Belangrijke winst voor TGJ communicatie en Horeca de Trije

In de tweede klasse was er eindelijk weer eens winst voor TGJ communicatie en Horeca de Trije. Dit was hoogstnoodzakelijk gezien de stand op de ranglijst voor beide teams. TGJ moest aantreden tegen De Tap en won met moeite, 1-2. Ook Horeca de Trije ging het niet gemakkelijk af.

Hier viel de beslissing tegen Autobedrijf Strikwerda pas in de slotfase, 3-1. De topper tussen De Strûners en Shipkits B.V. bleef na een spannende strijd onbeslist. In de hoofdklasse moest Steensma F.I. het opnemen tegen Regina’s Lingerie en kon de vroegtijdig opgelopen achterstand niet wegwerken. Het verloor verrassend met 1-3. De Bogt fen Gune profiteerde slechts gedeeltelijk. Het had aan het Harlinger Oosterlaar/Verhoeven ook geen gemakkelijke tegenstander. Het bleef bij 4-4. Door dit alles kroop het winnende Keizer Autoschade dichter bij en is zeker nog niet kansloos. In de eerste klasse werden er enkele flinke tikken uitgedeeld. Je kunt hier niet met onvolledige teams binnen de lijnen komen, want dan wordt je afgestraft. Dat ondervonden Cafe De Posthoorn en Maxstuc, die met dubbele cijfers naar huis werden gestuurd door koploper A.B. Texel en Yildiz Stucadoors. In de vierde klasse tenslotte werd het debutantenfestival tussen Praxis en Rin-Tec na een grillig scoreverloop afgesloten op 7-8 en liep Bouwbedrijf Scharringa zich stuk op de verdediging van Stadsherberg catering, 1-2.

  DSC6354

 

Hoofdklasse

Keizer Autoschade – Zijlstra Beroepskleding 5-1

Keizer lijkt op de weg terug en is zeker nog niet kansloos voor de titel. Het was al meteen raak via Jan van Duyn. Even later werd het evenwicht hersteld toen Tim Grond goed bij zijn tegenstander wegdraaide en doelman Eric Reversma kansloos liet. Na de 2-1 van al weer Jan van Duyn was Clint Baks zo ongelukkig om zijn eigen doelman te passeren. Het goed tegenstand biedende Zijlstra was verslagen en liep nog op tegen treffers van Sander Hoekstra en Remco Reversma.

Autobedrijf Haitsma – Bowling Bloemketerp 6-2

Het duel kwam maar moeizaam op gang, maar toen Haitsma het ritme eenmaal te pakken had, was het moeizaam opererende Bloemketerp kansloos. Nog in de eerste periode tekenden Jelmer Broersma 2x en Henk Vonk voor de 3-0. Haitsma ging door en Bloemketerp maakte steeds meer een geslagen indruk. Henk Vonk, Jan de Haan en Oscar Elsinga zorgden voor 6-0 en hierna mocht Davy Kingma 2x voor het teleurstellende Bloemketerp iets terug doen.

Bogt fen Gune – Oosterlaar/Verhoeven 4 – 4

Een echte topper welke volledig aan de verwachtingen voldeed. Ook twee heel verschillende speelstijlen. Oosterlaar met veel techniek en veel breedte spel en Bogt fen Gune dat veelal de kortste weg koos naar het vijandelijke doel. Kevin Tankink opende de score, Marijn Helfferich maakte gelijk, Ane Schaap scoorde de 1-2 en Willem van Duyn bepaalde de wisselstand, 2-2. Belangrijk leek de 3-2 van Jan Faber, maar Oosterlaar antwoordde sterk met treffers van Ane Schaap en Leon Odinga. De 4-4 van Kevin Tankink betekende een spannende slotfase waarin beide teams het nog probeerden. De terechte gelijke stand bleef ongewijzigd.

Steensma F.I. – Regina’s Lingerie 1-3

De verrassende Regina zege was verdiend. Steensma drukte vanaf het begin op de Regina verdediging, maar deze gaf geen krimp. Verder dan een schot van Evert Pieter Tolsma op de paal leverden deze inspanningen niet op. Vrij plotseling nam Regina de leiding door een verwoestende vrije trap van Jan Rodenhuis. Verdedigend liet Regina geen steken vallen , maar Steensma kwam halverwege toch op gelijke hoogte toen Ane Venema na knullig uitverdedigen zo maar binnen kon tikken. Even later keek Steensma opnieuw tegen een achterstand aan toen Jan Rodenhuis zijn lichaam goed gebruikte bij het afschermen van de bal en zo doelman Willem Beimers kon verrassen. De druk op het doel van Simon Talhout nam steeds meer toe, maar echte uitgespeelde kansen bleven uit omdat Steensma niet de daarvoor benodigde ruimte kon vinden. Zoals zo vaak viel de treffer aan de andere kant waar Aron Hansma naar 1-3 counterde.  

Eerste klasse

Yildiz Stucadoors – Maxstuc 22-2

Het de laatste tijd ernstig verzwakte Maxstuc werd een schietschijf voor Yildiz, dat met het aantrekken van enkele “toppers” een stuk aan kwaliteit heeft gewonnen. De score werd gelijk verdeeld tussen de eerste periode en de tweede. De doelpunten kwamen van Edwin Westra 10x, Renier van der Stap 4x, Ayhan Yildiz 2x, Erdogan Yildiz 4x, Justin Attema en Sayit Gumrukuioglu met tegentreffers van Ritske Reitsma en Erwin Boiten.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – A.B. Texel 2 – 14

In de stand op de ranglijst staat De Posthoorn in de middenmoot, maar het team heeft blijkbaar spelersproblemen omdat het de laatste tijd zonder wisselspelers binnen de lijnen komt. Dit was ook deze vrijdagavond zo waarbij Chris Hiemstra ook nog eens geblesseerd raakte. Zo moest het team uit Dronrijp een lange tijd zelfs met drie veldspelers verder en dat tegen de koploper. Opmerkelijk was wel dat De Posthoorn de eerdere ontmoeting winnend had afgesloten, namelijk met 3-2. A.B. Texel toonde in deze ongelijke strijd dan ook geen enkel medeleven met de tegenstander en scoorde via Jeffrey Guertin 3x, Biliam Herrema 3x, Mathew Guertin 3x, Bas v.d.Zee 2x, Sevan Bootsma 2x en Dennis Zijlstra terwijl Cornelis Saakstra en Hoite Schaap iets terug deden.

Preton Nederland – G.Pars Graanhandel 4-3

Na een aarzelend begin was het Jeroen van Dellen die goed de ruimte opzocht en zo de wedstrijd open brak. Even later deed hij dit nog een keer en dat betekende 2-0. Het werd zelfs 3-0 uit een actie van Willy v.d.Kooi. Pars herstelde zich prima. Karsten Waterlander en Syb Wijnstok brachten de spanning terug. De weer gearriveerde Jelle Scharringa besliste in feite het duel met een schuiver in de verre hoek. Door een solo in de laatste minuut pikte Kelvin Kobus nog een graantje mee.

Sportcentrum Shape – De Skearmessen 2 – 4

Voor Shape is De Skearmessen geen favoriete tegenstander, het won van deze tegenstander nog nooit. Ook deze maal was er geen succes te weggelegd al leek het daar in eerste instantie niet op. Wel opende Harmen Mulder de score, maar treffers van Alain Pool en Sybo Offenga deden de kansen keren. Geluk had De Skearmessen dat het met een gelijke stand kon wisselen omdat Harmen Mulder in de laatste seconden gelijk maakte. Het bleef hierna een duel wat alle kanten op kon. Tjibbe Krottje scoorde twee maal en Shape kwam niet verder dan een schot op de paal.

Warmtetechniek – Tapperij ’t Noord 2-2

Een terechte uitslag na een gelijkopgaand duel. Tapperij kwam snel op voorsprong. Ronald Post scoorde uit een vrije trap en Wietse Blaauw verdubbelde deze. Warmtetechniek herpakte zich. Cor Boonstra na een mooie actie en Erik Kamstra van afstand betekende dat beide teams met een punt de kleedkamers konden gaan opzoeken.

Tweede klasse

De Struners – Shipkits B.V. 5-5

Willem de Jong 0-1, Feike Vrieswijk 1-1, Jelle Harm Kooistra 2-1, Tjitte Dijkstra 3-1, Detmar Bosma 3-2

Robin Hamer 3-3, Tjitte Dijkstra 4-3, Erwin de Boer 4-4, Yme Wietse Dijkstra 5-4, Willem de Jong 5-5.

Een spannend duel tussen de twee smaakmakers uit de tweede klasse. Het werd uiteindelijk een terecht gelijk spel nadat De Strûners enkele malen de wedstrijd onder controle leek te hebben.

Shipkits toonde karakter en kwam steeds goed terug.

De Tap – T.G.J. communicatie 1-2

Wiebe Baarda brak na een vlakke periode het duel open. De Tap kwam langzaam beter in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. Na de 0-2 van Hendrik Hiemstra scoorde Justin Boomstra tegen en dat werd meteen de eindstand.

Primera Haitsma – Betterfit/Combistralen 4-6

Dion Groen 0-1 en 0-2, Eric Miedema 1-2, Cornelis Zijlstra 2-2, Jonathan Meeuwis 2-3 en 2-4, Joep Verhei 3-4, Jonathan Meeuwis 3-5, Joep Verhei 4-5, Jonathan Meeuwis 4-6.

Het leek er meteen op dat Betterfit een gemakkelijke zege zou gaan behalen, maar vlot hierna was de stand al weer gelijk. Het was Jonathan Meeuwis die in een productieve bui zijn team naar de verdiende winst schoot.

Devicamp.nl – De Jager Accountancy 6-1

Devicamp liet eindelijk zien waartoe het in staat is. De Jager werd vanaf het begin onder druk gezet en was volkomen kansloos. Bij 5-0 scoorde Evan van Sertima tegen en voor Devicamp kwamen de treffers van Dani van Eijk 3x, Marcel Amels, Sonny Nguyen en Kris van Hofwegen

Horeca de Trije – Auto Strikwerda 3-1

Het was Sjoerd Didden die meteen de bal in de kruising joeg en dit was aanvallend ook het laatste wapenfeit van een krachtloos Strikwerda. Michel v.d.Veen stelde Cornelis van der Ploeg in staat gelijk te maken, Michel zorgde voor 2-1 en Chris van Dijk voor 3-1.

Derde klasse

SDV Projectbuilding – Vijver Rietdekkers 4-2

Mark Kerkhof kreeg de bal na fout uitverdedigen op een presenteerblaadje en toen Frank de Beer even later na een vrije trap volkomen vrij stond leek er voor SDV geen vuiltje aan de lucht. Vijver trok het initiatief echter steeds meer naar zich toe wat twee treffers opleverde via Patrick van Emmen.

In de slotfase waren twee treffers van Frans de Beer goed voor een niet overtuigende SDV zege.

Vierde klasse

Miedema Bouwbedrijf – Zuidema Scheepsbouw 7-1

Freek Veneman, al enkele jaren voorzitter van de aow partij moest Zuidema van nieuwe impulsen voorzien. Dit lukte niet helemaal. Bouwbedrijf Miedema was duidelijk een maatje te groot. Willem Buurstra maakte na 1-0 nog wel gelijk, maar verder was het succes aan Miedema via Perseus Hellinga 3x, Bauke Okkema 2x, Dirk Jan Posthumus en Pieter van Gunst

Praxis – Rin-Tec 7-8

Een duel tussen teams boordevol enirgie waarbij het verdedigende element vaak werd vergeten. Aanvankelijk had Praxis de overhand, maar naar mate het duel vorderde was Rin-Tec collectief de sterkste. Na alle technische vernufjes, hoogstandjes en fraaie treffers kwam Rin-Tec als gelukkigste uit de strijd.

Scoreverloop; Robin Zandberg 1-0, Soujyan Souicat 2-0, Robin Zandberg 3-0, Leeroy Jellema 3-1, Robin Zandberg 4-1, Jeffrey Jellema 4-2, Pedro Lopez 5-2, Rick Beimers 5-3, Soujyan Souicat 6-3, Rick Beimers 6-4, Iwan Hibma 6-5, Rick Beimers 6-6, Iwan Hibma 6-7, Pieter v.d.Schoot 7-7, Iwan Hibma 7-8

Stadsherberg catering – Bouwbedrijf Scharringa 2-1

Scharringa verkeek zich lelijk op de catering jongens. Jan Berg opende de score en daar bleef het lang bij omdat Scharringa in een te laag tempo en zonder overtuiging aanviel. Na de 1-1 van Tjitse Hoekstra op aangeven van Lieuwe Beuker leek het lek boven, maar vervolgens schoot Oane Born in eigen doel.

W.I.K. – Grand Cafe De Doelen 2-6

Sicco Osinga 1-0, Roy Hoekstra 1-1, Robbin de Klerk 1-2, Dayley Lolkama 1-3, Robbin de Klerk 1-4 en 1-5, Germ Wolbers 2-5, Rafael Castro 2-6.

Een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. De Doelen had in speler Robbin de Klerk een moeilijk te stoppen tegenstander.