Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum draait na lange coronabreak op volle toeren en heeft tien klapper te pakken

Na enkele maanden van geen zaalvoetbal wedstrijden te hebben gehad, daar begon de competitie weer op vrijdagavond 18-9-2020. Wel waren er wat aanpassingen geweest want door de regelgeving moest de organisatie ook meer puzzelen dan het gewend was. Toch was er ook nog positief nieuws te melden want dit seizoen zijn er enkele nieuwe teams bij gekomen en hierdoor zijn de verschillende poules groter geworden. Om 19:30 begon de bal voor het eerst dit seizoen weer te rollen en hopelijk blijft deze nog lang door rollen en zien we dit seizoen weer prachtige dingen met daarbij veel doelpunten en strijd.

Eerste klasse

Skearmessen – Stukadoorsbedrijf Yildiz 5-5
Een wedstrijd met twee ploegen die kunnen voetballen en dat liet men ook zien in deze wedstrijd. Het spel ging over en weer en dat zorgde ervoor dat het tempo hoog was en dat er genoeg mogelijkheden ontstonden. Dat er doelpunten zouden gaan vallen was dan ook geen verassing. Het was Wilke Hoogterp die een vrije trap strak in de kruising wist te werken en daarmee zette hij zijn team op een 1-0 voorsprong. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want het was Marcel Amels die een goede aanval wist af te werken en daarmee de stand gelijk wist te trekken 1-1. Dat het een leuke wedstrijd was om te zien kon je merken aan het handjevol supporters op de tribune. De oeh en aahhh galmde van de tribunes af wanneer er weer een leuke actie te zien was. Maar dan is het Hepke de Boer die zijn klasse laat zien en de score verder uitbreid met de 2-1 en 3-1. Toen Friso van Eijck ook nog tekende voor de 4-1 leek het duel wel beslist te wezen. Leek inderdaad want Yildiz scherpte zich nog wat verde op en dat leidde door twee doelpunten van Marcel Amels en Ilhan Yildiz in een 4-4 tussenstand. Het kon dus alle kanten op gaan en beide ploegen waren dus gewaagd aan elkaar en dat leidde tot een mooie strijd. Dit zette beide ploegen in de slotfase ook door en dat leidde uiteindelijk nog tot twee doelpunten. Eerst was het Harke Hilboezen die tekende voor de 5-4, maar niet veel later was het man of the match Marcel Amels met de laatste treffer van de wedstrijd en daarmee tekende hij voor de 5-5 eindstand. Een leuk en interessant duel leverde dus voor beide ploegen één punt op en dat was gezien de wedstrijd ook wel verdiend.

Welgeschikt – Mc Donalds Harlingen 4-2
Een wedstrijd tussen twee ploegen die het vorige seizoen goed presteerde. Beide ploegen vonden we namelijk terug in de top van de competitie. De verwachting was dan ook dat beide ploegen weinig voor elkaar onder zouden doen. Dit klopte ook wel want beide ploegen kwamen eruit waar kon en stonden verdedigend hun mannetje. Toch waren de meeste kansen er voor de gasten maar dit leidde nog niet tot doelpunten. Lang leek het er dan ook op dat de ruststand in een brilstand zou eindigen maar niets was minder waar. Met nog vier minuten op de klok was het Fetze Helvrich die alert was en zijn schot ging goed binnen 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dat bleek ook wel toen het een minuut later alweer gelijk werd. Na een slecht getimde wissel kwam de bal bij de vrijstaande Frank Visser en deze strafte dit foutje genadeloos af. Waar de mogelijkheden in de eerste helft niet benut werden daar gebeurde dat wel in het tweede bedrijf. Te beginnen in de vijfde minuut als Bas van der Baan de bal goed mee krijgt en met een mooi lobje de keeper kansloos achter laat 2-1. Die zelfde van der Baan leek het duel zes minuten voor tijd definitief te beslissen. Wederom één op één met de keeper bleef hij ijzig kalm waarna hij de bal door de benen van de keeper heen kreeg en deze eindigde in het mandje 3-1. Maar beslist was het zeker niet want een minuut later was daar al de aansluitingstreffer. Lee-Roy John Earle Purvis wist zich goed vrij te spelen waarna hij de bal strak in het hoekje wist te werken 3-2. MC Donalds Harlingen moest nu alles of niets gaan spelen wilde het nog een resultaat behalen. Mogelijkheden ontstonden er wel voor beide en uiteindelijk werd er nog eenmaal gescoord. In de laatste minuut van de wedstrijd was het Ronald Post die koeltjes bleef en zijn schot sloeg als een komeet binnen 4-2 . Daarmee eindigde deze enerverende wedstrijd in een knappe overwinning voor Welgeschikt en daarmee beleven zij een mooie start van de competitie.

Zandstra en vd Meer – Futsal t Hoekje Ferwert 1-2
Ook voor deze twee ploegen begon het seizoen weer en dus was het even afwachten hoe beide ploegen uit de lange break waren gekomen. In de wedstrijd bleek al gauw dat beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd waren. Mogelijkheden ontstonden er wel maar het vizier stond nog niet op scherp en dus was het wachten op doelpunten. Maar uiteindelijk kon er dan toch hoera gefluisterd worden. Het is minuut tien als Pieter Hoekstra knap vrij komt en de bal keurig in het hoekje weet te leggen 0-1. De ban was gebroken en dus moesten de jongens van Zandstra en vd Meer terug knokken. Gestreden werd er zeker op het veld en ook de score werd verder uitgebreid. Met nog drie minuten op de klok is het Marco van Dijk met een droge knal en zijn schot eindigde strak achter de doelman 0-2. Het gaatje was geslagen en dus konden de gasten de tweede helft iets meer gas terug nemen en loeren op de mogelijkheden die zouden gaan komen. Toch werd het al snel billenknijpen want zes minuten in het tweede bedrijf was het Hidde de Vries die raak schoot en daarmee bracht hij de spanning terug in de wedstrijd 1-2. In het restant van deze wedstrijd bleven beide ploegen zoeken naar die doelpunten maar gescoord werd er niet meer en daardoor werd er een minimale overwinning geboekt door Futsal t Hoekje Ferwert.

Man of the World Lwd. – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 6-0
Waar de ene vorig seizoen nog mee deed in de top van de competitie daar speelde de andere in de middenmoot. Het verschil van toen was ook nu terug te zien in de wedstrijd. Man of the World Lwd mocht de bal hebben en de heren van Bouwbedrijf Haarsma Franeker plooide compact terug op eigen helft. Uiteindelijk duurde het tien minuten voordat het eerste doelpunt een feit was. Na een goede combinatie was het Sven Flikkema die de trekker overhaalde en de bal wist binnen te werken 1-0. Hiermee was het bal geopend en dus moesten de gasten meer risico’s gaan nemen. Het kwam wel meer uit de schulp maar hierdoor ontstonden er ook meer ruimtes voor de thuisploeg. Hier wist men optimaal van te profiteren want niet veel later werd het 2-0 via Jens de Ruyter. Was de wedstrijd hiermee dan gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want het was Jay de Vries die zijn team met een bekeken schot op 3-0 zette. De gasten probeerde het wel maar kwamen er maar lastig doorheen en hierdoor kon het dominerende thuisteam uitlopen naar een comfortabele 6-0 stand. Dit gebeurde door doelpunten van Vibushan en tweemaal Rutger van der Pol. In de slotfase bleef de drang om doelpunten er nog wel maar gescoord werd er niet meer en dus was daar een riante overwinning van de ploeg die de wereld wil veroveren.

Sportcentrum het noord – Zijlstra beroepskleding 2-2
Beide ploegen draaide vorig seizoen een goed jaar en dat was ook terug te zien in de eindstand. Ditmaal mogen beide ploegen het een klasse hoger proberen en dus wacht er voor beide ploegen een zware klus. Vanaf het begin van de wedstrijd kon je merken dat beide teams erg gebrand waren om een goed resultaat te behalen. Er werd hoog tempo gespeeld en dat in combinatie met snel druk zetten leidde tot een interessante wedstrijd. Toch duurde het maar twee en een halve minuut voordat het openingsdoelpunt een feit was. Het was Kelvin Born die aan de bal kwam en zijn schot vloog via de onderkant van de lat binnen 0-1. In het verloop van de eerste helft wilde beide ploegen vol gaan voor de treffer maar dit gebeurde niet en dus was de ruststand 0-1. Waar de eerste helft leuk was om te zien daar begon het tweede bedrijf ook spectaculair. Dit leidde uiteindelijk na vijf en een halve minuut spelen tot de gelijkmaker. De bal kwam terecht bij Gijs Bergsma en deze schoot de bal van een grote afstand in de rechter onderhoek 1-1. De stand was weer in evenwicht en gezien het spelbeeld was dit wel verdiend. En dan met nog zeven minuten op de klok komt de bal voor de voeten van Dani van Eijk terecht en met een goede voetbeweging wist hij de bal over de doelman te tillen 1-2. Beide ploegen wilde een hoog tempo blijven spelen maar hierin werd het steeds slordiger en dus bleven echte honderd procent kansen uit. Maar dan met nog zeventien seconden op de klok komt de bal aan de rechterkant van het veld terecht bij Brandon Derambure terecht, waarna deze goed naar binnen trok en de bal in de linker onderhoek wist te leggen 2-2. Door dit doelpunt eindigde dit duel in een gelijkspel en dat was gezien de wedstrijd ook wel verdiend.

Tweede klasse

Braak Financiële diensten – R.E.S 1-2
Beide ploegen presteerde vorig seizoen in hun competitie. De verwachtingen voor dit seizoen zijn dan ook weer hoog gespannen. Vanaf minuut één kon je ook wel merken dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. De gasten hadden wellicht een lichte overhand en kregen de meeste mogelijkheden maar tot doelpunten leidde dit nog niet. Nog niet inderdaad want uiteindelijk viel dit eerste doelpunt dan toch. Met nog twee minuten op de klok is het Niels Altenburg die aan de bal kwam en zijn schot ging hard binnen 0-1. Braak Financiële diensten moest dus wat zien te bedenken wilde het terug keren in de wedstrijd. Ook in het tweede bedrijf kon het beide kanten op gaan en dus was het een leuke wedstrijd om te zien. Waar het de eerste helft lang duurde voordat de kansen benut werden daar duurde dat in het tweede bedrijf ook dertien minuten. Ditmaal was het Osman Boskurt die het netje liet bollen en daarmee bracht hij de marge op twee 0-2. De wedstrijd leek hiermee wel beslist te wezen want R.E.S had veel de bal en dan is het lastig om als tegenstander te gaan scoren. Toch kwam daar in de laatste minuut nog de aansluitingstreffer. Erik Kamstra nam de bal goed mee en liet de keeper met een strak schot kansloos 1-2. Toch kwam deze aansluitingstreffer te laat want enkele seconden later was daar het eindsignaal en daarmee werd er een minimale zege geboekt door de gasten.

Frankena Loonbedrijf – Keizer Autoschade 2-5
Keizer Autoschade in de tweede klasse daar kunnen weinig mensen zich iets bij voorstellen als je kijkt naar de laatste jaren. Maar het team van de afgelopen jaren bestaat niet meer en daarvoor zijn er allemaal nieuwe jongen heren voor in de plaats gekomen. Frankena Loonbedrijf kent elkaar wat langer dan dit seizoen en dus beloofde het een interessant potje te worden. Interessant werd het zeker want na twee minuten spelen was daar al de openingstreffer. Na een goed één tweetje kwam de bal terug in de voeten van Johannes Boersma en deze wist hier wel raak mee en tekende voor de openingstreffer 1-0. Maar ondanks deze snelle treffer deden de gasten niks onder voor de thuisploeg. Integendeel juist want de oranjehemden waren aan de bal sterker en dat resulteerde na zeven minuten spelen in de gelijkmaker. Na een foutje bij de thuisploeg werd de ruimte goed benut door Cornelis Zijlstra en deze werkte de bal hard binnen 1-1. In het restant van het eerste bedrijf werd er niet mee gescoord en dus moest het vuurwerk komen in het tweede gedeelte van deze wedstrijd. Waar de wedstrijd in de eerste helft snel geopend werd daar gebeurde dat ook in de tweede helft. Na vier minuten spelen kwam Wessel Hilverda aan de bal en zijn schot ging halfhoog in de linkerhoek binnen 2-1. Maar ook ditmaal duurde het niet lang voordat er een antwoord kwam van de gasten. Twee minuten na de vorige treffer tekende Martijn Werkhoven voor de gelijkmaker door de bal in de linker onderhoek te schieten 2-2. Alles was weer in evenwicht maar niet voor lang want een minuut later was daar een foutje bij de thuisploeg waarna Cornelis Zijlstra de keeper goed wist uit te spelen en de bal in het lege doel wist te deponeren 2-3. Nu moest de thuisploeg weer in de aanval en dat leidde er toe dat er meer ruimte zou komen voor de gasten. Met nog tien minuten op de klok leek het duel beslist te worden. Marcel Koning liet maar weer eens zien dat hij een geweldige poeier in zijn benen heeft en daarmee liet hij de keeper vrij kansloos achter 2-4. In het restant van de wedstrijd bleef het een leuke wedstrijd om te zien en uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden. Het was de debutant Teunis van der Boon met een goede solo waarna hij de keeper vrij kansloos liet met een enorme kanonskogel 2-5. Dit bleek uiteindelijk het slotakkoord te wezen van deze wedstrijd en dus eindigde we dit leuke duel met een 2-5 eindstand.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – van Mossel Autolease 10-1
Een duel tussen twee teams met jonge jongens in de gelederen en dus werd er vooraf een interessante wedstrijd verwacht. Maar in de praktijd bleek dit toch anders te wezen. Waar van Mossel Autolease compact probeerde te spelen daar waren het de heren van Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum dat vooral de aanval zocht. Dit leidde na een kleine drie minuten spelen in de openingstreffer. Het was Jelle Pieter vd Wal die de bal vanaf de linkerzijde van het veld om de keeper wist heen te schieten waarna de bal eindigde in het dak van het doel 1-0. Dit was het beginsignaal voor meer want enkele minuten later werd de score verder uitgebreid. Na een aanval over de linkerkant werd de bal voorgegeven waarna de bal simpel kon worden binnen getikt door Johannes Bonnema 2-0. De gasten moesten nu wel komen maar hadden het erg zwaar in deze wedstrijd. Waar de thuisploeg een niet al te hoog tempo dicteerde daar was het wel oppermachtig en dat was ook terug te zien in de score. Met een kleine tien minuten op de klok werd deze dan ook verder uitgebreid. Het was opnieuw Jelle Pieter vd Wal die opstoomde door het midden van het veld waarna hij de bal hard en hoog links langs de keeper schoot 3-0. Uiteindelijk bepaalde deze vd de ruststand op 4-0 nadat een aanval inzette over de linkerkant van het veld en de bal in de rechterhoek wist te werken. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. De thuisploeg was de betere partij al gingen de gasten nu iets hoger druk zetten op het veld. Dit leidde al snel tot de volgende twee tegentreffers. Van dichtbij was het Johannes Bonnema die de keeper kansloos liet 5-0, waarna Robin Hamer de bal krijgt op de rechtsvoor positie en deze in schoot op middelhoogte 6-0. Kwam de mossel groep dan helemaal niet uit de schulp? Jawel was het antwoord want kort na de 6-0 was daar de eretreffer. Het was Jorn Lars van Beem die de bal vanuit de hoek van het veld knap wist binnen te werken en daarmee had hij toch een klein eigen succesje op deze zware avond. In de periode hierna bleef het spel meer over en weer gaan al domineerde de bouwvakkers de wedstrijd in zijn geheel. Dit leidde er toe dat zij in de laatste twaalf en een halve minuut spelen nog viermaal wisten te scoren via Robin Hamer, Jelle Pieter vd Wal 2x en Erwin de Boer. Daarmee bepaalde zij de eindstand op een comfortabele 10-1 eindstand.

SDV Keukens en meer – SDV Projectbuilding 1-3
En ook dit seizoen staan de broederteams weer tegen over elkaar. De laatste editie was een ware thriller en dus beloofde dat weer wat moois voor deze wedstrijd. Dat beide ploegen weinig voor elkaar onder doen qua naamsbekendheid dat bleek wel maar dat het op het speelveld ook dicht bij elkaar lag was een mooi gegeven. Hierdoor ontstond er een echte wedstrijd die alle kanten op ging. Ondanks dat de eerste mogelijkheden gemist werden kon je merken dat er een doelpunt zat aan te komen. Uiteindelijk kwam deze er ook en wel na veertien minuten spelen. Dilet Brahne ontving de bal voorin het veld waarna deze de bal in de rechterhoek wist te leggen 0-1. Hiermee was het bal geopend en dat zorgde voor veel vreugde en blijdschap. Toch zou dit niet de ruststand worden want met nog twee minuten en zevenenveertig seconden op de klok is het Jan Karel die zijn man simpel voorbij weet te spelen en de bal hard in de hoek wist te schieten 0-2. Dit leek de ruststand te worden maar inderdaad leek want twee minuten later was het Mark Kerkhof die de bal dichtbij het doel ontving waarna zijn schot links langs de keeper in het hoekje eindige 1-2. De spanning was weer volledig terug en dus kon er in de tweede helft van alles gebeuren. Beide teams zochten dan ook grondig de aanval waar kon en stonden verdedigend aardig stabiel. Het duurde uiteindelijk zeven minuten en twintig seconden voordat het volgende doelpunt een feit was. Een schot op het doel van de thuisploeg eindigde tussen de benen van de doelman maar deze kon de bal niet goed genoeg klemmen waarna de bal zomaar in het doel rolde 1-3. Het gaatje was weer twee en dus moesten de mannen van de keukens in de achtervolging gaan. Uiteindelijk maakte beide ploegen er nog een aantrekkelijke slotfase van maar gescoord werd er niet meer en dus wist SDV Projectbuilding het drie punten project goed af te sluiten.

Bouwbedrijf van Marrum – Offinga Kappers 6-3
Een duel tussen twee ploegen die vorig seizoen hebben laten zien dat het goed kan voetballen. Beide ploegen streden lang mee in de top van de competitie en dat is ook het doel van dit seizoen. Het beloofde dus een interessante wedstrijd te worden en dus konden de aanwezige personen er eens goed voor gaan zitten. Beide ploegen deden inderdaad weinig voor elkaar onder en het tempo werd gelijk op een goed niveau gebracht. Het eerste doelpunt was dan ook al gauw een feit en deze kwam op naam van Leonardo Wassenaar 0-1. Nu moest de thuisploeg dus met een antwoord komen en deze kwam er dan ook snel. Laurens Looijenga kwam goed aan de bal waarna hij een strak schot afleverde 1-1. Maar ondanks de gelijkmaker bleven de gasten mogelijkheden krijgen en deze werden zelfs benut door Feike Nieuwhof en Winston Menig en daarmee vergrote zij de marge naar twee doelpunten verschil 1-3. Ondanks deze stand bleven beide ploegen voetballen waar kon en hierdoor kwam de bal goed in de voeten van Mark Hoekstra terecht en deze liet de doelman kansloos 2-3. Namaten het duel zich meer ging vorderen, des te meer er grotere ruimtes ontstonden op het veld. Hiervan wisten de heren van Offinga optimaal van te profiteren en wel in de vorm van Feike Nieuwhof. Deze man was uiterst scherp en met een glaszuivere hattrick bracht hij de tussenstand op 2-6. Daarmee was de wedstrijd wel beslist , al wist Mark Hoekstra de 3-6 nog op het scorebord te zetten. Maar ondanks deze late treffer werd er niet meer gescoord en dus boekte de gasten een prima overwinning.

Derde klasse

WR Unit – v/d Woude Fietsen 7-0
Dit was een duel met een team dat al enkele jaren samen speelt in de zaal tegen een ploeg die dit jaar voor het eerst mee zal gaan draaien in de ZVF zaalcompetitie. Op papier zou dit dus een voordeel moeten wezen voor WR Unit maar de bal is rond en dus kon er van alles gebeuren. Vanaff minuut één bleek al gauw dat de thuisploeg de overhand had. De gasten werden achteruit gedrukt en dus moesten zij door compact spel de nul zien te houden. Toch lukte dit niet want al gauw was het Meindert-Jan Feenstra die de ban brak en met twee snelle treffers achter elkaar bracht hij de stand op 2-0. Van der Woude fietsen moest de remmen nu wat meer aantrekken wilde het niet tegen een mega nederlaag aanlopen. Het probeerde dan ook wel van alles om de aanval te zoeken maar hele grote kansen vielen er nou ook weer niet te noteren. En dan is het wederom Meindert-Jan Feenstra die aan de bal komt en met goede actie wist hij zijn hattrick compleet te maken en de 3-0 op het scorebord te zetten. Hiermee leek het gaatje wel geslagen te wezen en was het wachten op meer doelpunten. Deze kwamen er uiteindelijk ook want Rutmer de Vries bracht de stand op 4-0, waarna Joel Herema de stand vergrote naar 5-0. De drie punten waren wel binnen maar nu was het zaak om de nul te behouden. De gasten kwamen er nog wel uit maar de ballen eindigde niet tegen het netje en dus bleef de nul op het scorebord staan. Daarentegen wist de thuisploeg nog wel tweemaal het net te vinden via Timo Heijn en daarmee bepaalde hij de eindstand op 7-0.

BSH Partyservice – Zaalvoetbalteam ex BTW 3-3
Waar de ene van feestjes houdt en de andere een ware zaalvoetbal kampioen is daar komen beide punten altijd tot uiting. Beide teams mochten vanavond hun kunsten vertonen in het zaaltje waarna het na de wedstrijd door kon gaan in de kantine. Dat beide teams elkaar qua teamnamen goed aanvoelen daar bleek dat ook aardig zo te zijn in het veld. In de openingsfase bleken de gasten de iets bovenliggende partij te wezen en dat werd al snel omgezet in de voorsprong. Nando Dijkstra kwam er gemakkelijk langs waarna zijn schot doel trof. Dit doelpunt leek een aai opener te wezen want hierna ging het snel met de doelpunten. Waar Siebe Greidanus zijn team op een 0-2 voorsprong bracht daar leek diezelfde Greidanus het duel in het slot te gooien met een uitstekende actie waarna zijn schot onthoudbaar binnen vloog 0-3. Maar ondanks deze stand liet de thuisploeg zien dat het ook genoeg voetballende kwaliteiten in het team heeft zitten en dat leidde al snel tot de aansluitingstreffer. Na een goede aanval kwam de bal in de voeten van Tjalling Feenstra terecht en deze liet het netje strak bollen 1-3. Zou een ommekeer dan toch nog kunnen? Ja leek het antwoord te wezen want good old Rene de Haan liet zijn klasse zien waarna hij de bal hard wist binnen te werken 2-3. Deze ommekeer leek een verassing te zijn voor de gasten en dus werd het alle hands aan dek voor beide ploegen. Beide ploegen kregen nog verschillende mogelijkheden om de score op te voeren maar uiteindelijk werd er nog eenmaal gescoord. Het is Simon Kooistra die aan de bal komt en met een strak bekeken schot liet hij de keeper kansloos 3-3. Uiteindelijk bleek dit dus de laatste treffer van de avond te wezen en daarmee eindigde dit interessante duel in een remise.

Nappies banden – Roosma schilders 2-2
Een duel tussen twee onbekende ploegen en dus was het even afwachten hoe deze wedstrijd zou gaan verlopen. Al snel bleek dat de thuisteam scherp uit de startblokken kwam want binnen twee minuten hadden zij al twee grote kansen gehad maar deze gingen naast. Namaten de tijd vorderde ging het tempo steeds verder omhoog al kwam dit de zuiverheid in het spel niet ten goede. Beide teams waren slordig maar ondanks die slordigheden kregen beide ploegen toch wat mogelijkheden om te scoren. Met nog vijf minuten op de klok was daar een geweldige aanval van de gasten vanaf eigen helft maar het schot ging net langs de verkeerde kant van het doel. Uiteindelijk werd er niet gescoord in het eerste bedrijf en dus was de ruststand een brilstand. In de openingsfase van de tweede helft ging het tempo weer meer omhoog en dat leidde er toe dat het spel over en weer ging. Je zou in deze fase verwachten dat er doelpunten zouden gaan vallen en dat gebeurde dan eindelijk ook. Na zes minuten en achtendertig seconden gespeeld te hebben kwam de bal in het midden van het veld terecht bij Idsert Osinga en deze schoot de bal links / halfhoog binnen 0-1. Maar lang duurde deze voorsprong niet want twee minuten later was het alweer raak aan de andere kant van het veld. Het was Robin Heijn die opdribbelde over de rechterkant van het veld waarna zijn schot strak en schuin in de linkerhoek eindigde 1-1. Beide ploegen bleven hierna de aanval zoeken en opzoek naar doelpunten maar echte kansen bleven wat uit. Toch werd er nog met zeven minuten op de klok gescoord. Na een goed schot kon de keeper de bal nog keren maar via de scrimmige kwam de bal terecht voor de voeten van Nivisan Kanagaratman en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-2. Was dit dan uiteindelijk de beslissing in de wedstrijd? Nee bleek het antwoord te wezen want met nog vier minuten en zevenendertig seconden op de klok is het Iwan Hibma die het maar eens van grote afstand probeert en zijn schot vloog zo in de linkerhoek binnen 2-2. In de slotfase gingen beide ploegen nog opzoek naar meer maar dit kwam er niet en dus eindigde dit duel in een gelijkspel.

Stadsherberg catering – Horeca de Trije 3-1
Een duel tussen twee bedrijven die nauwe werkbanden met elkaar hebben. De vraag was dan ook hoe komen beide teams dan in het zaaltje voor de dag. Vanaf minuut één bleek eigenlijk wel dat beide teams weinig voor elkaar onder deden. Beide ploegen voetbalde waar kon en stonden verdedigend goed als dat moest. Dit leidde er toe dat beide teams wel mogelijkheden kregen om te scoren maar het vizier nog niet op scherp hadden staan waardoor de ruststand 0-0 was. In het tweede bedrijf moest het dan gaan gebeuren. De duimschroeven werden bij beide teams wat steviger aangedraaid en dat leidde tot nog meer mogelijkheden voor het doel. Na vier minuten spelen werd dit zelfs omgezet in een doelpunt. Paul Dragstra had een goede solo in de benen waarna hij de bal keurig in de korte hoek wist te leggen 1-0. De ban was gebroken en dit leidde tot grote euforie bij de thuisploeg. Dit werd nog groter toen het tien minuten voor tijd zelfs op een 2-0 voorsprong kwam. Het was Pieter Freerk de Bruin die de bal goed mee kreeg waarna hij venijnig uithaalde en de keeper kansloos liet. Nu moest horeca de Trije wel wilde het nog kans maken op minimaal een punt. Dit deed de ploeg dan ook en dat leidde met nog drie minuten op de klok tot de aansluitingstreffer. Patrick Poelstra liet het netje goed bollen en daarmee bracht hij de spanning weer terug 2-1. Maar dit was uiteindelijk maar van korte duur want gelijk daarna werd het duel definitief in het slot gegooid. Gerton Oost had een goede actie in huis waarna hij de bal strak in de hoek wist te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-1.