Bouwbedrijf Scharringa doet weer mee. Tapperij ‘t Noord verder achterop.

In de hoofdklasse neemt de spanning aan de kop na de resultaten van afgelopen vrijdag flink toe. Keizer Autoschade zag de concurrentie dichter bij komen omdat het de topper tegen v.Dellen bellen kansloos verloor. Hierdoor zijn de kansen voor het winnende Bouwbedrijf Scharringa aanzienlijk vergroot. Onderin heeft Tapperij ‘t Noord de punten hard nodig, maar het geluk ontbreekt. Tegen Autobedrijf Haitsma werd met 4-3 verloren na een eigen doelpunt in de laatste minuut. In de eerste klasse wierp Oosterlaar/Verhoeven tegenstander Warmtetechniek ver terug. Het werd 1-6. Hierdoor vestigden de Harlingers zich stevig op de tweede plaats. Devicamp.nl deed onderin goede zaken door winst op Pluimveeservice Smeding. In de tweede klasse hield Preton Nederland koploper Sybesma Verhuur goed in bedwang, 4-4. Koopmans Schilders won wel, maar het ging tegen het onderaanstaande Verno Verhuur niet gemakkelijk. De 3-1 winst kwam pas in de slotfase tot stand. In de derde klasse gaat De Struners regelrecht op de titel af. Tegenstander Expert bood met 5-2 redelijk tegenstand. De strijd om de tweede plaats blijft spannend. Betterfit hield SDV Projectbuilding er met 5-2 onder terwijl De Jager Accountancy het zelfs moeilijk had tegen het nog puntloze Zuidema Scheepsbouw. Volgens sponsor coach A. Zuidema komen de eerste punten er aan. De vraag voor vrijdag aanstaande is of Bowling Bloemketerp het v.Dellen bellen lastig kan maken. Het zou zo maar kunnen.

Bouwbedrijf Scharringa – Regina’s Lingerie  4 – 1

Het duurde lang voordat er werd gescoord. P.Y. Walda zorgde voor 1-0, maar de mannen van Scharringa konden hier niet lang van genieten. B. Zondervan maakte gelijk. Vlak voor het verstrijken van de eerste periode kwam Scharringa weer aan de leiding. B. Strikwerda was de schutter. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar het afronden ging Scharringa duidelijk beter af. B. Strikwerda en G.R. Stremler zorgden voor het eindresultaat.

 

Autobedrijf Haitsma – Tapperij ‘t Noord  4 – 3

H. Vonk 1-0, J. Broersma 2-0, W. Blaauw 2-1, T. Sikkema 2-2, L. Visser 3-2, R. Post 3-3, T. Sikkema e.d. 4-3.

Tapperij kreeg te weinig. Het toonde karakter door twee maal een achterstand weg te werken. Na de verdiende gelijkmaker van R.Post was het in de laatste minuut T. Sikkema die de bal verkeerd op zijn schoen kreeg.

 

Martens Vis – Steensma F.I. 3 – 5

T. Hoekstra 0-1, H. Talsma 0-2, T. Hoekstra 0-3, D. Tigchelaar 0-4, J. Jongsma 1-4, D. Tigchelaar 1-5, J. Jongsma 2-5, R. Geilenkirchen 3-5.

Martens Vis kwam eindelijk met een volledig team binnen de lijnen, maar dit leverde nog geen winstpunten op. Alle treffers vielen in de tweede periode. Steensma kwam op 0-4 voordat Martens Vis iets terug deed. Steensma kon dit resultaat en dus de punten goed gebruiken.

 

v.Dellen bellen – Keizer Autoschade  5 – 1

V.Dellen bellen speelde met meer overtuiging en won verdiend. Toch was Keizer het eerst aan zet met een treffer van M. Kuperus die een terugspringende bal na een verwoestende uithaal van W.v.d.Meer in de touwen joeg. Het v.Dellen team raakte niet onder de indruk. D. Drent maakte nog in dezelfde minuut gelijk en even later was het al 2-1 toen K. Pols profiteerde van een slordigheidje achterin bij Keizer. V.Dellen ging door. Een puntertje en een volley van H. Hartman betekende de beslissing, 4-1. Keizer kreeg ook nog wel mogelijkheden, maar het was K. Pols die aan de andere kant nog succes had met een schuiver in de verste hoek.

 

Bogt fen Gune – Bowling Bloemketerp  0 – 5

T. Bonnema 0-1 en 0-2, K. Hoogteijling 0-3 en 0-4, Y. Brijker 0-5

De Bogt stelde teleur. Het stond veelvuldig onder druk tegen een Bloemketerp dat nog vecht voor de laatste minimale kans op de titel.

 

Maxstuc – Zijlstra Beroepskleding  6 – 9

T. Grond 0-1, J. Dijkstra 0-2, R. Reitsma 1-2 en 2-2, E. Tanghe 2-3, J. Dijkstra 2-4, R. Reitsma 3-4, S. de Bruin 3-5, T. Grond 3-6 en 3-7, B.v.d.Veen 4-7, Y. Shire 4-8, B.v.d.Veen 5-8, J. Dijkstra 5-9, R.Hoenderdaal 6-9.

Het leek in de openingsfase er op dat het een waar schuttersfestijn zou gaan worden. Het stond na 10 minuten al 3-4. Na de 4 -7 halverwege deden de teams het wat rustiger aan. Een terechte uitslag na een levendig duel.

 

Sans Souci – Cafe De Posthoorn  0 – 2

Er werd van beide kanten goed gespeeld, maar de treffers waren schaars. Vlak voor de wisseling opende T. Kemper de score en pas enkele voor het einde viel de beslissing via J.D.v.d.Wal.

 

G. Pars Graanhandel – Herberg de Bogt  12 – 2

K. Kobus 4x, J. Kingma 3x, S. Wijnstok 2x,  H. Schiphof  2x en J. Pars met tegentreffers van L. Looijenga en G. Kuiken.

Pas na 14 minuten raakte Pars los van Herberg de Bogt. K. Kobus maakte toen 3-2. Hierna hadden de mannen van J. Bosma nog maar weinig in te brengen.

 

Devicamp – Pluimveeservice Smeding  5 – 4

H. Voordewind 0-1 en 0-2, R. Kuiken 0-3, D. Wybenga 1-3, P. Hibma 2-3, D. Smeding 2-4, A. Houtsma 3-4, D. Wybenga 4-4 en 5-4.

Een grillig scoreverloop waarin Pluimvee het in de slotfase lelijk liet liggen. Devicamp beschikte niet over wisselspelers en stond steeds ruim achter. In de slotfase werd onder aanvoering van D. Wybenga een 2-3 achterstand nog omgezet in 5-4.

 

Warmtetechniek Franeker – Oosterlaar/Verhoeven  1 – 6

De strijd ging lang gelijk op, maar een productieve bui van Q. Zondervan 3x en M. Visser 2x was beslissend. C. Boonstra scoorde nog tegen en J. Torenbeek bepaalde de eindstand. .

 

Preton Nederland – Syperda Verhuur  4 – 4

K. Meinsma 0-1, J.v.d.Veen 1-1, P.v.d.Schoot 2-1, J.v.d.Veen 3-1, P.v.d.Schoot 4-1, F. Hoekstra 4-2, J. Elting 4-3, F. Hoekstra 4-4.

Preton leek voor een stunt te gaan zorgen, want het kwam zelfs op een 4-1 voorsprong. In de laatste 4 minuten bezorgden J. Elting en F. Hoekstra Syperda alsnog een niet meer verwacht punt.

 

Autobedrijf Strikwerda – Alinex Uitzendbureau  6 – 5

J. Zuiderhof 0-1, B. Strikwerda 1-1, J. Zuiderhof 1-2, A.P. Strikwerda 2-2 en 3-2, S. Didden 4-2, S. Klees 4-3, B. Strikwerda 5-3, R. Dijkstra 6-3, S. Gümrükuïoglij 6-4 en 6-5.

Alinex speelde meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander en dat was mede de oorzaak van de nederlaag. Ook wordt er nog te vaak de lange bal gehanteerd in plaats om de combinatie te zoeken. Strikwerda was zeker niet sterker, maar scoorde wel op de juiste momenten.

 

De Tap – Horeca de Trije  1 – 3

De strijd ging lang gelijk op al was het Horeca team voor het doel gevaarlijker. E. Bootsma opende via doelman C.v.d.Ploeg de score en R.v.Santen maakte met een intikker gelijk. Al vrij vlot na de gelijkmaker bracht P. Poelstra zijn team op1-2. De Tap speler K. a Nijeholt had pech met een schot op de paal en P. Poelstra bepaalde de eindstand. Een terechte de Trije zege.

 

Verno Verhuur – Koopmans Schilders  1 – 3

Een verdiende Koopmans zege, al kwam die moeizaam tot stand. Verno bood uitstekend tegenstand hoewel het niet kon beschikken over wisselspelers. M. Guertin opende de score en A.v.d.Zee maakte gelijk. Tot vier minuten voor het einde bleef deze stand gehandhaafd en toen sloeg Koopmans via B.v.d.Zee en J.Guertin alsnog toe.

 

SDV Projectbuilding – Betterfit  2 – 5

G. Rijpstra 0-1, S. de Vries 0-2, R.v.d.Veer 1-2, S. de Vries 1-3 en 1-4, E. Vellinga 1-5, J. Meeuwis 2-5.

SDV kon lang volgen en had pech dat een loeier van A. Russchen bij 1-2 via de binnenkant paal het veld weer in spatte. Naar mate het duel vorderde werd Betterfit sterker en won verdiend.

 

Expert Franeker – De Struners  2 – 5

R.v.Dellen 0-1 en 0-2, H.v.d.Baan 0-3, T. Dijkstra 0-4, H.v.d.Baan 0-5, E. Lodewijk 1-5, S. Roorda 2-5.

In de openingsfase was De Struners veel sterker en kwam vrij snel op 0-4. Expert herpakte zich en kreeg na de twee treffers nog goede mogelijkheden voor een beter resultaat. Een terechte uitslag.

 

Miedemas Bouwbedrijf – T.G.J. communicatie  0 – 1

De keepers Y. Smeding en W. Atsma heersten. Vlak voor de wisseling besliste N.v.Gils dit gelijkopgaande duel.

 

De Jager Accountancy – Zuidema Scheepsbouw  5 – 3

J. Miedema 1-0, M. Wybenga 1-1, Y. Zuidema 1-2, C. Alkema 1-3, A el Marini 2-3, J. de Jager 3-3 en 4-3, R. v.Windt 5-3. 

De Jager kwam met dit resultaat goed weg. In de eerste periode lag het initiatief bij Zuidema en dit resulteerde in een 1-3 voorsprong. Na een weggevertje bij Zuidema kwam De Jager beter in haar spel en won alsnog.