Bogt fen Gune wint belangrijke topper. The Phone House te sterk voor De Skearmessen.

 AXL3815

De Bogt fen Gune moest afgelopen vrijdagavond beslist winnen om de aansluiting niet te verliezen na de domper vorige week tegen Oosterlaar/Verhoeven. De topper tegen Keizer Autoschade was hiervoor natuurlijk uitermate geschikt. Het werd na een spannend gevecht 3-2 en betekende meteen dat de spanning volledig terug is. In deze hoofdklasse raakte G.Pars Graanhandel na verlies tegen De Strûners F.C. verder achter op en was het vervelend dat Autobedrijf Haitsma en Oosterlaar/Verhoeven niet in staat waren aan te treden en reglementair verlies moesten incasseren. In de eerste klasse is Syperda Verhuur in opmars. Het is na de royale zege op Horeca de Trije de naaste belager van het oppermachtige Sportcafe de Trije. Opvallend is hier de terugval van De Skearmessen. Deze maal moest het haar meerdere erkennen in The Phone House. Autobedrijf Strikwerda geeft de strijd onderin blijkbaar nog niet op. Het won met ruim verschil van Haarsma & de Bruin. In de tweede klasse wonnen alle toppers, namelijk Huhtamaki/L.R., R.E.S., Zijlstra Beroepskleding en Huis & Hypotheek. Onderin bleef het belangrijke duel tussen Bouwbedrijf Scharringa en Schroevenkopen.nl onbeslist. In de derde klasse tenslotte was koploper Apenmeeuw te sterk voor runner-up Maxstuc waardoor het winnende Rintec een plaatsje op kon schuiven.

Bogt fen Gune – Keizer Autoschade 3-2

In deze toppers was het scoreverloop bepalend voor het resultaat. Keizer liep steeds achter de feiten aan. De routiniers Frank de Vries en Jordy Stecking openden de score, 2-0. Het kostte Keizer veel moeite om deze achterstand weg te werken. Sander Hoekstra scoorde twee maal. Willen van Duyn schoot in deze volkomen gelijkopgaande wedstrijd zijn team naar de overwinning. Met dit resultaat is de spanning in deze hoogste klasse weer volledig terug.

G.Pars Graanhandel – De Strûners F.C. 1-4

De Strûners doet het als debutant in de hoogste klasse uitstekend. Pars heeft het zoals misschien wel werd verwacht moeilijk. De eerste periode was er van krachtsverschil geen sprake en werd er niet gescoord. Na twee snelle treffers van Roar van Dellen werd het een open strijd. Tjitte Dijkstra en Jelle Harm Kooistra voerden de productie op en Martin Viiser deed nog iets terug.

Van Dellen bellen – Autocentrum Harlingen   7-4

Klaas Posthuma 0-1, Elmer Boonstra 1-1, Arnold Bergsma 2-1, Mathew Guertin 3-1, Wilfred v.d.Zee 4-1, Marcellino Saamangun 4-2, Wilfred v.d.Zee 5-2, Marcellino Saamangun 5-3, Ilhan Yildiz 5-4, Arnold Bergsma 6-4, Wietse Blaauw 7-4.

Van Dellen was collectief sterker en won verdiend. Even leek Autocentrum terug in de strijd toen Ilhan Yildiz de aansluitingstreffer produceerde, maar de vreugde was slechts van korte duur. Beste man bij van Dellen was Wilfred v.d.Zee en bij de Harlingers Marcellino Saamangun.

Autobedrijf Haitsma / Steensma F.I. 0-5 reglementair

Mr.On & Offshore service – Oosterlaar/Verhoeven 5-0 reglementair

De Skearmessen – The Phone House 2-5

Het duel werd pas in de slotfase beslist. Er was lang geen krachtsverschil en dat was gezien de stand op de ranglijst niet verwonderlijk. Via Dennis Sijbesma, Kars Zeinstra en aan de andere kant twee maal Roel Frijling bleef het tot 5 minuten voor het einde gelijk. Mattijn Werkhoven zorgde voor 3-2, De Skearmessen gaven noodgedwongen meer ruimte weg en zo werd het via twee maal Dennis Sijbesma nog een geflatteerde 5-2.

Horeca de Trije – Syperda Verhuur 1-7

Syperda is duidelijk op de weg omhoog en Horeca de Trije zit in een minder goede fase. Syperda was duidelijk sterker, stond halverwege al op 0-3 en scoorde via Aede Jan Dijkstra 2x, Sander de Vries 2x, Jelmer Elting, Wybren Slager en Tom Bosma. De tegentreffer kwam bij 0-4 van Michel v.d.Veen.

Freedom Energy – Sportcafe de Trije 3-6

Marco de Groot 0-1, Thom Strikwerda 0-2, Daan Bootsma 0-3, Marco de Groot 0-4, Pattrick Prosee 1-4, Marco de Groot 1-5, Cornelis Zijlstra 2-5, Joshua Cuperus 2-6, Robin Hamer 3-6.

Het Freedom team kon de schade redelijk beperkt houden zonder dat het de favoriete koploper uit de eerste klasse moeilijk kon maken.

Autobedrijf Strikwerda – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 7-3

Klaas Meinsma bewees meteen dat hij een belangrijke schakel is door meteen de score te openen. Hij was door een blessure lang afwezig. Jort van Gils maakte nog wel gelijk, maar verder was het Strikwerda dat de lakens uitdeelde. Ronald Reinsma 2x, Ane Piet Strikwerda en Eelke de Boer tikten de stand naar 5-1 en was de wedstrijd gespeeld. R. Mobach 2x voor H. & de B. en Ronald Reinsma 2x plaatsten het eindresultaat op het scorebord.

Coop Tolsma Winsum – Grand Cafe De Doelen 4-4

Robin Zandberg 0-1, Jelte Pieter Dijkstra 1-1, Robin Zandberg 1-2, Aron Hansma 1-3, Ynte v.d. Veen 2-3, Jelte Pieter Dijkstra 3-3, Remco Jorritsma 4-3 en Robbin de Klerk 4-4.

Beide teams konden de punten wel gebruiken gezien de stand op de ranglijst. Het gelijke spel was overigens terecht na een grillig scoreverloop.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Huis & Hypotheek 1-6

Bij het Dronrijpster team moet er nu toch wel iets gebeuren. Het staat inmiddels voorlaatste. In dit duel was het volkomen kansloos. Ward Mariman 3x en Joost Soolsma 2x waren niet af te stoppen. Haitze Weistra zorgde voor de resterende treffer en bij 0-5 scoorde Jolle de Wit tegen. H. & H. doet weer volledig mee voor de titel.

Schapie Multiservice – Zijlstra Beroepskleding 3-6

Joel Bosma 1-0, Johannes v.d.Veen 1-1, Kees v.d.Schoot 1-2, Tjibbe Haitsma 1-3, Kees v.d.Schoot 1-4, Tjerk Helfrich 2-4, Kees v.d.Schoot 2-5, Tjerk Helfrich 3-5, Kees v.d.Schoot 3-6.

De eerste periode ging vrijwel gelijk op en ook hierna bood Schapie prima tegenstand. Toch ging de zege verdiend naar Zijlstra waarin Kees v.d.Schoot een uitstekende wedstrijd speelde.

Huhtamaki/ Leo Reitsma – Preton Nederland 5-4

Ewoud Walda 0-1, Chris van Outhuyse 1-1, Ynnick Strobl 1-2, Gerard Hof 2-2, Ewoud Walda 2-3, Cor Boonstra 3-3 en 4-3, Gerrit Scharringa 4-4, Mathijs Teerstra 5-4.

Preton komt steeds beter op gang en leek ook in dit duel er meer aan over te houden dan dit negatieve eindresultaat. Het was pas in de slotfase dat Huhtamaki de winst binnen haalde. Preton kreeg te weinig.

R.E.S. – Warmtetechniek 4-1

De eerste periode werd afgesloten op een vrij verrassende 0-1. Doelpuntenmaker Peter Zwama. R.E.S. kwam langzaam op gang waarbij Remco Wierema 2x het duel deed kantelen. Colin Kruishaar en Jesper Landskroon deden de rest.

Bouwbedrijf Scharringa – Schroevenkopen.nl 1-1

Voor Scharringa en Schroevenkopen is elk punt in deze fase van de competitie belangrijk om de aansluiting met de concurrentie niet te verliezen. Het scoren bij beide teams is echter een probleem en daarom is het eindresultaat geen verrassing met een openingstreffer van Oane Born en de gelijkmaker van Johannes Boersma

Apenmeeuw – Maxstuc 4-2

De strijd ging gelijk op tot halverwege de tweede periode. Hierna bewees Apenmeeuw toch wel de sterkste te zijn. Justin Reitsma opende, A.T.Kooistra maakte gelijk en Patrick Nauta bepaalde de wisselstand op 2-1. Maxstuc knokte zich terug via Justin Reitsma en hierna beslisten Remko Giesing en Marnix Hoekstra dit uitstekende duel.

Rintec – Engineeringsburo Zuidema 15-0

Zuidema is nog puntloos en het team kon het altijd gretige team van Rintec weinig tegenstand bieden. De schutters waren Jeffrey Jellema 5x, Bouke Lokhorst 3x, Jurjen Vriesinga 3x, Leeroy Jellema, Jan Lyckle Bijlsma en Jildert Boekema.

Sytsma Noord – Expert Franeker 4-3

Sjaak Roorda opende de score en Sebas van Gils maakte meteen hierop gelijk. Het bleef een duel met wisselende kansen. Sebas van Gils zorgde ook voor 2-1 en nu kwam het antwoord snel via Henk Blaauw. Na de 2-3 van Jim van Marle was het nu Sjaak Roorda die gelijk maakte. Een minuut voor het einde was dezelfde Roorda dicht bij de 3-4, maar de bal sprong via de paal het veld weer in. In de tegenaanval besliste Sebas van Gils via een Expert speler dit leuke duel.

Miedema Bouwbedrijf – Bowling Bloemketerp 4-2

Het duel van de middenmoters kreeg een terecht eindresultaat. Paul Miedema mocht vanaf de stip openen, Arjan Visser verdubbelde de voorsprong en Gerard Hoekstra zorgde voor de aansluiting. Erwin Atsma tekende voor 3-1, Laurens Looijenga zorgde in de slotfase er voor dat de wedstrijd nog niet was beslist waarna Erwin Atsma dit alsnog deed.