Bogt fen Gune de allersterkste. Steensma fraai tweede.

DSC 3172

Met nog een speelronde voor de boeg is het in de hoofdklasse De Bogt fen Gune dat zich nu al de sterkste toont. Een beslissing op de laatste wedstrijddag in het nog te spelen onderlinge duel zit er dus niet in. Voor de neutrale toeschouwer is dit uiteraard jammer. Overigens komt De Bogt deze titel meer dan toe en ook Steensma is met een tweede plaats aan een prima seizoen bezig. Onderin in deze hoogste klasse is de degradatie van Bowling Bloemketerp een feit en dat is een grote verrassing. Zijlstra Beroepskleding handhaafde zich na een sterke eindsprint.  

In de eerste klasse is er promotie voor Tapperij ‘t Noord terwijl Maxstuc en Herberg de Bogt zijn gedegradeerd. In de tweede klasse gaat naast kampioen De Strûners debutant Shipkits b.v. het een trapje hoger proberen en dat is een uitzonderlijke prestatie. Onderin lijkt De Tap kansloos om zich te handhaven. De strijd om de resterende degradatieplaats is uitermate spannend. Hier kan het doelsaldo best eens doorslaggevend worden. In aanmerking komen nog Devicamp.nl, Schroevenkopen.nl, T.G.J. communicatie, De Jager Accountancy en Horeca de Trije. Dit kan nog leuk worden. In de derde klasse is Phone House bij winst op Vijver Rietdekkers kampioen en dat lijkt geen moeilijke opgave. Bar Yn ‘e Stal is zeker van promotie. De Korenaar en Expert Franeker maken in een onderling duel uit wie naast Vijver Rietdekkers gaat degraderen. In de vierde klasse is alles al beslist.

 

 

HOOFDKLASSE

van Dellen bellen – Bogt fen Gune 3-9

Jan Faber 0-1, Frank de Vries 0-2, Jan Faber 0-3, Keimpe Pols 1-3, Willen van Duyn 1-4, Frank de Vries 1-5, Willem van Duyn 1-6, Keimpe Pols 2-6, Willem van Duyn 2-7, Jan Faber 2-8, Keimpe Pols 3-8, Kevin Tankink 3-9.

De Bogt maakte vanaf het begin kenbaar waar het voor was gekomen, namelijk kampioen worden. Van Dellen had niet de beschikking over wisselspelers en was machteloos. Na 10 minuten stond er al 1-5 op het scorebord en was het duel beslist. Alleen Keimpe Pols was met drie treffers nog enigszins lastig. Een verdiende De Bogt titel, de eerste sinds vele jaren.

Autobedrijf Haitsma – Keizer Autoschade 1-7

Keizer lijkt te herrijzen terwijl het stuntteam van Haitsma na een snel opgelopen achterstand  terug te vechten. Evert Jan Broersma opende voor Haitsma en na de gelijkmaker van Edwin Hiemstra waren het Sander Hoekstra 3x en Wiebe v.d.Meer die in enkele minuten het duel deed kantelen. Edwin Hiemstra en Mart Kuperus zorgden voor het restant.


Zijlstra Beroepskleding – Oosterlaar/Verhoeven 9-2

Zijlstra kwam met speler coach Sander Lahaise binnen de lijnen omdat het anders niet over wisselspelers kon beschikken. Oosterlaar maakte het Zijlstra echter vrij gemakkelijk door slechts met drie veldspelers te verschijnen. De eerste 15 minuten konden de Harlingers het nog bijbenen, 2-2, maar in het vervolg waren de counters niet meer te pareren. Stevan de Bruin 3x, Yoonis Shire 3x, Sander Lahaise 2 en Willem Heeringa schoten Zijlstra naar een grote overwinning. Marijn Helfferich en Patrick Amels scoorden tegen.

Steensma F.I – Bowling Bloemketerp 7-2

Bloemketerp moest winnen om niet te degraderen. Helaas was Steensma te sterk. Tjeerd Hoekstra 3x, Evert Pieter Tolsma 3x en Evert Tolsma zagen hun inzet beloond terwijl MarcellinoSaamangun bij 1-0 en 4-1 tegen scoorde.

EERSTE KLASSE

Yildiz Stucadoors – De Skearmessen 2-2

Een geweldige kraker tussen de sub toppers uit de eerste klasse. Vanaf het begin had Yildiz een klein overwicht zonder dat er veel mogelijkheden uit voortkwamen. Toch werd er met 1-0 gewisseld. Ilhan Yildiz scoorde. Nadat Roel Frijling enkele malen dicht bij succes was maakte Harmen Mulder gelijk. Toch leek Yildiz er met de volle buit vandoor te gaan na een geweldige knal van Justin Attema. In een laatste poging van dit spannende duel maakte Harmen Mulder gelijk.

Cafe De Posthoorn Dronrijp -Tapperij t Noord 1-6

Tapperij was duidelijk te sterk. Halverwege was het al 3-0 en hierna scoorde Hoite Schaap tegen. Wietse Blaauw 2x, Erik Elsinga, Klaas Bindert Malda, Arnold Bergsma en Ronald Post scoorden en dit betekende meteen promotie.

Warmtetechniek – Sijperda Verhuur 4-9

Victor Ram 0-1, Klaas Meinsma 0-2, Colin Braak 1-2, Klaas Meinsma 1-3, Victor Ram 1-4, Klaas Meinsma 1-5, Erik Kamstra 2-5, Victor Ram 2-6, Colin Braak 3-6, Victor Ram 3-7, Erik Kamstra 4-7, Mart Zwier 4-8, Klaas Meinsma 4-9.

Sijperda was na een mindere periode weer eens goed op dreef. Vooral Klaas Meinsma 4x en Victor Ram 4x hadden er duidelijk zin in. Het anders zo moeilijk te kloppen Warmtetechniek was volkomen kansloos.

Preton Nederland – Maxstuc 4-2

Beide teams moesten winnen om aan degradatie te ontkomen. Preton is door dit resultaat veilig terwijl Maxstuc het volgend seizoen een trapje lager mag gaan proberen. De teams ontliepen elkaar niet zo veel. Richard Hoenderdaal had eerst nog pech met een schot op de paal, maar even later was het uit een vrije trap wel raak. Preton had geluk toen een door Willem Miedema ingeschoten bal van richting werd veranderd, 1-1. Halverwege de tweede periode viel de beslissing toen Lammert Wagenaar twee maal toesloeg. Willy v.d.Kooi vergrootte de voorsprong en Richard Hoenderdaal bepaalde de eindstand.

TWEEDE KLASSE

De Tap – Schroevenkopen.nl 7-9

Bote Strikwerda 0-1, Johannes Boersma 0-2, Dirk Pieter Weistra 1-2, Bote Strikwerda 1-3, Jorge Lopes 2-3, Stijn Beerends 3-3, Dirk Pieter Weistra 4-3, Jelte Pieter Dijkstra 4-4 en 4-5, Wouter Hylkema 4-6, Jorge Lopes 5-6, Bote Strikwerda 5-7, Jorge Lopes 6-7, Bote Strikwerda 6-8, Stijn Beerends 7-8, Jette Pieter Dijkstra 7-9.

Het bleef tot het laatst een spannende aangelegenheid waarbij Schroevenkopen als gelukkigste uit de bus kwam. Een levendig duel.

Devicamp.nl – Betterfit/Combistralen 5-4

Devicamp moest winnen om niet te degraderen en dat leek na de treffers van Kris van Hofwegen 2x en Marcel Amels ook geen probleem. Toch waren het Hein Post en Jonathan Meeuwis die de spanning terug brachten. Marcel Amels zorgde voor 4-2, maar omdat Devicamp verder goede kansen liet liggen kwam Betterfit op gelijke hoogte via Glenn Groen en Jonathan Meeuwis. Met een laatste krachtsinspanning was het tenslotte Kris van Hofwegen die via de binnenkant paal raak schoot.

Horeca de Trije – De Jager Accountency 3-3

Voor beide teams gold hetzelfde, niet verliezen want dan komt degradatie heel dicht bij. Ruurd Pijpker tikte een vloeiende aanval binnen en Jens v.d.Laan maakte van afstand gelijk. Ruurd Pijpker zorgde voor 2-1, waarna Hans Brandes 2x De Jager op voordeel zette. Het was Kevin Egbers die de terechte eindstand op het scorebord bracht.

DERDE KLASSE

De Korenaar – The Phone House 4-9

Allard Hoekstra 0-1 en 0-2, Martijn Werkhoven 0-3, Allard Hoekstra 0-4 en 0-5, Jordi de Vicq Cumptich 1-5, Marcel Koning 1-6, Michel v.d.Werf 2-6, Simon Haijma 3-6, Marcel Koning 3-7, Jordi de Vicq Cumptich 4-7, Martijn Werkhoven 4-8, Allard Hoekstra 4-9.

Het duel was al heel snel beslist. The Phone House had binnen 12 minuten 5 maal doel getroffen. Vervolgens kreeg De Korenaar meer gelegenheid om iets terug te doen en ging de strijd gelijk op.

H.Vijver Rietdekkers – Verno Verhuur 5-0 reglementair

Verno was niet in staat om een team binnen de lijnen te krijgen waardoor Vijver reglementair won.

Leo Reitsma/Huhtamaki – Expert Franeker 10-1

In het begin kreeg Expert ook kansen, maar Sjaak Roorda 2x en Marcel Kruize wisten hier geen raad mee. Leo Reitsma zette vervolgens meer druk en dit leverde resultaat op. Vooral in de slotfase kreeg het steeds meer ruimte omdat Expert probeerde aan te vallen, wat overigens slechts een treffer opleverde van Erik Menks. Voor het superieure Leo Reitsma waren het Mark de Vries 3x, Mathijs Teerstra 3x, Eelco Boonstra 2x, Gerard Hof en Mike Spanjersbergh die scoorden.


SDV Projectbuilding – Bar Yn ‘e Stal 1-3

SDV beschikte niet over wisselspelers en leverde ondank het verlies een goede prestatie af. Bar Yn ‘e Stal had het vooral in de slotfase lastig toen Edwin Boes na treffers van Tjanh-Bong Huong en Kees Jan Hendriks tegen scoorde. Uit een vrije trap maakte Kees Jan aan alle onzekerheid een einde.

VIERDE KLASSE

Grand Cafe De Doelen – Bouwbedrijf Scharringa 7-4

Scharringa begon uitstekend met twee treffers van Lieuwe Beuker en dit bleef zo tot halverwege. De Doelen zette een tandje bij en liep zo maar door tot 7-2 voordat Erik de Groot en Lieuwe Beuker de eindstand bepaalden. Voor De Doelen scoorden Dayley Lolkama 2x, Jordy Wijk 2x, Roy Hoekstra 2x en Rafael Castro.

Rin-tec – Miedema Bouwbedrijf 5-7

Pieter Jan Kroese 0-1, Leeroy Jellema 1-1, Bauke Okkema 1-2, Leeroy Jellema 2-2, Iwan Hibma 3-2, Harmen G. Westra 3-3 en 3-4, Bauke Okkema 3-5, Harmen G. Westra 3-6, Bauke Okkema 3-7, Iwan Hibma 4-7, Sallaheddine Souicat 5-7.

Miedema was het gehele duel sterker, maar Rintec stond bij de wisseling wel op voordeel en dat was verrassend, 3-2. Het waren vervolgens Harmen G. Westra en Bauke Okkema die Miedema naar de terechte zege schoten.


Stadsherberg catering – Champions 4-6

Robin Zandberg 0-1, Soujyan Souicat 0-2, John Maljaars 1-2, Cor Boot 2-2, Eelco Bootsma 3-2, Robin Zandberg 3-3, Soujyan Souicat 3-4, Robin Zandberg 3-5 en 3-6, Siep Vellinga 4-6.

Dat het jonge team van Champions met een man minder het strijdtoneel betrad was verrassend genoeg niet van invloed op het krachtsverschil. De Stadsherberg was niet in staat om de ontstane ruimte goed te benutten en verder was Robin Zandberg met 4 treffers ongrijpbaar.

W.I.K. – Sportcafé de Trije 2-12

De vraag was natuurlijk hoe de oudjes dit nog ongeslagen team Sportcafe de Trije van veel tegentreffers af kon houden. Het viel achteraf mee en Ronald Boonstra had ook nog de tijd om twee maal tegen te scoren. Joshua Cuperus 7x, Rob Postma 3x, Daan Bootsma en Erwin van Duyneveldt zorgden voor het dozijn aan doelpunten.