Autobedrijf Strikwerda blijft verbazen. Verno Verhuur geflatteerd langs Warmtetechniek.

In de tweede klasse van de Visual Reklame competitie blijft nieuwkomer Autobedrijf Strikwerda verbazen. Het team moest het vrijdagavond opnemen tegen het sterke Koopmans Schilders en won verdiend met 1-2. Verno Verhuur behield in deze klasse het contact met koploper Keizer Autoschade, maar de moeizame zege op Warmtetechniek was geflatteerd. In de eerste klasse ging de meeste aandacht uit naar de topper tussen Bouwbedrijf Scharringa en Regina’s Lingerie. Scharringa won met 2-0 en werd meteen de nieuwe koploper. Verder was het verrassend dat Ulenburgh Adviseurs heel weinig moeite had met De Skearmessen. In de derde klasse is Zijlstra Beroepskleding een klasse apart. Offinga Kappers ging in een doelpuntrijk treffen flink onderuit. Cafe De Posthoorn blijft goed volgen. Het had van Sportcafe de Trije niets te vrezen. Ook De Korenaar en Sans Souci kwamen weer met een overtuigend resultaat terwijl Miedema Tegelzetbedrijf na het vierde opeenvolgende gelijke spel steeds verder terug valt.

Bouwbedrijf Scharringa – Regina’s Lingerie 2 – 0 Beide teams maakten een nerveuze indruk en lieten niet het voetbal zien waartoe ze in staat zijn. Regina was wel meer in balbezit, maar faalde in de afwerking terwijl Scharringa leunde op de snel verkregen voorsprong van Jurjen Hofstee. Verder ging de strijd gelijk op en maakte opnieuw J. Hofstee vlak voor het einde aan alle onzekerheid een einde.

Saab Wassenaar – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 3 – 9 Haarsma & de Bruin maakte een sterke indruk en had in W. Tankink met 5 treffers een heel sterk troef in handen. Aanvankelijk kon het hard werkende Menaldumer team nog goed volgen en scoorde ook twee maal tegen via J. Vos en P. Algra, In het verdere verloop was Saab tegen het goede combinatie spel van de tegenstander niet opgewassen. De resterende Haarsma treffers kwamen van D. Deinum 2x, K. Tankink, J. Kooistra en J. Jongma en bij 3-8 deed D. Wassenaar nog iets terug.

Herberg de Bogt – Max Stuc 4 – 2 Herberg de Bogt speelde zonder wissels en was hierdoor kwetsbaar. Max Stuc had gezien het veldspel ook wel een punt verdiend. Het was de uitblinkende J. Bosma die dit verhinderde. J. Terpstra brak het duel open en J. Bosma verdubbelde de voorsprong. Plotseling kwam Max Stuc langszij na twee acties van I. Kortak. Twee treffers van J. Bosma waren tenslotte beslissend in dit gelijk opgaande duel.

Rijschool v.d.Harst – The Dance Factory 3 – 9 S. Haijma opende meteen de score en was ook verantwoordelijk voor de overige twee treffers van zijn team. TDF was verder duidelijk te sterk en had in T.v.d.Graaf de grote uitblinker. Hij scoorde vijf maal. De overige treffers van het de laatste tijd sterk spelende Berlikumer team kwamen van T.v.d.Graaf, H.v.d. Baan en B.v.d.Baan.

Ulenburgh Adviseurs – De Skearmessen 11 – 2 Dat Ulenburgh als favoriet startte lag voor de hand, maar het krachtsverschil was verrassend groot. Ulenburgh was steeds iets sneller en het team scoorde ook uit alle hoeken. Het kreeg ook alle ruimte om haar talenten te tonen. Pas bij 7-0 halverwege de tweede periode scoorde J.W.v.Been tegen en even later herhaalde hij dit. Voor Ulenburgh deden dit W. Lanting 5x, F. Tichelman 2x, J. Hijlkema 2x en K. Gaastra.

Anytyme ‘t Park – SDV Projectbuilding 3 – 2 Beide teams kregen volop kansen, maar de afwerking was onvoldoende, al raakte SDV wel vijf maal de paal. Y. de Jong opende de score en G. Vaas maakte uit een vrije trap gelijk. Opnieuw Y. de Jong kon vrij naar binnen komen waardoor doelman M. Feitsma kansloos werd. Na een blunder van P. Hibma kon M. Kerkhof gelijk maken. Dezelfde Hibma maakte het even later weer goed door via de binnen kant paal de winnende treffer te produceren.

Verno Verhuur – Warmtetechniek Franeker 3 – 2 Verno kwam met de schrik vrij, echter Warmtetechniek kreeg gezien de verhoudingen in het veld te weinig. Met een boogballetje verraste S. de Vries de Warmtetechniek sluitpost, maar twee treffers van S. Kuiper betekende halverwege 1-2. A.v.d.Bosch schoot de partijen weer naast elkaar en 10 seconden voor het einde maakte J. Mosselman goed gebruik van gestuntel in de Warmtetechniek verdediging.

Koopmans Schilders – Autobedrijf Strikwerda 1 – 2 B. Strikwerda brak het duel open met een vrije trap in de verste hoek en J.v.Abbema verdubbelde de voorsprong na een fraaie uitbraak met een inzet binnenkant paal. G.J. Herrema bracht de spanning wel terug. Verder liet Strikwerda het niet komen.

Snackhouse – Pluimveeservice Smeding 1 – 3 Pluimveeservice komt steeds beter op dreef. Het was het gehele duel sterker, maar kon de definitieve beslissing moeilijk forceren. Het was A. Veltman die 3 minuten voor het einde het vonnis definitief voltrok. Hiervoor had D. Smeding de score via doelman A. Bons geopend, schoot M. Oegema hoog in het doel de gelijkmaker binnen en tikte H. Voordewind de stand van dicht bij naar 1-2 .

Zijlstra Beroepskleding – Offinga Kappers 11 – 6 C.Baks 1-0, S. de Bruin 2-0 en 3-0, G. Boja 3-1, C. Baks 4-1, S. de Bruin 5-1, T. Grond 6-1, M. Tichelaar 7-1, S. de Bruin 8-1, P. Quarre 8-2, C. Baks 9-2, E. Keijzer 9-3, L. Horst 9-4, 9-5 en 9-6, Y. Shire 10-6 en 11-6. In de eerste periode had het veel sterkere Zijlstra de buit al ruimschoots binnen, 7-1. De ongeslagen koploper uit de derde klasse liet hierna de teugels wat vieren en zo kon L. Horst zelfs nog voor een hattrick zorgen.

Cafe De Posthoorn – Sportcafe de Trije 13 – 1 Bij 13 – 0 was er toch nog een succesje weggelegd voor T. Bootsma. De Posthoorn was zoals verwacht veel te sterk. De Posthoorn treffers kwamen van J.D.v.d.Wal 4x, W. Hoogterp 5x, T. Adolfs 2x en H. Schaap.

Tegelzetbedrijf Miedema – Techniservice Tijsma 2 – 2 E. Atsma 1-0, J. Lopez 1-1, E. Hoekstra 2-1, K. de Beer 2-2. Miedema bood aanvallend te weinig om tot winst te komen. Het team is na een sterke seizoenstart terug gevallen naar een middenmootpositie door vier opeenvolgende gelijke spelen.. Het was een volkomen gelijkopgaand duel met een terechte uitslag.

De Tap – De Korenaar 1 – 4 M. Zwier 0-1, E. de Ruiter 1-1, L. Ghandy 1-2, H. Vonk 1-3, L. Ghandy 1-4. De Korenaar was wel het gehele duel sterker, maar na een 1-1 wisselstand werd het overwicht pas hierna tot uitdrukking gebracht.

Sans Souci – Frankena Winsum 6 – 2 R. de Zeeuw 1-0 en 2-0, J. Strikwerda 3-0, G. Dijkstra 3-1, Y. Faas 4-1, J. Boersma 4-2, R. de Zeeuw 5-2, M. Feenstra 6-2. Frankena kwam de laatste weken steeds beter op gang Het was echter tegen het de laatste tijd prima spelende Sans Souci kansloos. Al snel stond het 3-0 en was het duel in feite beslist.