Autobedrijf Strikwerda wint degradatiekraker na ommekeer in de laatste vijf minuten

Inmiddels zijn we ruim over de helft van de eerste competitiehelft heen en daardoor kun je al goed inschatten wie op welke plek zal gaan eindigen. Maar toch zou er nog genoeg strijd plaats vinden vanavond want de doelpunten vielen weer als rijke appelen. Kon jou favoriet daar ook aan tippen? Je leest het hieronder dus scroll snel naar beneden !

Hoofdklasse

Bogt fen gune / Veltman vloeren – Sportcafe de Trije 3-2

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus werd er veel van dit duel verwacht. En net als op de ranglijst hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Het duurde echter zeven minuten voordat de eerste treffer een feit was. Het was Rob Postma die de bal simpel kon binnen tikken en daarmee werd het 0-1. Maar lang duurde deze voorsprong niet want twee minuten later was het Mark Hartman die de bal in de kruising wist te werken en daardoor was het alweer gelijk 1-1. Het duel bleef in evenwicht maar toch zou dit niet de ruststand wezen want drie minuten voor de pauze was het Karst Hannema die de bal simpel wist binnen te tikken en daarmee tekende hij voor de 1-2. In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen bleven voetballen en kansen creëren maar deze gingen er in eerste instantie niet in. Maar dan zijn er nog negen minuten te spelen als de bal terecht komt bij Wilfred v/d Zee en deze weet de bal vanaf rechts in de verre hoek te werken 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus kon het nog alle kanten op gaan. Vier minuten na deze treffer was het wederom raak. Het was wederom Wilfred v/d Zee die de bal voor zijn voeten zag komen en hij wist de bal simpel binnen te tikken 3-2. In de slotfase probeerde de gasten het nog wel maar gescoord werd er niet meer en dus behaalde de thuisploeg een volle drie punter. 

Zijlstra beroepskleding – Vynx Records 3-4

Beide ploegen leken op voorhand weinig voor elkaar onder te doen en dus leek het een interessante pot te gaan worden. Beide startte daarom ook fanatiek aan deze wedstrijd en dat leidde na vijf minuten spelen tot de openingstreffer van dit duel. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Cornelis Zijlstra in de korte hoek gewerkt en daardoor werd het 1-0. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want twee minuten later was het alweer gelijk. Het was Toine Muizer met een actie over de rechterkant en deze eindigde in de korte hoek 1-1. Beide ploegen bleven aantonen dat het goed kan voetballen en dat leidde zeven minuten voor de pauze in een voorsprong. Wederom was het Toine Muizer die een actie opzette, al was het ditmaal  over de linkerkant van het veld waarna hij de bal in de verre hoek binnen schoot 1-2. Dit was ook de ruststand en dus beloofde het een leuke tweede helft te gaan worden. Leuk werd het zeker maar toch duurde het acht minuten voordat de volgende treffer een feit was. Een voorzet vanaf rechts werd door Stijn van der Geest in de kort hoek gewerkt en daarmee werd het 1-3. Het gaatje was geslagen al duurde dat maar een minuut want toen was het Pieter Zijlstra die een schot vanaf de rechterkant in de verre hoek zag eindigen 2-3. Alles was weer mogelijk dus maar een minuut later werd het verschil alweer gemaakt. Het was Stijn van der Geest met een actie over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de vere hoek 2-4. Dit leek lang ook de uitslag te gaan worden maar vier minuten voor tijd was daar Omar met een schot vanaf de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de lange hoek 3-4. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van dit duel te wezen en daarmee sloegen de gasten een goede slag op de ranglijst.

ZM Beweegcentrum – Welgeschikt 4-3

De nummer twee speelde vandaag tegen de hekkensluiter. Op voorhand was het verschil acht punten in het nadeel van de gasten. En dus zou je verwachten dat de thuisploeg de favoriet was. Maar de bal is rond en dus kon er van alles gebeuren. Beide ploegen kwamen fanatiek uit de startblokken en dus zou je verwachten dat er wel doelpunten zouden gaan vallen. Dat gebeurde ook en wel na zes minuten spelen. Henk Jansma probeerde het maar eens van afstand en zijn schot viel heerlijk binnen in de kruising 1-0. De ban was gebroken maar de gasten lieten zich niet kisten. De tegen reactie volgde dan ook vier minuten later. Na een voorzet vanaf de linkerkant van het veld was het Luke Glas die simpel kon binnen tikken en daarmee werd het 1-1. Beide ploegen gingen hierna vol opzoek naar de voorsprong maar deze kwam er niet meer in de eerste helft. En dus moest het gaan gebeuren in de tweede helft. Deze was vier minuten onderweg als de thuisploeg een strafschop krijgt na een handsbal van de verdediger en deze werd hard binnen geschoten door Lennard Feenstra 2-1. En dus waren de gasten weer aan zet om terug te keren in de wedstrijd. Helemaal omdat het elf minuten voor tijd ook nog 3-1 werd via Wessel Roorda die de bal na goed samenspel goed binnen werkte. Maar lang duurde deze stand niet want twee minuten later was daar een snelle pass op Jay de Vries en deze bleef ijzig kalm en schoot binnen 3-2. Het ging nu snel met de doelpunten want gelijk na de aansluitingstreffer was het Wessel Roorda die de bal ontving en hij wist de trekker over te halen en daardoor werd het 4-2. Maar ook dit was maar van korte duur want gelijk hierna was het Luke Glas die de bal hard in de korte hoek wist te werken en daardoor werd het 4-3. Het werd nog een spannende slotfase maar gescoord werd er niet meer en dus deed de nummer twee goede zaken.

Eerste klasse

RES/ Automotive Bolsw. – Rijschool Posseth 0-1

Met respectievelijk vijf en zes punten vonden we beide ploegen terug in de middenmoot van de competitie. Het verschil op de ranglijst was dus minimaal maar hoe zou dat uitpakken op het veld. De drie punten waren heilig en dus zou er gestreden worden voor elke meter op het veld. En dat gebeurde ook want beide ploegen zochten gelijk de aanval waar kon. Mogelijkheden ontstonden er ook gelijk maar in de eindfase waren beide ploegen niet scherp genoeg. Hierdoor gingen we ook rusten met een brilstand. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en dus zou je verwachten wie er scoort die wint dit duel ook. Maar een winnaar leek er niet te komen want de mogelijkheden werden niet benut en hierdoor leken de punten verdeeld te gaan worden. Maar dan met nog twintig seconden op de klok is het Rick Beimers met een goede solo waarna hij zijn man uit weet te kappen en de bal hard in de hoek weet te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-1.

Autobedrijf Strikwerda – Keizer Autoschade 3-2

Een waar degradatie potje stond er vandaag op de planning en dus stond er genoeg op het spel. Het was namelijk de nummer vijf tegen zes met een puntenaantal van één versus nul. En dus stond er genoeg druk op deze wedstrijd en dus was het maar de vraag hoe gaan beide ploegen hiermee om. Toch werd de ban al na drie minuten spelen gebroken. Na goed samenspel kwam de bal bij Iwan Hibma terecht en deze wist daar wel raak mee waarna het 0-1 werd. En dus waren beide ploegen virtueel gedraaid op de ranglijst en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Beide ploegen kregen mogelijkheden om te scoren maar de trekker werd maar niet over gehaald. Maar dan met nog twee minuten in de eerste helft is het Mike Buurman met een mooie dribbel waarna zijn schot hard tegen de touwen eindigde 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten nog twintig minuten volhouden om de drie punten bij te schrijven. Maar dit lieten de mannen van Strikwerda niet zomaar gebeuren. De aanval werd gelijk gezocht maar de mannen van Keizer stonden goed en hadden een goede doelman in het doel staan waardoor de ballen er maar niet in gingen. Hierdoor leek het duel wel gespeeld te wezen. Maar dan met nog vijf minuten op de klok is daar een snelle pass op Arjan Veltman en deze schoot de bal kiezelhard binnen 1-2. De spanning was weer terug en dus kon er nog van alles gebeuren. Risico’s werden er meer en meer genomen door de thuisploeg en uiteindelijk ook met resultaat want met nog twee minuten te spelen is daar wederom een goede aanval van de thuisploeg en wederom Arjan Veltman wist de bal binnen te werken 2-2. Alles weer in evenwicht en dus was de vraag komt er nog een winnaar? Ja bleek het antwoord te wezen want met nog een minuut op de klok is het Chris Outhuyse die aan de bal komt, deze denkt niet na waarna zijn schot strak in de kruising eindigde en daarmee tekende hij voor een 3-2 eindstand.

Bouwbedrijf Hiemstra – Royal Steensma 8-6

Met twaalf versus tien punten was dit een duel tussen de nummers één en twee van de ranglijst. Welke ploeg pakt de volle buit en dus de koppositie? Beide ploegen begonnen dan ook fel aan de wedstrijd en dat leidde na twee minuten spelen al tot de openingstreffer van dit duel. Het was Simon Houtsma die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de rechter onderhoek 1-0. En zo kende we een flitsende openingsfase. Deze werd nog flitsende want twee minuten later was het wederom raak. Jelle Pieter v/d Wal kwam opzetten over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de rechter onderhoek 2-0. Het gaatje was geslagen maar de gasten gaven zich niet gewonnen en dat leidde in de negende minuut tot de aansluitingstreffer. Het was Dani van Eijk die aan de bal kwam en zijn schot eindigde hard in de hoek en daarmee werd het 2-1. En zo kende we een leuke en spannende wedstrijd tot op heden. De doelpuntenregen hield niet op want twee minuten later was daar een te nemen vrije trap en deze werd slim genomen waarna Simon Houtsma wist binnen te werken 3-1. Diezelfde Simon Houtsma leek het duel drie minuten later in het slot te gooien nadat hij de bal hard in de rechter onderhoek wist te schieten en daarmee tekende hij voor de 4-1. Maar hiermee was het nog niet gedaan voor mannen van Steensma want in de zeventiende en achtiende minuut was daar Robin Hamer die doel wist te treffen. Eerst wist hij een rebound binnen te werken 5-1, waarna hij een minuut later om de doelman heen ging en de bal wist binnen te leggen 6-1. Met deze stand werd er ook gerust en dus leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Maar niets bleek minder waar te wezen want twee minuten na de pauze was het Dani van Eijk die de bal zacht maar perfect in de korte hoek legde en daarmee tekende hij voor de 6-2. Het geloof leek er enigszins te komen bij de gasten want twee minuten later was het Thomas Tolsma die raak wist te prikken en daardoor werd het 6-3. Was een ommekeer dan toch mogelijk? Ja leek het antwoord te wezen want drie minuten later was het Jacob val Althuis die wist te profiteren van een fout in de verdediging van de thuisploeg, waarna hij de bal simpel kon binnen werken 6-4. Het geloof was geheel terug en dat groeide nog meer wanneer een lange bal van Dani van Eijk er in één keer in gaat en daarmee werd het 6-5. De sensatie was nog niet over en de mannen van Hiemstra voelde de druk steeds meer toenemen. En dan met nog zeven minuten te spelen is het Thomas Tolsma die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot vloog heerlijk binnen 6-6. De ommekeer was een feit en nu was het de vraag kunnen de gasten nu door drukken?  De thuisploeg wilde dat niet laten gebeuren en dus gingen zij wat meer gas geven. Dit leidde met nog drie minuten op de klok tot de voorsprong nadat een speler van Steensma de bal in het eigen doel kopte 7-6. De gasten gingen nu alles of niet spelen en dus kwam er meer ruimte voor de thuisploeg. Hiervan werd nog eenmaal van geprofiteerd en wel door Robin Hamer die aan het einde stond van een twee tegen één aanval en daarmee tekende hij voor een 8-6 eindstand.

Tweede klasse

Frankena loonbedrijf – Rintec glas 1-4

Waar de ene mee draait om degradatie daar is de andere de koploper van de competitie. En dus zou je op voorhand denken dat de gasten de favoriet waren voor deze wedstrijd. Toch deden deze ploegen in het eerste bedrijf weinig voor elkaar onder. Het spel golfde over en weer en beide ploegen kregen mogelijkheden om te scoren. Toch duurde het uiteindelijk acht minuten voordat de ban werd gebroken. De bal kwam voor de voeten terecht van Sander Deinum en deze kon de bal simpel binnen tikken 0-1. En dus moest de thuisploeg al vroeg de achtervolging gaan inzetten. Dat gebeurde ook wel maar in het eerste bedrijf werd er niet meer gescoord. De tweede helft was vijf minuten onderweg of de score werd verder uitgebreid. Willem Jetze Plat ontving de bal en hij schoof de bal door de benen van de keeper heen en daardoor werd het 0-2. Het gaatje was geslagen maar de spanning kwam al snel terug want vijf minuten na de vorige treffer was daar al de aansluitingstreffer. Een toegekende vrije trap werd binnen gewerkt door Geert Dijkstra en daardoor werd het 1-2. Maar de koploper liet zien waarom het de koploper was want het zette weer een tandje bij en dat leidde vier minuten voor tijd in de 1-3 van Gerco Thom de Boer die de bal in de kruising wist te werken. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en dus was de vraag alleen nog hoe hoog word de score? Twee minuten voor tijd viel daar dan de laatste treffer van de wedstrijd. De bal kwam voor de voeten terecht van Willem Jetze Plat en hij wist de bal simpel binnen te tikken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-4.

SDV Keukens en meer 2 – SDV Keukens en meer 4-4

Een ware clash tussen twee bevriende teams die hetzelfde heten en daardoor beloofde het een interessante pot te gaan worden. Vorig seizoen werd het smullen en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. Het duel was amper drie minuten onderweg als Sander Prins aan de bal komt en zijn schot vanaf de rechterkant eindigde in de verre hoek en daarmee werd het 1-0. Maar ondanks de vroege voorsprong deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. In de tiende minuut werd het alweer gelijk toen Henk Vonk een penalty mocht binnen schieten. Mogelijkheden kwamen er voor beide ploegen en uiteindelijk werd er vier minuten voor de rust ook nog gescoord. Een toegekende vrije trap werd door Luc de vries in de linker onderhoek geschoten en daardoor werd het 2-1. Maar lang stond deze stand niet op het bord want een minuut later was daar een voorzet vanaf de rechterzijde van het veld waarna Eric Reversma de bal in de korte hoek weet te leggen en daarmee werd de ruststand bepaald op 2-2. De openingsfase van het tweede bedrijf was levendig want binnen twee minuten was het alweer raak. Wederom kwam er een vrije trap en wederom schoot Luc de Vries deze binnen in de linker onderhoek en daardoor werd het 3-2. Het gaatje was er en deze werd een minuut later nog groter. Het was Cas Bankert met een actie waarna zijn schot vanaf de rechterkant in de korte hoek eindigde 4-2. Was de wedstrijd hiermee beslist? Nee bleek het antwoord te wezen want een minuut later was het Jonathan Meeuwis die een voorzet vanaf rechts in de korte hoek wist te werken en daarmee was de spanning terug 4-3. Alles kon dus weer en dus gingen beide ploegen opzoek naar meer doelpunten. Deze leken er niet meer te komen want de geboden mogelijkheden werden niet binnen de palen geschoten. Maar dan met nog twee minuten op de klok is daar een voorzet vanaf de linkerkant van het veld waarna Eric Reversma de bal in de korte hoek weet te werken en daarmee werd het 4-4. Dit bleek ook de laatste treffer van dit duel te wezen en daarmee werd de broederstrijd beslist in een gelijke eindstand.

North Line – WR Unit 6-5

Een duel tussen twee ploegen die we terug vinden in de middenmoot van de competitie. En dus waren de drie punten voor beide ploegen belangrijk. Dat het belangrijk was voor beide bleek wel want beide kwamen als een razende uit de startblokken. Dit leidde al binnen een minuut tot de openingstreffer van dit duel. De bal kwam voor de voeten van Tieme van Marrum en deze volleerde de bal in het doel 0-1. De ban was gebroken maar de tegen reactie kwam er twee minuten later al. Het was Stijn de Goede die de bal simpel kon binnen tikken en daardoor werd het 1-1. En zo was het een leuk begin om te volgen en dit werd uiteindelijk nog veel leuker want na zeven minuten spelen was het Jesse Hooghiemstra die een corner wist binnen te tikken en daardoor werd het 2-1. En dus moesten de gasten in de achtervolging gaan om de gelijkmaker te maken. Dit gebeurde ook wel maar daarbij kon men niet voorkomen dat de score verder uitgebreid werd. Met nog vijf minuten in de eerste helft was er namelijk een slim genomen vrije trap en deze werd binnen gewerkt door Riemer Osinga 3-1. Toch zou dit niet de ruststand gaan worden want met nog twee minuten te spelen komt Wieger Broersma één op één met de doelman waarna hij de bal door de benen van de keeper heen schuift 4-1. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld te wezen maar niets was minder waar. Vier minuten in de tweede helft is daar een lange bal op Leon Timmer en deze weet de bal over de doelman heen te koppen 4-2. Alles was weer mogelijk dus en al helemaal als de doelman van de thuisploeg in de fout gaat na een schot van Leon Timmer en daardoor werd het 4-3. Het gaatje was dus weer minimaal en deze werd even later zelfs gelijk getroffen. Het was Tieme van Marrum met een hard schot en deze eindigde hard tegen de touwen 4-4. De gelijke stand was er dus al duurde dit niet lang want twee minuten later was het wederom Tieme van Marrum die profiteerde van klungelen bij de thuisploeg en daardoor werd het 4-5. De rollen waren dus omgedraaid en dus moest nu de thuisploeg in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook en met resultaat want zes minuten voor tijd wist Thijs Haak een voorzet binnen te werken en daardoor werd het 5-5. Diezelfde Thijs Haak was twee minuten later wederom trefzeker nadat een aanval goed werd uitgespeeld en daardoor werd het 6-5. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van het duel te wezen en daardoor eindigde deze wedstrijd in een 6-5 eindstand.

Derde klasse

CK Corporation – BSH Partyservice 3-4

Beide ploegen kennen een lastig seizoen tot op heden en daardoor draaien beide ploegen mee aan de onderkant van de competitie. Drie punten waren dus gewenst voor beide ploegen en dus werd er een spannende wedstrijd verwacht. Leuk werd het zeker want beide ploegen deden op het veld weinig voor elkaar onder. Het duurde uiteindelijk vijf minuten voordat de score werd geopend. Het was Menno Hiemstra die de bal ontving en zijn schot ging strak de kruising in 1-0. De ban was gebroken en dus was het wachten op meer treffers. Deze zouden er uiteindelijk ook komen want met nog zeven minuten op de klok was het Rick Alberda die de bal ontving na goed samenspel waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-1. Maar lang stond deze tussenstand niet op het scorebord want drie minuten later was het Luuk Steensma die de bal strak in de verre hoek wist te schieten en daardoor werd het 2-1. Toch bleek dit niet de ruststand te wezen want met nog twee minuten te spelen in de eerste helft kwam daar een snelle pass op Menno Hiemstra en deze wist daar wel raad mee en hij schoot keihard raak 3-1. Met deze stand werd er uiteindelijk gerust en dus zat de thuisploeg op rozen. Maar dit veranderde snel want na twee minuten gespeeld te hebben in de tweede helft kwam de bal na goed samenspel terecht bij Henk Jan Wijma en deze ronde bekwaam af 3-2.  De spanning was weer terug en dus kon het weer alle kanten op gaan. Beide ploegen kregen hierna mogelijkheden op meer maar de trekker werd maar niet over gehaald. Uiteindelijk duurde het tot zeven minuten voor tijd voordat de volgende treffer een feit was. Rick Alberda ontving de bal en met een goede streep eindigde zijn bal in de kruising 3-3. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar meer en uiteindelijk kwam dat meer er ook. Met nog drie minuten te gaan is daar een snelle counter van de gasten waarna Tjalling Feenstra de bal weet binnen te werken en daardoor werd het 3-4. Nu moest de thuisploeg dus weer in de achtervolging gaan en dat gebeurde ook maar gescoord werd er niet meer en dus behaalde de gasten drie belangrijke punten.

Roosma schilders – Dikland installatie techniek 2-0

Met zeven versus negen punten zijn beide ploegen nog vol aan het strijden om plek twee. En dus beloofde het op voorhand een spannende wedstrijd te gaan worden. Beide ploegen toonde gelijk hun intenties en hierdoor moest men in de verdediging geconcentreerd staan. Toch kon er niet voorkomen worden dat de score geopend werd na vier minuten spelen. Het was Tom Roorda die op kwam over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-0. De score was geopend maar ondanks dat deden beide ploegen niets voor elkaar onder. Mogelijkheden kwamen er dan ook zeker voor beide ploegen en uiteindelijk werd er in de twaalfde minuut ook gescoord. Elmer Feenstra kwam op over rechts waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten iets verzinnen om terug te keren in de wedstrijd. Kansen kwamen er uiteindelijk nog genoeg maar gescoord werd er niet meer en daardoor behaalde de thuisploeg een minimale overwinning.

Lahaise schoonmaak – Offinga kappers 3-5

Beide ploegen hebben al laten zien dat het goed kan voetballen en dus beloofde dit een open wedstrijd te gaan worden. Het duurde dan ook maar vier minuten voordat de score werd geopend. Het was Feike Nieuwhof die de bal na een snelle actie wist binnen te werken en daardoor werd het 0-1. Diezelfde Feike Nieuwhof deed het een minuut later wederom. Wederom was er een diepe bal en ook ditmaal wist hij hard binnen te werken 0-2. Hiermee was het gaatje geslagen en dus kon je denken dat de gasten de drie punten in bezit hadden. Maar niets was minder waar want vijf minuten voor de pauze werd het 1-2 middels een eigen doelpunt van de gasten. Maar toch zou dit niet de ruststand gaan worden want twee minuten voor de pauze wist Feike Nieuwhof de bal simpel binnen te tikken en daarmee werd het 1-3. Het gaatje was weer geslagen maar de mannen van Lahaise gaven niet op. Dit vechten werd beloond na vier minuten spelen in de tweede helft want daar was Jens Jellema die scherp was en hij tekende voor de 2-3. Toch stond deze stand maar drie minuten op het scorebord want toen was daar Willem Nieuwhof die de bal hard in de verre hoek schoot en daardoor was het verschil weer twee verschil 2-4. Maar ondanks de tegen treffer bleef de thuisploeg strijden voor elke meter en uiteindelijk ook met resultaat. Na een goede counter was het Rutmer de Vries die raak wist te schieten en daarmee tekende hij voor de 3-4. Toch zou dit niet de eindstand worden want met nog vier minuten te spelen werd er goed druk gezet door Offinga en hierdoor kwam Willem Nieuwhof aan de bal waarna hij binnen wist te schieten 3-5. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van deze wedstrijd te wezen en daardoor behaalde de gasten drie belangrijke punten.

Vierde klasse

Bouwbedrijf van Marrum – Zaalvoetbalteam ex BTW 2-3

Waar de thuisploeg vorige week voor het eerst won daar hebben de gasten inmiddels al vijftien punten behaald en daardoor doen zij nog vol mee om de bovenste plek. Wie kan de goede lijn door trekken vandaag? Beide ploegen begonnen scherp en geconcentreerd aan het duel en hierdoor werd het een interessante eerste helft. Uiteindelijk duurde het elf minuten voordat de ban gebroken werd. Een goed genomen corner van de gasten ging via een verdediger van de thuisploeg in het eigen doel en daardoor werd het 0-1. Maar deze stand was van korte duur want twee minuten later werd het alweer gelijk. Het was Jelmer Uythof die zijn man goed uit speelde waarna hij de bal hard wist binnen te werken 1-1. Beide ploegen bleven goed bij elkaar in de buurt en hierdoor kon het beide kanten op gaan vallen. Met nog twee minuten te spelen in het eerste bedrijf besloot Jitse van Gunst hard uit te halen en daarmee werd het 1-2. Maar de tegen reactie was wederom aardig snel. Het was Laurens Looijenga met een verdekt schot en deze ging langs de verdediger en keeper het doel in 2-2. Waar het een leuke en interessante eerste helft werd daar bleef de tweede helft ook leuk om te zien. Het duurde daarin zeven minuten voordat de trekker werd over gehaald. De bal werd achterin bij de thuisploeg verspeeld waarna Siebe Greidanus simpel kon binnen werken en daardoor werd het 2-3. In de laatste twaalf minuten kwamen er nog genoeg kansen om te scoren maar men was niet scherp genoeg in de eindfase en dus eindigde dit duel in een 2-3 eindstand.

Visual Reklame – Horeca de trije 3-4

Met de nummer één tegen vier en een verschil van negen punten in het voordeel van de thuisploeg leek dit op voorhand een gespeeld duel te wezen. Maar in werkelijkheid bleek het toch iets anders te zijn. Beide ploegen deden niet heel veel voor elkaar onder en dus was het wachten op doelpunten. Deze kwamen er ook zeker en wel na vijf minuten spelen. Een voorzet vanaf de rechterzijde van het veld werd door Thimo Hellinga in de korte hoek geschoten en daarmee werd het 1-0. De voorsprong was er maar niet voor heel lang want vijf minuten later was het alweer gelijk. Het was Mathew Guertin die op kwam over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-1. Dit doelpunt gaf vertrouwen want een minuut later was het wederom raak. Ditmaal was het Thomas Luinstra die opstoomde over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-2. De achterstand was er voor de koploper en dus moesten zij in de achtervolging gaan. Helemaal omdat het een minuut later wederom raak was. Ruurd Pijpker schoot hard op doel en zijn schot eindigde in de verre hoek 1-3. Het gaatje was geslagen maar binnen een minuut werd deze nog wat kleiner. Een voorzet vanaf de rechterkant kwam voor de voeten terecht van Sem Andoh en deze tikte de bal in de korte hoek binnen 2-3. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden en dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. Deze tweede helft was vijf minuten onderweg als Sem Andoh de bal hard weet binnen te werken en daardoor werd het 3-3. Alles was weer in evenwicht en dus gingen beide ploegen opzoek naar de voorsprong. Deze kwam er uiteindelijk ook en wel tien minuten voor tijd. Het was Ruurd Pijpker met een actie over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 3-4. En zo werden het tien spannende minuten waarin beide ploegen nog mogelijkheden kregen op meer maar gescoord werd er niet meer en dus leidde de koploper een dure nederlaag.

Beumako – Anytime Fitness Harl. 4-1

Waar de ene nog mee draait om de bovenste plek daar moet de andere nog uit kijken dat het niet degradeert. Er stond dus genoeg op het spel en dat zou alleen maar ten goede komen voor de wedstrijd. De openingsfase liet blijken dat beide ploegen niet heel veel voor elkaar onder deden. Mogelijkheden ontstonden er wel maar gescoord werd er maar niet. Het duurde uiteindelijk dertien minuten voordat de ban gebroken werd. Momem Hanzabek kwam opzetten over de zijkant van het veld waarna hij de keeper kansloos achter liet 1-0. De ban was gebroken en dat was een teken voor de thuisploeg om een stapje extra te doen. Dit loonde want een minuut na de openingstreffer was daar een goed genomen corner die door Gerben Jellema hard werd binnen geschoten 2-0. Verder dan deze score kwamen beide ploegen niet meer en dus werd er gerust met een 2-0 tussenstand. De tweede helft was drie minuten onderweg al de thuisploeg de bal achterin weet te verspelen waarna Gijs Bakker er als de kippen bij is om de fout af te straffen en daardoor werd het weer spannend 2-1. De spanning was weer terug al was dat van korte duur want een minuut na deze score werd het alweer 3-1 nadat Tygo Talhout een rebound weet binnen te werken. En dus moesten de gasten weer in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook wel maar daardoor kwamen er ook meer ruimtes op het veld te liggen. Hiervan profiteerde de thuisploeg met nog negen minuten te spelen. Het was Koen Beuker die aan de bal kwam en met een hard schot via de binnenkant van de paal en de keeper ging de bal er in 4-1. Dit bleek tevens de laatste treffer van dit duel te wezen en daarmee behaalde de thuisploeg een welverdiende overwinning.

Vijfde klasse

Verno verhuur – VDV Techniek 3-4

Met de koploper tegen de nummer vier was dit een potje van aanhaken of afhaken. Beide ploegen hadden dit door en hierdoor ontstond er gelijk een leuke pot voetbal. Mogelijkheden ontstonden er al snel maar de geboden kansen werden nog niet omgezet in doelpunten. Uiteindelijk duurde het zeven minuten voordat de ban gebroken werd. Het was Symen Bootsma die aan de bal kwam en zijn schot eindigde hard in de verre hoek 0-1. De ban was gebroken en dat moest een opmaat zijn naar meer. Dat meer kwam er uiteindelijk ook want met nog twee minuten te spelen in het eerste bedrijf kwam de bal terecht bij Auke Heida en deze wist de bal binnen te werken in de korte hoek 0-2. Het gaatje was geslagen al was dat maar van korte duur want een minuut na deze treffer was daar al de aansluitingstreffer. De bal kwam terecht bij Rene van der Walt en deze wist de bal hard binnen te werken door het midden en daarmee tekende hij voor een 1-2 ruststand. Waar het in de eerste helft even duurde voordat er gescoord werd daar was het binnen drie minuten in de tweede helft al raak. Het was Auke Heida die de bal in de verre hoek wist te plaatsen en daarmee tekende hij voor de 1-3. Maar ook nu stond het verschil van twee maar kort op het scorebord want twee minuten na de goal konden we een eigen doelpunt noteren van de gasten en daardoor werd het 2-3. Deze treffer deed goed want wederom twee minuten later was het Jelte Hanenburg die de bal hard in de korte hoek wist te schieten en daardoor was het alweer 3-3. Beide ploegen gingen dat laatste kwartier in met grote verwachtingen. Mogelijkheden om een doelpunt te maken kwamen er zeker maar het vizier stond niet altijd even goed op scherp. Het leek er dan ook op dat deze wedstrijd zou gaan eindigde in een gelijkspel. Maar dan met nog een minuut te spelen is daar Auke Heide die aan de bal komt en met een strak schot door het midden liet hij de keeper kansloos achter 3-4. En dus behaalde de nummer vier van de ranglijst een belangrijke overwinning.

Stadsherberg catering – Van der Woude fietsen 1-5

Waar we de ene terug vinden in de onderste regionen van de competitie daar heeft de andere ploeg de laatste weken een stijgende lijn te pakken. En dus was de vraag hoe gaat dat zich uitpakken in deze wedstrijd? Uiteindelijk duurde het vier minuten voordat de ban gebroken werd. Folmer Osinga had een goede actie in huis waarna zijn schot eindigde in de rechter onderhoek 0-1. De ban was gebroken en dus was het nu tijd voor meer doelpunten. Deze kwam er ook en wel in de zevende minuut van de wedstrijd. Wederom was het Folmer Osinga die de trekker mocht overhalen en zijn schot eindigde strak in de kruising 0-2. En dus moest de thuisploeg iets verzinnen om terug te keren in de wedstrijd. Helemaal omdat het zeven minuten voor de rust ook nog 0-3 werd door Andrys Monsma die de bal onder de doelman doorschoof. De voorsprong was er voor de gasten maar deze waren gebrand om de score nog verder te laten oplopen. Dit gebeurde ook en wel in de twintigste minuut. De bal kwam terecht voor de voeten van Theo Ypma en met enig geluk wist hij de bal van dichtbij binnen te tikken 0-4. De mannen van de stadsherberg probeerde het wel mar het geluk had men niet aan hun zijde en daardoor leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Toch werd er nog gescoord wel twee minuten voor tijd. De bal kwam terecht bij Andrys Monsma en deze kon de bal van dichtbij binnen tikken 0-5. De eretreffer kwam er dan toch nog want een minuut na de vijfde treffer was het Edwin Lodewijk die de bal strak in de hoek wist te werken en daardoor eindigde dit duel in een 1-5 eindstand.

Team Le7nesh – Ventura systems  5-5

Waar de ene nog meedraait om plek één daar zal de andere eindigen in de middenmoot. En dus was het de vraag hoe staan beide ploegen vandaag tegen over elkaar. De wedstrijd begon en je merkte dat beide ploegen gebrand waren op een goed resultaat. De aanval werd gezocht en er ontstonden mogelijkheden om te scoren. Toch duurde het zes minuten voordat de eerste treffer een feit was. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Kevin Menks en deze wist daar wel raak mee en dus schoot hij binnen 1-0. De ban was gebroken en dat kwam de wedstrijd alleen maar ten goede. Vier minuten na de openingstreffer was het wederom raak voor de thuisploeg. Oscar Busser passeerde twee man waarna hij de bal in de verre hoek wist te leggen 2-0. Het gaatje was geslagen en deze werd vier minuten voor de rust nog wat groter. Weer was het Oscar Busser die aan de bal kwam en weer passeerde hij de verdediging gemakkelijk waarna hij simpel binnen schoot 3-0. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld al dacht Sam Brouwers daar blijkbaar anders over want na goed samenspel bracht hij de ruststand op 3-1. Dit doelpunt deed goed want gelijk na de start in de tweede helft was daar de volgende treffer van Sam Brouwers en daardoor werd het 3-2. Alles was weer mogelijk en dus geloofde de gasten er weer volledig in. En terecht want twee minuten later was daar opnieuw Sam Brouwers die raak schoot vanuit de voorzet en daardoor bracht hij alles weer in evenwicht 3-3. De wedstrijd was geheel gekanteld in een paar minuten tijd en daardoor bleef de spanning aanwezig. Maar dan een minuut na de gelijkmaker zette de thuisploeg weer aan middels goed samenspel en aan het einde daarvan stond Oscar Busser en hij bracht de stand gelijk naar 4-3. En zo kende we een levendige openingsfase van het tweede bedrijf. En hiermee was het nog niet klaar want twee minuten na de voorsprong werd het alweer gelijk. Roel Frijling probeerde het eens van afstand en zijn schot viel heerlijk binnen en daardoor werd het 4-4. Beide ploegen gingen hierna vol op jacht naar de volgende treffer. Deze kwam er uiteindelijk ook en wel zes minuten voor tijd. Na wederom goed samenspel kwam de bal terecht bij Kevin Menks en deze wist de bal heerlijk tegen het netje te leggen 5-4. De voorsprong was er weer al was dat ook nu maar van korte duur want met nog drie minuten op de klok scoort de thuisploeg een eigen doelpunt en daardoor werd het 5-5. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van dit duel te wezen en daarmee behaalde beide ploegen een keurig puntje.