BijOnsLuktHetWel.nl dendert door. Boeiend treffen Zijlstra Beroepskleding -Huhtamaki/L.R. onbeslist.

 AWA1643

Bijonslukthetwel.nl noteerde vrijdagavond al haar twee zege, en wat voor één. Het stugge Salarisburosport werd met maar liefst 1-6 aan de kant gezet. Opvallend in deze eerste klasse is ook het optreden van het Bolswarder R.E.S. De debutanten hadden weinig moeite met Was ‘n Go en bleven ongeslagen. Dan was er nog het boeiende treffen tussen Zijlstra Beroepskleding en Huhtamaki. Van krachtsverschil was geen sprake met als eindresultaat een terechte 3-3. In de hoofdklasse bleven de toppers Keizer Autoschade en Bogt fen Gune moeiteloos overeind en waren er prima overwinningen voor de debutanten Coop Tolsma Winsum en Sportcafe de Trije. Syperda Verhuur heeft het hier nu al moeilijk. In de tweede klasse bleef HDJ Bouw zonder puntverlies. Sportcentrum Shape werd met 4-1 verslagen . Ook Widia Boys maakt een goede indruk. Nieuwkomer Lybo uit Dronrijp kon lang volgen, maar ging in de slotfase onderuit. In de derde klasse was het beweeglijke Zandstra & v.d.Meer veel te sterk voor een falend Verno Verhuur, haalde SDV Projectbuilding een gestolen punt van Zwart Machines en ging Miedema Bouwbedrijf pas in de laatste minuut onderuit tegen Stadsherberg catering.

Sportcafe de Trije – Syperda Verhuur 7-2

Syperda beschikte opnieuw niet over wisselspelers en was op voorhand kansloos. Halverwege stond er al 4-0 op de teller en de score liep alleen maar verder op. Van het gretige De Trije kwamen de treffers van Marco de Groot 4x, Marcio Tap, Erwin van Duyneveldt en Rob Postma. Wybren Slager scoorde twee maal tegen.

Keizer Autoschade – Royal Steensma B.V. 4-2

Steensma kon in de eerste periode goed volgen. Twee maal Wiebe v.d.Meer werd beantwoord door Bauke Tjalle Anema en Durk Tichelaar. Op de treffers van Edwin Hiemstra en Sander Hoekstra begin tweede periode moest het sympathieke team van Tjeerd Hoekstra het antwoord schuldig blijven.

Coop Tolsma Winsum – De Strûners F.C. 3-0

Een verrassende, maar verdiende Coop zege. Door het scoreverloop liepen De Strûners steeds achter de feiten aan. Het team uit Berlikum was wel meer in de aanval, echter de counters van Coop waren veel gevaarlijker. Ook de uitblinkende Coop doelman Daniël Algra was een te groot obstakel. Doelpuntenmakers; Jelte Dijkstra 2x en Jelmer Zijlstra.

Grand Cafe De Doelen – Bogt fen Gune 3-6

Wilfred v.d.Zee 0-1, Bas v.d. Zee 0-2, Wilfred v.d.Zee 0-3, Jordi Stecking 0-4,Adnan Jarjour 1-4, Bas v.d.Zee 1-5, Yannick Wever 2-5, Roy Hoekstra 3-5, Bas v.d.Zee 3-6.

Het ontbrak dit duel aan spanning. De Bogt was te sterk en hoefde niet tot het uiterste te gaan. De Doelen viel tegen.

Bosma Timmerwerken – Horeca de Trije 3-8

Ruurd Pijpker 0-1, Patrick van Dijk 0-2, Ruurd Pijpker 0-3, Kevin Hoekstra 1-3, Michel v.d.Veen 1-4, Chris van Dijk 1-5, Robert Visser 2-5, Patrick Poelstra 2-6, Ruurd Pijpker 2-7, Patrick Poelstra 2-8, Wesley Schaap 3-8.

Het Timmerwerken team maakte verdedigend te veel fouten om er een spannend geheel van te maken. Horeca de Trije maakte hier onder aanvoering van Ruurd Pijpker optimaal gebruik van. Bij de wisseling stond er al een beslissende 1-5 op het scorebord.

Zijlstra Beroepskleding – Huhtamaki/L.R. 3-3

Deze boeiende en spannende wedstrijd eindigde in een terechte puntendeling. Huhtamaki kwam op voorsprong toen Cor Boonstra ploeggenoot Chris Outhuyse op maat bediende. Met een knal van Pedro Lopez in de bovenhoek was het weer gelijk, maar dit duurde niet lang. Arjan Veltman zorgde voor 1-2. De handige Tjibbe Haitsma herstelde het evenwicht en Siard Bloemsma schoot zijn team hard door het midden naar 3-2. Uit een mooie combinatie met al weer Cor Boonstra bepaalde Arjan Veltman de eindstand.

Was ‘n Go – R.E.S. 4-6

Een duel met een grillig scoreverloop. Marcel Koning 2x en Jort Koning zorgden voor 3-0, Paul Huisman deed vanaf de strafschopstip iets terug en Dennis Sybesma met een subtiel boogje over de doelman betekende een ruime 4-1 voorsprong. Hierna kantelde de wedstrijd en bleek Was ‘n Go kwetsbaar. Paul Huisma in de rebound, een hattrick van Frits Schreefel en Niels Sanchez in de counter betekende alsnog een ruime Bolswarder zege.

Salasisburosport – Bijonslukthetwel.nl 1-6

Het anders zo soliede Rypster team liet zich vrij gemakkelijk naar de slachtbank leiden. Pas na 0-5 deed Roel Frijling iets terug en voor de winnaars was er succes voor Kevin á Nijeholt 3x, Ward Mariman 2x en Jorge Lopez.

Schroevenkopen.nl – Apenmeeuw 1-5

Patrick Nauta vanaf de zijkant, Remco Giesing in de kluts en opnieuw Patrick Nauta van afstand brachten een duidelijk sterker Apenmeeuw al vroeg op een beslissende 0-3. Met de mooiste goal van de wedstrijd scoorde Tsjeard Halbesma tegen en pas laat in de wedstrijd hadden Remco Giesing en Patrick Nauta nogmaals succes.

HDJ Bouw – Sportcentrum Shape 4-1

Shape had geen wisselspelers, maar HDJ profiteerde hier pas laat van. Van afstand opende Phillip Hibma de score en maakte Colin Braak eveneens van afstand gelijk. In de slotfase bracht HDJ het verschil via een snelle combinatie afgerond door Frank Hoekstra, Arjen Koning en Albert Jan Jukema.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Bouwbedrijf Scharringa 3-3

Hoite Schaap opende met een schot strak langs de doelman. Scharringa had het antwoord snel klaar. Een vloeiende aanval vanuit de verdediging opgezet werd beheerst afgerond door Jeroen van Dellen. Oane Born deed met een vloeiende actie de kansen keren. Het bleef spannend. Jolle de Wit maakte uit de draai gelijk en Hoite Schaap leek De Posthoorn naar de winst te schieten. Dannick Sikkema zorgde uit een vrije trap voor een remise.

Widia Boys – Lybo 5-2

Het nieuwe team van Jan Meine Oenema verraste de Widia Boys in de openingsfase volkomen. Het nam door treffers van Lennard Feenstra en Haico Koersma zelfs een 2-0 voorsprong. Van de schrik bekomen zette Widia Boys de achtervolging in. Bij het wisselen van speelhelft was de schade gerepareerd via twee maal Dani van Eyk en in het vervolg scoorden de Boys nog door toedoen van Richard v.’t Hoenderdaal, Kris van Hofwegen en nogmaals Dani van Eyck.

Zandstra & v.d.Meer – Verno Verhuur 9-1

Verno kwam snel met 2-0 achter, maar hield de aansluiting door een tegentreffer van Jeroen Mosselman. De routiniers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar liepen in het mes van de snelle Zandstra spelers. De ruimtes werden steeds groter en Verno gaf zich vervolgens snel gewonnen. Voor Z. & v.d.M. kwamen de treffers van Loël Rooij 3x, Stijn v.d.Geest 2x, Gertjan Zagema, Jesse Jaarsma, Koen Wartena Jord Haarsma.

Zwart Machines – SDV Projectbuilding 2-2

Zwart Machines beschikte niet over wisselspelers, maar was sterker. Het kwam dan ook verdiend op voorsprong via twee maal Simon Houtsma. In de slotfase bracht Sammy de Vries zijn team uit een afgeslagen aanval weer in de wedstrijd. Met nog enkele minuten te gaan was er een doorbraak van Zwart Machines die werd onderbroken door Elmer Boonstra. De Zwart speler moest geblesseerd naar de kant terwijl Boonstra een gele kaart ontliep. Zwart Machines moest verder met drie veldspelers en moest mede hierdoor nog een tegentreffer incasseren van uitgerekend Elmer Boonstra.

Engineeringsburo Zuidema – Bowling Bloemketerp 3-9

Laurens Looijenga met een hakje en Arne Tichlaar met een solo betekende al snel 0-2 en de bedoelingen van Bloemketerp. Martijn Metselaar vond bij 0-2 en 1-4 het doel aan de andere kant, maar verder was Bloemketerp te sterk. Het liep moeiteloos uit naar deze hoge score via Arne Tichelaar 3x, Jan Hof, Gerard Hoekstra, Johan Uythof en opnieuw Laurens Looijenga. Bij 2-5 had Danny Kooistra nog succes aan de andere kant.

A.M. Transport – Sytsma Noord 6-3

Sytsma ging voortvarend van start. Het stond vrij snel 0-3 na treffers van Bauke Idsardi, Sebas van Gils en Jesse Terpstra. Onder aanvoering van Jesse Terpstra 3x zette het Transport team de achtervolging in. Iwan Hibma van afstand, Arie de Waar in tweede instantie en weer Jesse Terpstra met een lobje betekende een verrassende ommekeer.

Miedema Bouwbedrijf – Stadsherberg catering 3-4

Stadsherberg kreeg meer kansen, maar Miedema had aan weinig kansen genoeg om te scoren via Bauke Okkema, Bernert Beeksma en Erwin Atsma. Friso van Eyck 3x en Wietse Blaauw waren aan de andere kant succesvol. De laatste en beslissende treffer van Friso van Eyck viel pas in de laatste minuut.