Autobedrijf Haitsma scherp uit de startblokken. Moeizaam begin Schroevenkopen.nl en Coop Tolsma.

 AWA1678

Zou Autobedrijf Haitsma zich dit seizoen gaan mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. Het startte wel met een ruime 1-5 zege op hoofdklasse debutant Syperda Verhuur. Ook de andere debutant in deze hoogste klasse had het moeilijk. Coop Tolsma had weinig kans tegen Freedom Energy, 2-8. Royal Steensma won volgens verwachting met 2-5 van Sportcafe de Trije. In de eerste klasse haalde R.E.S. Bolsward met dubbele cijfers de eindstreep. Bosma Timmerbedrijf ging met 10-2 onderuit. Verrassend was de 3-2 zege van Bijonslukthetwel op Was ‘n Go. Verder maakte Zijlstra Beroepskleding indruk met een 2-8 zege op Autobedrijf Strikwerda. Bouwbedrijf Haarsma Franeker had een matig seizoen achter de rug. Dit lijkt nu voorbij getuige de 4-0 winst op Schroevenkopen.nl. In deze tweede klasse ging Sportcentrum Shape niet volgens de verwachting onderuit tegen Widia Boys en pakte nieuwkomer Moto Delicato een uitstekend punt tegen Rintec, 3-3. In de derde klasse was de grootste zege voor Stadsherberg catering. Sannes & Voorintholt verloor met 5-1. De debutant Zandstra & v.d.Meer verraste Bowling Bloemketerp terwijl Zwart Machines en A.M. Transport met een kleine nederlaag genoegen moesten nemen.

Syperda Verhuur – Autobedrijf Haitsma 1-5

Even was het schrikken voor Haitsma toen Marco ter Horst de score opende, maar dit werd snel recht gezet. Halverwege stond het 1-3 en de treffers kwamen van Marcellino Saamangun 2x, Peter Visser 2x en Mart Zwier,

Coop Tolsma Winsum – Freedom Energy 2-8

In het begin leek het nog een spannend duel te worden, maar toen Cornelis Zijlstra 5x los kwam was het gedaan met de Coopjes. Verder scoorden Pieter Zijlstra, Remco de Valk en Pattrick Prosee. Voor de mannen uit Winsum was er succes voor Kees Jan Hendriks en Remco Jorritsma.

Royal Steensma b.v. – Sportcafe de Trije 2-5

Steensma maakte geen fout tegen het in de hoogste klasse debuterende Sportcafe team. Doelpuntenmakers Tjeerd Hoekstra 2x, Durk Tichelaar, Jildert de Vries, Bauke Tjalle Anema met tegentreffers van Erwin van Duyneveldt en Marco de Groot.

R.E.S. – Bosma Timmerwerken 10-2

De Bolswarders haalden flink uit tegen het onberekenbare team uit Harlingen. Bosma kwam er niet aan te pas en scoorde bij 3-0 en 5-1 tegen. Bij RES had Frits Schreefel met 5 treffers een groot aandeel in deze hoge score en verder was er succes voor Niels Sanchez 2x, Jesper Landskroon 2x en Niels Altenburg.

Bijonslukthetwel – Wash ‘n Go 3-2

De strijd ging volkomen gelijk op, alleen was het scoreverloop in het voordeel van BOLHW. De aalvlugge Jorge Lopez opende de score, Marcel Koning maakte gelijk waarna Joost Soolsma en Jorge Lopez voor 3-1 zorgden. De aansluitingstreffer van Anmedi kwam te laat.

Rijschool Posseth – Salarisburosport 2-3

Na de 0-3 via Harke Hilboezen 2x en Roel Frijling leken de Rypsters de buit binnen te hebben. Na tegentreffers van Snoussi Solaiman en Luuk Steensma kwam het opzettende Posseth nog dicht bij.

Autobedrijf Strikwerda – Zijlstra Beroepskleding 2-8

Pas in de slotfase mocht Strikwerda via 2 maal Klaas Meinsma iets terug doen. Zijlstra was oppermachtig en had in Tjibbe Haitsma 3x, Jannick Strampel 2x, Marc Wijbenga, Pedro Lopez en Zeya Korel het scorende vermogen.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Schroevenkopen.nl 4-0

Raymond Mobach en Jort van Gils in de eerste periode en Hidde v.d.Wal en opnieuw Jort van Gils hierna zorgden er voor dat er weer eens wat viel te vieren bij het Haarsma team. Schroevenkopen dwong weinig af.

Sportcentrum Shape – Widia Boys 3-4

Een pittig en spannend duel. Dani van Eyck opende de score en Daniël Wijbenga maakte met een boogje over de doelman gelijk. Na een uitbraak bracht Phillip Hibma zijn team aan de leiding, maar weer Dani van Eyck herstelde het evenwicht. Twee maal van afstand schoten Richard v ‘t Hoenderdaal en Justin Reitsma de Boys naar de winst, al deed Sybo Offenga nog wel iets terug.

Cafe de Posthoorn – HDJ Bouw 0-2

Geen goede, wel spannende wedstrijd. De Posthoorn kon geen opening vinden in de hechte HDJ afweer en dit lukte aan de ander kant wel via Albert Jan Jukema binnenkant paal en Frank Hoekstra na een vloeiende actie. Verder waren de teams volkomen aan elkaar gewaagd.

Moto Delicato – Rintec 3-3

Een prima optreden van debutant Moto Delicato. Door het scoreverloop moest Rintec steeds in de achtervolging met als resultaat een terecht gelijk spel. Doelpuntenmakers Tsjaerd Boorsma 2x, Sander Hoekstra en aan de andere kant Bouke Lokhorst, Rick Beimers en Jildert Boekema.

Stadsherberg catering – Sannes & Voorintholt 5-1

Stadsherberg domineerde ook in de eerste periode, maar verzuimde het af te maken. Zo kon het gebeuren dat Tim de Vriend via een uitbraak de score opende. Na de gelijkmaker van Evert Jan Broersma was het met S & V snel gedaan. Friso van Eyck 2x, Evert Jan Broersma en Erik Menks scoorden uit diverse mogelijkheden.

SDV Projectbuilding – A.M. Transport 4-2

In de korte hoek opende Mark Kerkhof de score. A.M Transport kwam sterk terug. Andre v.d.Meulen maakte in de rebound gelijk en Iwan Hibma zorgde zelfs voor een 1-2 wisselstand. Het betere SDV kwam via Frans de Beer weer langszij, Karst Groothoff zorgde hoog in de touwen voor 3-2 en Sammy de Vries besloot het leuke duel met een luckey.

Verno Verhuur – Zwart Machines 3-2

Verno kwam snel op voorsprong, behield het initiatief en won verdiend. Michel v.d.Zee, Egbert v.d.Veen en Jochum Mollema scoorden voor Verno en Simon Houtsma 2x aan de andere kant.

Bowling Bloemketerp – Zandstra & v.d.Meer 2-4

Met een geweldige actie van Arne Tichelaar had Bloemketerp de wedstrijd redelijk onder controle totdat doelman Johan Uythof twee maal mis tastte, 1-2. Na de 2-2 van Laurens Looijenga had Bloemketerp enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. De treffers vielen echter aan de andere kant. Voor de winnaars scoorden Joël Rooij 2x, Jesse Jaasma en Thomas Werkhoven.

Sytsma Noord – Miedema Bouwbedrijf 6-4

Bauke Idsardi en Bauke Okkema waren ieder aan een kant goed voor drie treffers. Het duel ging tot aan de slotfase gelijk op. Sytsma kwam steeds op voorsprong en Miedema maakte gelijk, 4-4. Hierna pakte Sytsma de toch wel verdiende zege. De resterende doelpuntenmakers waren van Sebas van Gils, Jurjen Vriesinga en Eric Terpstra en voor Miedema Harmen G. Westra.