Bogt fen Gune en Steensma blijven ongeslagen. De Struners laat op gang.

In de hoofdklasse is er een vrij verrassende ontwikkeling. De Bogt fen Gune en Steensma bleven zonder puntverlies na ruime overwinningen op het tegenvallende Bowling Bloemketerp en van Dellen bellen. Ook Oosterlaar/Verhoeven deed met een 1-5 zege op Haitsma Primera goed mee. Alleen de zege van Keizer Autoschade op Regina’s Lingerie was geen verrassing, al was het verschil wel erg groot. In de eerste klasse bleef De Tapperij tegen Pars Graanhandel moeiteloos overeind. Moeilijker verging het Warmtetechniek. Het kwam tegen een goed spelend Preton Nederland maar net met de hakken over de sloot. Yildiz Stucadoors bleef in deze klasse zonder puntverlies. In de tweede klasse kwam De Struners tegen De Tap laat op gang. In de slotfase kwam de doelpuntenmachine pas op gang. In de derde klasse deed The Phone House goede zaken met winst op Bar Yn ‘e Stal. Na een spannende strijd werd het 2-3.  SDV Projectbuilding hersteld zich tegen De Korenaar en Vijver Rietdekkers doet goed mee na winst op Expert, 5-4. In de vierde klasse was er weer winst voor Sportcafe de Trije. Verder stuntte W.I.K. door tegen de jonkies van Rin-tec een 4-2 achterstand weg te werken en dat nog wel in de slotfase.  In verband met de Agrarischa Dagen is er vrijdag a.s. geen programma. Op vrijdag 27 september is er weer een volledig speelronde met enkele interessante wedstrijden zoals in de hoofdklasse Oosterlaar/Verhoeven-Bogt fen Gune, aanvang 21.30 uur en in de eerste klasse Tapperij ‘t Noord – A.B. Texel, aanvang 20.50 uur.

 

Autobedrijf Haitsma – Oosterlaar/Verhoeven 1-5

Oosterlaar speelde zonder wissels, maar dat was blijkbaar geen probleem. Wel had het team geluk dat het vrij snel op 0-3 kwam via P. Amels 2x en S. Beuker. Het kon Haitsma  nu rustig laten komen en op de counter of balbezit spelen. O. Elsinga deed van afstand wel iets terug, Oosterlaar bleef domineren en scoren via Q. Zondervan nog 2x.

 

Bowling Bloemketerp-Bogt fen Gune 1-5

Bloemketerp had iets goed te maken na de aarzelende competitiestart, maar het lukte ook deze maal niet. K. Tankink was de grote boosdoener met drie treffers. Hij opende de score nadat beide teams enkele malen mochten ruiken aan een doelpunt. De 0-2 kwam vlak voor de eerste speelperiode van J. Dijkstra. Bloemketerp bleef het wel proberen, maar het was aanvallend krachteloos. Aan de andere kant was K. Tankink wel twee maal trefzeker. T. Bonnenma scoorde hierna tegen en het restant kwam van W.v.Duyn.

Regina’s Lingerie – Keizer Autoschade 3-13

Regina probeerde zo veel mogelijk mee te voetballen en daar waar de mogelijkheid zich voordeed aan te vallen. Dit leverde een open strijd op waarin Keizer met zeer snelle aanvallen Keizer heer en meester was. De treffers kwamen van J.v.Duyn 5x, E. Hiemstra 3x, W.v.d.Meer 3x, M. Kuperus, C. Terpstra met tegentreffers van P. Algra, D. Riemersma en P. Rijpstra.

 

Van Dellen bellen – Steensma F.I. 2-8 

D. Drent 1-0, T. Hoekstra 1-1, J. Hijlkema 1-2, T. Hoekstra 1-3, J. Hijlkema 1-4, T. Hoekstra 1-5, A. Venema 1-6, M. Hartman 2-6, T. Hoekstra 2-7, E.P. Tolsma 2-8.

Van Dellen heeft een tekort aan spelers. Het kon in dit duel niet beschikken over wisselspelers waarbij D. Drent na de eerste periode ook nog vertrok. Het team van D. Dikland speelde hierdoor tien minuten met drie veldspelers. Steensma kreeg een uitgesproken gelegenheid de score verder op te voeren.

 

A.B. Texel – De Skearmessen 6-3

J. Guertin 1-0, B.v.d.Zee 2-0, H. Dijkstra 2-1, J. Guertin 3-1, B.v.d.Zee 4-1, G. Herrema 5-1, R. Frijling 5-2, T. Krottje 5-3, J. Hogendorp 6-3.

Een duel waar veel van werd verwacht en dit kwam ook uit. Texel oogde in alle opzichten wat scherper en won verdiend. Gezien het scoreverloop liepen De Rypsters steeds achter de feiten aan.  Man van de wedstrijd J.Guertin, was bij veel aanvallende acties betrokken.

 

Herberg de Bogt – Yildiz Stucadoors 6-10

Herberg doelman J. Duizendstra had een zware middag. Voordat zijn team aan voetballen toe kwam stond er al 0-6 op het scorebord. Toch verdiend Herberg de Bogt een compliment want zij wisten in het vervolg nog wel zes maal te scoren. De Harlingers lijken mee te doen om de bovenste plaatsen, maar de echte krachtmetingen moeten nog komen. Doelpuntenmakers J. Attema 4x, V. Vemba 3x, E. Yildiz 2x, S.Klees met tegentreffers van T.v.Faassen 4x, D. Scholten en M. Wijbenga.

Sportcentrum Shape – Sijperda Verhuur 2-4

Shape kent een ongebruikelijk moeilijke start. Het was een gelijkopgaand duel, maar op de beslissende momenten was Sijperda alerter. H. Timmermans opende van grote afstand waarna F. Hoekstra het verschil herstelde. Sijperda gebruikte de schaarse mogelijkheden optimaal, K. Meinsma vond een gaatje en even later kon W. Slager zo maar doorlopen. Toen F. Hoekstra een mooie pass ook nog beheerst afrondde was het duel beslist. In een wanhoopsoffensief  schoot H. Timmermans nog in de kruising.

 

Tapperij ‘t Noord – Pars Graanhandel 7-1

Tapperij lijkt goed te acclimatiseren. Het had weinig te duchten van het wisselvallige Pars. R. Post en L. Visser zorgden halverwege voor 2-0, K. Waterlander scoorde tegen en de restant kwam van J.G. Dijkstra 2x, W. Blaauw, E. Boonstra en A. Bergsma.

 

Warmtetechniek – Preton Nederland 5-4

Een duel waarin Preton verrassend lang uitzicht had op een goed resultaat. Dit werd de grond in geboord door E. Kamstra die in de laatste minuut de bal in de kruising schoot. W.v.d.Kooi opende het niet altijd goede, maar wel levendige duel en dezelfde speler zorgde ook voor de 0-2. A. Koning uit een vrije trap en C. Braak met een solo betekende 2-2. Nog in de eerste periode schoot J. Scharringa binnenkant paal zijn team opnieuw naar een voorspong, maar er werd gewisseld op 3-3 na een snelle actie van A. Jukema. C. Braak bracht Warmtetechniek voor het eerst aan de leiding, J.v.Dellen schoot zijn team weer langszij en toen viel in de laatste minuut de beslissing.

 

De Jager Accountancy – Primera Haitsma 3-4

Beide teams gaven elkaar weinig toe in dit pittige duel. Bijna het gehele duel was Primera Haitsma de boven liggende partij, maar in de slotfase kwam De Jager nog flink opzetten. G. Zijlstra scoorde in de eerste periode twee maal, H. Brandes zorgde voor de aansluiting waarna L. Dalstra en C. Zijlstra de voorsprong uitbreidden, 1-4. E.v.Sertima en J. de Jager brachten de spanning terug.

 

De Tap – De Struners 2-7

T. Dijkstra 0-1, Y.W. Dijkstra 0-2, K. Nijeholt 1-2, C. Knol 1-3 en 1-4, R.v.Dellen 1-5, C. Knol 1-6 en 1-7, D.P. Weistra 2-7.

De Tap bleef lang goed tegenstand bieden en naar mate het duel vorderde verscheen het ook steeds vaker voor de De Struners veste. Na het wegzenden J. Lopes na een ongelukkige handsbal moest De Tap met een man minder verder en liep de score nog hoog op.

 

Horeca de Trije – T.G.J. communicatie 3-4

T.G.J. begon sterk en opende ook via de uitblinkende N.v.Gils. Het Horeca team nam het initiatief over en M.v.d.Veen en R. Pijpker deden de kansen keren. Het bleef een duel met wisselende kansen. N.v.Gils met twee acties en P. Quarre zorgden halverwege voor 3-3. Matchwinnaar werd wie anders dan N.v.Gils.

 

Bar Yn ‘e Stal – The Phone House 2-3

M. Werkhoven brak het duel op en K. Zeinstra zorgde in de rebound voor 0-2. Uit een vrije trap bracht J. Zijlstra de spanning terug. De treffer van M. Werkhoven werd beslissend al kreeg J. Zijlstra opnieuw een herkansing.

 

H.Vijver Rietdekkers – Expert Franeker 5-4

Er werd lang niet gescoord, maar toen was het via T. Helvrich 2x en M. Kuipers 3-0 goed raak. Expert toonde veerkracht, kreeg het initiatief en kwam op gelijke hoogte via F.v.Eyck 2x en J. Broersma. Het bleef een merkwaardig duel want twee maal geklungel in de Expert verdediging betekende via A. Terluin en P. Vijver zelfs 5-3. Een belegering van het Vijver doel leverde hierna nog een treffer op voor F.v.Eyck.

 

SDV Projectbuilding – De Korenaar 6-2

W. Sloterdijk 1-0 en 2-0, F. de Beer 3-0, J.de Cumptich 3-1, K. Groothoff 4-1, W. Sloterdijk 5-1, E. Boes 6-1, J. de Cumptich 6-2.

De Korenaar is gestart met een geheel nieuw team en dit vergt tijd om er een geheel van te maken. Het kwam tegen SDV al snel op een 3-0 achterstand. De tegentreffer van J. de Vicq bracht geen verandering. SDV kreeg veel ruimte en benutte deze optimaal.

 

Rin-Tec – W.I.K. 4-4

J.v.d.Wal 1-0, S. Souicat 2-0 en 3-0, R. Boonstra 3-1, J. Boot 3-2, L. Steensma 4-2, R. Boonstra 4-3, S. Osinga 4-4.

Het was doelman G. Hof die WIK met prima reddingen in de wedstrijd hield en dit leverde achteraf een niet verwacht punt op. Rin-tec was het gehele duel sterker,  WIK was echter veel slimmer. Het benutte de mogelijkheden optimaal terwijl de jonkies van Rin-tec slordig omsprongen met de kansen. In de laatste minuut zorgde S. Osinga voor de gelijkmaker.

 

Praxis – Grand Cafe De Doelen 2-16

Doelpuntenmakers I. Kortak 3x, R. Dijkstra 3x, J. Talhout, W. Joustra 3x, J. Wijk 2x, R. Hoekstra 2x, D. Lolkama, G. dos Santos en voor Praxis E. Arjun en S. Souicat.

Praxis beschikte niet over wisselspelers maar trok wel steeds ten aanval zonder zich te bekommeren om de verdediging.

 

Sportcafe de Trije – Miedema Bouwbedrijf 6-2

J. Meijer 1-0 en 2-0, M. de Groot 3-0, R. Miedema 3-1, B. Okkema 3-2, R. Postma 4-2, M. de Groot 5-2, W. Ypma 6-2.

De Trije begon uitstekend, liet Miedema even terug komen van 3-0 tot 3-2 waarna de Miedema doelman M. de Groot te veel ruimte bood en laatstgenoemde het duel in feite besliste.

 

Zuidema Scheepsbouw – Stadsherberg catering 1-8

W. Beimers kreeg in dit duel veel ruimte en had met zes treffers een heerlijke avond Voor Zuidema was G. Vriesema trefzeker en J. Maljaars en J. Berg zorgden voor het restant in dit rustig voortkabbelende duel