Betterfit/Combistralen houdt stand. Grand Cafe De Doelen nieuwe koploper in de derde klasse.

dsc 9106

In alle vier wedstrijden uit de hoofdklasse viel er afgelopen vrijdagavond een verrassend eindresultaat te noteren. Onderin haalde A.B.Texel haar eerste overwinning binnen wat ten koste ging van Zijlstra Beroepskleding en nestelde Mr. On & Offshore zich in een veilige middenmoot positie door winst op favoriete Autobedrijf Haitsma. Ook Steensma kan na de onverwachte winst op Bogt fen Gune ruimer ademhalen. Keizer had van de misser van De Bogt optimaal kunnen profiteren, maar verloor van het onverzettelijke Oosterlaar/Verhoeven waardoor de Harlingers plotseling weer mee doen in de strijd om de titel. In de eerste klasse had Van Dellen Bellen weinig moeite met Cafe De Posthoorn en bleven de achtervolgers Sijperda Verhuur en Cafe ‘t Wap vrij gemakkelijk in het spoor. Verder was hier opvallend de geweldige uithaal van De Strûners F.C. tegen Warmtetechniek. In de tweede klasse won koploper Autobedrijf Strikwerda met moeite van Horeca de Trije. De winnende teams van Betterfit/Combistralen, Primera Haitsma en Phone House geven elkaar weinig toe omtrent de tweede plaats. In de derde klasse is er een nieuwe koploper. Grand Cafe De Doelen was te sterk in de topper tegen Schapie Multiservice terwijl Huhtamaki-Leo Reitsma een gelijk spel moest toestaan aan Rijschool Posseth. De Doelen kon hierdoor het vaandel overnemen van het niet spelende Sportcafe de Trije. In de vierde klasse liep Bouwbedrijf Scharringa verder uit na winst op concurrent Rintec en is Preton Nederland aan een geweldige opmars bezig. Deze maal was De Stadsherberg catering kansloos.

 

Oosterlaar/Verhoeven – Keizer Autoschade 5-2
Oosterlaar streed voor haar laatste kans en greep deze, al leek het er na de eerste speelperiode niet op. In deze gelijkopgaande fase waren het Cees Terpstra en Mart Kuperus die 0-2 lieten aantekenen. Wiebe v.d.Meer gaf Oosterlaar hoop door ongewild zijn eigen doelman te passeren en toen Jordy Torenbeek even later de stand gelijk trok kreeg het Harlinger team vleugels. Ane Schaap, Steven Beuker en Jordy Torenbeek schoten hun team tegen de aangeslagen koploper naar een ruime zege.

Steensma F.I. – Bogt fen Gune
Steensma was in de vorm van het vorige seizoen, toen het tegen De Bogt net iets te kort kwam voor de titel. Het trok meteen het initiatief naar zich toe wat onder aanvoering van de uitblinkende Anno Venema 2x, Jacob Althuis en een tegentreffer van Kevin Tankink een 3-1 wisselstand opleverde. Steensma bleef domineren en was vooral sterker in de combinatie. Evert Tolsma tikte de 4-1 binnen, Jordi Stecking scoorde met een pegel van afstand tegen, maar het antwoord van Evert Pieter Tolsma kwam vrij snel. Frank de Wit gaf het niet op, 5-3, Evert Pieter Tolsma onderschepte een verdedigende misser en Frank de Wit bepaalde de eindstand.

A.B.Texel – Zijlstra Beroepskleding 5-4
Jeffrey Guertin 1-0, Bas v.d.Zee 2-0, Robin Boersma 2-1, Jeffrey Guertin 3-1, Jens de Haan 3-2, Laurens Looijenga 4-2, Robin Boersma 4-3 en 4-4, Jeffrey Guertin 5-4.
Toen Zijlstra dacht dat het na een zwaarbevochten gelijke stand een punt binnen had was het Jeffrey Guertin die in de laatste seconden A.B. Texel aan de eerste winst hielp.

Autobedrijf Haitsma – Mr.On & Offshore Service 3-5
Erwin de Boer 0-1, Eelco Tanghe 0-2, Oscar Elsinga 1-2, Steven de Bruin 1-3, Mart Zwier 2-3, Cor Grond 2-4, Erwin de Boer 2-5, Jelmer Broersma 3-5.
Het Offshore team liet na enkele mindere prestaties zien dat het thuis hoort in deze hoogste klasse. Het was duidelijk sterker dan het gerenommeerde Haitsma dat steeds achter de feiten aan liep.

De Strûners F.C. – Warmtetechniek Franeker 8-2
Eindelijk raakt het kwalitatief sterke De Stûners op stoom en hier werd het sukkelende Warmtetechniek de dupe van. Het was dan ook volkomen kansloos. Het stond al 7-0 toen Cor Boonstra twee maal tegen scoorde. Het Berlikumer team strûnde de score bijeen via Tjitte Dijkstra 3x, Hendrik v.d.Baan 2x, Roar van Dellen, Rinke de Vries en Ruben van Dokkumburg.

Cafe ‘t Wap – De Skearmessen 6-4
Het team uit Dronrijp kon de Leeuwarders redelijk bij blijven, maar meer ook niet. Vooral in de tweede periode tekende het krachtsverschil zich af. Kerst Hofman gaf doelman Louis Stockmann weinig kans waarna Roel Frijling na een handige actie gelijk maakte. Ook de tweede van Kerst Hofman werd beantwoord, Jan Willem van Beem kreeg hiervoor de ruimte. Hierna lag het initiatief volledig bij ‘t Wap waarin scoorden Mark Kleefstra en Hung Pham ieder twee maal. Harmen vond aan de andere kant nog twee maal het net.

Sportcentrum Shape – Sijperda Verhuur 1-9
Sijperda met Sander de Vries 3x was veel te sterk voor Shape zonder wisselspelers. Almer v.d.Voorn scoorde bij 3-0 tegen en verder was er succes voor Wybren Slager 3x, Davy Kingma, Yke Hoekstra en Justin v.Abbema.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Van Dellen Bellen 2-12
De Posthoorn werkte hard voor een zo goed mogelijk resultaat, maar het krachtsverschil was te groot. Hoite Schaap had wel twee maal succes bij doelman Wietse Hempenius, maar verder liet de koploper het niet komen. Doelpuntenmakers Van Dellen waren Wietse Blaauw 3x, Ronald Post 4x, Jan Geert Dijkstra 2x, Jesse v.d.Molen en Arnold Bergsma 2x.

De Jager Accountancy – Betterfit/Combistralen 3-4
Glenn Groen was de speler die met drie treffers het verschil maakte en verder was Betterfit ook het sterkste team. Het resterende doelpunt kwam van Jonathan Meeuwis en toen in feite het duel al was beslist kwamen er tegentreffers van Melvin Snippe, Jurjen de Jager en Patrick Dijkstra.

The Phone House – Maxstuc 12-1
The Phone House doet weer mee om de topposities en Maxstuc maakt een moeilijke fase door. Het verschil was groot. Bij de wisseling stond het al 5-0 en Richard v.’t Hoenderdaal scoorde tegen. Doelpunten voor The Phone House waren van Marcel Koning 4x, Kars Zeinstra 3x, Martijn Werkhoven 2x, Allard Hoekstra, Dennis Sijbesma en Tristan Osinga.

Auto Strikwerda – Horeca de Trije 7-5
Een spannend duel waarin Strikwerda over de langste adem beschikte. Het Horeca team kwam uitstekend uit de startblokken met een schot van afstand van Michel v.d.Veen en Ruurd Pijpker op aangeven van Michel. De ongeslagen koploper uit de tweede klasse liet het hierbij niet zitten en kwam vlot langszij via Klaas Meinsma en Frits Hoekstra. Twee maal Michel v.d.Veen betekende halverwege toch nog een verrassende 2-4. In de tweede periode kwam het Horeca team te kort. Klaas Meinsma 2x, Frits Hoekstra en Ane Piet Strikwerda deden het duel kantelen en de uitblinkende Michel v.d.Veen scoorde nog tegen. Een spannend duel.

Primera Haitsma – Bowling Bloemketerp 9-3
Het waren weer de gebroeders Pieter en Cornelis Zijlstra die het stempel op de wedstrijd drukten met ieder vier treffers. Daniël Scholten deed met drie maal raak hier niet veel voor onder, maar als speler van Bloemketerp waren hier geen punten mee te verdienen. Resterende doelpuntenmakers; Bart Talens 2x en Gerard Zijlstra.

Huhtamaki/Leo Reitsma – Rijschool Posseth 6-6
Kris van Hofwegen 0-1, Eelco Boonstra 1-1, Arjan Veldman 2-1, Marcel Amels 2-2 en 2-3, Arjan Veltman 3-3, Sallaheddine Souicat 3-4, Arjan Veltman 4-4, Jan Broersma 4-5, Kris van Hofwegen 4-6, Arjan Veltman 5-6 en 6-6. Huhtamaki mocht met dit resultaat niet ontevreden zijn. Het Posseth team had meestal het initiatief, maar had moeite met het bedwingen van Arjan Veltman 5x die in de laatste seconden zelfs nog voor de gelijkmaker zorgde.

Grand Cafe De Doelen – Schapie Multiservice 3-2
Dit pittige duel kreeg een terechte winnaar. Robbin de Klerk opende uit een slim genomen vrije trap en Jeroen van Dellen maakte gelijk. Robbin de Klerk zorgde ook voor 2-1, Rafael Castra miste voor open doel en Robert Hooghiemstra besliste in de slotfase het duel. Pieter Beuker zorgde voor het eindresultaat.

Expert Franeker – Verno Verhuur 3-6
Tjibbe Haitsma had de bal twee maal geraakt, maar was binnen de minuut wel verantwoordelijk voor de 0-2. Erik Menks en Edwin Lodewijk zorgden er in deze fase voor dat een beter Expert langszij kwam. Nog in de eerste periode schoot Dirk Jan Volbeda beheerst de stand naar 2-3 en Marcellino Samangoen stuurde de teams met gelijke kansen de slotfase in. Een vrije trap belandde in tweede instantie gelukkig voor de voeten van Tjibbe Hansma en zo kon Expert weer van voren af aan beginnen. Het zette veelvuldig druk, kreeg ook kansen , maar liep wel tegen twee counters op van Dirk Jan Volbeda en Tjibbe Haitsma.

Huis & Hypotheek – SDV Projectbuilding 4-4
SDV maakte te weinig gebruik van een verzwakt H. & H. team. Ruben Brander opende wel de score, maar SDV was sterker en kwam via Jordi de Cumptich en Mark Kerkhof op 1-2. Uit de weinige tegenacties maakte Kevin á Nijeholt gelijk waarna Marc Wybenga en Ronald Steensma het duel leken te beslissen. De mee opgekomen doelman Stijn Beerends bracht de spanning terug en werkelijk in de laatste seconden zorgde Dirk Pieter Weistra met een fraaie omhaal voor de gelijkmaker.

Rintec – Bouwbedrijf Scharringa 1-2
Deze topper kende te weinig hoogtepunten. Iwan Hibma opende de score, Willy v.d.Kooi maakte uit een vrije trap gelijk en ook uit een vrije trap viel de beslissing. Willy v.d.Kooi bediende Lieuwe Beuker op maat.

Stadsherberg Catering – Preton Nederland 3-7
Het gebeurde allemaal in de tweede periode. Willem Beimers had de catering jongetjes al meteen op 1-0 gezet en wat Preton vervolgens ook probeerde, de bal wilde er niet in. Toen viel de gelijkmaker van Ewoud Walda en werd het een echte wedstrijd met een duidelijk beter Preton. Willem Beimers zorgde wel voor 2-1 en 3-3, maar verder was het de beurt aan Preton via Erwin Zijlstra 2x, Anne Jent Visser 2x, Gerrit Scharringa en nogmaals Ewoud Walda.

Zuidema Scheepsbouw – Miedema Bouwbedrijf 1-2
En bijna was er een punt voor Zuidema, maar dan had Willem Buurstra de grote kans wel moeten benutten. Hij faalde echter en zo kon Miedema weer een winstpartij aan het totaal toevoegen. Pieter van Gunst opende, Ayold Zuidema maakte gelijk en Perseus Hellinga werd matchwinnaar.