Autobedrijf Strikwerda blijft verrassen. Sportcafe De Trije volledig van slag. Sannes & Voorintholt wint topper in de vijfde klasse.

 AWA6340

De competitie is zo langzamerhand in een beslissende fase terecht gekomen. Er kunnen nu al vast conclusies worden getrokken na de behaalde resultaten voor wat betreft de titelstrijd en omtrent de degradatie.. In de hoofdklasse is al veel duidelijk. De strijd om de titel gaat tussen De Bogt fen Gune en Keizer Autoschade. Over twee weken is de onderlinge confrontatie. Onderin is De Strûners F.C. reeds gedegradeerd. In de eerste klasse heeft Moto Delicato alleen nog wat te duchten van het verrassende Autobedrijf Strikwerda. Deze maal won de koploper met dubbele cijfers van het volledig van slag zijnde Sportcafe De Trije. Door de winst van Salarisburosport op Superda Verhuur is het in deze klasse onderin uitermate spannend. In de tweede klasse is Bosma Timmerwerken superieur en lijkt klaar voor de titel. Onderin deed Grand Cafe De Doelen goede zaken met winst op Rijschool Posseth. Hierdoor is Horeca de Trije op de onderste plaats terecht gekomen. In de derde klasse gaat Apenmeeuw ruimschoots op kop en onderin verliest Sytsma Noord de aansluiting met de concurrentie na een nieuwe nederlaag. In de vierde klasse won Zandstra & v.d.Meer met dubbele cijfers waardoor achtervolger Stadsherberg catering niet dichter bij kon komen. In de vijfde klasse was er een heuse topper, namelijk tussen Sannes & Voorintholt en Schroevenkopen.nl. Na een spannend duel ging de winst naar S. & V.

Bogt fen Gune – De Strûners F.C. 13 – 4
Het met spelersproblemen kampende De Strûners was na een gelijkopgaande openingsfase kansloos tegen titelfavoriet De Bogt. Willem van Duyn was met zes treffers ongekend productief. Halverwege stond de teller al op 8-3 en de overige treffers kwamen van Frank v.d.Zee 2x, Wilfred v.d.Zee 2x, Frank de Wit, Feite de Haan en Desmond Louwerens. Voor het team uit Berlikum was er succes voor Jelle Kooistra en Tjitte Dijkstra ieder twee maal.

Royal Steensma – Keizer Autoschade 2-6
Ook Keizer maakte geen fout, al had het in Royal Steensma een team waartegen de winst niet vanzelfsprekend was. Sander Hoekstra ging met vier treffers voorop in de strijd en was de hoogst verantwoordelijke voor deze ruime zege. In feite was het duel na een 1-4 stand halverwege al beslist. De resterende Keizer treffers kwamen van Keimpe Pols en Cees Terpstra terwijl Durk Tichelaar en Evert Tolsma tegen scoorden.

Freedom Energy – Zijlstra Beroepskleding 3-3
In de eerste periode heerste Zijlstra. Het kreeg de beste kansen en kwam op 0-2 via Tjibbe Haitsma en Marc Wybenga. Het was al vrij ver in de tweede periode dat Jelmer Kooistra tegen scoorde en Pedro Lopez herstelde het verschil. In de laatste minuten sleepte Freedom er nog een gelijk spel uit na twee acties van de altijd gevaarlijke Cornelis Zijlstra.

Syperda Verhuur – Salarisburosport 3-4
Een spannend duel waarin Salarisburosport lang domineerde. Wel opende Jelmer Elting de score waarna Roel Frijling, Rein Jan de Witte en Hepke de Boer het duel deed kantelen. Reyer v.d.Eems maakte het weer spannend, maar na de 2-4 van Roel Frijling leek het gevaar voor de Rypsters verdwenen. In de slotminuten kropen de Burosporters toch nog door het oog van de naald toen Wybren Slager binnenkant paal schoot, Reyer v.d.Eems tegen scoorde en doelman Sander de Boer voor spelbederf naar de kant moest. Met moeite haalde Salarisburosport de eindstreep.

R.E.S. – Autobedrijf Strikwerda 2-3
Het team uit Bolsward zit in een dipje. Opnieuw ging de winst naar de tegenstander met het kleinst mogelijke verschil. Van krachtsverschil was hier geen sprake. Jesper Landskroon open en Klaas Meinsma maakte nog in dezelfde minuut gelijk. Hier bleef het lang bij. Na een actie van Johannes van Assen werd het 2-1 en de beslissing viel na twee snel opeenvolgende treffers van Frits Hoekstra en Redmar Dijkstra.

Sportcafe de Trije – Moto Delicato 2-11

Sportcafe de Trije speelde na een snel verkregen achterstand zonder enige overtuiging tegen een team wat er volledig voor ging. In de eerste periode stond het al 0-4, Marco de Groot scoorde bij 0-7 twee maal tegen en voor de koploper uit de eerste klasse kwamen de treffers van Tsjeard Boorsma 5x, Alper Bolat 2x, Lars Koster 2x en Frank van Polen 2x.

Horeca de Trije – BijOnsLuktHetWel 3-6
Horeca de Trije had de pech dat Michel v.d.Veen door een blessure maar gedeeltelijk kon worden ingezet. Er waren verder geen wisselspelers beschikbaar. Toch hield het team de strijd lang vol. Pas in de slotfase viel de beslissing. Doelpuntenmakers Joost Soolsma 3x, Jorrit Bootsma 2x, Eric Vellinga met tegentreffers van Pieter Quarre, Roland van Santen en Jelmer Rodenhuis.

Grand Cafe De Doelen – Rijschool Posseth 5-4
Wesley Joustra en Roy Hoekstra openden al vrij snel, maar Posseth kwam goed terug. Na de aansluiting via Fabian Donderwinkel en Vincent v.d.Kooi was het nog in de eerste periode Robin de Klerk die voor 3-2 zorgde. De Doelen speelde met meer overtuiging in deze fase, kreeg in Robbin de Klerk 2x de matchwinnaar en Sean de Boer had aan de andere kant nog twee maal succes.

Was ‘n Go – Bosma Timmerwerken 5-7
Was ‘n Go bleef wel goed volgen zonder dat het de koploper uit de tweede klasse kon bedreigen. Steven Beuker opende, Joël verdubbelde de voorsprong en Rick Koning deed in de rebound iets terug. Steven Beuker, Robert Visser en Kevin Hoekstra zorgden voor een ruime 1-5, maar Was ‘n Go toonde karakter. Rick Koning beoordeelde een pass van Marcel Koning op waarde, en na de 2-6 van Steven Beuker leek er een verrassing aan te komen. Tristan Osinga, Tjitse Oegema en Marcel Koning joegen de bal achter de Harlinger goalie. Een onderschepping van Kevin Hoekstra was voor Was ‘n Go de definitieve nekslag.

HDJ Bouw – Cafe De Posthoorn Dronrijp 4-1
Het tempoloze De Posthoorn is geen moment in de wedstrijd geweest. HDJ Bouw toonde veel meet strijdlust. Wel waren de Dronrijpsters meer in de aanval. Gevaarlijke situaties bleven uit. Colin Braak opende na een goede pass van Albert Jan Jukema en dezelfde speler verdubbelde de voorsprong met een actie achter het standbeen langs. Na een onderschepping besliste Tjitte Sybesma het duel definitief. Wilke Hoogterp deed nog iets terug en Frank Hoekstra bepaalde de eindstand.

Rintec – Sytsma Noord 9-6
Rick Beimers 1-0, Jurjen Vriesonga 1-1, Lyckle Bijlsma 2-1, Jurjen Vriesinga 2-2, Jeffrey Jellema 3-2, Evert Telenga 3-3, Lyckle Bijlsma 4-3, Haye Rombout 5-3, Bauke Idsardi 5-4, Leeroy Jellema 6-4, Erik Terpstra 6-5, Arjen Zagema 7-5, Rick Beimers 8-5, Jurjen Vriesinga 8-6, Jeffrey Jellema 9-6.
Deze heerlijke open wedstrijd ging in de eerste periode volkomen gelijk op. Hierna kon het hardwerkend Sytsma de verkregen achterstand net niet wegwerken.

Apenmeeuw – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 5-2
Het duel ging vrijwel gelijk op. Pas in de slotminuten viel de definitieve beslissing. Patrick Nauta opende, Wierd Baarda maakte gelijk, Remko Giesing zorgde voor 2-1 en nu maakte Hendrik Hiemstra gelijk. De 3-2 via Remco Dijkstra bleef lang op het scorebord. Pas laat zorgden Roelof Zwart en Remco Dijkstra voor een duidelijk verschil

Bouwbedrijf Scharringa – Sportcentrum Shape 4-0
Shape bakte er aanvallend weinig van en Scharringa was gretig. Het duurde heel lang voordat de eerste treffer viel via Willem Miedema. Shape moest vervolgens aanvallen en verwaarloosde de verdediging waardoor Danick Sikkema, Tjitse Hoekstra en Corniek Post de voorsprong moeiteloos konden uitbouwen.

Stadsherberg catering – Lybo 8-4
De eerste periode kon Lybo nog goed volgen, al waren toen ook al de beste kansen voor De Stadsherberg. Evert Jan Broersma opende vrij snel, Bauke Kamminga maakte gelijk en ook het puntertje van Sjaak Roorda werd door Tjerk Kemper snel beantwoord. Tegen de verhouding in kwam Lybo verrassend op voorsprong. Bauke Kamminga bekroonde een perfect uitgevoerde actie langs de lijn. Na de intikker van Wietse Blaauw schroefde Stadsherbers het tempo op en hadden Dick Muilwijk, Wietse Blaauw en Evert Jan Broersma succes, 6-3. De penalty van Mark Ypma was even een onderbreking voordat Friso van Eyck en Evert Jan Broersma de eindstand bepaalden.

Zandstra & v.d.Meer – Miedema Bouw 12-2
Het anders zo taaie Miedema liet het volkomen afweten. Zandstra kon ongehinderd combineren en scoren via Joël Rooij 4x, Jord Haarsma 3x, Koen Wartena 2x, Stijn v.d.Geest en Thomas Werkhoven. Bernert Beeksma opende de score en was bij 8-1 nogmaals trefzeker.

Sannes & Voorintholt – Schroevenkopen.nl 4-2
Lang had Schroevenkopen het betere van het spel. Atze Achtien opende de score en Brian v.d.Bosch maakte gelijk. Atze Achtien bracht Schroevenkopen terecht weer aan de leiding en het was wachten op de definitieve nekslag voor S. & V. Het duel ging plotseling de andere kant op toen Patrick Hoekstra gelijk maakte. S & V trok in de slotfase het initiatief naar zich toe, Brian v.d.Bosch schoot zijn team naar 3-2 en in de slotseconden viel de definitieve beslissing via Noah Redda.

Engineeringsburo Zuidema – Verno Verhuur 3-4
Het leek er op dat Zuidema haar eerste succes zou binnenhalen. Toch ging het op de valreep nog jammerlijk mis. Met een afstandschot brak Jeroen Mosselman het duel open en Jan Bergsma maakte met een beheerste schuiver gelijk. Van grote afstand zorgde Willem Buurstra voor 2-1, uit een goede pass van Alex v.d.Bosch werd het weer gelijk en toen leek Martijn Metselaar Zuidema naar de eerste winst van het seizoen te schieten. Het laatste woord was echter aan Verno die in Jochem Mollema en Jeroen Mosselman de afmakers had.

Bowling Bloemketerp – SDV Projectbuilding 5-0
Een regelmatige Bloemketerp zege op een aanvallend krachteloos SDV. In de eerste periode was het raak via Gerard Hoekstra en Arno Tichelaar en vervolgend voerden Tjipko Vellinga, Daniël Scholten en Jan Hof de score verder op.