Autobedrijf Strikwerda en Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin halen flink uit. Rintec maakt geen fout.

DSC 1359

In de derde tweede klasse nam Autobedrijf Strikwerda de koppositie over van het niet spelende Betterfit/Combistralen. Dit gebeurde met een geweldige uithaal tegen De Jager Accountancy, 11-2. Achtervolger Primera Haitsma deed daar met een 4-10 zege op Bar Yn ‘e Stal niet veel voor onder. In deze klasse was het toch al flink raak want ook Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin kwam tot dubbele cijfers. Maxstuc moest er met 10-5 aan geloven. The Phone House herstelde zich na een mindere periode door 3-5 winst op Horeca de Trije. In de hoofdklasse was het duel tussen Autocentrum Harlingen en Autobedrijf Haitsma uitermate interessant. De vraag was wie aansluiting zou houden met de top. Dit werden de Harlingers die met 5-4 aan het langste eind trokken.   In de eerste klasse won De Skearmessen de Rypster derby van Cafe de Posthoorn, al ging dit niet gemakkelijk. Koploper Van Dellen Bellen bleef het lastige duel tegen G. Pars Graanhandel overeind, 1-3 en Cafe ‘t Wap is nog zeker niet uitgerangeerd getuige de 5-1 winst op Warmtetechniek. In de derde klasse had een teleurstellend Verno Verhuur weinig in te brengen tegen Schapie Multiservice, 11-2 en won Huhtamaki/Leo Reitsma in de topper van Grand Cafe De Doelen. In deze klasse is het bovenin uitermate spannend. In de vierde klasse maakte Rintec in de achtervolging geen fout. Zuidema Scheepsbouw was met 5-1 kansloos.  

 

Autocentrum Harlingen – Autobedrijf Haitsma 5-4

Haitsma begon uitstekend, Henk Vonk opende met een intikker en Hassan Bartouhtouh zorgde in de korte hoek voor 0-2. Enigszins gelukkig kwam het Autocentrum weer in de wedstrijd. In de kluts leek Klaas Kuiken het laatste tikje te geven. De Harlingers raakten hierdoor dusdanig gemotiveerd dat Freek Topfer gelijk kon maken en Ventinho Vemba de kansen deed keren, 3-2. Beste speler bij Haitsma, namelijk Hassan Bartouhtouh zorgde nog voor de gelijkmaker, maar het Autocentrum had inmiddels de smaak te pakken en liep uit naar 5-3 via Ayhan Yildiz en Freek Topfer. Het keiharde schot van Henk Vonk recht door het midden kon de Haitsma nederlaag niet voorkomen.

Bogt fen Gune – Zijlstra Beroepskleding 5-0

Zijlstra had niet de kwaliteiten om het De Bogt moeilijk te maken. Het werd een regelmatig zege die halverwege op 2-0 werd afgesloten en waar werd gescoord door Willem van Duyn 2x, Kevin Tankink 2x en Jan Dirk Faber.

Mr. On & Offshore Service – Oosterlaar/Verhoeven 4-5

Dylan Drent 0-1, Andre Alberts 0-2, Erwin de Boer 1-2, Dylan Drent 1-3, David v.d.Pol 1-4, Eelco Tanghe 2-4, Tim Grond 3-4 en 4-4, Dylan Drent 4-5.

Een spannend duel, maar daar leek het lang niet op. Oosterlaar/Verhoeven had het initiatief en onder aanvoering van Dylan Drent werd het een royale 1-4 tussenstand. Het Offshore team kwam mede door twee treffers van Tim Grond verrassend langszij en toen was het Dylan Drent die in de slotfase het duel alsnog besliste.

De Strûners – Sportcentrum Shape 2-3

Shape werd de gelukkige winnaar in dit volkomen gelijkopgaande duel. De Strûners openden sterk, maar de paal voorkwam succes. Aan de andere kant was het wel raak toen Jos v.d.Meulen een combinatie fraai afrondde. Nog in de eerste periode werd het gelijk via Tjitte Dijkstra. Roar van Dellen zorgde voor 2-1 waarna Jos v.d.Meulen onder de Berlikumer doelman door weer gelijk maakte. Beide teams kregen vervolgens genoeg kansen om het duel te beslissen. Alleen Phillip Hibma maakte hier gebruik van.

Cafe ‘t Wap – Warmtetechniek 5-1

De eerste periode ging gelijk op. Michel Oegema opende en Loukens Kleefstra maakte gelijk. In de tweede periode was het duel snel beslist. Pieter Jelle de Jong 2x, Loukens Kleefstra en Kerst Hofman maakten het verschil

G.Pars Graanhandel – Van Dellen bellen 1-3

Niet dat er van veel krachtsverschil sprake was, het eindresultaat was terecht. In de eerste periode gebeurde er weinig. Alleen Jan Geert Dijkstra wist het net te vinden. Arnold Bergsma besliste in feite het duel en Ronald Post strafte onoplettendheid in de Pars verdediging goed af. De tegentreffer van Menno van Zwieten, die zich overigens prima vrij speelde, kwam te laat.

Cafe De Posthoorn – De Skearmessen 2-4

De Skearmessen waren in deze derby duidelijk favoriet, maar het krachtsverschil was gering. Het eerste wapenfeit kwam van Hepke de Boer, De Posthoorn raakte de paal, Cornelis Saakstra maakte gelijk, maar nog in dezelfde minuut kwamen De Skearmessen weer op voorsprong via Hepke de Boer. Uit een counter werd het verschil door Tjibbe Krottje groter gemaakt en weer had De Posthoorn pech dat een inzet binnenkant paal geen doelpunt werd. Even werd het nog spannend via Jitze Landman, echter in dezelfde minuut besliste Tjibbe Krottje het duel definitief.

Bar Yn ‘e Stal – Primera Haitsma 4-10

Een teleurstellend resultaat van Yn ‘e Stal dat de laatste weken aan een fraai herstel bezig was. Het team was vanaf het begin kansloos. Vooral Cornelis Zijlstra 4x was weer goed op dreef. Verder scoorden Joep Verhei 3x, Gerard Zijlstra, Pieter Zijlstra en Eric Miedema met tegentreffers van Remco Jorritsma 2x, Ian Roersma en Richard Wu.

Horeca de Trije – The Phone House 3-5

De strijd ging lang gelijk op waarbij zelfs de beste kansen voor het Horeca team. Michel v.d.Veen brak het duel open, Martijn Werkhoven maakte gelijk, weer Michel v.d.Veen uit een penalty zorgde voor 2-1 en nu maakte Kars Zeinstra gelijk. Na de 2-3 van Tristan Osinga kon De Trije niet meer volgen. Martijn Werkhoven 2x betekende 2-5 en Ronald van Santen bepaalde de eindstand.

Autobedrijf Strikwerda – De Jager Accountancy 11-2

Een sterk optreden van Strikwerda of een slecht optreden van De Jager, het is maar net van welke kant je het bekijkt. Wel staat vast dat Strikwerda met de teruggekeerde Klaas Meinsma en Frits Hoekstra een completer team is en niet toevallig de koploper is van de tweede klasse waar het voorheen in de marge opereerde. De Jager werd volkomen weggespeeld. Jurjen de Jager scoorde bij 6-0 tegen en Sjoerd Didden passeerde bij 10-1 zijn eigen doelman. De Strikwerda schutters waren Klaas Meinsma 6x, Reinout Dijkstra 3x, Bouwe Strikwerda 2x en Sjoerd Didden.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – Maxstuc   10-5

Roel Hoenderdaal had weer enkele nieuwe spelers moeten inpassen om een volledig team binnen de lijnen te krijgen en dat is niet meteen een verbetering. Aanvallend ging het wel met doelpunten van Ritske Reitsma 2x, nieuwkomer Pattrick Huisman 2x en Richard van ‘t Hoenderdaal, verdedigend ging het in de slotfase mis met drie treffers in drie minuten. Hiervoor was het nog een echte wedstrijd met een tussenstand van 5-4 halverwege de tweede periode. De Haarsma schutters waren Noa van Gils 3x, Sjouke Stienstra 3x, John Kid Huong 2x en Wierd Baarda 2x.

SDV Projectbuilding – Expert Franeker   3-5

Marcelino Samangoen was het die een groot stempel drukte op de eerste periode die werd afgesloten op een beslissende 1/5. Na de 1-0 van Marcellino was het Karst Groothoff die gelijk al snel gelijk maakte. Expert bleef sterker en dit resulteerde in nog twee treffer van Marcelino, Friso van Eyck in de rebound en Sjaak Roorda die een mooie combinatie in de kruising schoot. In de tweede periode kreeg Expert nog voldoende mogelijkheden, maar speelde slordig. SDV bleef knokken voor een zo goed mogelijk resultaat en dit leverde in de slotfase nog twee treffers op van Jordi de Vicg de Cumptich.

Schapie Multiservice – Verno Verhuur 11-2

Schapie was op alle onderdelen superieur zoals de stand ook wel aangeeft. Verno kon slechts tegen scoren na 9-0 en 11-1 via Dirk Jan Volbeda. Doelpunten Jelte Reinier Kroes 4x, Pieter Beuker 3x, Kevin Hoekstra 2x, Reinier v.d. Stap en Wesley Schaap.

Rijschool Posseth – Huis & Hypotheek 3-11

Dirk Pieter Weistra 0-1 en 0-2, Haitze Weistra 0-3, Luuk Steensma 1-3, Jorge Lopez 1-4, Ward Mariman 1-5, Kris van Hofwegen 2-5, Ward Mariman 2-6, Kris van Hofwegen 2-6, Ruben Brander 3-7, Dirk Pieter Weistra 3-8, Kevin Nijeholt 3-9, Ward Mariman 3-10, Ruben Brander 3-11.

Het Rijschool team is nog te veel aanvallend ingesteld waardoor het verdedigend in de problemen komt. Met de ontstane ruimte wisten de H & H mannen wel raad.

Grand Cafe De Doelen – Huhtamaki/Leo Reitsma   2-3

Een gelijk opgaand duel waarbij De Doelen gezien het scoreverloop achter de feiten aan liep. De openingsfase was voor Huhtamaki. Arjen Veldman opende hierin de score en die had bij het benutten van goede mogelijkheden hoger moeten uitvallen. Aan de andere kant was er voor Robbin de Klerk een niet te missen kans die er echter niet in ging. Het was tenslotte Arjen Veldman die uit een vrije trap de voorsprong verdubbelde. Plotseling stond er een gelijke stand op het scorebord na twee snelle treffers van Robbin de Klerk en Robin Zandberg. In de slotminuut ging de zege alsnog naar Huhtamaki waar Chris Outhuyse van afstand snoeihard binnen schoot.

W.I.K. – Miedema Bouwbedrijf 2-5

Al vrij snel stond er 0-2 op het scorebord via Erwin Atsma en Bauke Okkema. Het was echter Sicco Osinga 2x die gelijk maakte. Miedema was in de tweede periode duidelijk beter en dit betaalde zich uit in treffers van Bauke Okkema, Perseus Hellinga en een slippertje van doelman Geert Hof.

Stadsherberg catering – Sannes & Voorintholt 5-3

Soujyan Souicat 0-1, Willem Beimers 1-1, Mark Kuipers 1-2, Willem Beimers 2-2 en 3-2, Jan Berg 4-2, Soujyan Souicat 4-3, Willem Beimers 5-3.

Het jonge S & V team was niet in staat het gevaar Willem Beimers in te dammen. Het ging in de openingsfase vrij redelijk, maar de routine kwam in het verdere verloop bij De Stadsherberg boven drijven. Een leuk duel.

Zuidema Scheepsbouw – Rintec 1-5

Na de openingstreffer van Jurjen Vriesinga maakte Klaas Mulder gelijk en bij de wisseling stond er slechts 1-2 op de teller na een inzet van Iwan Hibma. De tweede periode was volledig voor Rintec met goals van Iwan Hibma 2x en Jurjen Vriesinga.

De Korenaar – Preton Nederland 5-8

Rijkhelt Smink 0-1, 0-2 en 0-3, Simon Haijma 1-3, Michel v.d.Werf 2-3, Tom van Dijk 2-4, Michel v.d.Werf 3-4, Niels Krikke 4-4, Michel v.d.Werf 5-4, Rijkhelt Smink 5-5 en 5-6, Gerrit Scharringa 5-7, Bauke Sieswerda 5-8.

Bij het wisselen van speelhelft was de stand 5-4 en leek een hoge score tot de mogelijkheden. Bij De Korenaar staakte de productie en ging Preton in dit open duel er alsnog met de winst vandoor.