Bloemketerp start knap in de hoofdklasse

Het zaalvoetbalseizoen is weer begonnen, er werden 19 wedstrijden in de Visual Reklame competitie gespeeld, in sporthal de Trije. Iedereen had er weer zin in en er werd dan ook meteen van het begin van de wedstrijd scherp en alert gevoetbald. Bloemketerp, de nieuweling in de hoofdklasse, liet een goede indruk achter door het altijd lastige de Kleine Beurs met 5-2 te verslaan. Expert kon het net niet redden tegen de Tapperij en Autowascentrum A.Dijkstra wist drie punten te behouden door met miniem verschil van Meyer Plaatbewerking te winnen.

Bloemketerp РCaf̩ de Kleine Beurs 5-2

Voordat de Kleine Beurs er erg in had stonden ze al met 3-0 achter. Y.Brijker schoot al in het begin hard en laag binnen. K.Hoogteyling deed dit ook en op zeer fraaie wijze. S. de Vries maakte de 3e. Daarna was het Vlieger die de spanning samen met R. v.h. Hoenderdaal terugbracht tot 3-2 maar S. de Vries wist nog voor het wisselen de marge te vergroten. In de 2e helft bleef het wat op en neer gaan. Alleen Y.Bryker wist nog éénmaal te scoren.

Expert- Tapperij ’t Noord 2-3

Voor de rust speelden beide teams de pannen van het dak, na het wisselen leek iedereen een beetje moe. Tapperij wilde niet echt meer en bleef vooral verdedigen. Expert wilde wel maar kwam er niet doorheen. Daarmee werd de ruststand tevens de eindstand. E.J. Broersma verraste W.Hempenius 1-0, A.Venema 1- 1, daarna assist op G. de Boer 1-2. H.v.d. Wind 2-2, knullige verdedigingsfout. A.Venema die al het houtwerk raakte voordat de bal achter de lijn verdween 2-3

Meyer Plaatbewerking-Autowascentrum A.Dijkstra 4-5

In deze vrij fysieke wedstrijd wilde gingen beide teams volledig voor de winst, een sliding werd zelfs niet geschuwd. Voor de rust schoten L.Visser en R.Hofstede voor het Autowascentrum raak. S.v.d. Zwaag en H.Meyer deden dit voor Plaatbewerking. Na de rust kwam Dijkstra op voorsprong door L.Visser, H.Meyer maakte gelijk. L.Visser kogelde 3-4 binnen, M.v.d. Zwaag 4-4. R.Hofstede schoot in de 19e minuut 4-5 binnen. Dijkstra wist dit tot het einde met veel moeite vast te houden.

Prinsbouw/van Dellen-Panbakker BSP 1-2

Beide teams begonnen fel aan de strijd, Prinsbouw deed dit vooral counterend erg sterk. W. de Wit schoot aan het einde van de eerste helft 1-0 binnen. Daarna bleef de wedstrijd wat op en neer gaan en kregen beide teams wat kleine kansjes. Uit het niet haalde K.Pols verwoestend uit voor de 1-1 en in de laatste minuut maakte J.Talhout 1-2 na een inschattingsfout van de keeper.

Martens Vis-Pannendekkers 7-5

Martens Vis leek een gemakkelijke wedstrijd te krijgen. Heel snel liep het team uit naar een 6-1 voorsprong door Rollingswier 2x, Pijpker, Jensma en Rollingswier 2x en een e.d van Aarts. Daarna kwam Pannendekkers sterk terug tot 5-7 door Aarts nu in het goede doel,Jensma , T. v.d. Kauw en S. de Bruin.

Van Marrum-Herberg de Bogt 2-2

Het team van Marrum leek de eerste 3 punten binnen te slepen toen ze met een 0-2 gingen rusten. S.Brander klutste binnen en W.Atsma maakte een mooie goal. Maar zoals altijd bleef de Bogt rustig en wisten ze via T.Piebenga en A.Walburg er een gelijkspel uit te halen.

Sportcafé de Trije-W.v.d. Lageweg 1-4

Ondanks het veldoverwicht dat de Trije had wisten ze dit niet in doelpunten om te zetten. 0-1 werd het door H.Fokkema, daarna liep van de Lageweg in galop weg van het Sportcafé met doelpunten van A.Merkus, W.Dijkstra en H.Fokkema. D.Molenaar redde de eer met een goed ingeschoten penalty.

De Posthoorn-Primera Haitsma 7-4

Haitsma begon goed door P.Vijver 2x maar bleef daarna steken. De Posthoorn werd toen wakker en scoorde 4x op rij. J.v.d. Velde 2x en T.Kemper schoten goed binnen. Daarna kwam Primera terug door H.Braams en FJ Pranjer. Door even niet op te letten wist de Posthoorn 2x in korte tijd te profiteren middels T.Adolfs en J.v.d. Velde. K.Roersma bepaalde eindstand op 7-4.

Steensma-Anytyme ’t Park 6-0

De eerste helft kon Anytyme het tempo nog bijbenen, maar daarna nam Steensma grote afstand. H.Talsma 2x, TJ Hoekstra, R en T Oosterbaan en A.Siemensma tikten rustig binnen in een voor Steensma gemakkelijke wedstrijd.

Autorijschool van der Harst-The Dance Factory 6-2

M.Boersma opende de score na een mooie solo met een schot in de verre hoek. Helaas bleef het daar voor de Berlikummers bij. PR Visser, S.Haijma 2x, E.Bouwman en C. de Vries 2x schoten met scherp 6x raak. T.v.d. Graaf verdubbelde de productie voor TDF met een beheerst rolletje.

Shape-Braak fin.dienst 7-3

Tot halverwege de tweede helft bleef het spannend maar na de 5-3 geloofden de mannen van Braak er niet meer in. H.Timmermans maakte de eerst drie doelpunten, twee voor zijn eigen team en één langs zijn eigen keeper. S.Offenga 3-1, S.v.d Meulen 4-2. Ondertussen wist S.Vellinga 2x knap raak te schieten. Daarna was het op en liep gemakkelijk uit naar 7-3 door H.Timmermans 2 en S.v.d Meulen.

Regina’s Bruidsmode-Bruinsma 4-4

De bruidsboetiek leek gemakkelijk te winnen. Ze kwamen op voorsprong door J.Althuis, maar Riemersma maakte gelijk 1-1. Daarna schoot H.Wassenaar 2x raak en leek de overwinning binnen. Daar dachten Reinsma en Althuis anders over 3-3. 4-3 door Riemersma vlak voor tijd. Vlieger haalde daarna toch nog het verdiende punt binnen.

Keukenland-de Gekroonde Leeuw 2-1

In de eerste helft deden beide teams hun uiterste best om te scoren maar de keepers deden waar ze voor stonden. Met een brilstand werd er dan ook gewisseld. In de 6e minuut wist P.Vriesema voor Keukenland de score open te breken. P. Brandsma verdubbelde na 10 minuten het doelpuntenaantal. Vlak voor het einde scoorde N.Bruinsma nog wel dat bleek te laat.

Warmtetechniek-The Phone House 2-5

C.Braak weet nog aan de goede kant van de score te komen door knap raak te schieten 1-0 maar daarna kwam de belwinkel pas echt los. G. Nieuwenhuis 1-1, E.Hartog 1-2. Na de rust schoot D.Weister en D.Sommer 2x raak. C.Boonstra bepaalde eindstand op 2-5.

V.V.O.E. – Offinga Kappers 0-5

Na de 0-1 van P.Brander kon VVOE vanwege blessures niet genoeg voetballers in het veld krijgen en gingen de drie punten reglementair naar Offinga.

Frankena-Autobedrijf Strikwerda 4-1

Pas in de 2e helft werd er lustig op los gescoord door Hylkema, Broersma, Tymersma 2x en A.P. Strikwerda. Een verdiende overwinning voor de Winsummers.

Leo Reitsma-Zuidema 10-3

Tot aan 3-3 leek er voor Zuidema niet aan de hand. Daarna ging het tempo van Leo Reitsma omhoog en konden de mannen van Zuidema het allemaal niet meer bijbenen. De doelpuntenmakers waren voor Leo Reitsma E.Hiemstra 5x, E.Keizer 3x, en M.Edwards. Y.Zuidema en K.J. Hendriks scoorde tegen.

Pars Graanhandel-Miedema 2-2

Het eerste punt voor debutant Pars. Het leek eerst op een nederlaag uit te draaien maar in de 2e helft wisten ze toch het verdiende punt mee de kantine in te nemen. 1-0 door dhr Pars zelf, daarna dhr Miedema 2x voor de voorsprong. M.Houtsma maakte de 2-2.