met een schitterend hakje het duel open en even later was het A. Walburg die een afgeslagen aanval goed oppikte. Aldenkamp kwam via twee treffers van R. de Zeeuw sterk terug. Een punter halverwege de tweede periode van R. Brouwer was beslissend. Herberg de Bogt kon niet meer volgen, R. Brouwer scoorde nogmaals en R. de Zeeuw 2x maakte er vervolgens een ruime 6-2 van. In deze klasse bleef het duel in de onderste regionen tussen The Dance Factory en Keukenland onbeslist. TDF had over de gehele wedstrijd een klein overwicht, opende via S. Bosma en P. Quarre zorgde voor een puntendeling, 1-1. In de hoofdklasse ging de meeste aandacht uit naar het toptreffen tussen Plus van Zuuk en Postbank. Het werd een duel op hoog niveau. Postbank bleef lang in de wedstrijd, maar moest in de tweede periode bakzijl halen. Scoreverloop; O. Elsinga 0-1, J. Bosch 1-1, H. Visser 1-2, O. Elsinga 1-3, J. Bosch 2-3, F. Visser 2-4, H. Visser 2-5 en 2-6. In de 2de klasse kreeg Haarsma & de Bruin van concurrent Martens Vis een pak voor de broek. Waar Martens Vis de kansen benutte liet Haarsma ze liggen. Mede hierdoor werd het een afgetekende 6-1 via S. Volbeda 2x, P.S. Rollingswier 2x, R. Pijpker en O. Haringsma met een tegentreffer van E. Boes. In de 3de klasse was er een interessant duel tussen de twee onderste teams waarin Regts na een boeiend duel met wisselende kansen met 4-3 won van Frankena uit Winsum. Regts speler A. Tjoelker was met drie treffers de grote uitblinker. In de 4de klasse leed Tijsma/ nr.1 Hyp. een verrassende nederlaag tegen H & B Miedema. Tijsma was wel sterker, maar liep door treffers van D.v.Baarsen en B. Miedema steeds achter de feiten aan. J. Haarsma scoorde tegen.

Hier toonde koploper Atorijschool v.d.Harst weinig mededogen met V.V.O.E. Het werd maar liefst 13-3 met vijf treffers van C. de Vries.

 

Autowas Dijkstra Tapperij t Noord 1 1

In een vlak en matig duel opende K. Breidenbach met nog enkele minuten op de klok uit een vrije trap de score. In de slotseconden maakte de verder onzichtbare R. Hofstede met een fraaie volley op kniehoogte gelijk

 

Bogt fen Gune Cafe De Kleine Beurs 2 2

Met twee treffers van L. Vlaskamp leek Bogt fen Gune de buit binnen te hebben. Een goed spelende A. Hussein 2x herstelde het evenwicht en dezelfde speler raakte ook nog de paal.

 

Snackhouse Specialiteiten Panbakker 5 7

J. Bosma 0-1, M.v.d.Veen 0-2, F.v.Assen 1-2, J. Talhout 1-3, F. v. Assen 2-3, K. Pols 2-4, J. Bosma 2-5, F.v. Assen 3-5, J. Talhout 3-6, M.v.d.Veen 3-7, N. Sanchez 4-7, N. Sanchez 5-7.

Snackhouse bleef knokken voor een goed resultaat, maar kon het Panbakker, dat slordig verdedigde, niet moeilijk maken.

 

Expert Franeker Grauwe Paard 4 2

In de eerste periode was Expert veel scherper en scoorde uit counters via J.H. Pol 2x. Grauwe Paard kwam goed terug via twee maal S. de Schiffart en toen leken de Marssumers door te stomen, maar paal en lat en sterke momenten van doelman J. Poortinga verhinderden dit. Twee flitsende momenten van H. A. Sybesma brachten Expert alsnog de winst.

 

Bar Yn e Stal Meijer Plaatbewerking 4 2

R. Kuiken 1-0, G.v.d.Boon 1-1, H. Voordewind 2-1, L. Stockmann 3-1, A. Meijer 3-2, R. Kuiken 4-2.

In dit vrijwel gelijkopgaande duel toonde Yn e Stal zich doeltreffender en daarom was de winst verdiend.

 

Bijlsma Meubelen Sportcafe de Trije 3 2

J. Terpstra 0-1, L. Looijenga 1-1, J. Deelstra 1-2, J. Elting 2-2 en 3-2.

Beide teams kregen kansen op de zege waarin Bijlsma achteraf als gelukkigste uit de bus kwam.

 

Saab W/ Black Horse Big Ben 6 8

Saab/ Bl.Horse toonde geweldige veerkracht door na een ruime 2-6 terug te knokken in de wedstrijd, 6-6. In de laatste twee minuten ging Big Ben er toch nog met de winst vandoor. Doelpuntenmakers; J. Faber 2x, R. Ysbrandy 2x, J. Kingma 2x, L. Veenstra en R. Kuiken en tegen scoorden P.v.d.Veen 2x, D. Wassenaar 2x, S. Vogel en S. Visser.

 

Bouwbedrijf v.Marrum Prinsbouw/v.Dellen 3 4

G. Vellinga 0-1, J. Prins 0-2, R. Broersma 1-2, G. Vellinga 1-3, W. Atsma 2-3, R. Jelgersma 2-4, R. Broersma 3-4.

V.Marrum had in de openingsfase de organisatie niet in orde. Dit betekende 0-2 en dit bleef het team tegen een zeker niet groots Prinsbouw/v.Dellen steeds achtervolgen.

 

Lageweg Shape 3 2

F. Elmeziani 0-1, L.v.d.Lageweg 1-1, J. Kingma 1-2, H. Fokkema 1-3, M. Elmeziani 2-3.

Moeizame, maar verdiende Lageweg zege op een taai Shape.

 

W.I.K. Steensma 2 8

WIK was niet opgewassen tegen een op revanche belust Steensma. De doelpunten kwamen van T. Hoekstra 3x, F. Oosterbaan 2x, R. Oosterbaan 2x en D. Tichelaar terwijl S. Osinga bij 0-5 en G. Wolbers bij 1-6 tegen scoorden.

 

Ganzinga Schilders  – Gekroonde Leeuw 3 1

S. Kuiper twee maal uit een vrije trap en P.v.Rootselaar vanaf de stip betekende een verrassende Ganzinga zege. N. Bruinsma scoorde van afstand tegen.

 

Selekt Meat Product Leo Reitsma 3 4

Het initiatief lag veelal bij SMP. K.A. Nijholt opende de score, T. Siersema maakte gelijk, maar nog in de eerste periode zorgden K.A. Nijholt en J. Soolsma voor 3-1 Een schot van afstand gaf Leo Reitsma weer hoop en plotseling bracht G. de Bruin de 3-3 op het scorebord. Nadat K. Buwalda goede mogelijkheden liet liggen was het aan de andere kant T. Siersema die het duel besliste.

 

Autobedrijf Strikwerda Offinga Kappers 4 4

W. Mariman 0-1 en 0-2, B. Strikwerda 1-2, R. Harsta 1-3, R. Dijkstra 2-3, W. Mariman 2-4, B. Strikwerda 3-4, A. Strikwerda 4-4

Strikwerda moest alle zeilen bijzetten om er nog een punt aan over te houden. Gezien de krachtsverhouding een terechte uitslag. Een boeiend scoreverloop.