Autorijschool van der Harst geeft V.V.O.E. les – Ganzinga wint Rypster derby

In lange tijd werd er in e Visual Reklame competitie niet zoveel in een wedstrijd gescoord als bij van der Harst. Onze Vrienden kregen er vreselijk van langs en moesten maar liefst 16 x de bal uit het netje halen. Bijna iedereen scoorde twee, drie of zelfs vier keer. In de derby van de teams uit Dronrijp wist Ganzinga aan het langste eind te trekken. Hoewel de teams aan elkaar gewaagd waren wist Ganzinga dit net even beter in doelpunten om te zetten. F.Hoekstra 2x, S.Kuiper, D en P van Rootselaar en D.Verbaan schoten raak.

Miedema-nr.1 Hypotheek 2-2

Pas in de tweede helft barste het vuurwerk los. En aan het einde leek de nr. 1 Hypotheek met de eer te gaan strijken. Gelukkig voor Miedema maakte Daniel van Baarsen de verdiende gelijkmaker. M.van Ekelenburg, A.Glas en J.Uythof scoorden ook.

Leo Reitsma-Selekt Meat 1-2

Deze stand werd al voor de rust bereikt. Na de wisseling werd er vooral op elkaar gelet en niet op de bal. Dit kwam het zaalvoetbalspel uiteraard niet ten goede. H.Wester voor Leo Reitsma, K.Buwalda 2x voor Selekt Meat.

Offinga Kappers-Strikwerda 6-4

Zowel in de 1e als in de 2e helft werd er veel gescoord. Voor de wisseling ging het heel goed, gezien de 1-3 voorsprong. Later in de wedstrijd werd deze achterstand door de kappers keurig weggewerkt door treffers van W.Mariman en G.Nieuwenhuis, beide 3x. J.Dijkstra 2x, B.Strikwerda en A.P. Strikwerda scoorden tegen.

Big Boss-Regina’s Bruidskamer 2-4

Regina was duidelijk de sterkste maar wist dit niet in doelpunten om te zetten. Alleen D.Vijver wist voor Big Boss te scoren, de rest werd door de Bruidsjonkers zelf gemaakt. F.Feenstra, D.Talhout, J.v.d. Zee, GJ van Dijk en een e.d. van D.Riemersma.

Gekroonde Leeuw-AnyTyme 3-4

In deze spannende wedstrijd wist P.Hibma met een mooie solo de 3-4 binnen te schieten en zo de punten te pakken. De strijd ging tot 3-3 gelijk op, toen was het helaas voor de Achlummers gebeurd. Andere doelpuntenmakers waren D.Wybenga, J.Broersma, P.Sjollema en S.Torenbeek en P.Hibma.

Warmtetechniek-Frankena 5-3

Ook in deze wedstrijd bleef het lang onzeker wie er ging winnen. J.Broersma schoor 3x knap raak. Voor Frankena wist A.Koning 2x en J.Nijkamp het net te vinden. Tot 3-3 bleef het erg spannend. Toen liep Warmtetechniek simpel weg van Frankena door A.Sharif en R.Robijn.

Bruinsma-Regts 9-0

In deze eenrichtingsverkeerwedstrijd had Bruinsma de touwtjes stevig in handen en gaven ze maar hele kleine kansjes weg. Voorin werd bijna elke kans benut door J.v. Althuis 6x en J.de Snoo 3x.

Steensma-Shape 3-1

Niet een spannende wedstrijd, wel nuttige punten voor Steensma. Een Hardwerkend Shape kreeg misschien wel te weinig. R.Oosterbaan 2x, S.Hoekstra en F.Elmeziani.

Haarsma&de Bruin-WIK 5-3

Na een 3-0 achterstand kwam WIK knap terug tot 3-3. Maar in de slotfase sloeg Haarsma wederom genadeloos toe. E.Boes 2x, S.Amels 3x, E.Bruinsma, P.v. Dijk en J.Boot.

Pannedekkers-Eco Protecta 6-1

In het begin nog gelijk op maar daarna liepen de Tzummarrumers gemakkelijk uit naar een ruime zege. C.Jensma 2x, R.Schat 2x, H.Bruinsma, R.Hiemstra en A.v.d. Bosch.

’t Holt-Keizer 5-1

Een duidelijk beter ’t Holt deelde de lakens uit. S.Roorda redde de spreekwoordelijke eer. B.Okkema 2x, PJ Kroese 2x en P.v Gunst.

W.v.d. Lageweg-Martens Vis 4-2

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd leek Martens Vis de betere, maar aan het eind van de wedstrijd ging Lageweg met drie punten de kantine in. W.Dijkstra 2x, T.Fokkema, M.Andreae en E.Boiten 2x.

Herberg de Bogt-Prinsbouw 2-1

Met de hakken over de sloot, Prinsbouw kon maar moeilijk door de stugge verdediging van de Bogt komen. G.Boonstra en A.Walburg schoten knap binnen voor de Bogt, S. de Boer counterde te laat 2-1 binnen.

Van Marrum-Keukenland 8-2

Voordat Keukenland het in de gaten had stonden ze al met 3-0 achter. Pas bij 6-0 wisten ze tegen te scoren door P.Brandsma en P.Vriesema. H.Fletcher 3x, H. de Vries 3x en R.Broersma schoten raak voor Bouwbedrijf van Marrum. Publicar-de Trije 2-1 Hoewel Publicar beter was wisten ze niet te scoren. Dit deed eerst R. de Zeeuw met een snoeihard schot en later H.Luimstra met een pegel in het kruis daarna wel. D.Molenaar schoot voor de Trije raak.

Bloemketerp-Big Ben 6-3

Een gelijkspel had gemakkelijk gekund, maar Big Ben was de laatste 10 minuten de kluts helemaal kwijt en daar profiteerde Bloemketerp optimaal van. Y.Brijker 2x, D.Kingma 2x, S, de Vries 2x, J.de Witte 2x en J.Kingma.