Auto Haitsma- Jansma Wonen behoudt koppositie na korfbalwinst op Sportcafé de Trije

Vrijdag 26-11-2021 is een spannende dag in verschillende opzichten. De ZVF zaalcompetitie ging weer verder en daarin werden er elf potjes gespeeld. Maar niet alleen dat gebeurde er op de wereld want ook de corona persconferentie stond op het programma en dus was het de vraag welke maatregelen er genomen zouden worden. Waar de maatregelen gevolgen konden hebben daar danste de ploegen vanavond over de Franeker zaalvloeren en hierdoor was er veel spektakel te beleven. Veel doelpunten, mooie goals en veel vreugde. Wil jij weten wat jou team heeft gedaan in de mogelijk laatste speelronde van deze competitie, check het hieronder!

Hoofdklasse

Royal Steensma – Bogt fen Gune 2-5

Een duel tussen twee grote teams binnen deze jaarlijkse competities. Tot op heden waren beide teams altijd goed aan elkaar gewend en dus was het afwachten hoe dit vandaag zou wezen. De betere start was er voor de gasten en dat leverde al snel de openingstreffer op. Een goede voorzet werd binnen getikt door Feite de Haan en daarmee werd het 0-1. Hiermee was het gaatje enigszins geslagen en deze werd even later verdubbeld. Een rebound kwam voor de voeten van Wilfred van der Zee terecht en deze legde de bal in het lege doel neer 0-2. Steensma probeerde het wel maar de Bogt stond goed en hierdoor was het er lastig doorheen te komen. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 0-3 door een schot van Feite de Haan in de linkerhoek. In het tweede bedrijf moest de thuisploeg dus iets terug doen en de gasten wilde juist de marge vergroten. En dat laatste gebeurde ook toen Bas v/d Zee de bal simpel wist binnen te tikken en daarmee werd het 0-4. Maar dan is daar toch de aansluitingstreffer van Rinnert Tolsma middels een puntertje door de benen van de keeper en daarmee was het verschil weer drie 1-4. Maar langs bleef het hier niet bij want Frank de Vries schoot de 1-5 simpel binnen en daarmee leek deze pot wel gespeeld te wezen. Uiteindelijk werd er in dit duel nog eenmaal gescoord en wel via Rinnert Tolsma en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-5.

Auto Haitsma- Jansma Wonen – Sportcafé de Trije 7-4

Met de koploper tegen de nummer vijf zou je denken dat het een makkie zou worden voor de thuisploeg. Maar niets bleek minder waar want de eerdere duels waren aardig gelijkwaardig en datzelfde gelde ook voor de eerste helft vanavond. Waar Wiebe v/d Meer de thuisploeg op voorsprong bracht middels een afstandschot 1-0, daar bracht Joshua Cuperus zijn ploeg met twee doelpunten weer op voorsprong 1-2. Maar waar Cuperus het deed voor de gasten daar zorgde Edwin Hiemstra met twee treffers voor een 3-2 ruststand en dus was alles weer gedraaid.  In het tweede bedrijf leek Wiebe v/d Meer de wedstrijd al snel in het slot te gooien na een mooie uitgespeelde aanval 4-2, maar niets bleek minder waar te wezen. Rob Postma bracht de spanning terug nadat de bal in zijn voeten werd geschoten 4-3,  waarna Gerlof Dijkstra tekende voor de gelijkmaker middels een toegekende vrije trap. Een mooie gelijk opgaande wedstrijd dus maar hoe zou dit uiteindelijk eindigen? Edwin Hiemstra had blijkbaar in de nacht een droom gehad want in de slotfase wist hij nog driemaal te scoren en daarmee bepaalde hij de eindstand op 7-4.

 

 

Eerste klasse

Koopmans Schilders – Man of the World Lwd. 2-4

Met zeven punten om vijf was dit een duel in de onderste regionen van de competitie. Wilde het niet nog verder afdalen dan moesten beide ploegen wel de punten pakken. En dus stond er genoeg op het spel en dat kon je ook wel merken op het veld. Beide ploegen begonnen geconcentreerd en dat leidde er toe dat beide ploegen wel mogelijkheden kregen in het eerste bedrijf, maar uiteindelijk werd er maar eenmaal gescoord en wel door een afstandschot van Jelmer Nawijn en daarmee bepaalde hij de ruststand op 0-1. In het tweede bedrijf moest dus de spanning komen. En spannend werd het zeker maar het mooiste doelpunt van de avond viel ook al gauw. Het was Vibushan die de bal zag aankomen en met een omhaal wist hij de bal binnen te werken 0-2. Het gaatje was geslagen en deze werd later nog iets groter toen Jay de Vries een solo inzette en deze netjes wist binnen te werken 0-3. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen maar door een eigen goal van Jens de Ruyter werd het toch nog enigszins spannend 1-3. Kon het dan nog voor de mannen van Koopmans Schilders? Ja zou je zeggen want het was Bas van der Baan met een goede dribbel en zijn schot eindige in de korte hoek 2-3. Alles kon weer en dus leek het een spannende slotfase te worden. Uiteindelijk kwam er nog een volley van Jelmer Nawijn en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-4.

Stukadoorsbedrijf Yildiz – Zijlstra Beroepskleding 2-10

Waar de thuisploeg de competitie nog goed begon daar gaat het de laatste wedstrijden iets moeizamer. De gasten daarentegen beginnen de laatste weken wat makkelijker te draaien en hierdoor klimt het ook steeds meer in de stand van de competitie. Een interessante wedstrijd werd er dus verwacht maar in werkelijkheid bleek dit niet het geval te wezen. De eerste helft ging nog aardig gelijk op en kon het alle kanten op vallen en dat leverde zelfs de openingstreffer op. Balverlies achterin bij Yildiz werd hard afgestraft  door Johannes v/d Veen en daarmee werd het 0-1. Maar uiteindelijk bleef deze stand niet staan want een snelle twee tegen één counter werd breed gelegd waarna Ilhan Yildiz de bal simpel kon binnen werken 1-1. Beide ploegen creëerde verschillende mogelijkheden maar uiteindelijk werd er voor rust nog maar eenmaal gescoord. Folkert Bakker kapte naar binnen toe waarna zijn schot in de verre hoek eindigde 1-2. In het tweede bedrijf moest Stukadoorsbedrijf dus meer komen en dat deed het ook gelijk vanaf de start. Maar van al deze ruimte wist Zijlstra Beroepskleding optimaal van te profiteren. En zodoende wisten Dani van Eijk 4x en Johannes v/d Veen de stand al gauw naar 1-7 te tillen. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld ondanks nog een eretreffer van Ayhan Yildiz die een geweldige tiki taki aanval wist af te ronden 2-7. Maar in de slotfase wisten Folkert Bakker en tweemaal Mathieu van der Veen nog te scoren en daarmee bepaalde zij de eindstand op 2-10.

Skearmessen – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum 2-3

Met één uit zes vs. acht uit zes was het verschil er zeker op de ranglijst. En dus stond er voor beide genoeg op het spel deze wedstrijd. De ene wil van de laatste plek weg komen en de andere wil nog kans maken op de top drie. Vanaf minuut één was het een leuke en spannende wedstrijd waarin beide ploegen zeker mogelijkheden kregen om te scoren. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Lieuwe Beuker en deze schoot de bal in het open doel binnen 0-1. Hiermee was het bal geopend en dus moesten de mannen van Skearmessen weer in de achtervolging gaan. En helemaal toen Nick van Dorsselaar een schot loste en deze eindigde in het open doel 0-2. Maar uiteindelijk zou dit niet de ruststand worden want Harm Schuitemaker tekende met een hard schot voor de 1-2 en daarmee was de ruststand een feit. In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het spelbeeld Beide ploegen wilde de aanval zoeken en dat moest dan leidde tot genoeg mogelijkheden en doelpunten. Uiteindelijk werd het zelfs 3-1 door een doelpunt van Lieuwe Beuker en daarmee was het verschil weer twee. Was het hier dan mee gespeeld? Nee want niet veel later werd de bal in het eigen doel gewerkt en daarmee werd het 2-3. In de laatste fase van het duel kregen beide ploegen nog mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet en daarmee eindigde dit duel in een 2-3 eindstand.

Tweede klasse

Keizer Autoschade – Dikland installatie techniek 2-6

Waar de ene bovenin mee draait daar staat de andere in de onderste regionen. Op voorhand zou je dus denken dat de thuisploeg op voorhand de favoriet was. Maar niets bleek minder waar te wezen want de gasten kwamen als een wervelwind uit de startblokken en dat leidde al snel tot de openingstreffer van Bouke Lokhorst die een goede actie wist af te werken 0-1. De voorsprong voor Dikland was dus een feit en diezelfde Lokhorst deed het even later wederom en ditmaal via een afstandschot en daarmee werd het 0-2. Het gat was dus geslagen en die werd voor rust als maar groter. Nadat Patrick Hoekstra de bal wist binnen te tikken 0-3, daar zorgte Bouke Lokhorst met zijn derde treffer van de avond voor een 0-4 stand. Op voorhand zou je dit dus niet verwachten maar de bal is rond en dat bleek ook vandaag maar weer. Maar toch deed Keizer Autoschade voor rust nog iets terug via Teunis van der Boon die een uitgespeelde aanval wist binnen te werken 1-4. Met een verschil van drie werd de tweede helft aangevangen en al snel werd de volgende aansluitingstreffer gemaakt. Een afstandschot van Martijn Werkhoven vloog binnen en daarmee werd het 2-4. Kon het dan toch nog voor de nummer twee van de competitie? Nee leek het antwoord te wezen want vanuit de counter was het Bouke Lokhorst die de bal wist binnen te werken en daarmee werd het 2-5. Beide ploegen kregen hierna nog mogelijkheden op meer maar uiteindelijk werd er nog maar eenmaal gescoord. Wederom was er een counter van de gasten en ditmaal werd de bal binnen gewerkt door Randy de Vries en daarmee tekende hij voor de 2-6 eindstand.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Braak Financiële Diensten 4-0

Met de nummer drie tegen acht was dit een duel van aanhaken bij de top of afzakken naar de donkere kroften van de competitie. En dus zou je een interessant duel verwachten. Zo gezegd zo gedaan want interessant was het zeker en nadat de eerste mogelijkheden gemist waren was het vervolgens wel raak. Simon Houtsma probeerde het maar eens van afstand en zijn schot eindigde in de linker kruising. Hiermee was de ban gebroken en dus moest Braak meer komen. Helemaal omdat het even later ook 2-0 werd via Erwin de Boer die de bal strak in de kruising wist te punteren 2-0. Uiteindelijk bleek dit ook de ruststand te wezen en dus moest de ommekeer er komen in het tweede bedrijf. In het tweede bedrijf bleef het spel over en weer gaan en stonden beide ploegen goed compact wanneer de tegenstander de bal kreeg. Maar ondanks dat wisten de mannen van Hiemstra toch te scoren. Een toegekende vrije trap werd binnen gewerkt door Simon Houtsma en daarmee werd het 3-0. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en helemaal omdat het ook nog 4-0 werd via Erwin de Boer. De gasten probeerde het nog wel maar gescoord werd er niet meer en dus werd de eindstand bepaald op 4-0 en daarmee deed de thuisploeg uitstekende zaken op de ranglijst.

Derde Klasse

WR Unit – Verno Verhuur 8-4

Waar de thuisploeg vorige week de koppositie over nam in de derde klasse daar verloren de gasten hun duel. Voor beide een belangrijk duel dus want waar Verno de nederlaag wil goed maken daar wil WR Unit natuurlijk de koppositie behouden. En dat leidde er gelijk toe dat het een leuk duel wel werd met al gauw de openingstreffer. Meindert Jan Feenstra ontving de bal en zijn harde schot eindigde strak in de linker onderhoek 1-0. Maar lang bleef deze stand niet op het bord staan want kort erna had Sicco de Vries een puntertje in huis die ook nog eens binnen viel 1-1. Alles was weer in evenwicht maar de thuisploeg nam het heft wel wat meer in handen. Dit leidde zelfs tot de 2-1 nadat een rebound werd binnen gewerkt door Randy Rispens. Het verschilletje was weer gemaakt al zou dit niet de ruststand wezen want een toegekende vrije trap werd hard in de kruising geschoten door Meindert Jan Feenstra en daarmee bracht hij de ruststand op 3-1. Nu moesten de gasten weer komen en dat deed het ook al gauw. Een toegekende penalty werd in de linkerhoek geschoten door Egbert v/d Veen en daarmee was de spanning weer terug 3-2. Maar waar dit een snel antwoord was daar kon WR Unit natuurlijk niet achter blijven. En wie anders dan Meindert Jan Feenstra nam zijn team op sleeptouw want met drie treffers van hem en een treffer van Jens Jellema werd de score in een kort tijdsbestek omhoog gebracht naar 7-2. Maar ondanks deze achterstand bleef Verno strijden voor elke meter en dat leidde tot een treffer van Axel v/d Bosch middels een in tikker 7-3, en een in tikker van Jelte Hanenburg 7-4. Kon het dan nog spannend worden in dit duel? Nee bleek het antwoord te wezen want hiervoor was te weinig tijd over. Uiteindelijk wist Randy Rispens nog eenmaal te score door de bal in het lege doel te tikken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 8-4

V/d Woude Fietsen – Zaalvoetbalteam ex BTW 5-3

Waar de thuisploeg vorige week vrij was daar verloren de gasten vrij kansloos. Maar op voorhand was het verschil op de ranglijst zes punten verschil in het voordeel van de gasten. En dus beloofde het een interessante pot te worden want word het aanhaken of afhaken? De openingsfase was in ieder geval leuk om te volgen want het ging beide kanten op. Doelpunten werden er dus verwacht en deze kwamen er dan ook. Een voorzet kwam voor de voeten terecht van Evert Ane Abma en deze wist de bal simpel binnen te schuiven 1-0. Maar het antwoord liet niet lang op zich wachten want kort erna was het Jan Pieter Walda met een mooi schot door de benen van de keeper en daardoor werd de stand weer in evenwicht getrokken 1-1. Maar wat we al eerder zeiden het bleef een open wedstrijd om te zien met veel strijd en zelfs soms foutjes. En zo’n foutje werd gelijk af gestraft door Wytze Lanzing die een rebound koelbloedig wist binnen te werken 2-1. Uiteindelijk werd de ruststand door Jelle Jinse de Jong op het bord geschoten middels een hard schot hard door de midden 3-1. Alles was nog mogelijk maar dan moesten de mannen van het zaalvoetbalteam wel actie ondernemen. En dat moest snel gebeuren want kort na rust ging Kristiaan Gaastra om de doelman heen waarna hij de bal rustig kon binnen tikken 4-1. Waar het gat op de ranglijst dus zes punten was daar had v/d Woude nu een voorsprong van drie al werd dit gat snel verkleind naar twee. Het was Rene Talsma die het duel won waarna hij de bal in het lege doel wist te schuiven 4-2. De gasten gingen meer risico’s nemen en dus zou er meer ruimte komen voor de thuisploeg. Uiteindelijk leidde dit ook tot een doelpunt want de keeper was helemaal uit het doel waarna er simpel gescoord kon worden 5-2. Uiteindelijk wist Siebe Greidanus nog te scoren met een hard schot in de linkerhoek maar daar bleef het ook bij en dus was de eindstand vandaag 5-3 en is het verschil op de ranglijst weer drie punten.

Roosma Schilders – Rijschool Posseth 2-2

Waar de thuisploeg er vorige week voor zorgde dat er een nieuwe koploper kwam, daar wonnen de gasten overtuigend van de nummer vier. En dus wouden beide teams de stijgende lijn doorzetten en dus beloofde het en interessant potje te worden. Dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden bleek wel in de openingsfase van de wedstrijd. Het spel golfde over en weer en dat leidde er toe dat beide ploegen ook enkele mogelijkheden kregen. Uiteindelijk werd er in het eerste bedrijf maar eenmaal gescoord en dat gebeurde door Alwin Bierema die een snelle counter wist binnen te werken 0-1. De thuisploeg moest dus in de achtervolging gaan en dat resulteerde uiteindelijk zelfs in de verdiende gelijkmaker. Na een goede solo wist Mathijs Kramer de bal goed en hard binnen te schieten en daarmee de stand weer in evenwicht te brengen 1-1. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd en bleven loeren op de mogelijkheden die komen zouden. Na wederom een snelle counter was het wederom Alwin Bierema die de bal wist binnen te werken en daarmee werd het 1-2. Maar het antwoord was er al vrij snel want middels een afstandschot van Jordi Hoek werd de stand weer in evenwicht gebracht 2-2. Uiteindelijk kregen beide ploegen nog wel de mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet en daardoor eindigde dit duel onbeslist.

Stadsherberg catering – Bouwbedrijf Jelle Bruinsma 1-4

Met respectievelijk twee en drie punten in deze competitie bezetten beide teams de onderste twee plekken in deze competitie. Degradatie is niet mogelijk maar je wilt nooit laatste worden en dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. En dat beide ploegen gebrand waren kon je wel merken in het eerste bedrijf want beide ploegen wilde vol de aanval zoeken. Dit leidde er al snel toe dat Johannes Hettinga tekende voor de openingstreffer en daarmee werd het 0-1. Maar lang duurde deze voorsprong niet want even later was het Evert Jan Broersma met een afstandschot en deze viel geweldig binnen 1-1. Alles was weer in evenwicht maar in het tweede gedeelte van het eerste blok kwamen de mannen van Jelle Bruinsma weer op voorsprong. Johannes Hettinga probeerde het ook maar eens van afstand en ook zijn schot viel heerlijk binnen. Nu moest de nummer laatst weer in actie komen en helemaal toen het net voor rust ook nog 1-3 werd via Autger Zijlstra die de bal simpel wist binnen te tikken. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld al werden de geboden mogelijkheden nu niet benut. Uiteindelijk werd er in het tweede bedrijf nog eenmaal gescoord en wel via een solo van Johannes Hettinga en daarmee tekende hij voor de 1-4 eindstand.