Bosma Timmerwerken op dreef. Miedema Bouw in opmars en terugval HDJ Bouw.

DSC 5466

Voor handhaving in de hoofdklasse zijn praktisch alle 6 teams bekend of er moet nog een inhaalrace komen van Coop Tolsma. De betreffende teams zijn Autobedrijf Haitsma, Keizer Autoschade, De Strûners F.C., Royal Steensma, Bogt fen Gune en Freedom Energy. Deze hoogste klasse moet nog worden aangevuld met de nummer 1 uit de eerste klasse en de strijd hierin is nog volkomen open. Dit gaat tussen Zijlstra Beroepskleding, R.E.S., BijOnsLuktHet Wel, Salarisburosport en Huhtamaki/Leo Reitsma. De laatste drie competitieavonden voor het nieuwe jaar gaat dus nog een hoop spanning opleveren. In de eerste klasse deed Bosma Timmerwerken goede zaken om zich uit de onderste regionen te ontworstelen door concurrent Rijschool Posseth ruimschoots te verslaan. Opvallend was het gelijke spel van Horeca de Trije tegen topper R.E.S. In de tweede klasse is Shape op de weg na belangrijke winst op Schroevenkopen en bovenin gaat de strijd onverminderd voort tussen Moto Delicato, Widia Boys en Rintec. Onderin is het hier ook spannend waarbij het zo sterk gestarte HDJ Bouw steeds verder in de verdrukking komt. In de derde klasse is er een nieuwe koploper, namelijk Stadsherberg catering. Het gaat slechts om enkele doelpunten verschil t.o.v. Sytsma Noord en deze teams treffen elkaar in het verdere verloop nog. Spannend wordt het ook nog tussen het de laatste tijd goed spelende Miedema Bouw en SDV Projectbuilding met als inzet de vijfde plaats, Deze geeft recht op een hogere klassering bij de herindeling.

Syperda Verhuur – De Strûners F.C. 3-7
Syperda beschikte weer niet over wisselspelers en was kansloos
Doelpunten De Strûners F.C. Tjitte Dijkstra 2x, Roar van Dellen 2x, Rinke de Vries 2x en Hendrik v.d.Baan.
Doelpunten Syperda Verhuur Dave Sommer, Justin van Abbema en Wybren Slager.
Van deze wedstrijd zijn geen meerdere gegevens verstrekt.

Keizer Autoschade – Freedom Energy 9-0
De eerste periode liep voor het veel sterkere Keizer nog stroef. Het bleef bij een treffer van Cees Terpstra. Pas in het laatste kwartier gingen de remmen los met treffers van Sander Hoekstra 3x, Wiebe v.d.Meer 3x, Cees Terpstra en Remco Reversma.

Autobedrijf Haitsma – Bogt fen Gune 2-2
Ruststand 0-0 en voor Haitsma scoorde Hassan Bartouhtouh en Marcellino Saamangun.
De doelpunten voor De Bogt kwamen van Frank de Wit en Jesper Deelstra.
Van deze wedstrijd zijn geen meerdere gegevens verstrekt.

R.E.S. Bolsward – Horeca de Trije 2-2
Opnieuw liep R.E.S. averij op en dit kostte het team meteen de koppositie.
Al snel zette Michel v.d.Veen het Horeca team op voorsprong, maar het antwoord via Niels Altenburg volgde meteen. Hierna werd ook gewisseld. Weer was het Michel v..d.Veen die het R.E.S. zeer lastig maakte, 1-2 en pas in de slotfase kon Niels Altenburg de schade beperken.

Rijschool Posseth – Bosma Timmerwerken 1-6
Het werd een regelmatige overwinning voor een verrassend sterker Bosma op het Rijschool team wat niet over wisselspelers beschikte. Halverwege hadden Robert Visser met een beheerster schuiver in de verre hoek, Tjerk Helfrich in de rebound en Pieter Beuker na een individuele actie de stand naar een veilige 0-3 gebracht. Marcel Amels leek het nog even spannend te maken, maar Wesley Schaap, Reinier v.d.Stap met een lobje en Robert Visser in de laatste seconden maakten het verschil wel erg groot.

Huhtamaki/Leo Reitsma – Autobedrijf Strikwerda 6-3
Strikwerda boerde de laatste tijd aardig, maar had totaal geen kans tegen het voor de eerste plaats knokkende Huhtamaki. Na de eerste periode stond er maar liefst 5-0 op het scorebord en daarom viel met het eindresultaat v.w.b. Strikwerda nog te leven. Siemen de Vries was met vijf treffers voor Stikwerda niet te stoppen, verder scoorde Sebastian Wierda met tegentreffers van Bouwe Strikwerda 2x en Ane Piet Strikwerda.

Wash ‘n Go – Zijlstra Beroepskleding 2-6
Doelpunten Zijlstra Beroepskleding Pedro Lopez 3x, Johannes v.d.Veen, Yannick Strampel en Marc Wijbenga.
Doelpunten Wash ‘n Go Tristan Osinga en Dennis Sijbesma.
Van deze wedstrijd zijn geen meerdere gegevens verstrekt.

Sportcentrum Shape – Schroevenkopen.nl 3-2
Ruststand 2-1.
Doelpunten Shape Phillip Hibma 2x, Jos v.d.Meulen.
Doelpunten Schroevenkopen Teunis Regeling 2x.
Van deze wedstrijd zijn geen meerdere gegevens verstrekt.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Moto Delicato 2-4
Ruststand 1-1
Doelpunten Moto Delicato Tsaerd Boorsma 2x, Frank van Polen, Rowan de Vries.
Doelpunten Bouwbedrijf Haarsma Redmer v.d.Kooi en Jort van Gils
Van deze wedstrijd zijn geen meerdere gegevens verstrekt.

Apenmeeuw – Cafe De Posthoorn Dronrijp 3-3
Apenmeeuw verkeek zich lelijk op de weerbaarheid van de Rypsters. Twee   keiharde schoten van Remko Giesing betekende halverwege 2-0 en na de 3-0 van dezelfde speler leek het duel beslist. Een intikker van Chris Hiemstra gaf De Posthoorn weer hoop, Cornelis Saakstra in de verre hoek betekende een spannende slotfase en Jos v.d.Velde maakte vlak voor het einde zelfs gelijk.

Bouwbedrijf Scharringa – Lybo 3-4
Voor beide teams een belangrijk treffen voor wat bedrijf de herindeling voor het nieuwe jaar. Het werd een spannend duel wat pas in de tweede periode ontbrandde. Haico Koersma opende met een geplaatste inzet en Oane Born tikte bij de tweede paal de gelijkmaker binnen. Het bleef een gelijkopgaande strijd. De 1-2 van Tim van Lunzen werd meteen beantwoord door Tjitse Hoekstra. Haico Koersma en Lennard Feenstra bezorgden Lybo de drie punten, al bracht Tjitse Hoekstra met nog twee minuten op de klok de spanning volledig terug. Een prima duel waarbij de gelukkigste won.

Rintec – HDJ Bouw 3-0
Rintec gaat in deze tweede klasse voor het hoogste en is daar goed mee bezig, al is er wel genoeg concurrentie. Dit duel leverde weinig problemen op na een moeizaam begin. Jeffrey 2x en Leeroy Jellema scoorden.

Bowling Bloemketerp – Stadsherberg catering 1-8
Na de 0-2 via Friso van Eyck en Wietse Blaauw gaf Tjipko Vellinga Bloemketerp weer moed. Hierna was Stadsherberg te sterk en liep met vlotte snel uitgevoerde combinaties moeiteloos uit naar deze royale zege met treffers van Sjaak Roorda 2x, Wietse Blaauw 2x, Edwin Lodewijk en Friso van Eyck.

Sytsma Noord – Sannes & Voorintholt 5-2
Een verdiende, maar geflatteerde Sytsma zege. Met nog 6 minuten te spelen stond er zelfs nog 1-2 op het scorebord. Na de gelijkmaker van Sytsma ging S & V voor de winst en werd via de counter afgestraft. Doelpunten Bauke Idsardi 2x, Harmen Schuitmaker, Sebas van Gils, Jurjen Vriesinga met tegentreffers van Noah Redda en Thom Voorintholt.

Zwart Machines – Miedema Bouw 1-7
Erwin Atsma brak het duel open, Simon Houtsma maakte gelijk en Bemert Beeksma zorgde voor 1-2. Tot zo ver was het een gelijk opgaande strijd. Twee snel opeenvolgende doelpunten van Bauke Okkema en Erwin Atsma waren beslissend. Zwart Machines was volledig van slag en liep nog tegen treffers aan van Bemert Beeksma 2x en Erwin Atsma.

Engineeringsburo Zuidema – A.M. Transport 0-10
Al was die hatelijke nul maar van het scorebord moet het moedige team van Zuidema hebben gedacht, maar dat lukte ook niet. De eerste periode werd afgesloten op een bescheiden 0-2 en gescoord werd er door Jesuino Lopez 3x, Mitchel Bosma 3x, Arie de Waar 2x, Iwan Hibma en Andre v.d.Meulen.