Bogt fen Gune met moeite langs taai Regina’s Lingerie.

De Bogt fen Gune heeft de eerste winst binnen, gemakkelijk ging het echter niet. Wel kwam het snel op een 2-0 voorsprong, maar toen H. Wassenaar in de slotfase de aansluitingstreffer produceerde en De Bogt in de laatste vijf minuten door een blessure met een man minder de wedstrijd moest uitspelen werd het nog flink spannend. Het bleef terecht bij 2-1. In deze klasse lijkt de rol van Bowling Bloemketerp nu al uitgespeeld. Het moest tegen Scharringa genoegen nemen met 3-3 en raakt steeds verder achterop. In de eerste klasse ging de aandacht uit naar de topper tussen Zijlstra Kleding en OosterlaarVerhoeven. Het Harlinger team kwam verzwakt binnen de lijnen en was mede hierdoor kansloos. Voorlopig is alleen het nog ongeslagen De Skearmessen de enige bedreiging voor de mannen van Sander Lahaise. Toch is het te verwachten dat Oosterlaar/Verhoeven nog niet is uitgerangeerd. Opmerkelijk is hier het herstel van Warmtetechniek en Maxstuc. Beide teams startten aarzelend, maar boeken u al twee opeenvolgende zeges. In de derde klasse bleef De Struners ongeslagen. Het kwam tegen SDV Projectbuilding wel laat op gang, halverwege was er og niet gescoord. De Jager Accountancy lijkt de strijd aan te gaan met Betterfit om de tweede plaats. In de vierde klasse wonnen de toppers Leo Reitsma en Phone House. Phone House leek tegen Fitnesscentrum CCM een gemakkelijk avond te hebben, maar het werd slechts 4-3. W.I.K. won de kraker tegen Stadsherberg Catering door een late treffer van E. Bruinsma uit een penalty in de laatste minuten.

Bogt fen Gune – Regina’s Lingerie 2 – 1

F. de Vries 1-0, W.v.Duyn 2-0, H. Wassenaar 2-1

De Bogt had geen wisselspelers en kreeg het daardoor in de slotfase nog moeilijk. Het startte prima met snelle treffers van F. de Vries en W.v.Duyn. De Bogt bleef heersen waarbij J. Steckig en W.v.Duyn de paal raakten. Nadat doelman K. Oosterveld al enkele malen op de proef was gesteld bracht H. Wassenaar de spanning terug. De Bogt moest vervolgens ver terug waarbij L. Vlaskamp ook nog eens met een blessure het strijdtoneel moest verlaten.. Het was De Bogt doelman K. Oosterveld die stand hield en zijn team naar de eerste, maar zeker verdiende zege leidde.

 

v.Dellen bellen – Tapperij ‘t Noord 6 – 4

H. Awad 1-0, A. Bergsma 1-1, K. Pols 2-1, J.D. Dijkstra 2-2 en 2-3, K. Pols 3-3, T. Bonnema 3-4, H. Awad 4-4, K. Pols 5-4, H. Awad 6-4.

Ook v.Dellen had personele problemen en daar maakte Tapperij onvoldoende gebruik van. Bij 2-3 en 3-4 leek het dat het team van S. Burggraaff door zou drukken, maar v.Dellen bleef het overzicht behouden waarbij het in de slotfase alsnog toesloeg.

 

Steensma F.I. – Autobedrijf Haitsma 0 – 3

O. Elsinga 0-1, H. Vonk 0-2 en 0-3.

Waar Steensma faalde in de afwerking sloeg Haitsma toe en dan verdien je de overwinning. Verder waren er uitstekende reddingen van doelman R. Foss die Steensma op afstand hield a acties van E. Tolsma en D. Tigchelaar. Haitsma is aan een uitstekende periode bezig en het team straalt het ook uit.

 

Keizer Autoschade – Martens Vis 9 – 4

R. Pijpker 0-1, J. Jongsma 0-2, W.v.d.Meer 1-2 en 2-2, K. Tankink 2-3, E. Hiemstra 3-3, J.v.Duyn 4-3, M. Kuperus 5-3, W.v.d.Meer 6-3, J. Jongsma 6-4, J.v.Duyn 7-4 en 8-4, M. Kuperus 9-4

Martens Vis begon sterk en kwam vlot op 0-2 . Tot 3-3 was er nog weinig krachtsverschil en vervolgens toonde Keizer waarom het koploper is in de hoogste klasse. In deze vorm is een titel voor de debutanten niet ondenkbaar, al is de weg nog lang.

 

Bouwbedrijf Scharringa – Bowling Bloemketerp 3 – 3

M. Saamangun 0-1, G.R. Stremler 1-1, R. Ram 1-2, S. de Vries 1-3 P.Y. Walda 2-3, G.R. Stremler 3-3.

Op de momenten dat het moest gebeuren was het de afgelopen seizoenen bij Bloemketerp ook raak. Zo werden de titels binnen gehaald. Misschien met een beetje geluk, maar dat heeft ook met vorm te maken. Op dit moment is het net andersom. In de laatste minuten worden er te veel punten verspeeld met als gevolg een bescheiden plaats op de ranglijst. In dit duel werd twee maal een voorsprong weggegeven en in de laatste minuten zorgde de uitblinkende G.R. Stremler voor de gelijkmaker. Voor Bloemketerp een tegenvaller, dit in tegenstelling tot Scharringa dat enkele basisspelers door blessures moest missen.

 

Devicamp.nl – G. Pars Graanhandel 3 – 6

P. Hibma 1-0, T. Lodewijks 1-1, J. Pars 1-2, K. Kobus 1-3, T. Lodewijks 1-4, D. Wybenga 2-4, K. Kobus 2-5, Y. de Jong 3-5, T. Lodewijks 3-6

Een rommelig duel met een duidelijk sterker Pars. Beide teams konden wel weer een succesje gebruiken waardoor het resultaat op de eerste plaats stond. Devicamp is geen moment in de wedstrijd geweest en bleef steeds op ruime achterstand. Mooiste moment van de wedstrijd de treffer van Y. de Jong die met een streep van grote afstand de al in de kruising joeg.

 

Oosterlaar/Verhoeven – Zijlstra Beroepskleding 4 – 10

M. Tighelaar 0-1, T. Grond 0-2 en 0-3, C. Baks 0-4 en 0-5, A. Schaap 1-5, T. Grond 1-6, E. Tanghe 1-7, T. Grond 1-8, A. Alberts 2-8, E. Tanghe 2-9, M. Helffrich 3-9, A. Alberts 4-9, Y. Shire 4-10.

Oosterlaar/Verhoeven kwam met een gehavend team binnen de lijnen. Namelijk drie vaste krachten ontbraken er en dat was in deze topper te veel van het goede. Het is dan ook totaal geen wedstrijd geworden die er van werd verwacht. Halverwege stond het al 0-5 voor het gretige Zijlstra dat ook dit jaar weer de grote kanshebber lijkt voor de titel.

 

Sans Souci – De Skearmessen 1 – 4

J.W.v.Beem 0-1, E. Dijkstra 0-2, L. Hoekstra 1-2, H. Mulder 1-3 en 1-4.

De Skearmessen blijven het uitstekend doen. Ook in dit duel werd met degelijk spel zonder onnodige risico’s de tegenstander opzij gezet Daar kon de uitblinkende Berlikumer R. de Zeeuw niets aan veranderen. Een duidelijke en verdiende Rypster zege.

 

Sportcentrum Shape – Maxstuc 2 – 3

S. Lutgendorff 0-1, H. Huisman 0-2, A. Pool 1-2, D. Deinum 2-2, P.v.Hoenderdaal 2-3

Het wil met Shape maar niet vlotten. Deze maal moest er eerst een vrij snel opgelopen 0-2 achterstand worden weggewerkt en toen dat was gelukt was het meteen P.v.Hoenderdaal die voor 2-3 zorgde en dat betekende meteen de beslissing.

 

Cafe De Posthoorn – Pluimveeservice D.Smeding 5 – 2

T. Adolfs 1-0, J. Smeding 1-1, T.Adolfs 2-1 en 3-1, J. Boorsma e.d. 4-1, H. Voordewind 4-2, G.J. Wispelweij 5 – 2

In deze derby is er meestal weinig krachtverschil en dat was ook nu het geval. Enkele verdedigende missers bij Pluimvee gaf de doorslag. Hoogtepunt was het doelpunt van doelman G.J. Wisperweij van grote afstand. Pech was er aan de andere kant waar Pluimvee doelman J. Boorsma de bal over zijn eigen doellijn werkte.

 

Herberg de Bogt – Warmtetechniek 1 – 7

C. Boonstra 3x, A.J. Jukema 2x, S. Kuiper en C. Braak met een tegentreffer van J. Uythof

Warmtetechniek is blijkbaar op toeren geraakt, want dit is na een aarzelende seizoenstart de tweede overwinning op rij. De Bogt had weinig in te brengen, maar had ook de pech dat het niet kon beschikken over twee dragende spelers, namelijk G. Hoekstra en J. Bosma en die heeft het team in dergelijke wedstrijden broodnodig.

 

De Jager Accountancy – Miedema Bouw 3 – 1

Uit een voorzet van R. van Windt schoot J. de Jager de 1-0 binnen en H. Brandes verdubbelde deze via de paal. Miedema stelde hier weinig tegenover. Toch was de eerste gevaarlijke tegenactie meteen raak. J.v.d.Meulen scoorde tegen. Al snel in de tweede periode besliste H. Brandes het duel.

 

De Struners – SDV Projectbuilding 3 – 0

In de eerste periode bleven de beide sluitposten J. Herrema en M. Feitsma moeiteloos overeind. Hierna drong De Struners steeds meer aan en dit leverde een afstandschot van H.v.d.Baan in de kruising op. Het duel kreeg meteen een ander karakter waarbij T.v.d.Graaf en Y.W. Dijkstra goed in de ruimtes doken, 3-0. Een penalty aan de andere kant was niet aan M. Kerkhof besteed. Hij schoot tegen doelman J. Herrema op.

 

Zuidema Scheepsbouw – Expert Franeker 1 – 5

Het eindresultaat lijkt aan te geven dat het een gemakkelijke zege voor Expert is geworden, maar dat was zeker niet het geval. Een foutje in het uitverdedigen werd meteen vakkundig door M. Wijbenga afgestraft en het duurde lang voordat O. Born met een vakkundig hakje zijn team weer langszij bracht. Het duel ging in deze fase vrijwel gelijk op waarbij Expert doelman K. Breidenbach zich enkele malen goed moest onderscheiden. Vlak voor de wisseling viel de beslissing waarbij E. Menks en F.v.Eijck scoorden. Zuidema had het beste gegeven en S. Roorda en F.v.Eijck zorgden nog voor een ruime Expert zege.

 

Betterfit – TGJ communicatie 5 – 3

Een goed en levendig duel met een terechte uitslag. Al snel was het 2-0 na een puntertje van A. Rombout en R. de Klerk van afstand. Er werd in deze eerste periode veelvuldig gescoord. TGJ hield redelijk gelijke tred waarbij de aansluitingstreffer van S. Stienstra. Met een intikkertje van G. Rijpstra na een vloeiende combinatie werd het verschil hersteld. Met een mooie volley van N.v. Gils werd het 3-2 en toen verloor TGJ de aansluiting. Nog voor de wisseling tilde R. de Klerk de stand naar 5-2. Vooral Betterfit had haar kruit verschoten en R.v.d.Kooi besloot het duel met een fraaie treffer.

 

Sportcafe de Trije – H. Vijver Rietdekkers 7 – 9

D. Ansing 1-0, P. Vijver 1-1, J. Outhuyse 1-2, J. Cuperus 2-2, D. Ansig 3-2, J. Cuperus 4-2, R. Postma 5-2, S. Grotenboer 5-3, R. Bruinsma 5-4 en 5-5, J. Cuperus 6-5, N. Vonk 6-6 en 6-7, R. Bruinsma 6-8, J.v.Emmen 6-9, R. Postma 7-9.

Geen groots duel, daar werden verdedigend te veel fouten voor gemaakt, maar wel boeiend en spannend. De eerste periode was volledig voor Sportcafe de Trije, 5-3, het vervolg voor Vijver. De uitblinker was Vijver speler R. Bruinsma.

 

Fitnesscentrum CCM – The Phone House 3 – 4

A. Hoekstra 0-1, J. Krijnen 1-1, A. Hoekstra 1-2, K. Zeinstra 1-3, A. Hoekstra 1-4, R. Bruinsma 2-4, J. Krijnen 3-4.

De onderste tegen de bovenste en dat leek voor The Phone House een gemakkelijke klus. Het werd ook een verdiende zege, Phone House had de meeste kansen, maar na de treffer van de goed spelende J. Krijnen werd het nog even spannend.

 

W.I.K. – Stadsherberg Catering 1 – 0

Het duel ging in een traag tempo zonder kansen. Alleen als W. Beimers binnen de lijnen verscheen kwam er van De Stadsherberg meer dreiging. De meeste opwinding ontstond toen bij WIK doelman en routinier G. Hof een vinger uit de kom raakte. Deze werd er weer ingedrukt en Geert ging rustig verder met zijn taak waarvoor hij was gekomen. Dit zijn de echte doorzetters waarvan er nog maar weinigen zijn. In de slotfase gebeurde er toch nog iets wat met voetbal te maken had. Eerst schoot W.I.K. speler R. Dongelmans op de lat en vlak hierna zorgde P. Bootsma er voor dat S. Osinga in de doelnetten verstrikt raakte. Na enige minuten kon hij uit zijn benarde positie worden bevrijd. Het leerde wel een strafschop op die in tweede instantie door E. Bruinsma werd benut.

 

Leo Reitsma /Huhtamaki – Bar Yn ‘e Stal 9 – 6

G. Hof 1-0 en 2-0, K.J. Hendriks 2-1, M. de Vries 3-1, T.B. Huong 3-2, E. Boonstra 4-2, T.B. Huong 4-3, C. Outhuyse 5-3, G.Hof 6-3, M. de Vries 7-3, K.J. Hendriks 7-4, E. Boonstra 8-4, N. Rusticus 8-5 en 8-6, E. Boonstra 9-6

Bar Yn ‘e Stal liep het gehele duel achter de feiten aan tegen de koploper uit de vierde klasse. Het werd een levendig duel met een terechte winnaar. Leo Reitsma heeft in spelverdeler C.Outhuyse een sterke troef in handen.