Bouwbedrijf Haarsma Franeker wordt net op tijd wakker en behoudt de drie punten

Speelronde twee van de nieuwe competitieopzet stond alweer op het programma. Net als vorige week was het een speelronde met super veel doelpunten en dus werden de supporters die er waren zeker verwend. Waar de ene ploeg overtuigend won, daar ging het er bij andere partijen gelijkwaardig aan toe. Maar ook werden grote voorsprongen haast weg gegeven maar uiteindelijk toch behouden. Genoeg te beleven dus!

Hoofdklasse

Auto Haitsma – Jansma Wonen – Royal Steensma 10-1

Beide ploegen mochten voor het eerst weer de zaal in en dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. De vorige edities lieten zien dat beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd waren en dus beloofde het op voorhand een leuke wedstrijd te worden. Maar vanaf minuut één bleek het geen echte wedstrijd te worden want de enige die echt scherp schoot was Edwin Hiemstra. Waar Hiemstra eerst de bal in de linkerhoek schoot daar ging de volgende bal via de paal binnen waarna hij vervolgens de bal door de benen van de keeper wist heen te schieten en daarmee zorgde hij voor een riante 3-0 voorsprong. Vervolgens deed Bauke Tjalle Anema iets terug middels een intikker en daarmee leek de spanning terug te zijn. Leek inderdaad want de ruststand werd 4-1 middels een hard schot van Henk Vonk en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Maar ondanks dat het gespeeld was bleef de thuisploeg scherp in de tweede helft en daarin wist het nog zes goede doelpunten te maken via tweemaal Edwin Hiemstra, tweemaal Mart Kuperus en eenmaal Henk Vonk en Wiebe v/d Meer. Daarmee bepaalde zij de eindstand op 10-1 en dus was het een klink klare overwinning voor de thuisploeg.

Eerste Klasse

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Huhtamaki 6-5

Waar de thuisploeg vorige week sterk terug kwam daar waren de gasten die speelronde vrij. En dus was het afwachten hoe de wedstrijd zou gaan verlopen. In de wedstrijd bleek al snel dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het duurde uiteindelijk zeven minuten voordat het eerste doelpunt een feit was. Een schot van Leeroy Jellema eindigde in de verre hoek en daarmee werd het 1-0. Maar daarmee was het nog niet gedaan want met nog acht minuten op de klok was daar een goede voorzet waarna deze werd binnen gewerkt door Jan Lyckle Bijlsma 1-1. Uiteindelijk was dit ook de ruststand en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. En interessant werd het want gelijk na rust was het wederom raak. Arjan Veltman ging een solo aan waarna hij de bal simpel wist binnen te schieten 1-2. Hiermee was de toon van het tweede bedrijf wel gezet want vijf minuten later was het alweer gelijk. Lieuwe Beuker probeerde het maar eens van afstand en dit schot viel hard binnen 2-2. Nu moesten beide ploegen weer opnieuw beginnen om de voorsprong te pakken en dat had de thuisploeg door want in de volgende zes minuten wist Leeroy Jellema vier goede doelpunten te maken en daarmee bracht hij zijn team op een 6-2 voorsprong. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen, maar niets was minder waar want een minuut na het laatste doelpunt was de 6-3 alweer een feit. Een voorzet kwam terecht bij Mike Spanjersbergh en deze wist simpel binnen te werken. De wedstrijd was wel gespeeld ondanks dat de gasten nog tweemaal wisten te scoren via Gerard Hof en een eigen doelpunt en daarmee werd de eindstand bepaald op 6-5.

Zijlstra Beroepskleding – Skearmessen 4-4

Beide ploegen kwamen nog niet in actie en dus was het de vraag hoe beide ploegen er voor zouden staan. Al snel bleek dat de wedstrijd aardig in evenwicht was en beide ploegen zochten de aanval waar kon. Dit leverde een leuke en spannende wedstrijd op waar beide ploegen de geboden mogelijkheden ook nog wisten om te zetten in doelpunten. Voor de thuisploeg scoorde Johannes v/d Veen viermaal en bij de mannen van Skearmessen scoorde Hepke de Boer driemaal en viel er een eigen doelpunt te noteren en daardoor eindigde dit duel in een 4-4 eindstand.

Tweede Klasse

SDV Projectbuilding – Bouwbedrijf van Marrum 8-1

Waar de ene vorige week wel in actie kwam daar gold dat niet voor de gasten. En dus zou je denken dat de thuisploeg een lichte voorsprong had op conditioneel vlak. Vanaf minuut één bleek al dat de mannen van SDV Projectbuilding de sterkere ploeg waren en dat leidde na vijf minuten spelen al in twee doelpunten. Waar het eerste doelpunt een eigen doelpunt was 1-0, daar kwam vervolgens Stijn Cevat één op één met de doelman waarna deze simpel wist binnen te schieten 2-0. Hiermee was het gaatje wel geslagen al probeerde de mannen van Bouwbedrijf van Marrum van alles om weer in de wedstrijd te komen. Maar de kloof werd verder vergroot in minuut dertien toen de doelman de bal los liet en dit cadeautje kon worden uitgepakt door Doeke Hofstra en daarmee werd het 3-0. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 4-0 door een afstandschot van Stijn Cevat en daarmee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Waar het eerste doelpunt snel viel daar duurde het volgende doelpunt in het tweede bedrijf toch even. Na acht minuten spelen ging keeper Stefan van Duijneveldt mee naar voren waarna hij de bal mocht binnen schieten 5-0. Met nog respectievelijk negen en zes minuten te spelen kwamen Edwin en Luc de Vries één op één met de doelman om vervolgens ijzig kam te blijven en de bal simpel binnen te schuiven 6-0. Nadat Stijn Cevat nog zorgde voor de 7-0 daar zorgde Jelmer Uythof nog voor de eretreffer 7-1. De eindstand werd vervolgens bepaald op 8-1 nadat de bal nog in het eigen doel eindigde en daarmee eindigde een zware avond voor de gasten.

Offinga kappers – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum 1-1

Waar de thuisploeg hun eerste wedstrijd winnend wist af te sluiten daar was dit voor de gasten hun eerste partij. En dus was de vraag hoe stonden beide ploegen ervoor? Vanaf minuut één kon je merken dat het een leuke wedstrijd werd met een hoog tempo over en weer. Je zou dus verwachten dat er zeker doelpunten zouden gaan vallen. Uiteindelijk gebeurde dit ook en wel in de twaalfde minuut van de wedstrijd. Na een scrimmage voor het doel kwam de bal voor de voeten van Jelle Pieter v/d Wal terecht en deze wist de bal hard binnen te werken 0-1. Met deze stand werd ook de rust gehaald en dus moesten de mannen van Offinga in de achtervolging. Het werd uiteindelijk een spannende tweede helft waarin het beide kanten kon opvallen maar de geboden mogelijkheden werden nog niet benut. Nog niet inderdaad want het duurde uiteindelijk tot de vierendertigste minuut voor het volgende doelpunt een feit was. Een snelle counter kwam voor de voeten van Willem Nieuwhof terecht en deze schoot de verdiende gelijkmaker tegen de touwen 1-1. Dit bleek tevens de laatste treffer van dit duel te wezen en dus eindigde het voor beide ploegen in een gelijkspel.

Braak Financiële Diensten – Frankena Loonbedrijf 3-6

Waar beide ploegen hun eerste wedstrijd verloren daar was het dus nu de vraag wie pakt er vanavond de punten. In ieder geval één ploeg zou minstens een punt behalen en dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden. En spannend werd het want in de openingsfase kon het beide kanten op gaan en daarin kregen beide ploegen ook mogelijkheden om te scoren. Maar de nul bleef lang op het scorebord staan en welgeteld tot drie minuten voor de rust. Renze Pieter Hiemstra probeerde het maar eens van afstand en dit schot viel prompt binnen 0-1. Dit zou ook de ruststand betekenen en dus moest de thuisploeg in het tweede bedrijf aanzetten. Dit deed het ook maar hierdoor zou er meer ruimte ontstaan voor de gasten en hiervan werd na vier minuten spelen optimaal van geprofiteerd. Het was Renze Pieter Hiemstra die één op één met de doelman kwam en deze bleef rustig waarna de bal in de rechterhoek eindigde 0-2. Maar het antwoord kwam er gelijk al want het was Sietse Kuipers die het van afstand probeerde en ook dit schot viel strak binnen 1-2. De spanning was dus weer terug al zou dit maar van korte duur zijn want in de volgende drie minuten wisten de mannen van Frankena Loonbedrijf tweemaal te scoren. Eerst was daar een afstandschot van Renze Pieter Hiemstra 1-3, waarna een schot van Daniel Rob via een tegenstander in het doel viel 1-4. Het gaatje was geslagen maar ook nu was daar gelijk weer het antwoord van de mannen van Braak Financiële Diensten. Colin Braak probeerde het ook maar eens van afstand en ook zijn schot viel binnen 2-4. Kon er dan nog een ommekeer komen? Nee was het antwoord want nadat een schot van Tsjeard Halbersma via en tegenstander het doel in ging 2-5, ging Daniel Rob één op één met de doelman om vervolgens de 2-6 binnen te werken. Uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden en wel middels een afstandschot van Colin Braak en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-6.

R.E.S. – Dikland Installatie Techniek 4-2

Waar de thuisploeg hun eerste duel won daar was dit voor de gasten pas hun eerste wedstrijd in dit nieuwe seizoen. Op voorhand was het dus even afwachten hoe beide ploegen zich zouden verhouden aan elkaar. In het eerste bedrijf merkte je dat er niet hele grote verschillen waren tussen beide ploegen al was R.E.S. wel de iets bovenliggende partij. Deze ploeg kwam uiteindelijk dan ook verdiend op voorsprong. Sander Bootsma probeerde het maar eens en met een mooi schot tekende hij voor de 1-0. Dit doelpunt deed zeker wat want de spanning was er nu enigszins af en dat leidde zelfs tot een volgende treffer. Ferdi Zijlstra loste een schot waarna deze in de korte hoek binnen viel 2-0. Het gaatje was geslagen maar de mannen van Dikland Installatie Techniek gaven niet op en dat werd uiteindelijk ook beloond met een doelpunt. Het was Jan van der Wal met een strak schot dat eindigde in de linkerhoek en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-1. Je zou dus een spannende tweede helft verwachten en deze kwam er ook enigszins al was de thuisploeg wel iets meer constanter. En dat leidde uiteindelijk tot een treffer van Niels Altenberg en daarmee werd het gaatje vergroot naar twee verschil 3-1. Nu moesten de gasten meer en meer komen en dus kwam er meer ruimte voor de omschakeling voor de thuisploeg. Uiteindelijk leidde dat ook nog tot een vierde treffer. Sander Bootsma haalde wederom hard uit waarna de bal door de benen van de keeper heen ging het doel in 4-1. De wedstrijd was hiermee wel in het slot gegooid al bepaalde Joran Gebranda de eindstand op 4-2 door de bal hard door het midden binnen te schieten.

Derde klasse

Zaalvoetbalteam ex BTW – WR Unit 5-6

Waar de ene nog niet gespeeld had daar won de andere hun eerste duel en dus was er vandaag een echte strijd om de punten. En die strijd kwam er ook want vanaf minuut één was het een levendige wedstrijd en werd het gas gelijk open gegooid. Een voorzet kwam voor het doel waarna Jens Jellema de bal in het lege doel wist te leggen 0-1. Maar de tegenzet was er al razendsnel want de bal kwam terecht bij Jan Pieter Walda en deze deponeerde de bal met een hakje het doel in 1-1. Zo kende we een leuke en vlotte openingsfase en deze werd alleen nog maar mooier want na een mooie aanval kwam de bal terecht bij Clint Baks waarna de bal eindigde in het hoekje en daarmee werd het 1-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want na een mooie aanval eindigde de bal via Clint Baks in de linkerhoek 1-3, waarna diezelfde Clint Baks de bal ook nog door de benen van de keeper heen wist te schieten en daarmee werd het 1-4. Hiermee was het gaatje in het eerste bedrijf al geslagen, maar klaar waren de mannen van WR Unit nog niet want een voorzet kon binnen worden getikt door Rutmer de Vries en daarmee bracht hij de stand op 1-5. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 1-6 nadat een pass van Jens Jellema met enig geluk in het doel eindigde. De wedstrijd leek gespeeld te wezen maar inderdaad leek want waar de wedstrijd in het eerste bedrijf in handen was van WR Unit daar was die in de tweede helft in handen van zaalvoetbalteam ex BTW. En dit leidde al snel tot hun tweede treffer van de avond. Na goed weg draaien van Siebe Greidanus wist hij de bal netjes in het linkerhoekje te plaatsen 2-6. Kon er dan toch nog een ommekeer komen? Ja leek het antwoord te worden want nadat Rene Talsma de bal simpel wist binnen te tikken 3-6, was het Siebe Greidanus die aan het einde stond van een mooie aanval waarna hij de bal simpel kon binnen tikken 4-6. Het gaatje was geslonken en deze werd nog kleiner toen een hard schot middels een rebound werd binnen gewerkt door Jelle Postumus 5-6. De spanning was volledig terug maar verder dan dit kwam de thuisploeg niet meer en dus wonnen de gasten met een minimaal verschil.

v/d Woude Fietsen – Stadsherberg Catering 4-5

Dat beide ploegen kunnen voetballen dat heeft men wel laten zien al ging dit gepaard met wisselvallige resultaten. Wie kon er vandaag zijn stempel drukken en de punten binnen halen? Vanaf minuut één kon je merken dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. De aanvallen werden gezocht maar verdedigend stonden de ploegen aardig stabiel. Toch werd het 1-0 na tien minuten spelen toen Wytze Lanting één op één met de doelman kwam en rustig bleef. Maar de ruststand zou dit niet worden want vijf minuten voor rust probeerde Jelle Rodenhuis het maar eens van afstand en zijn schot ging hard binnen 1-1. Waar er in het eerste bedrijf weinig doelpunten vielen daar ving het tweede bedrijf fanatieker aan want binnen zes minuten werd er maar liefst driemaal gescoord. Waar het eerst 1-2 werd na een één tegen één situatie daar was het binnen twee minuten raak aan de andere kant via Rick Atsma en daarmee werd het 3-2. Maar zoals het deze wedstrijd al alle kanten op kon gaan daar gold dat nu ook voor de volgende drie minuten want hierin wist Wytse Blauw tweemaal te scoren middels een intikkertje en een uitgespeelde aanval en tussendoor scoorde Edwin Lodewijk nog middels een afstandschot en daarmee brachten zij de stand op 3-5. Uiteindelijk scoorde de thuisploeg nog in de slotseconden en daarmee eindigde dit duel in een 4-5 eindstand.

Horeca de Trije – Bouwbedrijf Jelle Bruinsma 7-5

Beide ploegen wonnen hun eerste duel en dus was het afwachten wie er ongeslagen zou blijven. In een pot waarin het tempo hoog was en het spel over en weer ging kon het alle kanten opgaan. Uiteindelijk leidde dit duel tot twaalf doelpunten met een verdeling van zeven tegen vijf. Voor de thuisploeg scoorde Keimpe Pols 2x, Patrick van Dijk 3x en Michel van der Veen 2x. Voor de gasten waren de doelpuntenmakers: Bart Broeders , Johannes Hettinga, Gerben Bruinsma , Willem Terpstra en Marc Galema