Bar Yn ‘e Stal en Haitsma Primera hebben het moeilijk.

Het was afgelopen vrijdagavond duidelijk te merken dat het voorjaarsvakantie was. Teams konden niet beschikken over wisselspelers en enkele kwamen zelfs onvolledig binnen de lijnen. Zo hadden v.Dellen Bellen en Preton Nederland slechts drie veldspelers voorradig en dat betekende uiteraard een dikke nederlaag. In de eerste klasse is er een nieuwe koploper. Sportcentrum Shape verloor van het lastige Saab Wassenaar/Black Horse waardoor The Phone House het vaandel over kon nemen. Ook de kansen van het winnende Bogt fen Gune zijn hierdoor gestegen. Onderin speelden Bouwbedrijf v.Marrum en Expert Franeker gelijk waarmee beide teams weinig opschoten. In de tweede klasse wonnen de koplopers Hanzedruk en Regina moeiteloos en deze teams lijken het onderling te gaan uitmaken wie kampioen wordt. Voor Offinga Kappers wordt handhaving in deze klasse na ruim verlies heel moeilijk. In de derde klasse geldt hetzelfde voor Bar Yn ‘e Stal en Primera Haitsma.. Beide teams verloren royaal, wisten zelfs niet te scoren en hebben al een ruime puntenachterstand. In deze klasse gaat Pluimveeservice Smeding na een gemakkelijke zege op Frankena Winsum onbedreigd aan de leiding. In de vierde klasse komt er voor wat betreft de strijd om de titel enige duidelijkheid. Het zat er overigens al aan te komen, Happy Boys kreeg het steeds moeilijker en struikelde uiteindelijk over De Reizende Herbergier. Hierdoor staat De Tap nu alleen aan de leiding. Het had weinig te stellen met Leo Reitsma/Huhtamaki, 3-10. Er vielen in deze ronden met 18 wedstrijden veel doelpunten, namelijk 162, een seizoenrecord.

Steensma – Martens Vis 4 – 4 Steensma liet de zege in de slotfase liggen. Na de openingstreffer van R. Pijpker lag het initiatief bij Steensma. E. Tolsma, T. Hoekstra en F. Oosterbaan zorgden voor 3-1. Steensma kreeg genoeg mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, maar verzuimde dit. Zo kwam Martens Vis via H. Awad terug in de wedstrijd. Bij de 4-2 van E. Tolsma stonden er slechts enkele speelminuten op de klok, maar H. Awad en S. Amels sleepten er nog een punt uit.

Tapperij ‘t Noord – v.Dellen Bellen 9 – 0 R. Smedinga 3x, T. Sikkema 2x, R.v.Wier 2x, G. de Boer en A. Venema. Een duel om snel te vergeten. V.Dellen kwam met slechts drie veldspelers binnen de lijnen en was hierdoor kansloos.

Bogt fen Gune – The Dance Factory 7 – 3 De Bogt nam snel een 3-0 voorsprong via R. Robijn 2x en W.v.d.Vaart en verslapte toen enigszins. Het liet TDF angstig dicht bij komen. R. de Vries tikte een voorzet beheerst binnen en T. Dijkstra scoorde van afstand. W.v.Duyn maakte aan alle spanning een einde en De Bogt scoorde in de laatste vier minuten nog vier maal met treffers van F. de Wit 3x en R. de Vries.

Expert Franeker – Bouwbedrijf v.Marrum 3 – 3 Expert zette v.Marrum meteen onder druk, maar gescoord werd er aan de ander kant toen D. Deinum zich goed vrij speelde en de verste hoek uitzocht. Uit een verdedigende fout maakte L. Stockmann gelijk waarna R. Broersma ook al na foutief uitverdedigen de ruimte indook en v.Marrum weer aan de leiding bracht. Met een hard schot vanaf de zijkant herstelde G. Vaas het evenwicht. Expert zette door en kwam via M. Kerkhof verdiend op voorsprong. De beste kansen bleven in het verdere verloop voor Expert, maar het verzuimde verder uit te lopen waardoor v.Marrum aan een enkele actie van W. Atsma genoeg had om een punt te bemachtigen.

Rijschool v.d.Harst – MaxStuc 4 – 12 R. Vlieger 5x, R. Reitsma 3x, P. v.Hoenderdaal 2x, C. Zijlstra 2x met tegentreffers van M. Zwier 4x. Rijschool v.d.Harst kon geen beroep doen op wisselspelers en werd in de eerste periode volkomen overspeeld. Het scorebord stond halverwege dan ook op 0-9. Vooral door toedoen van M. Zwier 4x bleef de schade voor v.d.Harst verder beperkt.

Saab Wassenaar/Bl.Horse – Sportcentrum Shape 3 – 2 Een boeiend treffen tussen twee aanvallend ingestelde teams. Shape had het moeilijk met de snelle counters van het team uit Menaldum en de 2-0 via S. Visser en P.v.d.Veen was zeker niet geflatteerd. Shape kwam langzamerhand beter in de wedstrijd, al leverde dit weinig mogelijkheden op. De tegentreffer van H. Timmermans in de korte hoek zat dan ook vol venijn, 2-1. De gelijkmaker van J.v.d.Meulen kwam vrij onverwachts en hier mocht Shape gezien het spelbeeld best tevreden zijn. Toch maakte het team de fout om voor de winst te gaan en dat zat er in dit duel niet in. Saab profiteerde van de geboden ruimte. S. Visser werd matchwinnaar. Een verdiende Saab zege.

Hanzedruk Bolsward – Snackhouse 5 – 2 Hanzedruk had het alleen in de eerste periode moeilijk toen het tegen een 1-0 achterstand aankeek na een treffer van P. Huisman. Na de gelijkmaken van J. Hylkema gingen alle remmen los en werd de score vlot opgevoerd via F. Tichelman 2x, J.v.Wieren en S. Kooistra, 5-1. N. Altenburg bepaalde de eindstand.

Offinga Kappers – Warmtetechniek Franeker 2 – 10 C.Braak 4x, B. Kuiper 3x, L. Vlaskamp 2x, C. Boonstra met tegentreffers van F.J. Pander en P. Quarre. Offinga kon het tempo van Warmtetechniek in het geheel niet volgen. Bij de wisseling stond er al 1-7 op het scorebord.

Regina’s Lingerie – Anytyme ‘t Park 11 – 3 H. Wassenaar 5x, F. Feenstra 4x, D. Riemersma, R.v.d.Veer met tegentreffers van O. Hof 2x en P. Hibma Anytyme ‘t Park heeft er alles aan gedaan om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, maar was tegen het de laatste tijd superieur spelend Regina kansloos. Vooral H. Wassenaar was ongrijpbaar.

Keizer Autoschade – Elektrokoopjes.nl 8 – 4 W.v.d.Meer 1-0, A. Liban 1-1 en 1-2, R. Reversma 2-2, W.v.d.Meer 3-2, J. Vellinga 4-2, A. Liban 4-3, J. Vellinga 5-3, W.v.d.Meer 6-3 en 7-3, T. Siersema 7-4, W.v.d.Meer 8-4. Een heel nuttige zege van Keizer. Het duel ging heel lang gelijk op. De eerste periode werd afgesloten op 4-3 en toen was er gezien de krachtsverhouding nog niets beslist. Dat Elektrokoopjes niet over wisselspelers beschikte gaf hierna de doorslag. Het moest aanvallen en dit ging ten koste van de verdediging. De ruimte die Keizer toen kreeg werd goed besteed.

Autobedrijf Strikwerda – Techniservice Tijsma 3 – 2 Met een schot in de kruising brak R. Dijkstra het duel open. Het werd een duel met weinig krachtsverschil en weinig kansen. S. Karadag en J. Terpstra brachten Tijsma aan de leiding en A.P. Strikwerda werd met twee treffers matchwinnaar.

G. Pars Graanhandel – Cafe De Posthoorn 2 – 7 K. Roersma 0-1, J. Adolfs 0-2, J.v.d.Wal 0-3 en 0-4, S. Dorst 1-4, K. Roersma 1-5 en 1-6, E. Gartz 1-7, T. Lodewijks 2-7. Pars had weinig in te brengen tegen een de laatste tijd goed op dreef zijnde Cafe De Posthoorn. Een titel zit er voor de Rypsters vrijwel zeker niet meer in, maar een promotieplaats komt steeds dichter bij.

Primera Haitsma – Braak Financiele Diensten 0 – 3 Primera was ook in dit duel aanvallend machteloos. Een schutter die bij het team ontbreekt heeft tegenstander Braak wel binnen de gelederen. W. Beimers was weer goed voor twee treffers. Het restant kwam van J. Zagema

Pluimveeservice Smeding – Frankena Winsum 7 – 1 P. Smeding 1-0, R. Kuiken 2-0, H. Voordewind 3-0, J. Boersma 3-1, J. Tiemersma 4-1, D. Smeding 5-1, J. Tiemersma 6-1, R. Kuiken 7-1. Frankena heeft wel eens een uitschieter. Tegen het veel sterkere Pluimvee team was het echter kansloos. Voor wat betreft de titel is het voor Pluimveeservice een kwestie van aftellen.

Bar Yn ‘e Stal – Eco Protecta 0 – 9 E. Reitsma 3x, M.v.d.Zee 2x, E.v.d.Veen 2x, G. Scheffer, J. Mosselman. Yn ‘e Stal was tegen het veel sterkere Eco Protecta kansloos. Het had ook nog de pech dat het niet over wisselspelers kon beschikken waardoor de score hoog opliep.

Leo Reitsma/H. – De Tap 3 – 10 J. Boomstra 5x, J. Soolsma 2x, K.a Nijeholt 2x, E. Kuipers met tegentreffers van M. Herrema, P.J. Plat en A. Postma Leo Reitsma had zoals verwacht weinig kans tegen De Tap. Pas bij 0-7 kon A. Postma tegen scoren. Voor het behalen van de titel kan De Tap weinig meer gebeuren.

Happy Boys – De Reizende Herbergier 2 – 3 A.J. Jukema 0-1, E. Reversma 1-1, J. Ferwerda 1-2, C. Blanksma 1-3, G. Herrema 2-3. Happy Boys had het de laatste weken al moeilijk met het winnen van een wedstrijd. Deze nederlaag kwam dan ook niet onverwachts. Gezien het scoreverloop liep het ook steeds achter de feiten aan. De eerste kans was wel voor Happy Boys, maar E. Reversma had pech met een schot op de paal. Aan de andere kant was het wel raak toen A.J. Jukema via de paal binnen schoot. Met een vrije trap door de muur maakte E. Reversma gelijk. Het bleef een duel met wisselende kansen. J. Ferwerda zette De Reizende Herbergier van dichtbij op voorsprong en C. Blanksma vergrootte deze met een hard schot recht door het midden. Het was G. Herrema die uit een vrije trap de spanning terug bracht, maar verder liet De Reizende Herbergier het niet komen.

H.B.M. – Preton Nederland 11 – 0 E. Boersma 3x, H.G. Westra 2x, B. Miedema 2x, E. Hoekstra 2x, K. Meinsma 2x Er viel in dit duel voor H.B.M. weinig eer te behalen omdat Preton Nederland de beschikking had over slechts drie veldspelers.