Bouwbedrijf Scharringa zet opmars voort. Sportcentrum Shape volledig van slag.

 AWA6359

Vrijdag aanstaande gaan ongetwijfeld de eerste beslissingen vallen. In de hoofdklasse staat de topper tussen Keizer Autoschade en Bogt fen Gune op het programma al zal de winnaar de beslissing nog niet forceren. In de eerste klasse kreeg het zelfvertrouwen van Moto Delicato een geweldige deuk door het verlies in de topper tegen Autobedrijf Strikwerda. Hier ligt de strijd nog geheel open. In de tweede klasse is winst vrijdag voor Bosma Timmerwerken voldoende voor de titel. In de derde klasse geldt hetzelfde voor Apenmeeuw, al moet er dan wel afgerekend worden met het lastige Rintec. In de vierde klasse is Zandstra & v.d.Meer dicht bij de titel. Dit kan ook vrijdag a.s. al zijn, maar dit kan alleen wanneer Stadsherberg catering punten laat liggen tegen het de laatste tijd goed spelende Bouwbedrijf Scharringa. In deze klasse is Sportcentrum Shape volledig van slag en kan de derde plaats, welke recht geeft op promotie, bijna wel vergeten. Het opnieuw winnende Scharringa heeft deze plaats stevig in handen.In de vijfde klasse werd de wedstrijd tussen koploper Bloemketerp en Sannes & Voorintholt bij een 2-1 stand voortijdig onderbroken wegens een blessure van een Bloemketerp speler. Het wordt hier voor wat betreft de bovenste plaats niet overzichtelijker door. Het winnende Zwart Machines en Schroevenkopen.nl hebben met een gelijk aantal punten nu de beste papieren.

Autobedrijf Haitsma – Royal Steensma 1-4
Voor beide teams stond er weinig meer op het spel. Het gehavende Haitsma was niet opgewassen tegen een beter Steensma, dat veel moeite had het overwicht in treffers uit te drukken. Bauke Tjalle Anema en Durk Tichelaar openden, Rinard Post scoorde ver in de tweede periode tegen en twee maal Jelte Hijlkema was beslissend.

Bogt fen Gune – Freedom Energy 6-2
De Bogt kende verrassend weinig moeite met het Freedom team. Voordat Freedom aan bod kwam stond het al 5-0 na treffers van Willem van Duyn 2x, Frank de |Vries 2x en Feite de Haan. Eric Miedema en Cornelis Zijlstra scoorden tegen en Willem Duyn mocht zijn goede spel nog bekronen met een treffer.

Keizer Autoschade – Zijlstra Beroepskleding 12 – 3
De verwachting was niet dat Zijlstra het Keizer moeilijk zou gaan maken, maar het verschil in kwaliteit was wel erg groot. Al in de openingsfase stelde Keizer met 5-0 de winst veilig en pas na 6-0 kwam er enige activiteit aan de andere kant. De doelpuntenmakers waren Edwin Hiemstra 3x, Keimpe Pols 3x, Wiebe v.d.Meer 2x, Sander Hoekstra 2x, Remco Reversma en Mart Kuperus. Voor Zijlstra scoorden Pedro Lopez 2x en Kees v.d. Schoot.

Autobedrijf Strikwerda – Moto Delicato 4-2
De koploper had meteen succes via Rowan de Vries en leek op een gemakkelijke zege af te stevenen. Strikwerda bleek echter onverzettelijk, zocht veelal de moeilijk te verdedigende Klaas Meinsma en deze maakte ook snel gelijk. Toen even later Frits Hoekstra bij de tweede paal Strikwerda aan de leiding bracht ging Moto Delicato forceren. Het was wel meer in de aanval, maar de tegenstoten van Strikwerda waren veel gevaarlijker. Het werd zelfs een moeilijke opgave toen Frits Hoekstra meteen in de tweede periode twee maal binnen de minuut de voorsprong vergrootte naar 1-4. Met de moed der wanhoop zocht Moto Delicato de aanval, maar de nodige ruimte ontbrak waardoor het slechts bleef bij een tegentreffer van Lars Koster.

Syperda Verhuur – Sportcafe de Trije 2-5
De Trije kon na de geweldige dreun van de vorige week wel een succesje gebruiken en ook Syperda had de punten hard nodig om van de laatste plaats af te komen. Joshua Cuperus 2x en Marco de Groot sloten de eerste periode af op een ruime 0-3. Syperda kwam wel goed terug via Dave Sommer en Jelmer Elting waarna Jens de Vries en Marco de Groot de winst voor De Trije veilig stelden.

Coop Tolsma Winsum – R.E.S. 1-1
Een volkomen gelijk opgaand duel met weinig kansen. Na een inzet van Paul Huisma leek R.E.S. de buit binnen te hebben, maar het slotoffensief van Coop leverde vlak voor het einde via Jelmer Zijlstra nog een gelijkmaker op.

Bosma Timmerwerken – Horeca de Trije 5-2
Het Horeca team speelde naar vermogen, kon redelijk volgen, maar kon zoals verwacht de koploper niet in de problemen brengen. Kevin Hoekstra scoorde in de eerste periode twee maal en Patrick Poelstra maakte het weer spannend. Ook de 3-1 vanTjerk Helfrich werd door Patrick van Dijk beantwoord waarna Jelte Reinier Kroes en Tjerk Helfrich het verschil maakten.

BijOnsLuktHetWel – Rijschool Posseth 4-2
Posseth beschikte niet over wisselspelers, hield lang stand, maar kwam in de slotfase in de problemen. Scoreverloop Marcel Amels 0-1, Gert Rijpstra 1-1, Stijn Beerends 2-1, Marcel Amels 2-2, Eric Vellinga 3-2, Jorge Lopez 4-2.

Huhtamaki/L.R. – Grand Cafe De Doelen 7-4
Robbin de Klerk 0-1, Joost Meijer 0-2, Arjen Veltman 1-2, Cor Boonstra 2-2, 3-2, 4-2, 5-2, Wesley Joustra 5-3, Arjan Veltman 6-3, Mike Spanjersbergh 7-3, Roy Hoekstra 7-4.
Een open duel dat twee gezichten kende. De Doelen begon uitstekend totdat Cor Boonstra zich in het strijdgewoel mengde. Hij schoot na een 1-2 achterstand maar liefst vier maal raak. Het duel was hiermee beslist.

Widia Boys – Apenmeeuw 5-11
Het was tot zeven minuten voor het einde een gelijk opgaand duel. Wel had Apenmeeuw een kleine voorsprong, maar Widia Boys kwam steeds sterk terug. Toen Hein Joostema de stand naar 5-7 tilde brak het verweer van de Widia Boys. Apenmeeuw kreeg hierna de vrijheid en scoorde overigens na prima staaltjes voetbal er lustig op los. Doelpuntenmakers in dit levendige duel waren Patrick Nauta 3x, Hein Joostema 2x, Marnix Hoekstra 2x, Roelof Zwart, Jelmer de Vries 2x en Jisse Kemper. Voor Widia Boys waren dit Patrick Vijver 2x, Justin Reitsma, Dani van Eyk en Jort Norder.

Sytsma Noord – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 3-4
Sytsma was lang de boven liggende partij, maar liet zich in de slotfase danig verrassen. Een hattrick van Jort van Gils deed Sytsma de das om. Het Sytsma team had dit aan zich zelf te wijten, want het liet zich na een 3-1 voorsprong steeds meer onder druk zetten en dit was niet nodig. Bauke Idsardi opende, Henk Stienstra maakte gelijk en met deze stand werd ook gewisseld. Treffers van Erik Terpstra en Jurjen Vriesinga waren vervolgens niet genoeg voor de winst.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Rintec 0-5 reglementair.

Lybo – Sportcentrum Shape 7-3
Tot halverwege de tweede periode was er voor Shape niets aan de hand. Het team opende met twee maal Sybo Offenga en Philip Hibma en moest een tegentreffer toestaan van Tim van Lunzen. Toen Bauke Kamminga en Rene Baarda elf minuten voor het einde binnen de minuut gelijk maakten was het plotseling gedaan met Shape. Lybo nam het initiatief over en dit resulteerde nog in treffers van Fokke Zwart, Harry Oenema, Tim van Lunzen en Bauke Kamminga.

Bouwbedrijf Scharringa – Miedema Bouw 4-2
Een regelmatig Scharringa zege dat de laatste wedstrijden goed op dreef is. Het stond al op een beslissende 4-0 voordat Dirk Jan Posthumus en Bauke Okkema tegen scoorden. Scharringa had succes via Erik de Groot, Oane Born, Danick Sikkema en Tjitse Hoekstra.

A.M.Transport – Zandstra & v.d.Meer 1-6
A.M. Transport nam verrassend de leiding door Menno Hiemstra en Zandstra had veel moeite deze weg te werken. Met een vliegend schot maakte Joël Rooij halverwege gelijk. Na de 1-2 van Jort Haarsma werd het voor A.M. Transport een kansloze missie. Er werd nog gescoord door Joël Rooij 2x, Thomas Werkhoven en Stijn v.d.Geest.

Zwart Machines – Verno Verhuur 11-4
Verno bleef het gehele duel ver achter bij een Zwart team dat nog titelkansen bespeurde. Het opende daarom ook sterk via Peter Zwart door de benen van doelman Gooitzen Scheffer en Jurjen Politiek in de rebound. Alex v.d.Bosch bracht van afstand de spanning terug. Simon Houtsma hersteld het verschil met een harde schuiver en nu was het Jeroen Mosselman die een gaatje vond in de verder sterke Zwart afweer, 3-2. Gersyd Regales bepaalde vervolgens de wisselstand. Omdat Verno het hier niet bij liet zitten kreeg Zwart steeds meer ruimte en Simon Houtsma profiteerde hier twee maal van. Michel v.d.Zee scoorde meteen tegen, maar het duel was in feite al beslist. Met een gave hattrick bouwde koningsschutter Simon Houtsma de stand verder uit. Egbert v.d.Veen voor Verno en Jelle Pieter v.d.Walt en Peter Zwart bepaalden de eindstand.

Engineeringsburo Zuidema – SDV Projectbuilding 3-6
Zuidema opende vrij verrassend via Martijn Metselaar die een herkansing kreeg. Een was Ronald Steensma die SDV vervolgens op het goede spoor zette waarna er gewisseld kon worden. Richard v.d.Veer uit een counter, Ronald Steensma met een bal in de kruising, Sammy de Vries in de draai en Richard v.d.Veer van dicht bij schoten het sterkere SDV naar 1-5. Twee acties van Willem Buurstra bracht toch nog 3-5 op het scorebord en als Martijn Metselaar een levensgrote kans, vrij voor open doel, binnen de palen had gewerkt had het nog spannend kunnen worden. Nu maakte Richard v.d.Veer aan alle onzekerheid een eind.

Bowling Bloemketerp – Sannes & Voorintholt 2-1
Gerard Hoekstra kreeg na een uitbraak alle gelegenheid om de score te openen en Laurens Looijenga verdubbelde deze. Noah Redda bracht de spanning terug en vervolgens werd het duel beëindigd na een blessure van een Bloemketerp speler.