Betterfit haalt De Jager Accountancy flink onderuit. Miedema Bouw pakt punt.

Door een ruime 9-2,overwinning op concurrent De Jager Accountancy is Betterfit bijna zeker van de tweede plaats in de derde klasse. Koploper De Struners blijft onbereikbaar. In deze klasse haalde Miedema Bouwbedrijf een kostbaar puntje binnen tegen SDV Projectbuilding. Het moest wel in de slotfase een 4-2 achterstand wegwerken. De strijd onderin is nog niet gestreden omdat Expert vrij verrassend won van TGJ communicatie. In de hoofdklasse had Keizer Autoschade een prima avond. Zelf won het met overmacht van Bouwbedrijf Scharringa terwijl concurrent v.Dellen bellen met 6-4 verloor van Autobedrijf Haitsma. In de eerste klasse bevestigde Oosterlaar/Verhoeven met een 3-9 zege op Herberg de Bogt dat dit technisch vaardige team in de hoogste klasse thuis hoort. In de tweede klasse is er met Sijperda Verhuur een nieuwe koploper. Het had geen enkele moeite met Schroevenkopen.nl. Onderin pakte De Tap belangrijke winst op concurrent Verno Verhuur, 3-6. In de vierde klasse maakten de beide koplopers geen fout. Leo Reitsma/Huhtamaki leek voor de moeilijkste opdracht te staan, maar het had geen enkele moeite met Phone House, 7-1. Minder gemakkelijk ging het bij Bar Yn ‘e Stal. Hoewel de eindstand van 4-1 anders doet vermoeden kwam het de laatste tijd goed op dreef zijnde Rypster team pas in de slotfase los van het niet aflatende Stadsherberg catering. Interessante duels voor aanstaande vrijdag zijn de topper in de tweede klasse tussen Zijlstra Kleding en Oosterlaar/Verhoeven, aanvang 20.50 uur en de Dronrijpster derby tussen Pluimveeservice Smeding en Cafe De Posthoorn, aanvang ook om 20.50 uur.

Keizer Autoschade – Bouwbedrijf Scharringa 8 – 1

S.Hoekstra 2x, W.v.d.Meer 2x, M. Kuperus 2x, E. Hiemstra, R. Reversma en tegen scoorde P.Y. Walda.

Het krachtsverschil was in de openingsfase gering, al stond Scharringa na twee snelle treffers al vroeg onder druk. De 3-0 van M. Kuperus vlak voor de wisseling bracht in feite de beslissing. De score liep nog hoog op toen Scharringa doelman na twee gele kaarten het strijdtoneel moest verlaten en Scharringa met een man minder verder moest.

 

Martens Vis – Regina’s Lingerie 6 – 9

G. Glazema 0-1, R. Pijpker 1-1, A. Hansma 1-2, H. Wassenaar 1-3, P.v.Dijk 2-3, G. Glazema 2-4, P.v.Dijk 3-4, G. Glazema 3-5, E. Boiten 4-5, G. Glazema 4-6, 4-7 en 4-8, P. Algra 4-9, P.v Dijk 5-9, K. Tankink 6-9

Een levendig duel waarin Regina duidelijk sterker was en in G. Glazema met maar liefst zes treffers de grote uitblinker had. Debutant Regina doet het op het hoogste niveau uitstekend.

 

Tapperij ‘t Noord – Bogt fen Gune 1 – 3

Tapperij ‘t Noord had diverse mutaties wat natuurlijk niet bevorderlijk was voor een goede afloop. Het werd dan ook een regelmatige Bogt zege. J. Stecking 2x en F. de Wit zorgden voor 0-3 en S. Inijii scoorde tegen.

 

Steensma F.I. – Bowling Bloemketerp 1 – 4

De treffers leken in dit duel schaars te worden. Halverwege was er nog niet gescoord waarna D. Kingma het duel open brak. Met de 1-1 vlak voor het einde van T. Hoekstra leken beide teams genoegen te nemen. Een treffer van W.v.d.Zee, die een geheel vrije doortocht genoot, betekende alsnog 1-2 en toen stond een aangeslagen Steensma nog twee treffers toe van S. de Vries en D. Kingma. Bloemketerp was wel beter.

 

Autobedrijf Haitsma – van Dellen bellen 6 – 4

Haitsma domineerde het gehele duel, maar kwam na een grote voorsprong nog onnodig in de problemen. H. Vonk, E.J. Broersma en O. Elsinga zorgden al vrij snel voor 3-0. Van Dellen bellen viel wel veel aan, maar echt gevaar leverde dit niet op omdat Haitsma doelman R. Foss sterk stond te keepen. Even leefde v.Dellen op toen K. Pols tegen scoorde. Met treffers van E.J. Broersma en H. Vonk leek het duel beslist, 5-1. Door twee snelle tegentreffers van M.v.d.Ploeg raakte Haitsma onnodig in paniek. K. Pols zorgde zelfs voor de aansluiting , maar even later was het H. Vonk die dit spectaculaire duel definitief besliste. De Haitsma zege was zeker verdiend.

 

Herberg de Bogt – Oosterlaar/Verhoeven 3 – 9

M. Visser was met maar liefst 7 treffers de grote man bij het favoriete Oosterlaar/Verhoeven. L. Looijenga 2x en D. Scholten scoorden tegen en voor de Harlingers was er nog succes voor S. Beuker en A. Schaap.

 

G. Pars Graanhandel – Pluimveeservice Smeding 10 – 3

J. Kingma 4x, R. Hiemstra 3x, H. Schiphof, S. Wijnstok, G.J. Marra en tegen scoorden F. Koster, R. Kuiken en H. Voordewind

Al snel was duidelijk dat er voor het Pluimveeteam weinig eer viel te behalen. Halverwege stond het al 5-0. Vooral R. Hiemstra maakte bij Pars een sterke indruk.

 

Horeca de Trije – Primera Haitsma 4 – 3

P. Poelstra 1-0, T. Oegema 2-0, M.v.d.Veen 3-0, C. Zijlstra 3-1, P. Prosee 3-2, C. Zijlstra 3-3, M.v.d.Veen 4-3.

Een enerverend duel met sneu verlies voor Haitsma dat van een 3-0 achterstand sterk terug kwam.

 

Alinex Uitzendbureau – De Korenaar 5 – 5

T. Bijma 0-1, L. Ghandy 0-2, S. Gumrukuloglij 1-2, I. Yildiz 2-2, M. Zwier 2-3, N. Idsardi 3-3, J. Zuiderhof 4-3, T. Bijma 4-4, N. Idsardi 5-4, T. Bijma 5-5

Alinex keek bijna het gehele duel tegen een achterstand aan, maar leek er in dit uitermate spannende duel toch met de volle winst vandoor te gaan. Het werd alsnog gelijk door een treffer van T. Bijma in de laatste seconden.

 

Schroevenkopen.nl – Sijperda Verhuur 1 – 6

Sijperda had in W. Slager 3x en D. Kleiterp 3x die het ruime verschil maakten. W.S. Hijlkema scoorde bij 0-5 tegen, maar Schroevenkopen was verder kansloos.

 

De Tap – Verno Verhuur 6 – 3

J. Soolsma 1-0, D.P. Weistra 2-0, E.v.d.Veen 2-1 en 2-2, J. Boomstra 3-2, S. Beerends 4-2, J. Soolsma 5-2, J. Boomstra 6-2, D.J. Volbeda 6-3.

De Tap sloeg op de beslissende momenten toen. Verno bood goed tegenstand, maar had de kracht niet om de spanning er in te houden omdat het niet over wisselspelers beschikte.

 

Preton Nederland – Autobedrijf Strikwerda 5 – 4

B.Strikwerda 0-1, Z.Korell 1-1, J.v.d.Veen 2-1, J. Dijkstra 2-2, B. Strikwerda 2-3, J.v.d.Veen 3-3, J.Dijkstra 3-4, P.v.d.Schoot 4-4, J.v.d.Veen 5-4.

Een spannend duel met wisselende kansen waarbij de gelukkigste won. Met nog twee minuten op de klok leek J. Dijkstra de beslissing te forceren, 3-4, P.v.d.Schoot maakte direct hierna gelijk en J.v.d.Veen besliste het duel in de laatste seconden

 

De Jager Accountancy – Betterfit 2 – 9

H.Brandes 1-0, S. de Vries 1-1, A. Rombout 1-2, R. Post 1-3, 1-4, 1-5, H. Brandes 2-5, R. de Klerk 2-6 en 2-7, R. Post 2-8 en 2-9.

De openingstreffer van H. Brandes was voorlopig het laatste wapenfeit voor De Jager. Betterfit was verrassend veel sterker.

 

Miedema Bouwbedrijf – SDV Projectbuilding 4 – 4

A. Russchen 0-1, B. Okkema 1-1, W. Sloterdijk 1-2, H.G. Westra 2-2, K. Groothoff 2-3, M. Kerkhof 2-4, E. Atsma 3-4 en 4-4.

Miedema beschikte niet over wisselspelers en leek ook kansloos tegen een sterker SDV. De 2-4 van M. Kerkhof halverwege de twee periode leek ook de definitieve beslissing. Twee treffers van E. Atsma in de slotfase leverde alsnog een niet meer verwacht gelijk spel op.

 

TGJ communicatie – Expert Franeker 1 – 2

Weinig doelpunten, maar wel veel kansen. Expert kreeg vooral in de eerste periode veel mogelijkheden, maar dit leverde slechts een rollertje op van E. Lodewijk over de doellijn . N.v.Gils maakte uit een vloeiende combinatie gelijk en F.v.Eyk stelde opnieuw E. Lodewijk in staat om 1-2 te scoren. TGJ drong in de tweede periode wel veel aan, maar vond een uitstekende doelman O. de Bruin op haar weg. Een verdiende Expert zege.

 

Zuidema Scheepsbouw – De Struners 0 – 10

J.H. Kooistra 3x, C. Knol 2x, T.Dijkstra, H.v.d.Baan, M.v.Overbeek, R.v.Dellen, Y.W.Dijkstra

De Struners verdeelden de treffers gelijkmatig over de eerste en tweede periode. Zuidema kreeg enkele goede mogelijkheden, maar de nauwkeurigheid ontbrak.

 

Leo Reitsma/Huhtamaki – The Phone House 7 – 1

M. Teerstra 3x, K. Egbers 2x, M. de Vries, G. Hof met een tegentreffer van K. Zeinstra

Voor The Phone House een teleurstellend resultaat. In de eerste periode was er van krachtsverschil geen sprake. M. Teerstra opende de score en K. Zeinstra counterde naar de gelijkmaker. Vlak voor de wisseling maakte K. Egbers 2-1. Het vervolg was volledig voor Leo Reitsma

 

H. Vijver Rietdekkers – W.I.K. 3- 3

WIK opende sterk met twee doelpunten van S. Osinga. J.v.Emmen bracht met een harde schuiver Vijver terug in de wedstrijd. Twee treffers van J. Outhuyse deden de kansen keren waarna R. Boonstra een puntje redde voor W.I.K.

 

Bar Yn ‘e Stal – Stadsherberg catering 4 – 1

Yn ‘e Stal opende sterk met twee maal K.J. Hendriks. Uit een voorzet van J. Berg scoorde W. Beimers tegen en kreeg Yn ‘e Stal het onverwacht moeilijk. Het was pas in de laatste minuten dat J. Zijlstra 2x het duel definitief besliste.

 

Sportcafe de Trije – Fitnesscentrum C.C.M. 7 – 5

J. Meijer 1-0, J. Cuperus 2-0, J. Meijer 3-0, R. Postma 4-0, D. Kliffen 4-1, J. Krijnen 4-2, D. Klippen 4-3, R. Bruinsma 4-4, J. Cuperus 5-4, J. Meijer 6-4, G. Vriesema 6-5, R. Postma 7-5

Fitnesscentrum toonde veerkracht en had wel een succesje verdiend. Het team werkte zelfs een 4-0 achterstand weg. Wanneer de goed spelende J. Krijnen bij 5-4 de bal niet langs de verkeerde kant van de paal had geschoven had er voor CCM meer ingezeten. Nu besliste J. Meijer uit de eerstvolgende de Trije aanval de wedstrijd.