Bogt fen Gune, Autobedrijf Strikwerda, Apenmeeuw F.C. en Schroevenkopen.nl besluiten met titel. Fair Play Cup voor Autobedrijf Haitsma.

 AWA8175

Het was op deze laatste avond van de zaalvoetbalcompetitie nog behoorlijk spannend. Zo moesten in vier klassen nog beslissingen vallen omtrent het kampioenschap. In de hoofdklasse was het tenslotte De Bogt fen Gune die na een spannende eindfase aan het langste eind trok. Het moest aantreden tegen Royal Steensma en op het naastgelegen veld ging concurrent Keizer Autoschade de strijd aan met het lastige Autobedrijf Haitsma. De Bogt startte met een punt meer maar moest wel winnen, anders waren er kansen voor Keizer. Royal Steensma kwam snel op voorsprong en toen Keizer hetzelfde deed op het andere veld leek een verrassing ontknoping tot de mogelijkheden. De Bogt kwam langzaam op gang, maakte gelijk en pakte in het laatste gedeelte van de strijd de overwinning en de titel. Dat Keizer zich in de slotfase nog verkeek op de veerkracht van een prima spelend Autobedrijf Haitsma was toen al niet meer van belang. In de eerste klasse moest de kampioen komen uit de wedstrijd Coop Tolsma en Autobedrijf Strikwerda. Strikwerda toonde zich hier duidelijk de sterkste en werd de verrassende nummer één in een klasse waarin de krachtsverhoudingen uiterst gering waren. In de derde klasse kwam Apenmeeuw F.C. met hangen en wurmen over de eindstreep. Het lukte al enkele weken niet om de benodigde punten binnen te halen. Ook nu was er geen winst, maar concurrent Rintec verloor eveneens en was op doelsaldo ook al kansloos. In de vijfde klasse was het niet verrassend dat Schroevenkopen.nl de titel pakte omdat het moest aantreden tegen het nog puntloze Engineeringsburo Zuidema. Het werd tenslotte 7-1. Verder leverde Autobedrijf Haitsma een unieke prestatie door het behalen van de Fair Play Cup na een foutloos traject. Tweede en derde werden Zijlstra Beroepskleding en Stadsherberg catering. De topscorer van het afgelopen seizoen werd Joël Rooij van Zandstra & v.d.Meer met 53 treffers. Tweede werd Tseard Boorsma van Moto Delicato met 46 treffers, derde Friso van Eyck met 41 treffers en vierde Sander Hoekstra met 40 treffers.

Autobedrijf Haitsma – Keizer Autoschade 5-4
Keizer moest winnen om nog een kans te maken en die mogelijkheid leek even aanwezig. Het kwam via Erwin Hiemstra 2x en Sander Hoekstra op 3-1 na een tegentreffer van Marcellino Saamangun. Het duel kantelde na een bevlieging van Marcellino 2x en Hassan Bartouhtouh. Edwin Hiemstra maakte nog gelijk waarna Mart Zwier matchwinnaar werd.

Royal Steensma – Bogt fen Gune 1-5
Zo gemakkelijk als het eindresultaat doet voorkomen kwam de De Bogt zege niet tot stand. De strijd ging lang gelijk op waarbij het tot halverwege de tweede periode 1-1 bleef na treffers van Bauke Tjalle Anema en Frank v.d.Zee. Hierna schoot in feite Bas v.d.Zee 2x zijn team naar de titel en maakte Jesper Deelstra 2x er nog een mooi geheel van.

F.C. De Strûners – Freedom Energy 0-5 reglementair.

R.E.S. – Syperda Verhuur 3-2

Het werd een gevecht voor beide teams om van de onderste plaats af te komen. Syperda kwam in dit gelijk opgaande duel aan de leiding via Jurjen Steegstra, Henk Koster maakte gelijk en beste speler bij RES Frits Schreefel zorgde voor 2-1. De gelijkmaker van Jurjen Steegstra was niet genoeg voor Syperda om van de laatste plaats af te komen en Frits Schreevel bezorgde het team uit Bolsward zelfs nog de winst.

Salarisburosport – Sportcafe de Trije 6-4
Erwin van Duyneveld 0-1, Marco de Groot 0-2, Tjibbe Krottje 1-2, Harke Hilboezen 2-2, Tjibbe Krottje 3-2, Marco de Groot 3-3, Rein de Witte 4-3, Tjibbe Krottje 5-3, Klaas de Jong 5-4, Roel Frijling 6-4.
Sportcafe de Trije startte voortvarend, maar moest vooral in de tweede periode de Rypsters voorrang verlenen. Een levendig duel met een terechte winnaar.

Coop Tolsma Winsum – Autobedrijf Strikwerda 1-4
Het bleef lang gelijk op gaan, maar in de tweede periode drukte Strikwerda door en won verdiend. De treffers kwamen van Klaas Meinsma , Frits Hoekstra, Redmar Dijkstra en Bouwe Strikwerda met een tegentreffer van Joost v.d.Meulen.

Huhtamaki L/R – BijOnsLuktHetWel 6-2
Huhtamaki was verrassend veel sterker dan het onsamenhangend spelende BOLHW. Pas na 5-0 hadden Joost Soolsma en Kevin á Nijeholt aan de andere kant succes. Huhtamaki scoorde via Cor Boonstra 2x, Siemen de Vries 2x, Gerard Hof en Arjan Veltman.

Grand Cafe De Doelen – Wash ‘n Go 2-12
In de eerste periode was er van krachtsverschil weinig sprake. Hierna liet De Doelen het verdedigend lopen. De Wash ‘n Go treffers kwamen van Martijn Werkhoven 3x, Marcel Koning 3x, Rick Koning 2x, Tjitse Oegema 2x, Dennis Sijbesma en Tristan Osinga met tegentreffers van Jordy de Cumptich en Roy Hoekstra.

Rijschool Posseth – Horeca de Trije 11-0
Het Horeca team kwam door blessures verzwakt binnen de lijnen en had in tegenstander Marcel Amels een speler die geweldig op dreef was. Hij scoorde maar liefst zes maal. Er werd gewisseld met een bescheiden 3-0, verder scoorden Jan v.d.Wal 2x, Steffan Amels 2x en Sean de Boer.

Apenmeeuw F.C. – Cafe de Posthoorn Dronrijp 4-5
De eerste periode werd afgesloten op 1-1 met treffers van Jisse Kemper en Hoite Schaap. Hierna nam De Posthoorn het initiatief en kwam op 1-3 met twee treffers van Thijs Adolfs. Het bleef een duel met wisselende kansen. Twee maal Ruben Eijzenga betekende gelijke kansen in de slotfase, Hoite Schaap zorgde voor 3-4, Andre van Dellen bracht de 4-4 op het scorebord en Hoite Schaap werd in de laatste minuut matchwinnaar.

HDJ Bouw – Rintec 3-2
Arjen Koning was met drie treffers goed op dreef. Jildert Boekema opende de score en Bouke Lokhorst zorgde voor 2-2. Een verrassende, maar verdiende HDJ zege.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Widia Boys 2-5
Widia Boys besliste het duel al vroegtijdig. Justin Reitsma 2x en Dani van Eyk tilden de stand naar 0-3. Henk Stienstra zorgde twee maal voor een tegentreffer en Dani van Eyk was nog twee maal trefzeker.

Zandstra & v.d.Meer – Stadsherberg catering 12-4
In de eerste periode was er geen krachtsverschil. Joël Rooij opende en Wessel Roorda maakte gelijk. Toch wisselde Zandstra met voordeel na een verdedigende misser waarvan Koen Wartena profiteerde. Stadsherberg was van slag al maakte Wietse Blaauw nog wel gelijk. Joël Rooij liet binnen drie minuten vier maal de Stadsherberg verdediging zijn hielen zien. De strijd was beslist en verdedigen was voor Stadsherberg geen optie meer. Er kwamen nog treffers van Joël Rooij 3x, Koen Wartena 2x en Jesse Jaarsma en aan de andere kant van Wietse Blaauw en Friso van Eyck.

A.M.Transport – Bouwbedrijf Scharringa 1-5
Al in de eerste periode viel de beslissing. Een fraaie hattrick van Willem Miedema gevolgd door een treffer van Oane Born betekende 0-4. Ook de 0-5 kwam van Born waarna Menno Hiemstra de eindstand bepaalde.

Bouwbedrijf Miedema – Sportcentrum Shape 1-13
Miedema kwam met slechts drie veldspelers binnen de lijnen. Het siert het team dat het toch de strijd aanging, maar dit was natuurlijk een kansloze missie. Voor Shape scoorden Daniël Wijbenga 4x, Alain Pool 3x, Almer v.d.Voorn 2x, Sybo Offenga 2x, Jos v.d.Meulen 2x met een tegentreffer van Harm Germ Hallema.

Verno Verhuur – SDV Projectbuilding 6-3
Een vlakke eerste periode kende alleen een actie van Wietse Sloterdijk, 0-1. SDV leek het duel volledig onder controle nadat het op 0-3 kwam via twee maal Frans de Boer. Verno had echter haar kruit bewaart voor de slotfase waarin Dirk Jan Volbeda vier maal raak schoot en het restant werd opgeëist door Jeroen Mosselman en Alex v.d.Bosch.

Zwart Machines – Bowling Bloemketerp 2-4
De teams waren volkomen aan elkaar gewaagd, maar het scoren ging Bloemketerp gemakkelijker af. Laurens Looijenga bepaalde de wisselstand op 0-1, Gerard Hoekstra verdubbelde deze waarna Detmar Bosma de spanning terug bracht. Na de gelijkmaket van Peter Zwart waren het Johan Uythof en Laurens Looijenga die Bloemketerp naar de winst schoten.

Schroevenkopen.nl – Engineeringsburo Zuidema 7-1
Het dappere Zuidema was niet opgewassen tegen de koploper uit de vijfde klasse. Even leek het er op dat Zuidema gelijke tred kon houden toen de openingstreffer van Tsjeard Halbesma werd beantwoord door Justin Hoekstra. Toch werd er gewisseld met een ruime 3-1 en werd de score opgevoerd door Tsjeard Halbesma 2x, Teunis Regeling 2x, Johannes Boersma en Geert Dijkstra.