Bloemketerp kampioen. Sans Souci verslaat Autobedrijf Strikwerda.

Het wachten op de titel van Bowling Bloemketerp was een kwestie van tijd. Toch had het team de laatste seconden van de wedstrijd nodig om de vereiste winst binnen te halen. Steensma F.I. toonde zich een geduchte tegenstander, eindstand 4-5. Pech had in deze hoogste klasse het onderaanstaande Autobedrijf Haitsma. Martens Vis won met 3-4 en hier viel de beslissing ook al in de laatste seconden. Onbevredigend was het resultaat bij Ulenburgh Adviseurs tegen Bogt fen Gune. Eerstgenoemd team kwam niet opdagen waardoor De Bogt reglementair won. In de eerste klasse haalde Verno Materieelverhuur een verdienstelijk gelijk spel tegen The Dance Factory en in de tweede klasse won Sans Souci van Autobedrijf Strikwerda waardoor het opklom naar de derde plaats van de ranglijst. Een uitstekende prestatie van de debuterende mannen uit Berlikum. De winst die Maxstuc in deze klasse binnenhaalde tegen Snackhouse betekende promotie naar de eerste klasse. In de derde klasse heeft G.Pars Graanhandel nog een punt nodig voor de titel. Pikant is dat dit vrijdag aanstaande kan gebeuren in de topper tegen De Tap, aanvang 20.10 uur. In de vierde klasse is Schroevenkopen.nl bij winst zeker van de titel. Dat moet dan gebeuren aanstaande vrijdag tegen Zuidema Scheepsbouw. Concurrent De Struners liet het afweten tegen W.I.K. Het werd een verrassende 4-3 nederlaag tegen de oudgedienden. De Jager Accountancy is nu tweede na een ruime 5-1 zege op Fitnesscentrum C.C.M.

Steensma F.I. – Bowling Bloemketerp  4 – 5

Winst was het enige wat telde voor Bowling Bloemketerp in deze kampioenswedstrijd. Het duurde echter tot de laatste seconden voordat dit werd bereikt. Het initiatief lag wel veelal bij de latere kampioenen maar Steensma bood, ondanks dat het niet over wisselspelers kon beschikken, uitstekend tegenstand. Y. Brijker brak het duel open en T. Hoekstra counterde naar 1-1. Balverlies in de Steensma verdediging leidde de 1-2 in. M. Saamangun reageerde alert. Steensma bleef zich echter vastbijten in de tegenstander waarbij T. Hoekstra vanuit een moeilijke hoek teamgenoot E. Tolsma volkomen vrij speelde. Weer kwam Bloemketerp op voorsprong met een uithaal van afstand van M. Saamangun. Steensma bleef zich vel verzetten en dit leverde zelfs een voorsprong op. T. Hoekstra strafte een verdedigende fout van Y. Brijker af en F. Oosterbaan schoot de 4-3 binnen. Er kwam steeds meer druk van Bloemketerp mede omdat Steensma ook nog verder moest met een geblesseerde F. Oosterbaan. Verder dan de gelijkmaker van S. de Vries leek dit niet op te leveren totdat Y. Brijker de bal in de laatste seconden hoog in de touwen prikte langs de uitstekende doelman F. Boersma.

Autobedrijf Haitsma – Martens Vis 3 – 4

O. Elsinga 1-0, R. Pijpker 1-1, J. Jongsma 1-2, K. Tankink 1-3, O. Elsinga 2-3 en 3-3, R. Pijpker 3-4

Haitsma kreeg blijkbaar te laat in de gaten dat er tegen dit Martens Vis iets te halen viel. Pas na de 1-3 kwam er meer druk en werd op Martens Vis verdediging en werd de 1-3 achterstand volledig weggewerkt. In de laatste seconden schoot R. Pijpker vanaf het eigen doelgebied de bal in het verlaten Haitsma doel en kreeg Martens Vis meer dan het recht op had.

 

Tapperij ‘t Noord – Scharringa 0 – 0

De eerste periode was voor Scharringa en hierna waren de rollen omgedraaid. Beide teams kregen waar ze recht op hadden in deze vlakke vertoning.

 

Ulenburgh Adviseurs – Bogt fen Gune  0 – 5 regl.

 

The Dance Factory – Verno Materieelverhuur  2 – 2

TDF startte goed en dit leverde ook de verdiende 1-0 op waarbij T. Hoekstra een prima combinatie goed afwerkte. Het was al snel weer gelijk toen M.v.d.Zee een TDF slordigheidje goed afstrafte. Uit een uitstekende pass van M. Roersma sloot H.v.d.Baan de eerste periode af op 2-1. Beide teams kregen hierna mogelijkheden waarbij M. Roersma zo ongelukkig was een voorzet van E.v.d.Veen achter zijn eigen doelman te werken.

 

Pluimveeservice Smeding – Zijlstra Beroepskleding  4 – 16

C. Grond 7x, S. de Bruin 3x, C. Baks 3x, R. Hamer 2x, S. Lahaise met tegentreffers van J. Smeding 2x en H. Voordewind 2x

In de eerste periode was het nog een echte wedstrijd met een tussenstand van 3-5. Hierna was het prijsschieten waarbij Pluimvee nog maar weinig tegenstand bood. 

 

Cafe De Posthoorn – Rijschool v.d.Harst  4 – 3

E. Gartz 1-0, R. Geertsma 1-1, H. Schaap 2-1, S. Haijma 2-2, F. de Beer 2-3, B. Buwalda 3-3 en 4-3

Cafe De Posthoorn speelde heel matig en kreeg met het eindresultaat te veel. Het duel ging lang gelijk op waarbij F. de Beer zijn team naar de overwinning leek te schieten. B. Buwalda verhinderde dit met twee treffers in de slotfase.

 

Sans Souci – Autobedrijf Strikwerda  3 – 2

R. Dijkstra 0-1, F.v.d.Meij 1-1, R. Dijkstra 1-2, F.v.d.Meij 2-2 en 3-2

Een volkomen gelijkopgaand duel werd in de slotfase beslist toen een Strikwerda speler voor twee minuten naar  de kant moest en F.v.d.Meij in deze fase de winnende treffer produceerde.

 

Warmtetechniek Franeker – Devicamp.nl  5 – 5

C.Boonstra 1-0, A. Koning 2-0 en 3-0, D. Wybenga 3-1, C. Boonstra 4-1, D. Wybenga 4-2 en 4-3, A. Koning 5-3, J. Broersma 5-4, P. Hibma 5-5 

Warmtetechniek had vrijwel het gehele duel het initiatief en bleef ook ruimschoots aan de goede kant van de score. In de slotfase kwam Devicamp nog flink opzetten, Warmtetechniek verloor de grip op de wedstrijd en zo werd het nog een verrassende puntendeling.

 

Maxstuc – Snackhouse  5 – 1

B.v.d.Veen 1-0, M. Metselaar 2-0, M. Schapelhouman 3-0, B.v.d.Veen 4-0, R. Reitsma 5-0, J. Hof 5-1

Sackhouse werkte heel hard voor een goed resultaat, maar het favoriete Maxstuc was duidelijk de sterkte. Door dit resultaat is Maxstuc terug in de eerste klasse.

 

Braak Financiele Diensten – Oosterlaar/Verhoeven  2 – 9

W. Beimers 1-0, P. Amels 1-1 en 1-2, L. Purvis 1-3, J. Torenbeek 1-4, P. Amels 1-5, J. Torenbeek 1-6, P. Amels 1-7, A. Schaap 1-8, M. Visser 1-9, C. Boot 2-9

De eerste 10 minuten kon Braak het nog goed bijbenen Het kwam zelfs aan de leiding via W. Beimers. Halverwege bleef de schade beperkt tot 1-3, maar zoals verwacht werd het verschil steeds groter.

 

Primera Haitsma – SDV Projectbuilding 1 – 3

J. Meeuwis 0-1, K. Breidenbach 0-2, E. de Groot 1-2, K. Breidenbach 1-3

Een verrassende winnaar, maar zeker verdiend. SDV opende via J. Meeuwis en de uitblinkende K. Breidenbach verdubbelde de voorsprong. E. de Groot bracht de spanning terug en K. Breidenbach besliste het duel definitief.  

 

G.Pars Graanhandel – De Korenaar  8 – 4

R. Hoekstra 0-1, K. Kobus 1-1, M. Zwier 1-2, J. Kingma 2-2, S.Wijnstok 3-2, L. Ghandy 3-3, S. Wijnstok 4-3, K. Kobus 5-3, R. Hoekstra 5-4, K. Kobus 6-4, S. Wijnstok 7-4, J. Kingma 8-4.

De Korenaar had geen wisselspelers, maar hield het lang vol. Pas in de laatste twee minuten maakte Pars met drie treffers het verschil. Een geflatteerde zege voor de aanstaande kampioen die nog een punt nodig heeft in de resterende twee wedstrijden.

 

Preton Nederland – De Tap  2 – 6

J. Soolsma 0-1 en 0-2, D.P. Weistra 0-3, T. Helfferich 1-3, J. Soolsma 1-4, K. á Nijeholt 1-5, K.v.d.Schoot 2-5, J. Boomstra 2-6

De Tap was duidelijk de boven liggende partij. Preton kon het niet spannend maken Vrijdag aanstaande wacht de belangrijke wedstrijd tegen G.Pars Graanhandel en die moet gewonnen worden voor het behoud van promotiekansen. .

 

Offinga Kappers – Bouwbedrijf Miedema  0 – 1

F. Hoekstra 0-1

Eindelijk weer eens succes voor Miedema, al ging het uitermate moeizaam.  Het was pas drie minuten voor het einde dat F. Hoekstra de winnende treffer binnen schoot.

 

Bouwbedrijf Kooistra – Sportcafe de Trije  5 – 3

T.Ruiter 1-0, C.v.d.Ploeg 1-1, D. Ansing 2-1, A. Barkat 2-2, J. de Jong 3-2, D.Bootsma 3-3, J. de Jong 4-3, T.Ruiter 5-3.

Een levendig duel met wisselende kansen en een verdiende winnaar.

 

Schroevenkopen.nl – Leo Reitsma/Huhtamaki  6 – 3

J.Boersma 1-0, S.P. Jouwsma 2-0, N. Viëtor 3-0, E. Boonstra 3-1, J. Boersma 4-1, E. Boonstra 4-2 en 4-3, S.P. Jouwsma 5-3, R. Bouwma 6-3

Leo Reitsma blijft altijd onberekenbaar en lastig als tegenstander. Schroevenkopen was er blijkbaar ook niet gerust op, want het had S.P. Jouwsma van stal gehaald en deze was met twee treffers mede verantwoordelijk voor de winst.

 

Bar Yn ‘e Stal – Zuidema Scheepsbouw  5 – 3

In deze derby was Yn ‘e Stal doortastender. Het liep al vrij vlot naar 2-0 via Y. Zijlstra. Na de 3-0 en 4-0 van W. Kooistra en K.J. Hendriks kwam Zuidema nog even terug in de wedstrijd met doelpunten van de verder onzichtbare R. Vrijling en H. Mulder. K.J. Hendriks zorgde voor 5-2 en H. Mulder bepaalde de eindstand.

 

De Jager Accoutancy – Fitnesscentrum C.C.M. 5 – 1

E.v.Sertima 1-0 en 2-0, M.v.d.Bos 2-1, J. de Jager 3-1 en 4-1, L. Wouters 5-1

De Jager streed voor de laatste kans en dat leverde resultaat op. Het werd een regelmatige 5-1 waar CCM weinig tegenover kon stellen.

 

W.I.K. – De Struners  4 – 3

G. Wolbers 1-0, H. Blaauw 2-0, M.v.Overbeek 2-1, R.v.Dellen 2-2, S. Osinga 3-2, G. Wolbers 4-2, M.v.Overbeek 4-3.

Een verrassende, maar verdiende W.I.K. zege. De Struners speelden zonder overleg en te geforceerd. WIK maakte goed gebruik van de mogelijkheden al werd het in de slotfase nog flink spannend.