Autobedrijf Haitsma pakt punt in enerverend  duel en houdt minimale marge op de nummer twee

20190426 DSC 2212

Inmiddels zijn de meeste competities op de helft en dus kunnen de balansen voorzichtig opgemaakt worden. Ondanks dat sommige poules al beslist lijken daar is het bij de andere poules juist zo spannend dat de vonken er vanaf vliegen! Gestreden wordt er ingeval voor elke meter en dat leverde ook heden avond weer genoeg doelpunten op. Wil je weten of jou favoriet de avond goed is doorgekomen? Lees het hieronder en dan weet je gelijk meer!


Hoofdklasse

Royal Steensma – Autobedrijf Haitsma  4-4
Met de koploper tegen de nummer vijf was dit een duel tussen twee ploegen die graag willen voetballen. Toch was het verschil in punten maar liefst negen in het voordeel van Autobedrijf Haitsma en dus leek het op voorhand een zware avond te worden voor Royal Steensma. Toch begonnen beide ploegen fanatiek aan de wedstrijd en dat leidde al snel tot de eerste mogelijkheden en zelfs het eerste doelpunt. De bal kwam terecht bij Evert Tolsma en deze schoof de bal keurig door de benen van de keeper heen 1-0. Maar lang kon de ploeg niet genieten van deze voorsprong want drie minuten en tien seconden later was het alweer gelijk. Marcellino Saamangun stond geheel vrij waarna hij de bal rustig kon aannemen om vervolgens binnen te werken 1-1. Dit doelpunt stemde iedereen tevreden en deze tevredenheid sloeg snel om naar grote blijdschap want één minuut en tien seconden na de gelijkmaker was het wederom Marcellino Saamangun die de bal goed wist aan te nemen waarna hij de bal hard wist binnen te werken 1-2. Nu was het weer de beurt aan de thuisploeg om iets terug te doen maar de geboden mogelijkheden gingen er nog niet in en dus bleef de achterstand een feit. Met nog drie minuten en twintig seconden te spelen was het Edwin Hiemstra die de bal goed wist mee te nemen waarna zijn schot door de benen van de keeper heen ging 1-3. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus was het gaatje enigszins geslagen. Maar na de rust werd het gat binnen een minuut alweer terug gebracht naar één verschil. Kevin Hoekstra kwam aan de bal en hij vuurde een keihard schot richting doel waarna deze kiezelhard binnen viel 2-3.  Diezelfde Kevin Hoekstra kwam drie minuten later opnieuw aan de bal en ditmaal schoot hij zijn schot in de linker onderhoek 3-3. De spanning was weer volledig terug en er was nog genoeg tijd over om te spelen voor de winst. Beide ploegen bleven in deze fase aardig gelijkwaardig aan elkaar en dus kon het beide kanten op vallen. En dan met nog zeven minuten en tien seconden op de klok is het Joost Tolsma met een goede actie langs de verdedigers, waarna zijn schot in de linkerhoek eindigde 4-3. Nu moesten de gasten weer komen en dus zou er steeds meer ruimte op het veld komen te liggen. Waar de eerste mogelijkheden nog gemist werden daar was het met nog één minuut en drieëntwintig seconden op de klok wel raak. Hassan Bartouhtouh speelde zich knap vrij waarna zijn schot in de rechter kruising eindigde en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-4.

Moto Delicato – Bogt fen Gune  2-3
Met de nummer zes tegen de nummer acht was dit een duel in de onderste regionen van de competitie. Op voorhand was het verschil maar vier punten in het voordeel van de thuisploeg en dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. In het eerste bedrijf kon je merken dat beide ploegen gespannen waren. Maar ondanks dat werd er veel ten aanval getrokken en dus ontstond er een boeiend schouwspel. Beide ploegen kregen ook de mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet en hierdoor was de logische ruststand 0-0. De doelpunten moesten er dan ook komen in het tweede bedrijf. Dit gebeurde uiteindelijk ook en wel na vijf minuten spelen. Een toegekende vrije trap werd door Feite de Haan keihard binnen geschoten waarna de 0-1 een feit was. Nou zou je dus verwachten dat het duel zich zou ontbranden en dat gebeurde uiteindelijk ook. Beide ploegen wilde vol gaan en dat leidde tot genoeg mogelijkheden en zelfs nog doelpunten. Met nog acht minuten op de klok komt de bal voor de voeten van Frank de Vries en hij wist de bal simpel binnen te tikken 0-2. Het gaatje was geslagen maar dit was maar van korte duur want een minuut later was het Johan de Vries met een schot door de verdediging heen waarna deze in het mandje plofte 1-2. De spanning was dus weer teug en dus kon er van alles nog gebeuren. Een minuut na het vorige doelpunt was het wederom raak. Lars Koster kreeg de bal aangespeeld waarna zijn schot door de benen van de keeper heen ging 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus was het afwachten of er nog een winnaar zou komen. Uiteindelijk kwam deze er ook want met nog vier minuten op de klok pakte Willem van Duijn de bal af van zijn tegenstander waarna hij goed naar binnen kwam en de bal in de linker onderhoek legde 2-3. Daarmee tekende hij voor het laatste doelpunt van deze wedstrijd en dus pakte zijn ploeg drie eg belangrijke punten.

Eerste klasse

Man of the World Lwd. – Huhtamaki  2-2
Met de koploper tegen de nummer drie kon je spreken van een top duel. Het verschil was maar drie punten in het nadeel van Huhtamaki en dus waren zij gebrand op de drie punten waardoor het de koppositie wellicht kon overnemen. Toch kon je merken dat de druk er bij beide ploegen op stond en dus beloofde het een spannende pot te worden. In het eerste bedrijf deden beide ploegen dan ook weinig voor elkaar onder. Beide ploegen zochten de aanval waar kon en dat leidde ook tot enkele goede mogelijkheden om te scoren. Toch gebeurde dit niet en dus was de ruststand logischerwijs 0-0. In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd want beide ploegen gingen op zoek naar dat openingsdoelpunt en dus ook de drie punten. Toch duurde het even voordat de score dan eindelijk geopend werd. Maar dan met nog zes minuten en achtendertig seconden op de klok is het Jens de Ruyter met een aanval over de linkerkant, waarna zijn schot in de verre rechterhoek belande 1-0. Hiermee was het bal dus geopend en dus moest de nummer drie meer en meer gaan komen. Helemaal toen Jelmer Nawijn een kleine twee minuten later de bal voor zijn voeten terug vond en deze net langs de uitkomende keeper wist te schieten 2-0. Hiermee was het gaatje geslagen en met de huidige tijd op de klok leek dit voldoende te wezen voor de drie punten. Maar dan met nog  één minuut en veertig seconden op de klok vertrok de bal van de voet van Klaas Meinsma en deze rolde langzaam het doel in 2-1. Zou een ommekeer dan toch nog kunnen? Ja bleek het antwoord te wezen want met nog vijfentwintig seconden op de klok is daar Chris Outhuyse met een actie vanaf de linkerkant waarna hij de bal van dichtbij tegen de touwen wist te krijgen 2-2.

Skearmessen – Café de Kleine Beurs  2-5
Met respectievelijk drie en vier punten waren beide ploegen terug te vinden in de onderste regionen van de competitie. Winst zou dus een waar welkom wezen want daarmee zou het kunnen kijken naar de ploegen in de middenmoot. Dat er spanning was kon je merken en dus begonnen beide ploegen voorzichtig aan het duel. Toch veranderde dit snel want na vier minuten spelen was daar de openingstreffer. Een schot vanaf de rechterkant van Willem Miedema eindigde strak in de linkerhoek en daarmee zette hij zijn team op 0-1. In het restant van de eerste helft kregen beide ploegen nog wel mogelijkheden maar deze werden niet benut en dus gingen we rusten met een minimale stand. Waar de score in het eerste bedrijf snel geopend werd daar was dat ook zo in het tweede bedrijf. Wederom na vier minuten spelen was daar een snelle counter waarna Harke Hilboezen de bal in de linker onderhoek wist te schieten 1-1. Dit doelpunt gaf vleugels want twee minuten later werd de stand verder uitgebreid. Het is Roel Frijling die de bal over zijn schouder heen lift waarna deze in het mandje belande 2-1. Nu was het weer de beurt aan de gasten en zo ontstond er een leuke en open wedstrijd waarin het alle kanten op kon gaan. Met nog zes minuten op de klok was daar de gelijkmaker van Yuri Riemersma en daarmee bracht hij de stand op 2-2. Maar hier zou het niet bij blijven want beide ploegen bleven zoeken naar meer treffers en deze zouden er uiteindelijk ook komen! Met nog drie minuten op de klok is het Willem Miedema die de bal ontving en zijn schot eindigde in het linker gedeelte van het doel 2-3.  Skearmessen ging nu alle risico’s nemen en dus kwam er steeds meer ruimte op het veld. Nadat de keeper ook mee was na voren kon Marcel Koning er vandoor gaan waarna hij de bal in het lege doel wist te prikken 2-4. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld al was het slotakkoord er nog voor Cornelis Krol en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-5.

Technea Duurzaam – Zandstra en vd Meer  4-4
Met de nummer zes tegen één leek dit op voorhand een niet echt eerlijk duel te wezen. Maar de bal is rond en dus kon er van alles gebeuren. Ook omdat beide ploegen de punten hard nodig hebben want de ene verdedigt dus de koppositie en de andere wil klimmen uit de onderste regionen. Genoeg reden dus voor een interessant duel en dus was het afwachten hoe deze pot zou verlopen. Vanaf de eerste minuten merkte je dat beide ploegen graag voetballen wilde. De combinaties werden gemaakt en de mogelijkheden ontstonden. Toch duurde het zeven minuten en elf seconden voordat het eerste doelpunt een feit was. Cornelis Zijlstra zette een aanval in over de linkerkant en zijn schot eindigde in de linker bovenhoek 1-0. Dit doelpunt bracht veel geloof in de ploeg en dat uitte zich twee minuten en vierendertig seconden later in het volgende doelpunt. Jeffrey Jellema stoomde op over de rechterkant waarna hij de bal tegendraads in de linker kruising wist te schieten 2-0. Hiermee was het gaatje geslagen maar Zandstra en vd Meer kreeg genoeg mogelijkheden om te scoren maar tot op heden lukte dit niet echt. Toch zou dit nog wel gebeuren voor rust want met nog twee minuten en vierendertig seconden op de klok was het Lennard Feenstra met een actie over de rechterkant waarna hij de bal links langs de keeper wist te schieten 2-1. Hierdoor was de spanning weer volledig terug en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. In dit bedrijf bleven beide teams gelijkwaardig aan elkaar en dus was het afwachten wie het volgende doelpunt zou maken. Uiteindelijk maakte de gasten dit doelpunt en hierdoor kwamen zij op gelijke hoogte. Het was namelijk Yannick Strampel die de bal aangespeeld kreeg en zijn schot eindigde op schouder hoogte in het doel 2-2. Amper twee minuten na dit doelpunt was het wederom raak. Lennard Feenstra kwam aan de bal en zijn schot eindigde in de linkerkant van het doel 2-3. Maar lang kon met niet genieten van deze voorsprong want tweeënveertig seconden later was alles weer in evenwicht. Na een actie over de rechterkant van Leeroy Jellema wist hij de bal goed tegendraads in te schieten en daarmee bracht hij de stand op 3-3. Gezien het spelbeeld hadden beide ploegen recht op een punt maar je krijgt niet altijd wat je verdiend en dus bleven beide ploegen zoeken naar de drie punter. Met nog vier minuten en veertig seconden op de klok wordt Yannick Strampel aangespeeld aan de linkerkant van het veld waarna hij de bal links van de keeper wist binnen te werken 3-4. Maar opnieuw was daar snel het antwoord want anderhalve minuut later was het Leeroy Jellema die een toegekende vrije trap wist binnen te werken en daarmee bracht hij de stand op 4-4. Dit bleek uiteindelijk ook de laatste treffer van dit duel te wezen en daardoor eindigde dit duel in een remise.

Tweede klasse

Stukadoorsbedrijf Yildiz – R.E.S.  9-1
Met de nummer twee tegen zes en een verschil van vijf punten was er een aardig verschil tussen beide ploegen. Waar de ene dus mee draait om het kampioenschap daar moet de andere vol vechten tegen degradatie. Vanaf het begin van de wedstrijd bleek dat beide ploegen wel wilde voetballen maar de thuisploeg had een duidelijk overwicht en dat leidde na twee minuten spelen al in het openingsdoelpunt. Ilhan Yildiz zette een goede actie in waarna zijn schot eindigde in de rechter onder hoek 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dat bleek een opstapje naar meer te wezen. Vier minuten na het openingsdoelpunt werd de score namelijk verdubbeld. Na goed overspelen kwam de bal wederom terecht bij Ilhan Yildiz en ditmaal eindigde zijn schot in het rechter gedeelte van het midden van het doel 2-0. De druk bleef hoog en dat zorgde ervoor dat de keeper van R.E.S. een minuut later op het verkeerde been werd gezet waarna Marcel Amels de 3-0 kon aantekenen. De gasten wilde wel en het probeerde het ook wel maar tot doelpunten leidde dit niet en de tegen druk bleef hoog waardoor het moest oppassen voor meer tegendoelpunten. Uiteindelijk waren er elf minuten gespeeld toen er een mooi één tweetje werd opgezet, waarna Wesley Schaap de bal hard wist binnen te werken 4-0. Het gat was inmiddels erg groot maar deze werd vijf minuten voor rust nog groter gemaakt. Een toegekende vrije trap vanaf de rechterkant werd er prachtig ingeschoten door Ilhan Yildiz en daarmee bepaalde hij de ruststand op 5-0. Er moest een wonder gebeuren wilde de nummer zes nog terug komen in de wedstrijd. Toch stond het in het eerste gedeelte van de tweede helft beter en hierdoor werden er geen doelpunten gemaakt en bleef de schade beperkt. Maar dan na twaalf minuten spelen is het Wesley Schaap die de bal snoeihard weet te raken waarna deze eindigt in de linkerhoek 6-0. Hierna ging het snel want in minuut veertien en vijftien wisten Marcel Amels en Ayhan Yildiz te scoren en daarmee verhoogde zij de score naar 8-0. Toch zou er nog een eretreffer komen en deze kwam op naam van Niels Sanchez-Infante die de bal prachtig over de keeper wist heen te leggen 8-1. Ondanks deze eretreffer was het natuurlijk niet voldoende voor een resultaat en uiteindelijk was het slotakkoord er voor Stukadoorsbedrijf Yildiz. Mohammed Djelloulsmir zette een goede actie in waarna hij de bal hard wist binnen te rossen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 9-1.  

Mc Donalds Harlingen – Welgeschikt  3-7
Waar Mc Donalds Harlingen vorige week op wonderbaarlijke wijze een punt wist te pakken daar moest het vanavond vol aan de bak tegen de huidige koploper. Met zestien punten uit zes duels hadden de heren van Welgeschikt nog niet verloren dit seizoen en daarmee heeft het een klein gaatje geslagen met de nummer twee. Beide ploegen wilde graag voetballen en dus werd het een leuke en spannende pot. Uiteindelijk werd de score pas na zes minuten spelen geopend. Wie anders dan Oscar Elsinga kwam aan de bal en zijn schot vanaf de rechterkant vloog binnen 0-1. Hiermee was het bal geopend en dus kon de avond verder voortgezet worden. Vier minuten na het vorige doelpunt was het wederom raak. Na een actie over de rechterkant haalde Kevin A Nijeholt de trekker over en zijn schot eindigde in de linkerhoek 0-2. Het gaatje was geslagen maar ondanks deze stand bleef Mc Donalds Harlingen aanvallen waar kon. Dit werd in de vijftiende minuut uiteindelijk beloond met de aansluitingstreffer. De bal kwam terecht bij Mateusz Roman Ijpe en zijn schot eindigde hoog in de linkerhoek 1-2. Maar toch zou dit niet de ruststand wezen want twee minuten na dit doelpunt was het alweer raak aan de andere zijde van het veld. Een strak schot van Oscar Elsinga was keeper Sido Rietstra te machtig en daarmee werd de ruststand bepaald op 1-3. Toch was het gaatje maar minimaal en deze werd drie minuten in het tweede bedrijf nog kleiner. Na een actie over rechts kwam Mateusz Roman Ijpe uit voor de doelman waarna zijn schot goed binnen ging 2-3. De spanning was hierdoor weer terug al was dat maar van korte duur want vanaf de aftrap kwam de bal terecht bij Jilke Alkema en deze wist de bal in de linker bovenhoek te schieten 2-4. Hierna ging het snel want drie minuten later was het Oscar Elsinga die het maar eens probeerde vanuit de linkerhoek van het veld en zijn schot eindigde in de rechter bovenhoek 2-5. Diezelfde Elsinga had de smaakt te pakken want twee minuten later stoomde hij wederom op over de linkerkant en ook ditmaal eindigde zijn schot in de rechterhoek 2-6. De wedstrijd was hiermee gespeeld maar qua doelpunten waren we nog niet klaar. Met nog zeven minuten op de klok kreeg Kevin A Nijeholt de bal aangespeeld waarna hij deze panklaar in het linkerhoekje wist te leggen 2-7. Toch was het slotakkoord er voor de thuisploeg! Na een strak schot liet de keeper van Welgeschikt de bal los waarna Gerben Nauta er als de kippen bij was om de bal binnen te werken 3-7. Dit doelpunt was de laatste van de avond en dus blijft de koploper ongeslagen in deze competitie.

Dikland Installatie Techniek – Braak Financiële Diensten 2-2
Een duel tussen twee ploegen die we terug konden vinden in de middenmoot van de competitie. Voor beide ploegen waren de drie punten dus belangrijk en dus beloofde het op voorhand een interessante treffen te worden. Interessant werd het zeker want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en dus werd het een leuke open wedstrijd. Beide ploegen kregen mogelijkheden om de score te openen maar uiteindelijk duurde het zeven minuten voordat het eerste doelpunt een feit was. Na goed overspelen kwam de bal voor de voeten van Stefan Ros terecht en deze wist de bal knap in de linkerhoek binnen te prikken 1-0. Het spelbeeld ging over en weer en dus vermaakte de aanwezige supporters zich optimaal. Toch duurde het even voordat het volgende doelpunt een feit was. Met nog vijf minuten op de klok is het Jan v/d Wal die de bal achter de keeper weet langs te schieten waarna deze zo tegen de touwen plofte 2-0. Toch duurde het niet lang voordat het antwoord een feit was want drie minuten na het vorige doelpunt was daar de aansluitingstreffer. Wessel Roorda nam de bal goed mee, waarna hij de bal knap onder de keeper wist door te schieten 2-1. Alles was weer mogelijk en dat bleek ook wel in het tweede bedrijf. Beide ploegen bleven loeren en zoeken en dus kon het alle kanten op gaan. Lang leek de ruststand ook de eindstand te worden maar niets bleek minder waar te wezen. Met nog zes minuten op de klok weet Wessel Roorda goed weg te draaien bij zijn tegenstander waarna hij de bal hard in het mandje weet te leggen 2-2. In de laatste minuten gingen beide ploegen nog vol op jacht voor de drie punten maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een gelijkspel.

Zijlstra Beroepskleding – Frankena Loonbedrijf  4-4
Waar Zijlstra Beroepskleding de laatste weken is op getrokken richting de top van de competitie daar is Frankena Loonbedrijf de rode lantaarndrager met nul punten. Op voorhand zou je dus denken dat dit een eitje zou worden voor de ploeg uit de bovenste regionen, maar een kat maakt soms rare sprongen en dus kon er van alles gebeuren. Dat een kat rare sprongen kon maken dat bleek wel in de openingsfase want de gasten gingen gelijk fel van start en dat leidde na drie minuten en veertig seconden gespeeld te hebben in de openingstreffer. Het was Tsjeard Halbersma met een goede actie waarna zijn schot in de linker onder hoek eindigde 0-1. De toon was gezet en dit gaf blijkbaar zo goed gevoel dat het gelijk maar door stoomde. Vijftig na het vorige doelpunt werd Tsjeard Halbersma opnieuw gevonden in vrijstaande positie en ook ditmaal bleef hij rustig en schoot de bal keurig tegen het netje 0-2. Een verrassende tussenstand dus maar toch was het niet geheel onverdiend. Nu moest de thuisploeg komen en dat gebeurde dan ook. Nadat er enkele mogelijkheden gemist waren daar was het met nog tien minuten en negenentwintig seconden op de klok wel raak! Johannes vd Veen wist zich knap vrij te spelen waarna zijn schot in de rechter onder hoek eindigde 1-2. De aansluiting was dus een feit en dus kon het weer alle kanten op. Zo gezegd, zo gedaan want negenendertig seconden later was het gaatje weer twee! Na een mooi één tweetje kwam de bal voor de voeten van Ruurd Bouwma terecht en deze wist daar wel raad mee en schoot de bal feilloos binnen 1-3. Dit bleek ook de ruststand te wezen en daarmee beloofde het een interessante tweede helft te worden. Nu moest de thuisploeg dus komen en dat gebeurde uiteindelijk ook want na twee minuten en vijftig seconden gespeeld te hebben was daar de aansluitingstreffer. Alwin Bierema loste een hard en verdekt schot waardoor de keeper verrast werd en de 2-3 een feit was. In de fase hierna bleven beide ploegen voetballen en dus werd de aanval gezocht wanneer dit mogelijk was. Met nog acht minuten en vierentwintig seconden op de klok leek het duel in het slot te worden gegooid. Na een mooi één tweetje kwam de bal terecht bij Tsjeard Halbersma en deze schoot de bal hard binnen 2-4. De marge was weer twee maar het tegen antwoord was al snel een feit. Achtenveertig seconden na de vorige treffer was daar een diepe bal op Maarten vd Vies en met een kiezel hard schot wist hij de keeper kansloos te laten 3-4. Alles was weer mogelijk en helemaal toen het eenendertig seconden later zelfs gelijk werd. Johannes vd Veen kwam aan de bal en zijn schot eindigde hard en strak in de rechter onder hoek 4-4.  In de slotfase gingen beide ploegen nog opzoek naar meer maar gescoord werd er niet meer en daardoor behaalde de rode lantaarndrager het eerste punt van de competitie.

Verno Vehuur – Bouwbedrijf van Marrum  1-6
Met de nummer acht tegen vijf en een verschil van vijf punten in het nadeel van Verno Verhuur begn deze pot. Op voorhand leek het dus een makkie te worden voor Bouwbedrijf van Marrum maar van onderschatting mocht geen sprake zijn. Toch opende de gasten de wedstrijd scherper en dat leidde na één minuut en tweeënveertig seconden spelen tot de openingstreffer. Een mooi lobje kwam terecht bij Mart Beuker en deze wist de bal simpel binnen te werken 0-1. De ban was gebroken en al snel werd het gaatje verder vergroot want één minuut en drieëntwintig seconden later was het wederom raak. De keeper werd goed uitgespeeld met een mooi één tweetje waarna Jelmer Uythof de bal simpel kon binnen werken 0-2. Verno Verhuur wilde wel maar deze hadden het erg lastig en dus vielen de geboden kansen niet uit in doelpunten. Uiteindelijk wed de ruststand bepaald op 0-3 nadat een mooi één tweetje werd binnen gewerkt door Daniel Scholten. De openingsfase van de tweede helft bleef rustig verlopen. Mogelijkheden kwamen er wel maar doelpunten bleven er voorlopig uit. Na negen minuten en veertien seconden spelen was het dan eindelijk weer eens raak. Mat Beuker kreeg een scherpe bal voor zijn voeten waarna hij de bal net genoeg kon raken waardoor deze binnen viel 0-4. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en helemaal toen het een kleine minuut later wederom raak was. Wederom Mart Beuker ontving de bal in de hoek van het veld waarna hij de bal tegen de verdediger wist aan te schieten zodat deze in het doel binnen viel 0-5. Het duel was hiermee ten einde en dus konden de drie punten vast bij geschreven worden. Maar toch was het nog niet klaar met de doelpuntenregen want met nog vijftig seconden op de klok wist Mart Beuker de keeper uit te spelen waarna hij de bal keurig in het mandje wist te leggen 0-6. Toch was het slotakkoord er voor de thuisploeg want een schot op goal kon niet gepakt worden door de doelman waardoor Dirk Jan Volbeda de bal simpel kon binnen werken 1-6. Dit was het laatste wapenfeit van dit duel en dus konden de gasten terug kijken op een prima avond.

Vierde klasse

Lukkes Arum – Rijschool Posseth  4-5
Met respectievelijk negen en tien punten waren beide ploegen terug te vinden in de top vier van de competitie. Het verschil was dus minimaal en dus kon elk punt belangrijk zijn in de strijd om plek twee en drie. De openingsfase liet dan ook zien dat beide ploegen gewaagd  waren aan elkaar Uiteindelijk duurde het vijf minuten voordat de score geopend werd. Niels Walburg mocht zo doorlopen waarna hij de bal door de benen van de keeper wist te schieten 0-1. De score was dus geopend en deze werd even later verdubbeld toen Rick Beimers een mooi lobje in huis had waarna hij de keeper kasloos liet 0-2. Nu moest de huidige nummer vier wat doen wilde het nog teug komen in de wedstrijd. Dit deed het dan ook want met nog zeven minuten op de klok is het Arne Tigchelaar die de bal onder de keeper door weet te plaatsen en daarmee tekende hij voor de 1-2.  Maar toch bleef het hier niet bij want met nog twee minuten op de klok is het Rick Beimers die achter een toegekende vrije trap gaat staan waarna hij deze strak weet binnen te werken 1-3. Toch zou de ruststand 1-4 worden want een paar seconden voor het einde was het Mark Pranger die zijn eerste doelpunt in de zaal makte en daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-4. Toch kwam Lukkes Arum gebrand uit de kleedkamer en dat leidde na zes minuten spelen in de volgende treffer. Tjitse Oegema speelde zich prima vrij waarna zijn schot in de rechter onderhoek ging 2-4. Zou het dan toch nog kunnen? Ja leek het antwoord te worden want drie minuten na het vorige doelpunt was het wederom raak. Het was Jelmer van  der Vies die aan de bal kwam en zijn schot over de grond ging weer binnen 3-4. De aansluiting was er weer en gezien het spelbeeld kon het dus nog alle kanten op gaan. Uiteindelijk werd het gaatje zes minuten voor tijd nog iets verder vergroot door Niels Walburg want zijn schot eindigde in het midden van het doel 3-5. Maar toch was de wedstrijd nog niet gespeeld want de druk van twee kanten werd hoog opgevoerd en dus beloofde het nog een spannende slotfase te worden. Helemaal toen Arne Tigchelaar de bal kreeg en deze drie minuten voor tijd strak in de linker onderhoek wist te schieten en daarmee bracht hij de stand op 4-5. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en dus behaalde Rijschool Posseth een keurige overwinning.

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma – Futsal t Hoekje Ferwert  0-5
Waar we Bouwbedrijf Jelle Bruinsma terug vonden op plek zes in de competitie daar is Futsal t Hoekje Ferwert  de ongeslagen koploper. Op voorhand zou je dus zeggen dit is een gespeelde strijd en dus zou de winnaar wel bekend wezen. Maar het is voetbal en dus kan het alle kanten op gaan. De wedstrijd begon en gelijk merkte je dat de gasten het heft in handen namen. Waar de eerste mogelijkheden nog gemist waren daar was het na zeven minuten spelen wel raak. Het was Tjerk van der Meij met een aanval over de linkerkant en zijn schot van linksvoor vloog erin 0-1. De ban was hiermee gebroken en dat werd een minuut later bezegeld met opnieuw een treffer. Pieter Hoekstra maakte zich goed vrij waarna zijn schot strak binnen vloog 0-2. De thuisploeg moest nu iets bedenken wilde het nog terug komen in de wedstrijd.  Mogelijkheden kwamen er zeker maar uiteindelijk duurde het even voordat de trekker werd over gehaald. Met nog vijf minuten op de klok is het Cor Sijtsma met een actie over de rechterkant en dit schot eindigde in de linker onderhoek 0-3. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamer op en dus moest de revanche er komen in het tweede bedrijf. Beide ploegen wilde graag aanvallen waar kon en dus werd de aanvalsmodus ingezet. Na vier minuten spelen resulteerde dat in de volgende treffer van de wedstrijd. De bal kwam terecht bij Pieter Hoekstra en deze schoot de bal knap langs een verdediger en keeper in het mandje 0-4. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en dus zou de huidige koploper ongeslagen blijven. Uiteindelijk zou dit duel nog één doelpunt krijgen en deze kwam op naam van Nouqui Kuwas die de bal vanaf de rechterkant wist binnen te schieten 0-5. Dit was dus de laatste treffer van het duel en dus was de thuisploeg vrij kansloos vandaag maar wist het de schade beperkt te houden.

WR Unit – Engineeringsburo Zuidema  8-2
Waar WR Unit de laatste twee duels verloor en daarmee het zicht op het kampioenschap zag verdwijnen daar speelde Engineeringsburo Zuidema vorige week knap gelijk. Wie weet de opgaande lijn te pakken en de drie punten mee te nemen in de tas? In de openingsfase begonnen beide ploegen fanatiek aan het duel en dus kon je wel verwachten dat er vandaag doelpunten zouden gaan vallen. Toch duurde het uiteindelijk acht minuten voordat het eerste doelpunt een feit was. Theo Ypma kwam één op één met de keeper waarna hij deze wist te omspelen en de bal simpel kon binnen schuiven 0-1. De voorsprong was er en nu was het zaak om deze stand vast te houden. Maar lang duurde deze voorsprong uiteindelijk niet want vier minuten later was het alweer gelijk. Stefan de Bruin ontving de bal dichtbij het doel waarna hij deze simpel wist binnen te schieten 1-1. Hiermee was de toon gezet want drie minuten later zette Mica Swart een actie in over de rechterkant waarna hij van dichtbij wist binnen te schieten 2-1. De stand was dus weer snel gedraaid en binnen een minuut werd het gat verder vergroot. Na een snelle aanval kwam er een voorzet vanaf de zijkant waarna Rene de Haan de bal simpel kon binnen werken 3-1. Nu ging het snel want wederom een minuut later was het raak. Ditmaal was het Sandry Hoekstra die de bal langs twee verdedigers en de keeper wist te schieten en daarmee zette hij zijn team op 4-1. Maar de gasten gaven niet op en bleven strijden voor elke bal en dat leidde een minuut later tot de aansluitingstreffer. Na een snelle counter en een goede strakke bal vanaf eigen helft kwam de bal terecht bij Jelle de Jong en deze wist hier wel raad mee 4-2. Dit bleek tevens de ruststand te wezen en dus was het afwachten hoe de tweede helft zou gaan verlopen. Binnen een minuut leek er aan alle illusies en einde te worden gemaakt. Het was namelijk Edwin van Dijk die de bal ontving en zijn schot ging door een woud van spelers het doel in 5-2. In de fase hierna kregen beide ploegen wel mogelijkheden maar gescoord werd er niet en dus bleef de marge drie. Met nog acht minuten op de klok is het Stefan de Bruin die zich goed weet vrij te spelen waarna zijn schot langs iedereen heen vloog het doel in 6-2. Was dit doelpunt een sein voor meer? Ja leek het antwoord te wezen want een minuut na het doelpunt kwam Rene de Haan in balbezit en zijn afstandschot ging als een komeet het doel in 7-2. Dit duel was natuurlijk allang gespeeld maar toch zou er nog eenmaal gescoord worden. Nadat de gasten vooruit in de aanval waren kwam de bal terecht bij Mica Swart en één op één met de keeper bleef hij rustig en schoof hij de bal keurig in het hoekje 8-2. Dit was dus het laatste doelpunt van de wedstrijd en daarmee weet WR Unit weer eens wat winnen is.  

Stadsherberg Catering – Horeca de Trije 6-6
Met zeven en vijf punten bezetten beide teams inmiddels plek vijf en zeven van de competitie. De punten zijn belangrijk en dus zou er gestreden worden voor elke meter. Zo gezegd,  zo gedaan want beide ploegen lieten zien weinig voor elkaar onder te doen. Een levendig duel ontstond en dat leidde na twee minuten en zesentwintig seconden spelen in het openingsdoelpunt. Patrick Poelstra stoomde op over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 0-1. De toon was gezet en dat was een opmaak naar nog veel moois. Een dikke drie minuten later werd alles weer in evenwicht getrokken. Wietse Blauw kreeg de bal en van dichtbij wist hij de bal in de hoek te schieten 1-1. Beide ploegen kregen mogelijkheden genoeg en dus wist het publiek dat het hier niet bij zou blijven. Met nog negen minuten en zeven seconden op de klok is het Mark Ypma met een actie over de linkerkant en zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-1. Maar ook deze voorsprong was maar van korte duur want enkele minuten later was het Mathew Guertin die de bal ontving en van dichtbij wist hij de 2-2 tegen de touwen te schoppen. Toch zou dit niet de ruststand worden want met nog drie minuten en eenenvijftig seconden op de klok kwam de bal terecht achter Wietse Blauw en met een knappe hakbal verschalkte hij de keeper 3-2. Waar de eerste helft een levendige eerste helft was tussen twee ploegen die niks voor elkaar onder deden daar gold dat ook voor het tweede bedrijf. Na één minuut en zestien seconden op de klok was het namelijk opnieuw raak. Een toegekende vrije trap werd binnen gewerkt door Jelmer Rodenhuis en daarmee bracht hij de stand weer in evenwicht 3-3. Dit doelpunt gaf blijkbaar power want veertig seconden na dit doelpunt was er een aanval door het midden van het veld waarna Gerton Oost de bal in de linkerhoek wist te leggen 3-4. Hierna bleven de gasten het gaspedaal indrukken en dus was daar al vlug het volgende doelpunt. Wietse Blauw probeerde het maar eens van afstand en zijn schot eindigde in de rechterhoek door de benen van de keeper heen 3-5. Het gaatje was geslagen en deze werd zelfs nog iets groter. Wederom was het Wietse Blauw die aan de bal kwam en vanaf de linkerkant wist hij de bal in de rechterhoek te werken 3-6. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Nee was het antwoord want met nog zeven en een halve minuut op de klok wist Patrick Poelstra de stand op 4-6 te brengen. Een hete slotfase volgde en deze werd nog spannender toen Wybren Slager een actie over rechts wist in te zetten waarna de bal in de linkerhoek eindigde 5-6. Alles was weer mogelijk en helemaal toen Keimpe Pols de bal aangespeeld kreeg en deze door de benen van de keeper wist heen te spelen en zag eindigen tegen de touwen 6-6.  Hierna probeerde beide ploegen nog van alles om de winst binnen te slepen maar gescoord werd er niet meer en daarmee eindigde deze ware thriller in een gelijkspel.