Bogt van Gune nieuwe koploper in Hoofdklasse De Tap laat zich door De Trije verrassen.

De Hoofdklasse van de Visual Reklame competitie heeft weer een nieuwe koploper. Herberg de Bogt won verdiend van v.Dellen Bellen en kwam hierdoor alleen aan de leiding. In deze spannende sterkste klasse is onderling weinig krachtsverschil, maar deze klassering kan de mannen van Klaas Jan Bijlsma voorlopig niet worden afgepakt. Ook in de tweede klasse is er een nieuwe leider. Scharringa struikelde over het altijd lastige Bogt fen Gune waarvan Regina’s Lingerie optimaal profiteerde. Ook het winnende T.D.F. en Ulenburgh Adviseurs zijn nog niet kansloos. In de tweede klasse was er de topper tussen Keizer Autoschade en Koopmans Schilders. Na een enerverend duel, waar Koopmans tot de laatste minuut er alles uit perste, kwam men net iets te kort, 3-2. Ook in de derde klasse was er een topper, namelijk tussen Zijlstra Beroepskleding en Cafe De Posthoorn. Het team uit Dronrijp startte voortvarend, maar kwam in het verdere verloop steeds meer te kort. Het werd uiteindelijk 3-6. Interessant is hier het gevecht om de tweede plaats tussen het de laatste tijd sterk acterende Sans Souci en De Korenaar. Uitermate verrassend was de 5-2 winst van Sportcafe De Trije op De Tap.

Sportcentrum Shape – Bouwbedrijf Bruinsma 1 – 8 Shape was tegen de snelle counters van Bruinsma lang niet opgewassen. Pas bij 4-0 scoorde J.v.d.Meulen tegen en de Arumer treffers kwamen van J.v.Dellen 2x, M. Reinsma 2x, J. de Snoo 2x, R. Reinsma en J. Althuis.

Bogt fen Gune – van Dellen Bellen 5 – 4 De Bogt toonde zich agressiever en won verdiend. Het enigste wat het team zich kwalijk kon nemen was dat het de 3-0 voorsprong te gemakkelijk verspeelde. K.J. Bijlsma 2x en L. Vlaskamp scoorden voor de wisseling waarna A. Knipper, J. Torenbeek en K. Pols plotseling het evenwicht herstelden. Een inzet van W.v.Duyn via een v.Dellen speler en L. Vlaskamp zorgden voor 5-3 en A. Knipper maakte het nog even spannend..

Tapperij ‘t Noord – Steensma F.I. 1 – 2 D. Tichelaar en T. Hoekstra bezorgden het beweeglijker Steensma een 0-2 voorsprong en A. Venema zorgde voor de aansluiting.

Autobedrijf Haitsma – Martens Vis 2 – 4 Het eindresultaat gaf de onderlinge verhoudingen goed weer. Na treffers van S. Amels en H. Veldman kwam Haitsma via E. Elsinga en E.J. Broersma goed terug. Twee maal H. Veldman was tenslotte beslissend.

Bowling Bloemketerp – The Phone House 7 – 0 Een duidelijke zege van Bloemketerp op een tegenvallend The Phone House. Voor de wisseling stond er al een beslissende 0-4 op het scorebord en de doelpuntenmaker waren M. Saamangun 3x, Y. Brijker 3x en S. de Vries.

Max Stuc – De Skearmessen 0 – 5 Ook in dit duel was er geen succes weggelegd voor het aanvallend machteloze Max Stuc. Het team van Hoenderdaal blijft hard knokken, maar stond al binnen 10 minuten op 0-3. H. Hilboezen 2x, J.W.v.Beem, J. Zwanenburg en H. Dijkstra scoorden.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – The Dance Factory 1 – 5 Pas in de slotfase viel de beslissing tussen twee teams die vrijwel aan elkaar gewaagd waren. Het scorend vermogen was bij TDF beter verzorgd en daarom was de winst zeker verdiend. S.v.d.Baan en J.v.d.Graaf openden, W. Tankink bracht de spanning terug en halverwege de tweede periode beslisten H.v.d.Baan 2x en T. Hoekstra dit prima treffen.

Regina’s Lingerie – Rijschool v.d.Harst 10 – 2 Regina gaf v.d.Harst weinig ruimte en scoorde er zelf lustig op los. F.de Beer deed bij 3-0 en 10-1 iets terug en voor de Bennie boys kwamen de treffers van H. Wassenaar 3x, D. Riemersma 2x, G. Glazema 2x, M.v.d.Veen 2x en F. Feenstra.

Saab Wassenaar – Ulenburgh Adviseurs 3 – 4 Saab toonde na een schijnbaar beslissende achterstand karakter maar kwam iets te kort. Na de 1-0 van J. Vos tilden de uitblinkende S. Scheltema 3x en W. Lanting de stand naar 1-4. P. Algra 2x maakte het in de slotfase nog even spannend.

Bouwbedrijf Scharringa – Herberg de Bogt 1 – 1 S. Greidanus opende de score en vervolgens verzuimde Scharringa uit goede mogelijkheden de beslissing te forceren. Hiervan profiteerde J. Bosma.

Anytyme ‘t Park – Warmtetechniek Franeker 2 – 3 ‘t Park liep steeds achter de feiten aan in dit gelijk opgaande duel. A. Koning en C. Boonstra zorgden voor 0-2, O. Hof scoorde tegen, C. Boonstra met een vloeiende beweging om de keeper zorgde voor 1-3 en J. Broersma bepaalde de eindstand.

Elektrokoopjes .nl- Snackhouse 0 – 3 N. Altenburg, J. Landskroon en een eigen treffer van een Elektrokoopjes speler waren de hoogtepunten in dit matige treffen.

Keizer Autoschade – Koopmans Schilders 3 – 2 Een echte topper met een verdiende winnaar omdat Keizer aanvallend met meer overleg speelde. W.v.d.Meer brak het duel open en E. Hiemstra maakte uit een moeilijke hoek gelijk. Ook de 2-1 van R. Reversma werd door E. Hiemstra beantwoord. Beide teams kregen hierna kansen, de beste waren voor Keizer. Matchwinnaar werd uiteindelijk M. Kuperus die een voorzet van de uitblinkende W.v.d.Meer goed verwerkte.

Verno Verhuur – Pluimveeservice Smeding 2 – 4 In de laatste minuten viel de beslissing via J. Smeding en H. Voordewind. Hiervoor was het een duel met wisselende kansen en treffers van J. Tiemersma, A. Veltman, A.v.d.Bosch en E.v.d.Veen.

De Posthoorn Dronrijp – Zijlstra Beroepskleding 3 – 6 De Posthoorn opende via W. Kingma, maar dat was voorlopig het enige wapenfeit van de Rypsters. Zijlstra trok het duel naar zich toe en scoorde vrij eenvoudig via S. de Bruin 2x, Y. Shire, C. Baks en J. Dijkstra. K. Roersma scoorde tegen, M. Tichelaar zorgde voor 2-6 en W. Kingma eindigde zoals hij begon.

De Tap – Sportcafe De Trije 2 – 5 De Trije verscheen op volle oorlogssterkte en hier schrok De Tap blijkbaar flink van. Het kwam via T. Bootsma en R. Hoekstra snel op achterstand waarna J. Boomstra 2x gelijk maakte. De Trije raakte niet onder de indruk en S. Bootsma 2x en R. Hoekstra schoten De Trije naar de eerste overwinning.

Braak Financiele Diensten – Frankena Winsum 3 – 1 W.S. Hijlkema brak het duel open, S.Vellinga maakte met veel geluk gelijk, C. Boot zette Braak uit een counter op 2-1 en J. Zagema ook al uit een counter bracht de definitieve beslissing.

Techniservice Tijsma – De Korenaar 3 – 4 Tijsma speelde een prima wedstrijd en had een beter resultaat verdiend. N. Krikke en M.Zwier bogen in de slotminuten een 3-2 stand om naar 3-4. Met S. Karadag 1-0, D. Woude 1-1, N. Krikke 2-1, S. Karadag 2-2 en D. Groen 3-2 werd de slotfase bereikt.

Offinga Kappers – Sans Souci 3 – 10 Heel snel was het 0-3 waarna Offinga verrassend terug kwam tot 3-3. Hierna werd het krachtverschil goed zichtbaar. Doelpunten makers R. de Zeeuw 4x, M. Feenstra 3x, J. Tuinenga, K.v.d.Weide en B. de Vries met tegentreffers van F.J. Pander 2x en P. Quarre.

Sans Souci – Techniservice Tijsma 7 – 0 Van deze eerder gespeelde wedstrijd kwamen de treffers van R. de Zeeuw 3x, M. Elsinga 2x J. Tuinenga en J. Strikwerda