Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum is Bouwbedrijf van Marrum de baas en timmert aan een ware topklasering

Na een week van rust stonden er vorige week maar enkele duels op de planning en dus hebben de meeste ploegen genoeg rust in de benen gehad om de motor vers op te laden. De verwachtingen waren dan hoog gespannen want met verse benen moesten er wel leuke duels ontstaan met veel strijd en veel doelpunten. En zo gezegd, zo gedaan dus kijk wat jou favoriet gedaan heeft en welke concequenties dit heeft voor hen.

Hoofdklasse

Foto Techniek Service – Bogt fen Gune 3-4
Een duel tussen twee ploegen die normaliter weinig voor elkaar onder hoefde te doen. De strijd tussen beide is namelijk intens en hele grote verschillen waren er tot op heden niet te noteren. En dat het minimaal was bleek ook wel in het eerste bedrijf. Beide ploegen stonden goed compact en wachtte geduldig op de ruimte op de veld. Dat er doelpunten zouden gaan vallen werd wel duidelijk en uiteindelijk gebeurde dat dan ook. Een toegekende vrije trap werd in de rechter onderhoek geschoten door Gijs Bergsma en daamee bracht hij de stand op 1-1. Maar de rectie wachtte niet lang op zich want na een goede combinatie kwam de bal terrecht bij Bas van der Zee en deze wist de bal simpel binnen te werken 1-1. De wedstrijd bleef levendig en de mogelijkheden bleven er voldoende. En dan is er een subtiel schot van Siard Bloemsma en daarmee bracht hij zijn team op voorsprong 1-2. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want het was Roelf Eemsing met een schot in de linker onderhoek en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-2. In de tweede helft bleef het een boeiend duel om te volgen. Beide ploegen wilde vol voor de winst gaan en dus kon je wachten op vuurwerk. En dat vuurwerk kwam er ook want de gasten namen het heft wat meer in handen en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de voorsprong. Het was Siard Bloemsma die de bal van dichtbij wist binnen te tikken en daarmee werd het 2-3. Nu moest Foto Techniek Service weer in de achtervolging en dat deed het dan ook, al leidde dat wel tot meer ruimtes op het veld. Uiteindelijk werd het gaatje naar twee gebracht nadat een voorzet vanaf de zijkant werd binnen getikt door Bas van der Zee 2-4. Het gaatje was geslagen al was dat maar van korte duur want kort erna was het Tim Bijlsma met een hard schot en zijn schot ging via de keeper binnen 3-4. De spanning was weer terug maar spannender dan dit werd het niet want gescoord werd er niet meer en dus behaalde de bogt van Gune een prima overwinning.

Royal Steensma – Auto Haitsma – Jansma wonen 2-4
Waar de ploegen op papier weinig voor elkaar onder deden daar gold dat ook voor de ranglijst. Waar de ene acht punten had uit de eerste duels daar had de andere er negen. De winnaar kon dus goede zaken doen en de koploper enigszins in het zicht houden. Dat het een ware clash was bleek al snel want beide ploegen speelde verstandig en met een plan. Toch duurde het niet lang voordat de score geopend werd. Een punter van Kevin Hoekstra ging door de benen van de keeper heen en daarmee stond de 1-0 voorsprong op het bord. Maar ondanks dat lieten de gasten zich niet uit het veld slaan en dus werd de achtervolging ingezet. Uiteindelijk leed dit zelfs tot de gelijkmaker van Henk Vonk die de bal met een rolletje langs de keeper het doel in zag gaan 1-1. Hiermee was de stand weer iin evenwicht al zou dit niet de ruststand wezen want een voorzet vanaf de zijkant ging er in via Henk Vonk en daarmee bepaalde hij de ruststand op1-2. Nu moest Royal Steensma in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook in het tweede bedrijf. Maar ondanks de aanvalsdrift werd het verschil toch naar twee gebracht. Een mooie aanval over de rechterkant werd strak in de verre hoek geschoten door Wiebe v/d Meer en daarmee bracht hij de stand op 1-3. Konden de mannen van Royal Steensma nu nog terug komen in de wedstrijd? Het probeerde het wel maar al gauw leek de nekglag gegeven te worden. Een goede bal van Marcellino werd uiteindelijk het doel gewerkt en daarmee werd de stand op drie verschil gebracht 1-4. Hiermee leken de drie punten wel binnen te wezen voor de gasten maar er was nog even te gaan en dus wist je niet wat er nog kon gaan gebeuren. Uiteindelijk werd er nog eenmaal gescoord in dit duel en wel door Jorrit Tolsma die de bal langs de uitkomende doelman punterde en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-4.

Moto Delicato – Sportcafe de Trije 10-3
Met de nummer vier tegen zes was dit een duel waar het echt om ging. De winnaar deed goede zaken en de verliezer moet oppassen dat het niet richting degradatie zou gaan. Maar waar het verschil op de ranglijst er was daar viel dat wel mee in het eerste bedrijf van de wedstrijd. Beide ploegen waren veelvuldig te vinden in de aanval en dat leidde uiteindelijk zelfs tot doelpunten. Eerst was het Marco de Groot met een schot in de linkerhoek 0-1, waarna Sander Hoekstra het maar eens van afstand probeerde en ook deze ging binnen 1-1. Zo bleef het gelijkwaardig aan elkaar maar toch werd deze stand niet de ruststand want Stijn van der Geest schoot de bal nog in de rechterhoek en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-1. Waar de eerste helft nog aardig gelijkwaardig was daar schroefde Moto Delicato het tempo in het tweede bedrijf meer op en dit leidde al snel tot enkele goede doelpunten. Waar Karst Hannema de bal na een goede aanval wist binnen te schieten 3-1, daar tikte hij de bal even later eenvoudig in 4-1. Hiermee was het gaatje van drie geslagen al zou dit nog wat groter worden nadat Stijn van der Geest de bal met een hakje in het doel wist te werken 5-1. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en dus was het afwachten hoe groot de score zou worden. Maar toch bleven de gasten de aanval zoeken en hierdoor werden de ruimtes steeds groter en hiervan werd optimaal van geprofiteerd. Een uitgooi van de keeper kwam terecht bij Lars Koster en deze nam de bal goed aan waarna hij deze simpel wist binnen te werken 6-1. Nadat Karst Hannema ook nog zorgde voor de 7-1 voorsprong leek de beerput leeg te moeten stromen maar ondanks dat scoorde Joshua Cuperus er gelijk achteraan met een puntertje 7-2. Hierna leek de thuisploeg de teugels enigszins te laten vieren want het was Gert Jan Zagema die de bal met een gelukje wist binnen te werken 7-3. Maar ondanks deze twee treffers zou de overwinning niet meer in gevaar komen want in de slotfase scoorde de thuisploeg nog driemaal middels goals via tweemaal Karst Hannema en eenmaal Stijn van der Geest en daarmee werd de eindstand bepaald op 10-3.

Eerste klasse

Skearmessen – Koopmans Schilders 3-3
Met nul punten uit vier duels waren de heren van Skearmessen niet goed begonnen aan het seizoen. Daarentegen behaalde Koopmans schilders uit de eerste vier duels vier punten en daarmee bevond deze ploeg zich ook nog in de onderste regionen van de competitie. Voor beide dus zaak om de drie punten binnen te halen. En dat het vandaag moest gebeuren was al snel duidelijk bij beide teams. Voortvarend kwamen beide ploegen de kleedkamer uit en dat leidde tot een leuke strijd. Dit leidde zelfs al snel tot de eerste treffer van de wedstrijd. Na een simpele afspeelbal kon de bal er voor het doel simpel ingetikt worden en daarmee werd de stand op 0-1 gebracht. Hiermee was de toon gezet en helemaal toen een gekregen rebound er ook nog werd ingewerkt en het daarmee 0-2 werd. Maar de thuisploeg gaf niet op en het kreeg genoeg mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Deze kwam er uiteindelijk ook nadat een bal van dichtbij simpel kon worden binnen gewerkt 1-2. De spanning was volledig terug, maar het gaatje werd al gauw weer twee toen een voorzet gemakkelijk binnen getikt kon worden 1-3. Maar in het tweede bedrijf slepen de mannen van Skearmessen de messen even goed en hierdoor moesten de gasten iets meer loeren op de tegen aanval. Uiteindelijk ontstond zelfs de verdiende aansluitingstreffer nadat een afstandschot zo in de hoek binnen viel 2-3. Hierna werd het een meer opener wedstrijd want de thuisploeg moest meer risico nemen en dus ontstond er meer ruimte voor Koopmans schilders. Uiteindelijk wisten de gasten hiervan niet te profiteren en wist de thuisploeg nog eenmaal te scoren en daardoor eindigde dit duel in een 3-3 eindstand. De punten werden dus verdeeld en dus waren er bij beide teams gemengde gevoelens.

Huhtamaki – Mc Donalds Harlingen 3-3
Met zeven vs drie punten uit de eerste duels daar is er een licht verschil tussen beide ploegen. Maar hoe zou dat wezen op de zaalvloer? Beide ploegen begonnen fanatiek aan het duel en al snel bleek dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Dat er doelpunten zouden gaan vallen was dan ook wel te verwachten. En zo gezegd, zo gedaan want het was Jan Lyckle Bijlsma met een schot in de verre hoek 1-0. Maar ondanks deze openingstreffer was de spanniing al snel weer terug. Leeroy Purvis kwam aan de bal en met een gekruisd schot in de rechterhoek bracht hij de stand op 1-1. Alles was weer in evenwicht maar toch zou dit niet de ruststand worden want Jelte Kroes ontving de bal na een goede pass en zijn schot eindigde in de rechter kruising 1-2. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld, behalve de bal die in eigen doel werd gewerkt door Jeep Outhuijse en daarmee bracht hij de stand op 2-2. Ondanks de gelijkmaker bleef het een open wedstrijd die alle kanten op kon gaan en hierdoor bleef de toeschouwer geboeid zitten. Helemaal toen het 2-3 werd via Mateusz Roman Ijpe die de bal vanuit een lastige hoek wist binnen te schieten. Maar ondanks deze achterstand bleef Huhtamaki strijden voor elke meter en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de gelijkmaker. Na een schot op doel kwam de rebound voor de voeten van Jan Lyckle Bijlsma en voor een leeg doel wist hij de bal simpel binnen te tikken. Uiteindelijk gingen beide ploegen nog op zoek naar doelpunten maar deze kwamen er niet meer en daardoor eindigde dit duel in een 3-3 eindstand.

ZM Beweegcentrum – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 6-1
Waar de thuisploeg negen punten behaalde uit drie wedstrijden daar hadden de gasten acht punten uit vijf wedstrijden. Op voorhand dus genoeg belangen bij beide ploegen en dus beloofde het een interessante pot te worden. Maar uiteindelijk bleek niets minder waar te wezen want de thuisploeg was de bovenliggende patij en dat leidde al snel tot de openingstreffer van Lennard Feenstra die een goed uitgespeelde aanval wist af te ronden 1-0. Nu moesten de gasten wel komen maar dit ging wat moeizamer dan op voorhand verwacht. De mannen van het beweegcentrum waren wat sterker en via een hakje achter het standbeen en een goed uitgespeelde aanval wist Henk Jansma de stand naar 3-0 te brengen. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want het was Jort Haarsma die een schot uit de draai loste en daarmee bracht hij de ruststand op 4-0. Bouwbedrijf Haarsma moest in het tweede bedrijf dus iets verzinen wilde het nog enigszins in de wedstrijd komen. Een snel antwoord leek hierop te komen toen Nick van Dorsselaar de bal onder de keeper wist door te schuiven en daarmee bracht hij de eerste treffer voor zijn team op het scorebord 4-1. Zou een comback dan toch nog kunnen. Nee leek het antwoord te worden want na een goede en snelle solo werd de bal in de linker onderhoek geschoten 5-1. Hierna nam het tempo van de wedstrijd wat af en uiteindelijk werd er nog maar eenmaal gescoord dit duel en daarmee werd de eindstand bepaald op 6-1.

Tweede klasse

Frankena Loonbedrijf – R.E.S. 1-0
Dit is een duel tussen de hekkensluiter en een ploeg in de middenmoot. Op voorhand hadden de gasten een groot geslagen op de ranglijst maar hoe zou zich dat uitpakken in deze wedstrijd. Waar het verschil er op de ranglijst was gemaakt daar bleek dit toch even wat anders op het veld te liggen. De gasten waren wel de iets bovenliggende partij met de meeste mogelijkheden maar tot doelpunten leidde dit niet. De thuisploeg kwam er uit waar kon en zodoende kregen ook zij mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk duurde het even voordat de score werd geopend maar het gebeurde dan toch echt. Sjoerd Pieters Jousma kwam één op één met de doelman waarna hij ijzig koel bleef en de keeper kansloos achter liet 1-0. Een verassende tussenstand en dus moest R.E.S. meer en meer komen maar Frankena hield de gelederen goed gesloten en hierdoor wist het niet te scoren. Ook Frankena wist niet te profiteren van de ruimte en dus eindigde dit duel in een verassende 1-0 eindstand.

Bouwbedrijf van Marrum – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum 3-6
Waar de thuisploeg tot op heden een teleurstellend seizoen kent daar geld dat niet voor de gasten. Deze draaien met negen punten uit vijf wedstrijden knap mee in de bovenste regionen van de divisie. Op voorhand zou je dus twee getergte ploegen verwachten want voor beide waren de drie punten belangrijk. En getergt waren beide ploegen ook al waren de mannen van Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum iets effectiever in het omgaan van de mogelijkheden en dat leidde al snel tot de openingstreffer. Een actie over de linkerkant werd keurig in de korte hoek geschoten en daarmee werd het 0-1. Dit doelpunt gaf vleugels want kort er na werd de score zelfs verder uitgebreid. De keeper van de thuisploeg werd uitgespeeld waarna de bal in het lege doel geschoven kon worden 0-2. Het kleine gaatje was geslagen maar deze werd zelfs nog iets groter nadat de bal simpel kon worden binnen getikt in het lege doel 0-3. De thuisploeg zat nu zeker in de problemen en helemaal omdat het zelf niet de mogelijkheden wist te benutten en ja wanneer je dat niet doet dan wordt het een zware avond. Helemaal als je de tegendoelpunten makkelijk tegen krijgt, zo ook bij de 0-4 en 0-5 als de bal simpel kan worden binnen getikt na een voorzet en een rebound wordt binnen gewerkt voor de 0-5. Hiermee leek de wedstrijd wel beslist te wezen maar daar dacht van Marrum blijkbaar anders over want vanuit het midden werd de bal in de hoek geschoten en daarmee werd het 1-5. Was er dan toch nog een ommekeer mogelijk? Nee want even later was er een aanval over de rechterkant en werd de bal tegendraads in de verre hoek geschoten 1-6. In de slotfase mocht de thuisploeg iets meer de aanval zoeken en dat leidde uiteindelijk toch nog tot twee doelpunten en daarmee werd de eindstand bepaald op 3-6.

Keizer Autoschade – Offinga Kappers 5-3
Met dertien uit vijf vs twaalf uit vier was dit een absolute kraker in de derde klasse. Het was namelijk de nummer één tegen twee. De winnaar kon dus een goede slag slaan en dus stond er genoeg op het spel voor beide. Het begin was in een hoog tempo en dat leidde al snel in de openingstreffer van dit duel. Martijn Werkhoven punterde de bal in de rechterhoek en daarmee werd het 1-0. Deze treffer deed de koploper goed want even later werd de score zelfs verdubbeld. De bal kwam terecht bij Teunis van der Boon en deze wist de bal simpel binnen te tikken 2-0. De nummer twee wilde wel maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten en dus bleef het verschil nog twee. Nog inderdaad want een schot op doel werd nog gekeeerd waarrna Teunis van de Boon en deze wist de bal in het lege doel te prikken 3-0. In het tweede bedrijf moest Offinga Kappers dus iets doen wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Maar waar de gasten moesten openen daar werd het zelfs 4-0 in het voordeel van de thuisploeg en deze treffer kwam op naam van Rick Koning. Maar hiermee was de wedstrijd nog niet beslist want Feike Nieuwhof ontving de bal en schoot deze strak in de rechterhoek binnen 4-1. Was de spanning hiermee defenitief terug? Nee leek het antwoord te wezen want het was Teunis van der Boon die de tegenstander een panna gaf waarna hij de bal in de linkerhoek wist binnen te schieten 5-1. Maar toch gaven de gasten niet op en toen Willem Nieuwhof de bal over de keeper heen wist te schieten leek de spanning enigszins terug te keren 5-2. Maar uiteindelijk leek de tijd te kort te wezen voor een terugkeer. Maar dan is daar een mooie combinnatie die simpel binnen getikt kan worden door Leonardo Wassenaar en daamee wed het 5-3. Maar dit bleek de laatste treffer van het duel te wezen en daarmee behaalde de koploper een belangrijke overwinning waarmee het een gaatje heeft geslagen op de ranglijst.

Derde klasse

Roosma Schilders – v/d Woude Fietsen 1-0
Beide ploegen hadden op voorhand vijf punten uit hun eerste wedstrijden en dus deden beide ploegen weinig voor elkaar onder op de ranglijst. Hoe zou dat wezen dan op de zaalmat? Nou ook daar deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Beide ploegen wilde vol voor de overwinning gaan en dat leidde er toe dat het een open wedstrijd werd. Beide ploegen zochten de aanval en hierdoor waren er genoeg mogelijkheden te noteren voor beide ploegen. Maar wanneer je niet met scherp schiet in de eindfase dan is score moeilijk en dus bleef de brilstand lang op het scorebord staan. Maar uiteindelijk kwam hier verandering in want het was Mathijs Kramer met een actie over de rechterkant waarna zijn schot in het midden van het doel binnen viel 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dus moesten de mannen van v/d woude fietsen meer risico nemen maar uiteindelijk wisten beide ploegen niet meer te scoren en daarmee behaalde Roosma Schilders drie belangrijke punten.

WR Unit – Stadsherberg Catering 11-2
Waar de ene ploeg op een keurige tweede plek staat in de competitie daar staat de andere op een tweede plek van ondere. Op voorhand zou je dus denken dat de thuisploeg de favoriet was. Zo leek ook wel in de eerste helft want daarin was de thuisploeg wel iets beter en kwam het ook verdiend op voorsprong via een stifje van Jan Tymen Eisma 1-0. Hiermee was de ban wel enigszins gebroken al bleven de mannen van Stadsherberg Catering strijden voor elke meter. Maar uiteindelijk maakte Jan Tymen Eisma de 2-0 middels een hard genomen vrije trap in de linkerhoek 2-0. Het gaatje was geslagen maar de ruststand was nog niet bereikt want er zou namelijk eenmaal gescoord worden in het eerste bedrijf en wel middels een intikker van Jens Jellema en daarmee bepaalde hij de ruststand op 3-0. Het gaatje was geslagen en daarmee leek het duel ook wel gespeeld te wezen en helemaal toen Joél Herrema de bal hard in de kruising wist te plaatsen en daarmee bepaalde hij de stand op 4-0. Maar ondanks dat deden de gasten iets terug via Wietse Blauw die de bal door de benen van de keeper wist te schuiven 4-1. Maar hiena ging het snel en in een korts tijdsbestek wisten Joél Herrema, Jan Tymen EIsma en Jens Jellema de stand naar 7-1 te tillen. Hierna deed Wietse Blauw nog wel iets terug maar verder dan de 7-2 wisten de gasten niet te komen. In de slotfase scoorde Meindert Jan Feenstra nog tweemaal en dat zelfde gold voor Jens Jellema en daarmee werd de eindstand bereikt op een 11-2 eindstand. En door deze eindstand behoudt WR Unit de druk op de koploper en dus deed het vanavond uitstekende zaken.

Rijschool Posseth – Horeca de Trije 3-4
Met de nummer zeven tegen nummer één leek dit op voorhand een makkie te worden voor de koploper. Maar het verschil op de ranglijst bedroeg maar zes punten in het voordeel voor de gasten en dus was de thuisploe gebrand op een goed resultaat. En dat beide ploegen gebrand waren op een resultaat was al snel goed te merken. Beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en hierdoor onstond er een leuke en open wedstrijd. En uiteidelijk leidde dit zelfs tot de eerste treffer van dit duel. Het was Alwin Bierema die het eens probeerde en zijn schot eindigde in de rechter onderhoek 1-0. Hiermee was er een verassende voorsprong te noteren maar lang zou dit niet duren want kort erna was het Mathew Guertin die de stand alweer gelijk wist te trekken 1-1. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamers op en dus konden we spreken van een verassende stand. Maar waar de eerste helft een leuke helft was daar werd de tweede ook interessant. En dan is daar uit het niets een wereld goal van Rick Beimers die het maar eens probeert van grote afstand waarrna zijn schot eindigde in de linker kruising 2-1. Maar wederom wa deze voorsprong maar van korte duur want Keimpe Pols haalde de treffer over en daarmee was de stand alweer in evenwicht 2-2. Nu was het de vraag welke ploeg gaat er op zoek naar de drie punten? Uiteindelijk wouden beide ploegen dit en dus ontstond er een open wedstrijd. Iets over de helft van het tweede bedrijf komt de bal strak voor het doel langs waarna Keimpe Pols de bal binnen werkt met zijn borst en daarmee zette hij zijn ploeg voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong 2-3. Nu was het de beurt aan Rijschool Posseth om iets terug te doen en dus kwam er meer ruimte op het veld te liggen. Hiervan kon Mathew Guertin profiteren door de bal rechts langs de keeper te schuiven en daarmee bracht hij het verschil weer op twee verschil 2-4. Maar de thuisploeg bleef strijden en middels een uitgespeelde aanval werd de 3-4 op het bord gezet en daarmee was de spanning volledig terug. Maar uiteidelijk zou er niet meer gescoord worden en dus behaalde de koploper een 3-4 overwinning en dus drie belangrijke punten.