Bar Yn’e Stal en Reizende Herbergier elk een punt na enerverend duel.

De kop is er af in de zaalvoetbalcompetitie. In de vierde klasse kwamen meteen al twee kanshebbers binnen de lijnen. Het Dronrijper Bar Yn ‘e Stal en De Reizende Herbergier maakten er een enerverend duel van met het Herbergier team steeds in de achtervolging. Het leverde een eindstand op van 6-6. In deze klasse was het verder de vraag wat de jonkies van Sportcafe de Trije en Phone House op de mat zouden toveren. Sportcafe de Trije kwam best voor de dag met een klinkende 10-3 op het zonder wisselspelers aangetreden Fitnesscentrum C.C.M. terwijl Phone House in de laatste minuten moest capituleren voor Leo Reitsma/Huhtamaki. In de eerste klasse maakte Oosterlaar/Verhoeven veel indruk tegen Warmtetechniek, 7-4, en kon Zijlstra Beroepskleding zich ternauwernood het goed spelende Maxstuc van het lijf houden, 6-5. In de tweede klasse deed nieuwkomer Alinex het goed, maar de punten bleven met 2-1 bij Primera Haitsma. In de derde klasse maakte De Struners met enkele nieuwe spelers kenbaar dat er met dit team rekening moet worden gehouden. Zuidema Scheepsbouw was volkomen kansloos.

Oosterlaar/Verhoeven – Warmtetechniek 7 – 4

P. Amels 1-0, A. Schaap 2-0 en 3-0, E. Kamstra 3-1, A. Schaap 4-1, S. Kuiper 4-2, P. Amels 5-2 en 6-2, S. Beuker 7-2, C. Braak 7-3, E. Kamstra 7-4.

De wedstrijd was al in een vroeg stadium beslist. A. Schaap 2x en P. Amels troffen doel. Hoewel Warmtetechniek hard werkte kon het deze schade tegen de technisch superieure Harlingers niet meer goed maken.

 

De Posthoorn Dronrijp – Sans Souci 1 – 3

Beide teams namen weinig initiatief en er werd gewacht op de verlossende treffer die het duel open kon breken. Deze kwam pas in de tweede periode van de voet van W. Hoogterp. S. Bosma 2x deden de kansen keren, 1-2 en B.P. de Vries besliste het duel.

 

Herberg de Bogt – G.Pars Graanhandel 3 – 2

G. Hoekstra 1-0, J. Pars 1-1, E. Keijzer 2-1, T. Lodewijks 2-2, D. Scholten 3-2.

Een volkomen gelijkopgaand duel waarbij de gelukkigste won. Debutant D. Scholten werd matchwinnaar en ook man van de wedstrijd omdat hij zowel verdedigend als aanvallend excelleerde.

 

Pluimveeservice D. Smeding – Devicamp.nl 2 – 2

J. Broersma 0-1, D. Smeding 1-1, Y. de Jong 1-2, B. Kingma 2-2.

Een spannend duel met een terecht eindresultaat. Aanvankelijk had Devicamp het beste van het spel, kwam ook twee maal op voorsprong, maar Pluimvee werd steeds sterker wat een boeiende strijd opleverde. De gelijkmaker van B. Kingma kwam pas laat tot stand.

 

Zijlstra Beroepskleding – Maxstuc 6 – 5

B.v.d.Veen 0-1 en 0-2, M. Kruize 0-3, T. Grond 1-3, 2-3, 3-3, S. de Bruin 4-3, T. Grond 5-3, M. Kruize 5-4, T. Grond 6-4, M. Kruize 6-5.

Zijlstra had evenals het afgelopen seizoen veel moeite met het team van Hoenderdaal. Het had T. Grond in bloedvorm nodig om aan een nederlaag te ontsnappen. Tim scoorde maar liefst vijf maal en was uiteraard de grote uitblinker. Overigens een verdiende Zijlstra zege.

 

Schroevenkopen.nl – Koopmans Schilders 3 – 2

Weer zo’n wedstrijd die alle kanten op kon. De eerste acties kwamen van Koopmans waarbij S. Bootsma zijn inzet op de doellijn door een tegenstander zag gekeerd. De treffer van B.v.d.Zee in deze fase was terecht. Schroevenkopen begon hierna beter te spelen en J. Boersma zorgde nog in de eerste periode voor evenwicht. Een fraaie actie van S. Bootsma stelde GJ. Herrema in staat er 1-2 van te maken. Hierna kwam S.P. Jouwsma in actie met twee treffers wat genoeg was voor de winst.

 

Autobedrijf Strikwerda – Sijperda Verhuur 1 – 4

J.v.Abbema was tegen zijn oude team goed op dreef. Al in de openingsfase scoorde hij en vervolgens stelde hij J. Elting in staat de voorsprong te verdubbelen. Strikwerda kwam nog even terug. B. Strikwerda scoorde tegen. Hierna zocht Strikwerda veelvuldig de aanval, maar kon geen openingen vinden. Aan de andere kant kwam steeds meer ruimte waarvan V. Ram en de uitblinkende J.v.Abbema goed profiteerden.

 

Primera Haitsma – Alinex Uitzendbureau 2 – 1

.Alinex moest als nieuw team nog wennen, maar bood goed tegenstand. Er werden alleen te weinig kansen gecreëerd. Zo moest de hulp van doelman N. Idsardi worden ingeroepen voor de tegentreffer. Hij scoorde van grote afstand. Voor Haitsma waren het de gebroeders Zijlstra die voor de productie zorgden

 

Verno Materieelverhuur – Horeca de Trije 1 – 4

P. Poelstra 0-1, A.v.d.Bosch 1-1, P. Quarre 1-2, M.v.d.Veen 1-3 en 1-4.

Verno kwam in de slotfase krachten te kort waardoor M.v.d.Veen met twee treffers de voorsprong gemakkelijk kon uitbouwen. Een terechte overwinning voor het Horeca team.

 

De Tap – De Korenaar 3 – 4

N. Krikke 0-1, M. Zwier 0-2, A. Lemstra 1-2, N. Krikke 1-3, J.Vicq de Cumptich 1-4, D.P. Weistra 2-4, S. Beerends 3-4.

Een pittig duel waarbij De Korenaar zich in de slotfase nog bijna liet verrassen. Misschien verrassend, maar wel verdiende Korenaar zege dat met meer overleg speelde.

 

Zuidema Scheepsbouw – De Struners 0 – 8

T.v.d.Graaf 3x, C. Knol 2x, R.v.Dellen 2x en R.v.Dokkumburg.

De Struners heeft zich aanzienlijk versterkt terwijl bij Zuidema het tegenovergestelde het geval is. De Struners waren veel te sterk en kregen voldoende ruime om tot deze hoge score te komen. Halverwege was de stand al 0-5 en T.v.d.Graaf was de uitblinker.

 

De Jager Accountancy – Betterfit 2 – 5

R. de Klerk 0-1 en 0-2, R. Post 0-3, J. Miedema 1-3, H. Brandes 2-3, E. Vellinga 2-4, R. de Klerk 2-5.

Het krachtverschil was iet groot, alleen de afwerking was bij Betterfit veel beter verzorgd. Vooral J. Miedema miste voor De Jager in een cruciale fase twee grote mogelijkheden. Man van de wedstrijd Betterfit speler R. Post.

 

Miedema Bouwbedrijf – SDV Projectbuilding 1 – 4

De eerste periode ging gelijk op en werd er niet gescoord. Nadat W. Sloterdijk het duel open brak was het J. Meeuwis die 0-2 liet aantekenen. Even kwam Miedema terug via R. Miedema. K. Groothoff maakte vervolgens aan alle onzekerheid een einde en R.v.d.Veer bepaalde de eindstand. Een goed begin voor het SDV team.

 

TGJ communicatie – Expert Franeker 3 – 4

F.v.Eyck 0-1, S. Stienstra 1-1, E. Lodewijk 1-2, H. Hiemstra 2-2, T. Vellinga 2-3, H. Deelstra 2-4, N.v.Gils 3-4.

Het jonge debuterende TGJ team kon Expert goed volgen, maar moest in de slotfase de routine toch voor laten gaan. TGJ startte enthousiast, maar vergat te scoren. Expert maakte goed gebruik van de geboden ruimtes, kreeg ook goede mogelijkheden, maar was niet in staat het duel vroegtijdig te beslissen. Zo ontstond er een duel wat lang gelijk opging, maar uiteindelijk een verdiende winnaar opleverde.

 

Bar Yn ‘e Stal – De Reizende Herbergier 6 – 6

J. Zijlstra 1-0, N. Rusticus 2-0, K.J. Hendriks 3-0, S. Vellinga 3-1, W. Beimers 3-2, 3-3 en 3-4, W.J. Greidanus 4-4, K.J. Hendriks 5-4, W. Beimers 5-5, I. Roersma 6-5, W. Beimers 6-6.

Een spannend duel tussen Bar Yn ‘e Stal en Reizende Herbergspeler W. Beimers. Hij was het die met vijf treffers zijn team steeds in de race hield.

 

Sportcafe de Trije – Fitnesscentrum C.C.M. 9 – 3

D. Bootsma 1-0 en 2-0, R. Bruinsma 2-1, W. Ypma 3-1, R. Bruinsma 3-2, M. Werkhoven 4-2 en 5-2, D. Ansing 6-2, D. Bootsma 7-2, E. Herrema 7-3, W. Ybma 8-3, M. Werkhoven 9-3, D. Ansing 10-3.

Een geweldige opsteken voor het zeer jonge team van D. Bootsma. CCM kon niet beschikken over wisselspelers, maar had weinig kans tegen dit volledig nieuwe team dat goed combinatievoetbal liet zien.

 

Leo Reitsma/Huhtamaki – The Phone House 6 – 4

K. Zeinstra 0-1, C. Outhuyse 1-1 en 2-1, A. Walinga 2-2, A. Hoekstra 2-3, M. de Vries 3-3, S. Driessen 3-4, M. de Vries 4-4 en 5-4, C. Outhuyse 6-4.

The Phone House is ook gestart met een geheel nieuw jong team en dat ging tot vier minuten voor het einde voortreffelijk, stand 3-4. Toen ging het alsnog mis, maar gezien het vertoonde spel kan Phone House tevreden zijn.