Autobedrijf Haitsma en De Jager Accountancy halen koplopers onderuit. Eerste verlies Sportcafe de Trije en Schapie Multiservice.

DSC 1352

Alleen in de vierde klasse kon koploper Bouwbedrijf zich staande houden, maar verder gingen bijna alle favorieten op deze vrijdagavond onderuit. Om te beginnen in de hoofdklasse. Daar was het Autobedrijf Haitsma die koploper De Bogt fen Gune op een nederlaag trakteerde. Keizer Autoschade is hierdoor de nieuwe ranglijstaanvoerder. In de eerste klasse kwam het ongeslagen De Skearmessen snelheid te kort tegen het onberekenbare G.Pars Graanhandel. Hierdoor werd het gepasseerd door het winnende Syperda Verhuur. In de tweede klasse verloren zowel The Phone House als Haitsma Primera . Vooral de winst van De Jager Accountancy op koploper Phone House was een daverende verrassing. De eerste plaats wordt nu ingenomen door Betterfit Combistralen dat overigens veel moeite had met Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin. Ook in de derde klasse moeste het ongeslagen Sportcafe de Trije & Schapie Multiservice het onderspit delven tegen respectievelijk Grand Cafe de Doelen en Huis & Hypotheek. Alleen in de vierde klasse liep alles volgens de verwachtingen. Bouwbedrijf Scharringa en Rintec kwamen beiden tot een 6-4 overwinning.

 

Steensma F.I. – Autocentrum Harlingen 3-6

Steensma liet zich in de openingsfase volledig verrassen. Het stond al vrij snel 0-3 via Edwin Westra 2x en Ventinho Vemba. Steensma herstelde zich en kwam gemakkelijk langszij. Anno Venema 2x en Tjeerd Hoekstra herstelden het evenwicht. Het was de uitblinkende Edwin Westra die de Harlingers met twee treffers over een moeilijke periode heen hielp terwijl Ventinho met een subtiel hakje de eindstand bepaalde. Een prima duel met een terechte winnaar.  

A.B.Texel – Mr. On & Offshore Service 5-7

Gezien de stand op de ranglijst konden beide teams de punten goed gebruiken.   Er was wel een duidelijk krachtsverschil. Pas bij 1-7 en nog vijf minuten op de klok kreeg A.B.Texel de gelegenheid om vier maal tegen te scoren. Het duel was toen uiteraard al beslist. Tim Grond was met zes treffers weer de motor van het Offshore team en Jeffrey Guertin deed aan de andere kant met vier treffers niet veel voor hem onder. Steven de Bruin en Laurens Looijenga zorgden voor het restant.  

Keizer Autoschade – Zijlstra Beroepskleding 5-1

Clint Baks opende met een puntertje verrassend de score waarna Keimpe Pols met een harde inzet in de lange hoek gelijk maakte. Zijlstra bleef goed tegenstand bieden, al werd het overwicht van Keizer steeds groter. Nog in de eerste periode zorgde Sander Hoekstra met een technisch hoogstandje voor 2-1 en Edwin Hiemstra met een stiftje voor 3-1. Keimpe Pols en Sander Hoekstra maakten in het vervolg het krachtsverschil duidelijk.

Bogt fen Gune – Autobedrijf Haitsma 2-3

Een volkomen gelijk opgaand duel. Jan de Haan brak met een intikker het duel open waarna nog in de eerste periode Adnan Jarjour met twee fraaie treffers De Bogt op voordeel zette. Uit een vrije trap maakte Oscar Elsinga gelijk en de actie van Henk Vonk was beslissend.

Cafe ‘t Wap – van Dellen bellen 0-5

Cafe ‘t Wap was door andere activiteiten verhinderd.

Warmtetechniek – Sijperda Verhuur 4-9

Justin van Abbema 0-1, Yke Hoekstra 0-2, Sietse Kuiper 1-2, Yke Hoekstra 1-3, Victor Ram 1-4, Albert Jukema 2-4, Yke Hoekstra 2-5, Justin van Abbema 2-6, Wybren Slager 2-7, Sietse Kuiper 3-7, Yke Hoekstra 3-8, Jacco Nijkamp 4-8, Victor Ram 4-9.

Warmtetechniek had geen wisselspelers tot haar beschikking en was mede daardoor kansloos tegen het de laatste tijd goed spelend Sijperda. Vooral Yke Hoekstra was goed op dreef. Door dit resultaat is Sijperda de verrassende koploper van de eerste klasse.

De Skearmessen – G. Pars Graanhandel 3-6

Het Rypster team leed haar eerste nederlaag en het was ook meteen goed raak. Vooral de snelle Jarco Pars bleek een te groot obstakel. Wel opende De Skearmessen met een beheerste inzet van Harmen Mulder in de uiterste hoek, maar vanaf dat moment nam Pars de touwtjes in handen. Hendrik Schiphof en Jarco Pars ieder twee maal betekende 1-4. Plotseling kwam de aansluiting via twee maal Jeroen Zwanenburg. Pars bleef echter domineren waarbij Jarco Pars nog twee maal doel trof. Een sterk optreden van het team uit St. Jacob.

De Jager Accountancy – The Phone House 5-4

Ronald Broersma 1-0, Marcel Koning 1-1, Patrick Dijkstra 2-1, Martijn Werkhoven 2-2 en 2-3, Melvin Snippe 3-3 en 4-3, Martijn Werkhoven 4-4, Melvin Snippe 5-4.                                       

Er was in dit duel geen sprake van enig krachtsverschil waarbij de gelukkigste won. Van De Jager toch een uitstekende prestatie.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – Betterfit/Combistralen 4-5

Het was voor Betterfit een zwaarbevochten zege. De eerste periode gebeurde er weinig. Alleen Eric Vellinga opende de score. Na de 0-2 van Dion Groen was het de beurt aan Haarsma dat meteen doorliep naar 4-2 met treffers van Henk Hiemstra 2x, John Kid Huong en Noa van Gils. Het werd gelijk via Eric Vellinga en Gert Rijpstra en dit was gezien de krachtsverhouding ook terecht. Echter in de laatste minuut werd Jonathan Meeuwis matchwinnaar.

Bar Yn ‘e Stal – Maxstuc 5-2

De eerste periode werd afgesloten op 1-1 met treffers van Jelmer Zijlstra en Richard van ‘t Hoenderdaal. Maxstuc kwam zelfs aan de leiding na een vloeiende combinatie afgerond door Ritske Reitsma. Yn ‘e Stal werd steeds sterker en scoorde in de laatste 10 minuten nog via Richard Wu, Jelmer Zijlstra, Ian Roersma en Remco Jorritsma.

Schroevenkopen.nl – Horeca de Trije 7-1

Het wisselvallige Horeca team bakte er deze maal niet veel van. Schroevenkopen had het zoet der overwinning nog niet geproefd en was gretig. Pas bij 6-0 scoorde Kevin Egbers tegen en voor Schroevenkopen waren de schutters Neno Viëtor 2x,Wouter S. Hylkema 2x, Ynte v.d.Veen, Bote Strikwerda en Jelte Pieter Dijkstra.

Autobedrijf Strikwerda – Primera Haitsma 7-5

Johannes v.d.Veen 0-1, Erwin Hoekstra 1-1, Klaas Meinsma 2-1, Johannes v.d.Veen 2-2, Klaas Meinsma 3-2, Bote Strikwerda 4-2, Pieter Zijlstra 4-3, Bote Strikwerda 5-3, Klaas Meinsma 6-3, Cornelis Zijlstra 6-4, Pieter Zijlstra 6-5, Eelke de Boer 7-5.

Beide teams waren nog ongeslagen en maakten er een boeiende strijd van wat resulteerde in een terechte uitslag. Het was ook een beetje het gevecht tussen Klaas Meinsma en Cornelis Zijlstra, twee gemakkelijk scorende spelers. Klaas Meinsma besliste het gevecht in zijn voordeel en dit was mede van invloed op het eindresultaat.  

Rijschool Posseth – Expert Franeker 1-2

Het Rijschool team was in de eerste periode sterker, maar dit leverde te weinig mogelijkheden op. Aan de andere kant schoot Marcellino Saamangun na een fraaie actie wel raak. Na de gelijkmaker van Marcel Amels ging Posseth voor de winst, maar liet verdedigend te veel steken vallen. Tjipko Vellinga maakte hier goed gebruik van.

Grand Cafe De Doelen – Sportcafe de Trije 4-3

Het was opnieuw Robbin de Klerk die in deze topper het verschil maakte. Hij opende waarna Wesley Jousma de voorsprong verdubbelde. De Trije kwam uitstekend terug. Na twee maal Joshua Cuperus van afstand en Joost Meijer uit een vrije trap onderkant lat werd het 2-3. Een pegel in de kruising en een actie vanaf eigen speelhelft van Robbin de Klerk bracht de beslissing.

Verno Verhuur – SDV Projectbuilding 4-2

SDV nam brutaal de leiding via Sammy de Vries en na de 1-1 van Egbert v.d.Veen van afstand was het opnieuw Sammy die raak schoot. In de slotfase ging de winst alsnog naar Verno in dit gelijkopgaande duel. Dirk Jan Volbeda 2x en Zeija Korell scoorden.

Huis & Hypotheek – Schapie Multiservice 3-2

Twee gelijkwaardige teams maakten er een spannende aangelegenheid van. Schapie opende sterk met een goal van Helvrich en uit een penalty maakte Kevin á Nijeholt gelijk. Ward Mariman bracht H&H aan de leiding en nog in dezelfde minuut kwam het antwoord van Robert Visser. Ward Mariman werd met een goed genomen vrije trap matchwinnaar.

Zuidema Scheepsbouw – Sannes en Voorintholt 1-6

En eindelijk was het dan toch raak. De eerste winst van S & V. Vorige week was het net niet, nu was het met overtuiging. Willem Buurstra bracht na 0-2 de spanning even terug, maar verder schoten Soujyan Souicat 3x. Mark Kuipers 2x en Thom Voorintholt het team naar een duidelijke overwinning.

W.I.K. – Stadsherberg catering 1-3

De teams liggen elkaar niet zo en daarin kwam in deze editie geen verandering. Kort samengevat, Mark Maljaars 0-1, Jan Berg 0-2, Mark Maljaars 0-3, Mark Maljaars e.d. 1-3.

De Korenaar – Rintec 4-6

Jurjen Vriesema 0-1, 0-2 en 0-3, Iwan Hibma 0-4, Yuri Riemersma 1-4, Niels Krikke 2-4, Jurjen Vriesema 2-5, Douwe Anema 3-5, Iwan Hibma 3-6, Michael Deinum 4-6.

Rintec besliste het duel al vroegtijdig. De Korenaar ging echter niet bij de pakken neerzitten en vocht zich terug in de wedstrijd, al kon het de Rintec zege niet meer in gevaar brengen.

Bouwbedrijf Scharringa – Preton Nederland 6-4

Pas halverwege de tweede periode viel de beslissing in dit spannende duel. Twee maal zette Rijkhelt Smink zijn team op voordeel en daar tussen door maakte Willy v.d.Kooi gelijk. Scharringa werd naar mate het duel vorderde het betere team. Danick Sikkema zorgde voor 2-2 en Willy v.d.Kooi 2x zorgde in feite voor de beslissing. Deze drie treffers vielen binnen enkele minuten. Ewoud Walda en Rijkelt Smink 4-3 en 5-4 streden tot de laatste minuut, maar man of the match Willy v.d.Kooi 2x had het laatste woord in dit enerverende duel.