Boeiend slot zaalvoetbalcompetitie.

Het Franeker zaalvoetbalseizoen is vrijdagavond afgesloten. Vrij uniek was dat op deze laatste avond uit de vijf klassen nog vier kampioenen moesten voortkomen. Alleen in de laagste klasse had Autorijschool de titel al binnengehaald.

 

 

De kraker in de hoofdklasse was die tussen Plus van Zuuk en Autowas Dijkstra. Laatstgenoemd team moest winnen, Plus van Zuuk had al bij een gelijke stand de titel op zak. Beide teams speelden behoudend, er waren wel kansjes, maar het bleef mede door de situatie een vrij vlakke vertoning. Dijkstra speler E. Boonstra was het dichtst bij een treffer, maar hij schoot op de paal en teamgenoot L. Visser toucheerde de lat. De beslissing viel twee minuten voor het einde toen Plus van Zuuk speler O. Elsinga een voorzet onder de vallende doelman R. Foss door schoot. Gezien de prestaties van Plus van Zuuk over het gehele seizoen een terecht kampioenschap.Voor de resterende teams stond in deze klasse weinig meer op het spel. De degradanten waren al bekend, namelijk Bar Yn ‘e Stal en Snackhouse.

 

In de eerste klasse was het nog spannender. De strijd om de titel moest worden beslist in een onderling duel tussen Bowling Bloemketerp en Prinsbouw/v.Dellen. Bloemketerp had aan een gelijk spel genoeg, voor promotie mocht Prinsbouw niet verliezen, want dan kwam Big Ben nog in beeld. Ook dit duel betekende topspanning. Van krachtverschil was geen sprake. S. de Boer opende van dichtbij voor Pr./v.Dellen de score en T. Bonnema maakte gelijk toen doelman A.Draaisma een schot van Y. Brijker niet onder controle kon krijgen. Weer kwam Pr./v.Dellen aan de leiding na een vloeiende actie van G. Vellinga waarna D. Kingma Bowling Bloemketerp naar de titel schoot, 2-2. In deze eerste klasse viel Big Ben door dit resultaat op doelsaldo buiten de boot. T.D.F was hier al gedegradeerd, maar de resterende degradant moest komen uit het duel tussen Keukenland en Saab W./Black Horse. Het kon deze avond aan spanning niet op. Ook dit werd een uitermate spannend duel met wisselende kansen. Saab opende sterk met treffers van P. Algra en P.v.d.Veen, maar Keukenland herstelde zich.. Twee maal W. Buursma en P. Vriesema betekende zelfs 3-2. Het duel was niet hoogstaand, maar het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal. S. Visser velde met twee treffers in de slotfase het vonnis over Keukenland.

 

In de tweede klasse maakte Pannendekkers al in de eerste wedstrijd van de avond aan alle onzekerheid een einde. Het won overtuigend van Steensma, 4-7, en stelde zo de titel veilig. Het winnende Haarsma & de Bruin viel buiten de boot en de 8-5 overwinning van Martens Vis op Eco Protecta betekende promotie voor eerstgenoemd team naar de eerste klasse.

 

De laatste kampioen moest komen uit het treffen tussen Gekroonde Leeuw en Regina’s Bruidskamen en ook dit werd een boeiend duel. Gekroonde Leeuw moest winnen, anders ging de titel alsnog naar het reeds uitgespeelde Bouwbedrijf Bruinsma. Regina nam meteen de regie in handen. Uit een corner opende H. Wassenaar de score en toen D. Talhout in de rebound voor 2-0 zorgde leek een geweldige verrassing aanstaande. De uitblinkende N. Bruinsma zette Gekroonde Leeuw met twee tegentreffers weer op het goede spoor 2-2. Het was voor de Arumers echter niet genoeg. De slotfase werd dan ook onder hoogspanning afgewerkt. Gekroonde Leeuw viel veelvuldig aan en Regina counterde naar enkele prachtige mogelijkheden, maar verzuimde om het af te maken. Een minuut voor het einde trok Regina nogmaals massaal ten aanval zonder zich te bekommeren om haar verdediging. Na balverlies schoot M. Reinsma zijn team in de counter naar de zege.

 

Hoofdklasse Bogt fen Gune – Bar Yn ‘e Stal 3-3 Meijer Plaatb. – Expert Franeker 3-5 Panbakker – Postbank 12- 4 Grauwe Paard – Tapperij 13- 5 Plus v.Zuuk – Autowas Dijkstra 1-0 Snackhouse – Kleine Beurs 3 – 2

 

Eerste klasse Keukenland – Saab/Bl.Horse 3-4 TDF-Sportcafe de Trije 6-1 Bijlsma M – v.Marrum 5-4 Prinsbouw/v.Dellen – Bowling Bloemketerp 2-2 Big Ben – Herb.de Bogt 5-2

 

Tweede klasse Shape – ‘t Holt 0-5 WIK – Lageweg 5-7 Haarsma & de Bruin – Keizer A 4-2 Steensma – Pannendekeers 4-7 Martens Vis – Eco Protecta 8-5

 

Derde klasse Gekroonde Leeuw – Regina 3-2 Big Boss – Anytyme ‘t Park 1-2 Warmtetechniek – Ganzinga 2-3

 

Vierde klasse Autobedrijf Strikwerda – S.M.P. 4-2 Tijsma/1 Hyp. – V.V.O.E. 3-2 Offinga K. – H.B.M. 5-4