Anytyme ‘t Park stopt opmars Snackhouse Haarsma & de Bruin ontneemt Max Stuc laatste hoop.

In de Visual Reklame competitie leed Snackhouse een gevoelige nederlaag tegen het wisselvallige Anytyme ‘t Park. Snackhouse was aan een geweldige opmars bezig wat inmiddels resulteerde in een tweede plaats op de ranglijst. Het zakte door dit resultaat enkele plaatsen. Koploper Keizer Autoschade moest het in deze tweede klasse opnemen tegen runner up Pluimveeservice D.S. , maar had hier geen enkele moeite mee, 7-0. In de eerste klasse had Max Stuc een zege nodig om nog een kans te maken voor behoud. Het werd tegen Haarsma & de Bruin een kansloze 4-10 nederlaag. In de vierde klasse ging de aandacht uit naar de topper tussen Haitsma Primera en Preton Nederland. Haitsma zette de concurrent flink onder druk en dit leverde al snel drie treffers op. Preton kwam in de tweede periode goed terug, kreeg ook kansen, maar verder dan een tegentreffer en een schot binnenkant paal kwam men niet. In de hoofdklasse gebeurde van alles. Van Dellen bellen had de kans dichter bij koploper Bogt fen Gune te komen, maar verzuimde van Sportcentrum Shape te winnen. Bogt fen Gune leek aan een 5-3 voorsprong tegen Autobedrijf Haitsma genoeg te hebben voor de winst, maar ging in de slotfase alsnog verrassend onderuit, 5-6. Bowling Bloemketerp profiteerde hier optimaal van met een 2-10 zege op het steeds verder terugzakkende Martens Vis. De kampioen van het vorige jaar is na een zwakke seizoenstart weer volledig terug en een kandidaat voor de titel.

Steensma – Bouwbedrijf Bruinsma 2-2 Dit duel ging volkomen gelijk op. R. Reinsma brak het duel open en T. Hoekstra maakte gelijk. Weer was het Bruinsma die op voorsprong kwam., J. de Snoo scoorde en J. Hijlkema zorgde voor de terechte tegentreffer. A.Siemensma kreeg in de laatste seconden nog een geweldige kopkans, maar hij miste. Steensma als winnaar had ook niet terecht geweest.

v.Dellen bellen – Sportcentrum Shape 1-1 Van Dellen dwong te weinig af en Shape had niet de inhoud om dit af te straffen. K. Pols opende en H. Timmermans herstelde het evenwicht. De tweede periode kende weinig hoogtepunten en de stand bleef ongewijzigd.

Bogt fen Gune – Autobedrijf Haitsma 5-6 Een boeiend treffen en een grillig scoreverloop. J. Broersma was goed op dreef en zorgde ook voor de eerste twee treffers. Via K.J. Bijlsma en W.v.d.Vaart was het weer een duel met gelijke kansen. Na de 2-3 van E.J. Broersma leek De Bogt het duel de gaan beslissen..F. de Wit 2x en K.J. Bijlsma zetten de koplopers op een 5-3 voorsprong. Haitsma wenste zich hier niet bij neer te leggen. De Bogt moest terug en L. Visser 2x en J. Broersma schoten Haitsma in een spectaculaire slotfase alsnog naar de zege.

Martens Vis – Bowling Bloemketerp 2-10 In dit duel was duidelijk te zien dat Bloemketerp op de weg terug is. Het stond al 0-6 voordat E. Boiten tegen kon scoren. Dat H. Veldman pas bij 1-9 de tweede treffer voor Martens Vis kon maken bewijst dat het zeker niet zwakke Martens Vis team deze avond kansloos was. Na uitstekend combinatievoetbal werd er gescoord door de uitblinkende Y. Brijker 4x, S. de Vries 3x, D. Kingma 2x en C. Mertopawiro.

Tapperij ‘t Noord – The Phone House 4-1 De Tapperij had met Phone House meer moeite dan dat de eindstand doet vermoeden. A. Venema was bij Tapperij de opvallendste speler. Hij zorgde voor de volledige Tapperij productie. The Phone House had pech met een schot op de paal van G. Nieuwenhuis, een afgekeurd doelpunt van W. Mariman en een niet te missen kans voor J. Terpstra die naast het doel werd geschoten. J. Elting scoorde bij 2-0 tegen.

Max Stuc – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 4 – 10 Doelpunten J. Jongma 3x, R. Broersma 4x, W. Tankink 2x en K. Tankink met tegentreffers van R. Vlieger 3x en R. Reitsma. Ondanks het overwicht van Haarsma wenste Max Stuc zich niet bij de nederlaag neer te leggen en zocht veelvuldig de aanval. Dit leverde een open attractief duel op met veel kansen en een terechte winnaar.

Rijschool v.d.Harst – Herberg de Bogt 2-9 Rijschool speler F. de Beer vond dit de slechtste wedstrijd van zijn team dit seizoen. Het Rijschool team werd volledig weggetikt en was kansloos. De treffers kwamen van G. Hoekstra 3x, E. Keijzer 3x, J. Bosma 2x, J. Terpstra terwijl C. de Vries twee maal tegen scoorde..

SDV Projectbuilding – Koopmans Schilders 2-4 M. de Vries 0-1, S. de Vries 1-1, M. de Vries 1-2, A. Russchen 2-2, M. de Vries 2-3, M.Guertin 2-4. Koopmans was sterker en won verdiend, al bood SDV goed tegenstand

Keizer Autoschade – Pluimveeservice D.S. 7-0 Het Pluimvee team had een sterke periode achter de rug, maar kwam vooral snelheid te kort. Keizer kan zich al vast opmaken voor de titel. Doelpuntenmakers W.v.d.Meer 4x, T. Looge 2x en R. Reversma.

Autobedrijf Strikwerda – Verno Verhuur 0-0 Beide teams waren volkomen aan elkaar gewaagd en aanvallend machteloos

Snackhouse – Anytyme ‘t Park 2-4 Een verrassende, maar verdiende ‘t Park zege omdat het meer inzet toonde. J. Broersma opende de score en Y. de Jong verdubbelde deze na een prima pass. In de counter scoorde E. Lodewijk tegen waarna Y. de Jong het verschil herstelde. Vanaf de eerstvolgende aftrap zorgde J. Landskroon nog voor 2-3 en O. Hof maakte aan alle onzekerheid een einde.

De Tap – Techniservice Tijsma 1-0 De Tap was vorige week flink onderuit gegaan en dat wenste het team niet opnieuw. Dit was het excuus van de spelers na de matige vertoning tegen Tijsma in een duel met weinig hoogtepunten. Het bleef bij een treffer van J. Boomstra.

Sportcafe de Trije – Frankena Winsum 7-3 T. Bosma 1-0, S. Bootsma 2-0, G. Dijkstra 2-1, R. Hoekstra 3-1, T. Bosma 4-1, S. Bootsma 5-1, R. Hoekstra 6-1, W. Hijklema 6-2, D. Bosma e.d. 6-3, T. Bootsma 7-3. Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd. Bij winst was er aansluiting en bij verlies zou het uitermate moeilijk worden om aan degradatie te ontkomen. Bij Frankena was het gemis van de geblesseerde J. Boersma goed zichtbaar. Ook in dit duel kon het mede hierdoor geen vuist maken. De Trije kwam al vrij snel op voorsprong en kon deze steeds verder uitbouwen zonder dat het team uit Winsum hier iets tegen over stelde.

De Posthoorn – Braak Financiele Diensten 8-1 Cafe De Posthoorn zal wel niet in staat zijn om koploper Zijlstra nog te bedreigen, het loopt na diverse overwinningen op rij steeds verder weg van de concurrentie omtrent de tweede plaats. In dit duel kwam Braak op alle onderdelen te kort. De treffers kwamen van W. Kingma 2x, J. Landman 2x, J.D. v.d.Wal 2x, T. Adolfs en W. Hoogterp met een tegentreffer van E. Bootsma.

Miedema Tegelzetbedrijf – De Korenaar 4-6 De basis voor de Korenaar zege werd gelegd in de eerste periode met treffers van L. Ghandy 2x en M. Zwier. Hierna kwam Miedema sterk opzetten. E. Hoekstra en K. Meinsma scoorden tegen, maar dat was niet genoeg. M. Zwier en L. Gandy zorgden voor 2-5, H. G. Westra en R. Miedema brachten de spanning terug en N. Krikke besliste het duel.

Zijlstra Kleding – Sans Souci 8-2 Zijlstra was ook voor Sans Souci een maatje te groot. Pas bij 7-0 in de tweede periode scoorden M. Feenstra en S. Bosma tegen. Voor Zijlstra kwamen de treffers van Y. Shire 3x, S. de Bruin 2x, T. Grond 2x en M. Tigchelaar.

Primera Haitsma – Preton Nederland 3-1 Primera Haitsma nam vanaf het begin het initiatief en dat was maar goed ook, want Preton kwam sterk terug. C. Zijlstra 2x en F. Poorte scoorden. Na de tegentreffer van D.v.d.Pol hard in de kruising kwam Haitsma onder druk te staan en kreeg Preton nog enkele goede mogelijkheden.

Fitnesscentrum CCM – Kooistra Bouwbedrijf 2-4 De twee onderste teams uit de vierde klasse maakten er een echte wedstrijd van waarbij de sterkste won. W.J.Valkena brak het duel open en het antwoord kwam van E. Herrema die de doelman geen kans gaf. Kooistra bleef sterker en het waren A. Los en J. de Jong die de stand naar 1-3 schoten. CCM gaf zich niet gewonnen, vooral niet toen D. Regts met een schuiver in de verste hoek de aansluiting vond. Het was A. Los die zijn team uit een vrije trap in veilige haven loodste.

De Struners – De Jager Accountancy 5-2 De Struners konden na enkele flinke nederlagen tegen De Jager weer wat op adem komen. De openingsfase was voor De Struners Y.W. Dijkstra en C. Knol scoorden. De Jager kwam terug toen B. Zeilmaker een penalty verzilverde. Hierna moest De Jager doelman veelvuldig ingrijpen en dat deed hij voortreffelijk. Het kon echter niet uitblijven dat T. Dijkstra 2x en C. Knol scoorden. Via H. Niemeyer van De Jager kwam de eindstand op het scorebord.