Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum blijft koploper naar ware clash met vv R.E.S. Bolsward

De eerste speelronde zit er alweer op en na een week van rust wegens de AD ging de competitie afgelopen vrijdag 30-9-2022 verder. Voor enkele ploegen was het hun eerste wedstrijd en voor de andere was het alweer de tweede. Een goede start is het halve werk en dus beloofde het een interessante tweede speelronde te worden.

Eerste klasse

Skearmessen – Koopmans schilders 3-4

Beide ploegen gingen vorige week met een minimaal verschil van twee doelpunten ten onder. En dus waren beide teams gebrand op een goed resultaat en de drie punten en dus kon het wel een interessant portje worden. En leuk werd het zeker want beide ploegen lieten vanaf minuut één zien lekker te kunnen voetballen. Uiteindelijk duurde het tien minuten voordat de eerste treffer gescoord werd. Een snelle counter kwam terecht bij Evert Telenga en deze omspeelde de keeper goed waarna hij de 1-0 kon binnen schuiven.  Maar lang duurde het niet voordat de tegen reactie er kwam. Twee minuten na het eerste doelpunt was het alweer gelijk. Albert Beuker schoot netjes raak en daarmee werd het 1-1. Het bleef een levendige wedstrijd en met nog vijf minuten te spelen in het eerste bedrijf was er een mooie combinatie waarna Evert Telenga de trekker mocht overhalen 2-1. Maar lang duurde deze voorsprong niet want vanaf de aftrap kwam de bal terecht bij Stefan Adema en deze schoot de bal strak binnen 2-2. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want net voor de pauze stoomde Harm Schuitemaker op via het midden van het veld waarna hij de bal lekker in het hoekje legde 3-2. Nu moesten de mannen van Koopmans weer in de achtervolging en dat gebeurde ook. Na vijf minuten spelen leidde dit tot de gelijkmaker van Stefan Adema die aan het einde stond van een mooie combinatie. Beide ploegen bleven hierna de aanval zoeken maar tot doelpunten leidde dit niet en dus leek het duel te eindigen in een gelijkspel. Maar daar dacht Stefan Adema blijkbaar anders over want met nog vijf minuten op de klok probeerde hij het maar eens van afstand en dit schot viel heerlijk binnen 3-4. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daarmee behaalde de gasten drie belangrijke punten.

Keizer Autoschade – Bouwbedrijf Haarsma Franeker  3-1

Met de nummer vijf tegen de huidige koploper na de eerste speelronde was dit een interessant potje om te bekijken. Beide ploegen hebben namelijk vorig seizoen laten zien dat het genoeg kwaliteiten in huis heeft om een wedstrijd te beslissen. Zowel aanvallend als verdedigend en dus leek het op voorhand een waar schaakspel te worden. En wat al op voorhand gedacht werd klopte uiteindelijk ook in de werkelijkheid. Beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en hierdoor was het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Mogelijkheden waren er voor beide maar uiteindelijk werd er in het eerste bedrijf maar eenmaal gescoord en wel na tien minuten spelen. De bal kwam aan de linkerkant van het veld terecht bij Martijn Werkhoven en deze wist te de bal goed in de korte hoek binnen te schieten 1-0. In het tweede bedrijf moest Haarsma dus komen en dat deed men ook gelijk. Lang duurde het dan ook niet voordat de gelijkmaker een feit was. Lieuwe Beuker kreeg de bal aan de linkerzijde van het veld waarna hij deze goed wist mee te nemen en de bal in de korte hoek wist binnen te werken 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus kon het beide kanten op vallen. Beide ploegen hielde mogelijkheden en dus zou je verwachten dat er nog wel gescoord zou gaan worden. En zo gezegd zo gedaan want het was Yuri Riemersma met een goede actie over de rechterkant waarna hij de keeper kansloos achter liet met een verwoestend harde knal 2-1. De gasten moesten meer en meer in de aanval en helemaal omdat het even later ook nog 3-1 werd via Martijn Werkhoven die de bal vanaf rechts snoeihard wist binnen te werken. In de slotfase kwamen er nog mogelijkheden over en weer maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit leuke duel in 3-1.

Huhtamaki – Welgeschikt 1-2

Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd en dus was het voor beide een belangrijke pot. Wie zou er na vanavond ongeslagen blijven en wie leidt zijn eerste nederlaag? Een mooi spannend potje dus tussen twee voetballende ploegen. Vanaf de eerste minuut kon je merken dat beide teams weinig voor elkaar onder deden. Het was dus vooral aftasten en geduldig wachten op de goede kansen en dan deze ook zien te benutten. Nadat enkele mogelijkheden niet benut waren was het na elf minuten spelen wel raak. Het was Sven Flikkema die een aantal keer tegen de bal trapte in combinatie met de keeper waarna de bal zo het doel in ging 0-1. In het eerste bedrijf werd er niet meer gescoord en dus moest het gaan gebeuren in het tweede bedrijf. Maar ook daarin stonden beide ploegen goed en duurde het heel lang voordat er een doelpunt zou gaan vallen. Met nog 5 minuten en 24 seconden op de klok ontving Frits Hoekstra de bal en hij schoot de bal goed in het rechterhoekje 1-1. Gezien de tijd die nog over was leek dit een gelijkspel te worden maar daar dachten ze bij Welgeschikt blijkbaar anders over. Met nog twee minuten en zestien seconden op de klok mochten de gasten een corner nemen, deze kwam voor de voeten van Joris Tijdeman die de bal vervolgens gelijk het doel in wist te schieten en daarmee bepaalde hij dit duel in een 1-2 eindstand.

Tweede klasse

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – vv R.E.S. Bolsward   6-4

Waar de thuisploeg hun eerste duel overtuigend won daar gingen de gasten er met 0-3 af. En dus was het tijd voor revanche. De messen werden geslepen en beide ploegen stonden met een goede gefocuste blik op het speelveld. Een leuke pot werd er verwacht en dus konden de bezoekers er eens goed voor gaan zitten. Een open wedstrijd werd het zeker en dus kon het alle kanten op vallen. De score werd al gauw geopend door Simon Houtsma die de bal hard in de rechterhoek wist te schieten 1-0. Maar lang was het niet wachten op het tegen antwoord want het was Sander Bootsma die de bal ontving en zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-1. Open was het zeker en dus kregen beide ploegen mogelijkheden op meer. En dan is daar Jelle Pieter v/d met tweemaal een actie over de linkerkant waarna zijn eerste schot in het hoekje eindigde, om vervolgens de bal hard in de kruising te schieten en daarmee bracht hij de stand op 3-1. Maar toch zou dit niet de ruststand wezen want Sander Bootsma kwam goed op over de rechterkant waarna zijn harde schot in het hoekje eindigde 3-2. Er kon dus nog van alles gebeuren in het tweede bedrijf en dus gingen de supporters er nog maar eens goed voor zitten. Deze zaten nauwelijks op hun plek of het was alweer raak. Jelle Pieter v/d Wal schoot de bal hard en hoog door het midden binnen en daarmee werd het 4-2. Het gaatje was weer twee maar daar bracht Sander Bootsma persoonlijk verandering in. Want met twee goede acties over de rechterkant van het veld schoot hij de bal in de verre en korte hoek binnen en daarmee bracht hij de stand weer in evenwicht 4-4. Het bleef hierna een leuke wedstrijd waarin beide ploegen de mogelijkheden kregen op meer maar de bal wou er niet in. Maar dan is daar Simon Houtsma die de bal ontving en met een hard schot in de linkerhoek zorgde hij voor de 5-4. De mannen van R.E.S moesten meer risico nemen en dat leidde uiteindelijk nog tot een tegentreffer. Een lange bal kwam terecht bij Simon Houtsma en deze schoot de bal keurig in het linkerhoekje en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-4.

Killtrition – SDV keukens en meer 2    0-9

Beide ploegen kende een wisselvallige start van de competitie en dus wouden beide ploegen een goede wedstrijd op de mat liggen. Gezien het vorige seizoen van de thuisploeg kon je wel stellen dat een goede start met zes punten uit twee heerlijk zou wezen maar daar wilde de nieuwkomers niets van weten want na twee wedstrijden nog puntloos wezen, dat wil niemand. Vanaf de eerste minuut bleken de mannen van SDV de betere ploeg te wezen en dat leidde na zes minuten spelen in de openingstreffer. Het was Sander die de bal goed mee nam en deze strak in de hoek schoot 0-1. Deze openingstreffer brak de ban en een minuut later was het wederom Sander die de trekker wist over te halen en daarmee werd het 0-2. Deze Sander bleek een goede speler te wezen want twee minuten na het vorige doelpunt maakte hij zijn hattrick compleet en daarmee werd het 0-3. De wedstrijd leek hiermee gespeeld te wezen en helemaal toen Sander er zes minuten voor rust ook nog 0-4 van maakte door de bal strak in de kruising te schieten. Uiteindelijk bepaalde Sander de ruststand op 0-5 door een goede combinatie binnen te werken 0-5. De overwinning leek wel binnen al was de vraag alleen nog hoe hoog word de score. Vijf minuten na rust was daar het volgende doelpunt al. Het was Stijn Cevat met een mooi afstandschot en daarmee werd het 0-6. De thuisploeg had het zwaar en dus moest de score beperkt blijven. Met nog acht minuten te spelen kwam er een mooie voorzet waarna Luc de Vries de bal simpel kon binnen tikken 0-7. Kon de tien dan toch behaald worden? Ja leek het antwoord te worden want niet veel later scoorde Sander wederom met ditmaal een schot vanuit de hoek en daarmee werd het 0-8. Uiteindelijk bepaalde Luc de Vries de wedstrijd door een vrije trap binnen te werken en daarmee werd de eindstand bepaald op 0-9.

Frankena Loonbedrijf – Offinga Kappers 2-2

Waar de thuisploeg de eerste wedstrijd nipt verloor daar overtuigde de gasten met een keurige overwinning. Beide ploegen waren dus gebrand op een goed resultaat maar gezien de laatste wedstrijden zou je denken dat de gasten de favoriet zouden wezen. Maar de bal is rond en dus kon er van alles gebeuren. Al snel bleek dat beide teams aardig gelijkwaardig waren aan elkaar en zodoende ging het spel lekker op en neer. Uiteindelijk nam de thuisploeg de leiding via Jelle Wielinga die de bal middels een harde trap in de rechterhoek wist te schieten 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten in de achtervolging. Helemaal omdat het niet veel later ook nog 2-0 werd. Een voorzet vanaf de rechterkant kwam terecht bij Wouter Hylkema en zijn schot eindigde in de korte hoek 2-0. Een verassende tussenstand wellicht maar gezien het spelbeeld was dit wel terecht. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want kort daarvoor stoomde Feike Nieuwhof op via de rechterkant waarna zijn schot in de korte hoek binnen viel 1-2. En dus was er weer alles mogelijk en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. En interessant werd het zeker want beide ploegen zochten de aanval waar kon en stonden verdedigend compact waardoor de tegenstander er lastig doorheen kwam. Uiteindelijk zou er in het tweede bedrijf nog eenmaal gescoord worden en wel door Feike Nieuwhof die een voorzet vanaf de linkerkant in de rechterhoek wist te schieten 2-2. Dit bleek dus de laatste treffer van dit duel te wezen en daardoor deelde beide ploegen vandaag de punten.

Derde klasse

SDV Keukens en meer – WR Unit 2-1

Beide ploegen kende een goede start van de competitie want met drie punten uit één wedstrijd zijn ze nog ongeslagen. Dus stond er vandaag een spannende pot op het programma want beide ploegen wilde de ongeslagen status vast houden en de koppositie niet laten varen. Genoeg op het spel dus en dus beloofde het een interessante pot te worden. Interessant werd het zeker want je merkte al gauw dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Beide stonden verdedigend goed en aanvallend kwamen ze er enkele malen goed uit maar tot doelpunten leidde dit niet. Zodoende was de ruststand ook de brilstand van 0-0. In het tweede bedrijf moest het dan dus gebeuren voor beide teams. Uiteindelijk moesten we vijf en een halve minuut wachten voordat de openingstreffer een feit was. De bal kwam terecht bij Tieme van Marrum en deze schoot de bal netjes in het rechter hoekje 0-1. Nu moest de thuisploeg dus in de achtervolging gaan en dat gebeurde uiteindelijk ook. Drie minuten na de openingstreffer was het namelijk alweer gelijk. Richard van der Veer speelde goed zijn tegenstander uit waarna hij de bal strak door het midden wist binnen te werken 1-1. Beide ploegen gingen naar dit doelpunt opzoek naar meer en uiteindelijk kwam dit meer er ook voor de thuisploeg. Nadat de doelman van de gasten eerst nog het schot kon keren daar werd de rebound binnen gewerkt door Henk Vonk 2-1. Uiteindelijk vielen er nog wat mogelijkheden te noteren maar doelpunten werden er niet meer gemaakt en dus eindigde dit duel in een 2-1 eindstand.

Dikland Installatie techniek – Braak financiële Diensten 0-3

Waar de gasten vorige week nog nipt verloren daar maakte de thuisploeg een geweldige indruk met een daarbij hoge score. De thuisploeg ging dus het veld op met veel vertrouwen en dus waren de gasten gewaarschuwd. Zouden de dubbele cijfers weer behaald worden of gaan de mannen van Braak zich revancheren? Genoeg ingrediënten voor een leuke wedstrijd dus. En leuk werd het zeker want beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder. Het duurde dan ook even voordat de score werd geopend. Na iets meer dan acht minuten spelen kwam de bal voor de voeten van Colin Braak terecht en deze schoot de bal onder de duikende keeper door en daarmee werd het 0-1. Beide ploegen kregen hierna mogelijkheden op meer maar gescoord werd er niet en dus werd de ruststand bepaald op 0-1. Het kon beide kanten op vallen deze wedstrijd en dus bleef het leuk om te volgen. En dan met nog tien minuten en tweeënvijftig seconden op de klok komt de bal na een goed schot terecht voor de voeten van Niels Krikke en deze kon de bal simpel over de liggende keeper heen schieten en daarmee werd het 0-2. De mannen van Dikland moesten nu steeds meer risico nemen wilde het nog punten behalen. De druk werd opgevoerd en de mogelijkheden kwamen er ook wel maar gescoord werd er niet. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 0-3 door Jort Snijdelaar want hij kon de bal simpel binnen schuiven nadat de keeper mee in de aanval was en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-3.

Rijschool Posseth – Ventura Systems 6-2

Beide teams begonnen vorige week teleurstellend aan het seizoen en dus vinden we beide ploegen terug in de onderste regionen van de competitie. Beide ploegen wouden zich dus revancheren en dus beloofde het een open pot te worden waarin veel doelpunten / doelpogingen werden verwacht. Vanaf de eerste minuut lieten beide teams gelijk zien dat het de aanval wilde zoeken. Je kon dus verwachten dat er wel wat doelpunten zouden gaan vallen. Zo viel de eerste al na vijf minuten spelen. Dennis Soepboer ontving de bal waarna zijn schot strak in de hoek eindigde 0-1. Maar lang duurde deze voorsprong niet want een minuut later was de stand alweer in evenwicht. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Rick Beimers en deze schoot de bal hard binnen 1-1. Alles was weer in evenwicht al was dit maar van korte duur want een minuut na de gelijkmaker had Bas van der Sluis een goede actie in huis waarna hij de keeper kansloos achter liet 2-1. Nu ging het snel want wederom twee minuten later was het raak. Rick Beimers kreeg de bal na een mooie aanval en zijn schot ging door het midden binnen 3-1. Hiermee was het gaatje geslagen, al zou dit uiteindelijk niet de ruststand wezen want twee minuten voor de pauze was er een mooie aanval door het midden van het veld en uiteindelijk was Jasper Hoekstra het eindstation 4-1. Hiermee was het verschil gemaakt en dus zou je denken dat de wedstrijd hiermee wel gespeeld was. Maar ook nu was het in de vijfde minuut raak voor de gasten. Martin ontving de bal en met een schot van grote afstand liet hij de keeper kansloos achter 4-2. De mannen van Ventura leken er weer in te geloven en dus bleven zij de aanval zoeken. Met nog tien minuten te gaan was er een snelle counter van de thuisploeg en deze werd binnen gewerkt door Niels Walburg 5-2. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld al zou er nog eenmaal gescoord worden. Het was Rick Beimers die ten aanval trok en met een goede dribbel omspeelde hij de keeper waarna hij simpel kon scoren 6-2. Dit bleek de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en dus behaalde Rijschool Posseth drie knappe punten.

Vijfde klasse

Stadsherberg Catering –Zaalvoetbalteam ex BTW  4-6

Voor beide ploegen startte het seizoen heden avond en dus was het even afwachten hoe de wedstrijd zou gaan verlopen. Gezien het vorige seizoen kon het een leuke wedstrijd worden want beide ploegen streden goed mee in de competitie. Spanning allom dus en dus konden de supporters er eens goed voor gaan zitten. En leuk werd het want beide ploegen bleken niks voor elkaar onder te doen. Het eerste doelpunt kwam er dan ook al snel.  Een voorzet vanaf de linkerkant werd binnen getikt door Edwin Lodewijks en daarmee werd het 1-0. Maar lang duurde het niet voordat het antwoord er kwam. Na een voorzet vanaf de linkerkant wist Siebe Greidanus binnen te tikken en daarmee werd het 1-1. Het spel bleef op en neer gaan en daarbij bleef het tempo hoog. Het was Evert Jan Broersma die op stoomde over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-1. Maar ook ditmaal kwam de tegen reactie vrij snel. Jan Pieter Walda probeerde het maar eens van afstand en zijn schot viel in het midden van het doel binnen 2-2. En dan wederom een aanval over de linkerkant waarna de bal hard ingetikt kon worden door Gerton Oost 3-2. Maar zoals het de hele wedstrijd ging knokte de gasten zich weer naast de thuisploeg. Tjitte Bonnema ontving de bal en met een hard schot in de korte hoek bracht hij de stand op 3-3. Zo was het een geweldige eerste helft tot op heden en dan waren we er nog niet want kort voor rust kwam de bal diep op Nando Dijkstra en deze schoot de bal hard door het midden binnen 3-4. Nu moest de stadsherberg in de achtervolging gaan en dus zou er meer ruimte komen voor de gasten. Helemaal toen het ook nog 3-5 werd via Tjitte Bonnema en daarmee was er een klein gaatje geslagen. Dit kleine gaatje werd even later nog groter want een voorzet vanaf links werd door Nando Dijkstra binnen getikt door de bal door de benen van de keeper heen te schieten 3-6. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld te wezen. Uiteindelijk zou er deze wedstrijd nog eenmaal gescoord worden en wel door Evert Jan Broersma die goed naar binnen kwam waarna hij de bal in de linkerhoek wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-6.

BSH Partyservice – VDV- Techniek 6-1

Een nieuwe start en dus nieuwe kansen in dit nog prille seizoen. Hoe komen beide ploegen uit de startblokken en wie trekt daarin aan het langste eind? Op basis van het vorige seizoen zou je zeggen dat de thuisploeg een licht voordeel heeft maar de bal is rond en dus is er van alles mogelijk. De thuisploeg begon fel en dat leidde na één minuut en tien seconden gespeeld te hebben tot de openingstreffer van de wedstrijd. Het was Tjalling Feenstra die de bal ontving en met een goed schot eindigde de bal in rechterhoek 1-0. Het bal was geopend en een minuut later was het wederom Tjalling Feenstra die de bal kreeg en na een goede actie langs zijn tegenstander schoot hij strak binnen 2-0. Dit was nou niet de start voor VDV waar ze op gehoopt hadden. De gasten herpakte zich hierna enigszins en dus duurde het even voor een volgend doelpunt een feit was. Met nog zeven minuten en vijfenvijftig seconden op de klok is het Rene de Haan die de bal goed mee krijgt waarna hij ijzig kalm blijft en de bal weet binnen te werken 3-0. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen maar niets was minder waar want vanaf de aftrap kwam de bal terecht bij Jan van der Veer en deze prikte de bal in de rechter onderhoek 3-1. Was een ommekeer dan toch in de maak? Nee bleek het antwoord te wezen want een minuut later werd de bal vakkundig langs het muurtje gelegd waarna Rene de Haan de bal goed wist binnen te werken 4-1. Maar toch zou dit niet de ruststand wezen want met nog twee en een halve minuut op de klok kreeg Tjitse Oegema de bal en met een goed schot liet hij de keeper kansloos 5-1. Hiermee was het duel wel gespeeld en dus was de vraag alleen nog hoe hoog wordt de score? Uiteindelijk zou de tweede helft geen kopie worden van de eerste helft. Beide ploegen kregen wel mogelijkheden om te scoren maar uiteindelijk zou alleen Arne Tigchelaar nog gaan scoren en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-1.

Verno verhuur – v/d Woude fietsen 3-3

Beide ploegen kennen inmiddels de klappen van de zweep en dus kon het een interessant duel worden. Dit gebeurde namelijk vorig seizoen ook al en ook toen deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Op papier een leuke pot dus maar hoe zou dit in het echt zijn? In werkelijkheid bleek dit ook echt te wezen. Het werd een open wedstrijd waar het beide kanten op kon gaan vallen en dus wist je zeker dat er doelpunten zouden gaan vallen. Dat gebeurde uiteindelijk ook en wel na zeven minuten spelen. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Johannes Abma en deze schoof de bal goed binnen 0-1. Het bal was geopend en dat was een teken voor meer. Dit meer kwam er ook en wel drie minuten later. Een fout van de doelman werd afgestraft door Ken Knoeff en daarmee bracht hij de 0-2 op het scorebord. Maar de mannen van Verno bleven strijden en dat werd in de laatste drie minuten van het eerste bedrijf omgezet in een aansluitingstreffer. Na een mooie actie wist Klaas Auke Dijkstra de bal goed binnen te werken en daarmee werd het 1-2. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want een minuut later was het alweer raak aan de andere zijde van de zaal. Ken Knoeff stoomde goed op via het midden van het veld waarna hij de bal in de linkerhoek wist te deponeren en daarmee werd het 1-3. Het gaatje was weer twee en dus kon het nog altijd voor de thuisploeg. In het tweede bedrijf zochten zij dan ook de aanvallen en bleven de mannen van v/d Woude loeren op hun mogelijkheden. En dan is daar een mooi één tweetje waarna de bal terug komt bij Jelte Hanenburg en deze bleef ijzig kalm en ronde mooi af. Dit doelpunt deed het geloof weer opbloeien en uiteindelijk leidde dit zelfs tot de gelijkmaker. Jelte Hanenburg ontving de bal en hij probeerde het maar eens van afstand waarna zijn schot hard binnen viel 3-3. In de laatste minuten gingen beide ploegen nog opzoek naar meer alleen doelpunten vielen er niet meer en dus behaalde beide ploegen een verdienstelijk punt.