Bouwbedrijf van Marrum kan titel ruiken na tien klapper tegen WR Unit

20181012 AWA1194

In de meeste poules kun je inmiddels de contouren waarnemen van hoe deze zullen eindigen. De meeste ploegen spelen nog om de eer maar dat zie je niet terug in de wedstrijden. Één ding telt er maar en dat is de winst. Daarbij wil je altijd zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst want daar maak je sponsors ook blij mee. Één ding is ingeval zeker het seizoen gaat richting het einde en dus worden de prijzen verdeeld! Wil jij weten hoe jou team er voor staat en of zij nog ergens voor strijden? Lees dan hieronder de stukjes van jou favorieten en kom er achter hoe zij gepresteerd hebben de afgelopen speelronde.


Hoofdklasse

Autobedrijf Haitsma – Bogt fen Gune  5-1
Met de nummer vijf tegen drie is dit een duel tussen twee ploegen die een wat lastige start van de tweede seizoenshelft kennen. Plaats twee a drie lijkt het hoogst haalbare voor de ploegen te zijn en dus is er niet heel veel meer om voor te spelen. Maar toch wil je zo hoog mogelijk komen en niet verliezen en dus zouden beide ploegen vol voor de winst gaan. Het verschil vooraf was maar één punt in het voordeel van de Bogt fen Gune. Beide ploegen lieten vanaf het begin zien dat ze goed kunnen voetballen. Zowel in aanvallende zin als verdedigende zin. Hierdoor deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en was het zoeken naar dat eerste doelpunt. Deze kwam er uiteindelijk ook in de vijfde minuut. Het was Frank de Wit die de bal ontving en via zijn voet belande de bal tegen de touwen 0-1. Hierna bleven beide ploegen zoeken naar de ruimte om vandaar uit wat te creëren. Dit ging toch lastiger dan verwacht en dus bleef de 0-1 de gehele eerste helft op het scorebord staan.  Nu moesten de heren van Autobedrijf Haitsma wel komen en dat gebeurde dan ook gelijk. We zijn amper twee minuten onderweg als Marcellino Saamangun de bal ontvangt en met een venijnig schot in de linkerhoek weet hij de stand gelijk te trekken 1-1. Het leek wel of dit doelpunt wonderen deed want de thuisploeg ging nu meer aanzetten en meer opzoek naar het volgende doelpunt. Deze zou er in de vijfentwintigste minuut ook komen. Na een goede aanval kwam de bal terecht bij Jan de Haan en zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-1. Nu waren de rollen omgedraaid en dus moeten de gasten actie ondernemen. Het kreeg hier ook wel de mogelijkheid toe maar tot een doelpunt leidde dit niet. Met nog tien minuten te spelen in het tweede bedrijf werd de score verder uitgebreid. Een actie over de zijkant kwam terecht bij Mart Zwier en deze wist de bal simpel binnen te tikken 3-1. Was het duel hier definitief mee gespeeld? Ja bleek het antwoord te wezen want ondanks dat de gasten steeds meer risico namen wist de thuisploeg nog tweemaal te scoren. Met nog zeven minuten op de klok is het Marcellino Saamangun die de bal in de linkerhoek weet te leggen en daarmee de stand naar 4-1 weet te tillen. Uiteindelijk zou er twee minuten later nog één doelpunt vallen. Een bal vanaf de zijkant werd door Wilfred van der Zee in eigen goal geschoten en hierdoor werd het 5-1. Dit bleek uiteindelijk het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en dus eindigde het uiteindelijk in een simpele overwinning voor Autobedrijf Haitsma.

Moto Delicato- Restaurant De Grillerije 3-7
Met een vijfde positie tegen de nummer één en een puntenverschil van twaalf in het voordeel van de koploper leek het een lastige avond te worden voor Moto Delicato. Vanaf het begin leek dit ook te kloppen want de thuisploeg stond onder druk en moesten al gauw een doelpunt incasseren. Het is de derde minuut als Jeroen Bosgra de bal ontvangt en hem goed weet binnen te schieten 0-1.Hierna wachtte de heren van Restaurant De Grillerije geduldig op hun mogelijkheden en dus moesten de spelers van de nummer vijf de wedstrijd maken. Toch leverde dit in de veertiende minuut de verdiende gelijkmaker op. Het was Sander Hoekstra die de bal kreeg en zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-1. Het leek wel of dit energie gaf want een minuut later kwam de ploeg ook op voorsprong. Het was Rowan de Vries die de bal in de voeten kreeg aangespeeld waarna hij de bal in de linkerhoek wist te leggen 2-1. Maar waar de gelijkmaker van korte duur was daar was deze voorsprong ook van korte duur. Het is namelijk weer een minuut later als Jesper Deelstra een goede actie in huis heeft om de bal vervolgens in de rechterhoek te schieten 2-2. Toch zou dit niet de ruststand worden want twee minuten later was het opnieuw raak. Een voorzet vanaf de zijkant werd simpel binnen getikt door Martijn Werkhoven 2-3. Het duel was dus helemaal los en dus beloofde het een leuke tweede helft te worden. Dit werd het ook want beide ploegen wilde de aanval zoeken waar kon en dat leverde in de 23ste minuut het volgende doelpunt op. Het was Martijn Werkhoven die de bal goed wist mee te nemen waarna hij deze hard in de linkerhoek wist te schieten 2-4. In de fase hierna waren er nog wel mogelijkheden om de score verder uit te breiden maar dit gebeurde niet en dus bleef het duel spannend. Met nog tien minuten op de klok lijkt het duel dan definitief beslist te worden als Sander Hoekstra de bal simpel weet binnen te schieten 2-5. En inderdaad het duel was beslist en helemaal toen het twee minuten later weer wist te scoren. Het was Lars Koster die de bal ongelukkig verlengde waardoor de bal achter zijn eigen doelman eindigde 2-6. Uiteindelijk zou er in de laatste twee minuten nog tweemaal gescoord worden. Eerst was het Sander Hoekstra die de 2-7 op het bord wist te schieten waarna zijn naamgenoot de 3-7 eindstand noteerde.

Eerste klasse

Auto Strikwerda – Leo Reitsma Huhtamaki  2-4

Een ware degradatiekraker tussen de twee laagst geklasseerde ploegen uit de eerste klasse. Het verschil  tussen beide ploegen vooraf was twee punten in het voordeel van Auto Strikwerda. De winnaar zou dus goede zaken doen en dus was de verwachting voor deze wedstrijd hoog gespannen. Uiteindelijk leidde dit er toe dat het binnen twee minuten al raak was. Een goede actie over de linkerkant wordt naar het midden gespeeld waar Jort Hogendorp staat, deze neemt de bal goed mee en schiet hem hard in de linker onderhoek 0-1. Nu moesten de heren van de thuisploeg wel komen maar het tegendeel gebeurde. Het is de vierde minuut als Chris Outhuyse op de brommer gaat over de linkerkant om vervolgens de bal in de verre hoek te schuiven 0-2. Het gaatje was geslagen maar lang zou het niet duren voordat de aansluitingstreffer een feit was. Het is de zevende minuut als er een goede actie is over de linkerkant waarna de voorzet met de hak wordt binnen gewerkt door Aede Dijkstra  1-2. Een heerlijke openingsfase dus waarin veel gebeurd en beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Maar hier was het nog niet mee gebeurd want twee minuten later was het opnieuw raak. Chris Outhuyse maakt een goede actie over rechts waarna zijn schot op de keeper eindigt, maar de geboden rebound wordt binnen getikt door Biliam Herrema 1-3.  In de fase hierna bleven beide teams voetballen en dat zorgde ervoor dat beide teams ook nog een goede mogelijkheid kregen om te scoren maar deze gingen er niet in. Maar dan is daar de zestiende minuut als er een actie is over rechts, waarna de bal gestoken werd op de rechterkant waar Justin van Abbema staat, deze neemt de bal goed aan waarna  hij de bal in de verre hoek weet te schieten 2-3. De spanning was terug en dus beloofde het een spannende tweede helft te worden. Spannend werd het daarin zeker want beide teams wilde aanvallen en goals maken, maar daarbij moest het verdedigend wel goed blijven staan. Toch was het in de vijfentwintigste minuut weer raak! Er komt een goede actie over de rechterkant waarna de bal gestoken wordt naar de linkerkant , daar staat Arjan Veltman en deze weet de bal rustig binnen te schieten. In de fase hierna bleef het spel over en weer gaan en kregen beide teams ook wel kansen om te scoren maar door goed keeperswerk en niet scherp inschieten bleef de stand op 2-4 staan. Uiteindelijk zou er niet meer gescoord worden en dus eindigde deze wedstrijd in een 2-4 eindstand.

Foto Techniek Service – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum      4-1

Met de nummer vier tegen vijf tegen elkaar was dit een wedstrijd in de middenmoot. Het verschil vooraf bedroeg maar twee punten in het voordeel van FTS en dus kon de winnaar goede zaken doen. Beide ploegen kunnen vrij spelen want er staat voor beide niks meer op het spel en dus beloofde het een interessante wedstrijd te worden. Dit werd het ook want binnen twee minuten was het eerste doelpunt al een feit. Het was Toine Muizer die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindige hoog en hard in de kruising 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dus moesten de gasten nu wel komen. Helemaal toen de score in de vijfde minuut verdubbeld werd. Het was opnieuw Toine Muizer die het maar eens van afstand probeerde en ook dit schot viel binnen 2-0. In de rest van de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Beide hebben hun mogelijkheden gehad om te scoren maar dit gebeurde niet en dus was de ruststand 2-0. De tegenaanval zou dus moeten komen in de tweede helft. Het leek wel of de heren van Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum dit in de gaten hadden want ze sprongen uit de startblokken. Dit leverde na drie minuten spelen al de aansluitingstreffer op. Het was Simon Houtsma die een actie over links opzette waarna hij een gaatje naast de keeper zag, hij besloot om de bal in die hoek te schieten en deze ging er ook nog in 2-1. Maar lang kon men niet genieten van deze aansluitingstreffer want twee minuten later was het alweer raak voor Foto Techniek Service. Het was Tim Bijlsma die de bal ontving en met een goed schot verschalkte hij de keeper en zag hij de bal tegen het netje bollen 3-1. In de fase hierna moesten de gasten alle risico’s nemen en dus kon de thuisploeg rustig afwachten. De gasten probeerde het wel en hadden ook wel enkele schoten maar tot een doelpunt leidde dit niet. Met nog twee minuten op de klok werd het duel definitief in het slot gegooid. De gasten speelde met iedereen voorin waarna de bal onderschept werd en Gertjan Zagema de bal in een leeg doel kon schuiven 4-1. Dit bleek het laatste wapenfeit te wezen en dus eindigde het in een simpele 4-1 eindstand.

Royal Steensma – Sportcafé de Trije   2-6
Een ware topper in de eerste klasse van het ZVF zaalvoetbal. Het is namelijk de nummer één tegen twee en het verschil vooraf was maar drie punten in het voordeel van Royal Steensma. Voor de supporters was het dus een wedstrijd waarin veel spanning naar boven zou komen en waar een ieder zou willen presteren. En een leuke wedstrijd werd het zeker want beide ploegen wachtte geduldig op de mogelijkheden die zouden komen. Hierdoor was het afwachten wie de eerste treffer zou maken want het kon beide kanten opgaan. Het duurde uiteindelijk tot de negende minuut voordat de eerste treffer een feit was. De toegekende vrije trap werd had binnen geschoten door Rob Postma 0-1. Maar ondanks deze openingstreffer kon het alle kanten op gaan en dus wist men dat dit niet de laatste treffer van de wedstrijd zou wezen. Zo bleek ook wel in de achttiende minuut toen Jorrit Tolsma de bal ontving en zijn schot ging keihard binnen 1-1. Het beloofde dus een leuke tweede helft te worden en dus ging een ieder er goed voor zitten. Sportcafé de Trije begon fel en dat leidde al snel tot een goede mogelijkheid om te scoren maar deze bal ging langs de verkeerde kant van de paal. Toch zou het doelpunt er komen en wel in de 24ste minuut. Het is Erin van Duyneveldt die richting de keeper opstoomt en de bal over de uitkomende keeper weet heen te liften 1-2. Nu moest de thuisploeg weer het spel maken en dat leidde er toe dat de gasten meer ruimte zouden krijgen. Maar ondanks dat het ruimte zou moeten weg geven daar bleef het in verdedigende zin toch compact staan. Het was voor de gasten dan ook lastig om er doorheen te voetballen. Uiteindelijk lukte dit wel in de dertigste minuut.  Het was Rob Postma die met een goede actie het gaatje in de verdediging vond waarna hij de bal in het hoekje legde 1-3. Kort hierna werd het duel definitief in het slot gegooid. Het was Marco de Groot die werd aangespeeld en zijn schot ging via de binnenkant van de paal binnen 1-4. Royal Steensma wilde wel en probeerde het ook wel maar tot doelpunten leidde dit niet en dus kon je haast wel vaststellen dat de koploper dure punten zou laten liggen. Dit gebeurde ook want met nog drie minuten op de klok was het Jens de Vries die één op één met de keeper rustig bleef en de bal beheerst wist binnen te schieten 1-5. Maar hiermee was het nog niet gedaan want het is de 39ste minuut als Tjeerd Hoekstra knap weet binnen te schieten vanuit de draai en daarmee tekende hij nog de eretreffer 2-5. Maar vanaf de aftrap werd er een snelle aanval opgezet door de gasten waarna de bal werd binnen geschoten door Rob Postma 2-6.

Tweede klasse

Verno Verhuur – Welgeschikt   12-2
Met de nummer zeven tegen vier leek het een simpele overwinning te worden voor Welgeschikt. Maar toch konden beide ploegen de winst goed gebruiken. De ene om uit de onderste regionen weg te komen en de andere om aansluiting te houden met de top. In de beginfase van de wedstrijd ontliepen beide ploegen elkaar nauwelijks. Het tempo was ook niet al te hoog en hierdoor konden de aanvallen simpel verwerkt worden. Het eerste doelpunt viel uiteindelijk na negen minuten spelen. Het was Oscar Elsinga die de bal ontving en middels een simpele binnen schuiver zette hij de stand op 0-1. Maar dan zijn daar de laatste zeven minuten van het eerste bedrijf. De thuisploeg zette steeds meer gas op de wedstrijd en hierdoor werden de gasten overdonderd. Zo ook in de dertiende minuut als Marcel Amels de bal simpel weet binnen te tikken 1-1. Hierna ging het snel want in de volgende drie minuten wist Marcel Amels nog driemaal te scoren en daarmee bracht hij de ruststand op 4-1. Verno Verhuur had nu dus een gaatje geslagen en deze lijn wou men natuurlijk doortrekken. Maar ook de gasten hadden de intentie nog om terug te keren en dus kon het alle kanten opgaan. Uiteindelijk begon de tweede helft en kon je merken dat de thuisploeg de bovenliggende patij was. Het voetbalde makkelijker en creëerde gemakkelijker de kansen. Uiteindelijk leidde dit in de 23ste minuut tot de volgende treffer. Het was Egbert v/d Veen die de bal kreeg en deze wist hij simpel binnen te tikken 5-1. De wedstrijd was nu wel gespeeld en helemaal toen het twee minuten later opnieuw raak was. Het was Dirk Jan Volbeda die een actie over links maakte om de bal vervolgens in de linkerhoek binnen te tikken 6-1. Nadat er enkele minuten niet meer gescoord was betraden we de laatste tien minuten van de wedstrijd. In deze fase werd er haast in elke minuut gescoord en hierdoor werd het verschil alleen maar groter. Met drie goals op rij tekende Marcel Amels voor zijn tweede hattrick van de wedstrijd en daarmee bracht hij de stand op 9-1. Maar ondanks deze grote achterstand wist Jorrit Bootsma toch nog een eretreffer te maken 9-2. Hier zou het voor de gasten uiteindelijk bij blijven. De thuisploeg daarentegen zou nog driemaal scoren via Marcel Amels, Hein Frietema en Egbert v/d Veen en daarmee eindigde deze wedstrijd in een simpele 12-2 eindstand.

Braak Financiële Diensten – van Dellen Bellen  4-1
Met een wedstrijd tussen de nummer die en vijf is dit een mooi affiche. Beide ploegen willen de punten pakken want de ene wil bovenin mee blijven doen en de andere wil uit de onderste regionen verdwijnen. Vanaf het begin van de wedstrijd waren de intenties van beide ploegen duidelijk. Beide wilde de aanval zoeken waar kon en dus leek het een aanvallend duel te worden. Nadat de eerste mogelijkheden nog mis gingen daar was het in de zesde minuut van de wedstrijd wel raak. Het was Wessel Roorda die de bal ontving en zijn schot eindigde tegen de touwen 1-0. In de fase hierna waren de heren van Braak Financiële Diensten de iets bovenliggende partij en dus zou je verwachten dat zij nog wel zouden gaan scoren. Uiteindelijk gebeurde dit ook in de laatste vijf minuten van de eerste helft. Het is de vijftiende minuut als Arjen Koning één op één met de keeper komt en de bal laag in de hoek weet te schuiven 2-0. Twee minuten later werd het duel in het slot gegooid. Na een goede aanval over de zijkant komt de voorzet terecht bij Wessel Roorda en deze schuift de bal simpel binnen 3-0. Maar hier zou het voor rust niet bij blijven. Het is namelijk een minuut na de vorige goal als Sietse Kuiper de bal van dichtbij in de verre hoek weet te schieten 4-0. Met deze stand ging men comfortabel rusten en dus moesten de gasten komen wilde het nog wat gaan betekenen in deze wedstrijd. Het leek wel of men dit goed besefte want binnen twee minuten was daar al de aansluitingstreffer. Het was Randy de Vries die de bal ontving en van dichtbij wist hij simpel binnen te schieten 4-1. Is er dan nog wat mogelijk in de tweede helft? Je zou denken van niet want het gat is groot en de weerstand was er zeker. Uiteindelijk wisten beide teams nog wel kansjes te creëren maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde het in 4-1. 

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – R.E.S.   1-3
Met de nummer zeven tegen twee was dit een duel waar de spanning wellicht minder hoog zou wezen. Op voorhand verwacht je dat het een lastige avond zou worden voor Bouwbedrijf Haarsma Franeker want het verschil vooraf was twaalf punten in het nadeel van hen. Toch konden beide teams de punten goed gebruiken want de ene wil meedoen om de top plekken en de andere wil juist van de laatste plaats af konden. Het duel begon gelijk fanatiek en dat leverde binnen twee minuten al het eerste doelpunt op. Het was Niels Altenburg die het maar eens probeerde maar zijn schot eindigde recht op de keeper, echter kon de keeper deze bal niet goed klemmen waardoor de bal er alsnog in ging 0-1. In de rest van de eerste helft ging het spel aardig gelijk op. Beide teams zakte in als de tegenstander de bal had en kwamen eruit wanneer mogelijk. In de rest van de eerste helft werd er niet meer gescoord en dus was de ruststand 0-1. In de tweede helft moest het dan gebeuren voor beide teams. De ene wilde aansluiten en de andere wilde juist uitlopen. Vanaf het begin waren de intenties duidelijk en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. En dat gebeurde ook want beide teams kwamen fel uit de startblokken en dus hing er al snel een doelpunt in de lucht. Uiteindelijk zou deze ook snel vallen want het is de 25ste minuut als Colin Kruisbaar één op één komt met de keeper en de bal tegen de touwen aan laat ploffen 0-2. Maar ondanks dit doelpunt was de thuisploeg nog niet verslagen en ook zij deden er alles aan om tot een doelpunt te komen. Uiteindelijk kwam deze verdiende aansluitingstreffer er ook. Het is de 31ste minuut als Hilbrand Brouwer de bal ontvangt en deze van dichtbij weet binnen te werken 1-2. Nu zou er een slotakkoord moeten komen wil de thuisploeg nog tot een gelijkmaker komen. Dit gebeurde ook wel maar dat leverde ook weer ruimte op voor de gasten. Uiteindelijk werd dit duel een minuut voor tijd in het slot gegooid. Een aanval vanuit achteren komt terecht bij Daniel van der Zeer en deze weet de bal simpel in het lege doel te tikken 1-3. Dit bleek tevens het laatste doelpunt te wezen en dus was de overwinning een feit.

Derde klasse

TRES.nl – Horeca de Trije   7-2
Een ware topper onderin de derde klasse van de ZVF zaalcompetitie. Het zijn namelijk de onderste twee ploegen die tegen elkaar spelen. Er stond voor beide dus genoeg op het spel en dus kon het alle kanten op gaan. Vooraf stond TRES.nl drie punten achter en dus moesten zij winnen om de rode lantaarn eventueel over te dragen. Horeca de Trije wil een gat slaan en dus mocht men niet verliezen. De openingsfase was ingeval lekker actief. Beide teams zochten de aanval en moesten vol in de verdediging als de tegenstander de bal had. Uiteindelijk ontstonden de eerste twee doelpunten na zes minuten spelen. Het was Ruurd Pijpker die een aanval in zijn eentje keurig wist binnen te werken 0-1. Vanaf de aftrap werd er een snelle aanval opgezet en deze werd keurig binnen geschoten door Robert Polee. De toon was ingeval gezet en dus beloofde het nog een leuke wedstrijd te worden. Wanneer het spel precies op de helft is vindt Maurits Horwitz een klein gaatje in de verdediging van de gasten waarna hij de bal met veel precisie in het doel weet te schieten 2-1. Dit doelpunt versterkte het vertrouwen van de thuisploeg en dat uitte zich ook in de volgende fase. Men nam het heft in handen waarna de volgende kans een feit was maar deze ging langs de verkeerde kant van de paal. Maar dan met nog drie minuten te spelen in het eerste bedrijf is het Maurits Horwitz die de bal ontvangt op de linkerkant en met een simpele voetbeweging weet hij de bal simpel binnen te schieten 3-1. Uiteindelijk zou er nog één doelpunt vallen in de eerste helft. De gasten wilde opbouwen maar door een foutieve pass kwam de bal in de voeten van Jonas Fleischer terecht en deze wist daar optimaal van te profiteren 4-1. Het gat was geslagen en dus kon men in de tweede helft rustiger aan doen. In de openingsfase van de tweede helft gebeurde er weinig en hierdoor bleven de doelpunten uit. Uiteindelijk zouden deze nog wel vallen al duurde dat tot elf minuten voor tijd. Het is Almer Ament die het maar eens van afstand probeert en zijn schot eindigt hard tegen de touwen 5-1. Na dit doelpunt ging het snel want drie minuten later is het alweer raak. De keeper van Horeca de Trije weet de bal niet goed te verwerken waarna Almer Ament de bal simpel kan binnen tikken 6-1. Maar ondanks dat de wedstrijd gespeeld was kwam er een minuut later toch nog ere treffer. Het is Patrick van Dijk die één op één met de doelman komt waarna hij deze kansloos achterlaat op zijn schot 6-2. Maar hiermee was het nog niet gebeurd want een minuut later werd er een aanval goed en snel opgezet waarna Gijs de Graaf de bal simpel wist binnen te tikken 7-2.

SDV Projectbuilding – Man of the World Lwd.   2-6
Met deze wedstrijd treffen twee ploegen elkaar die een gelijk aantal punten hebben op de ranglijst. Beide ploegen hebben elf punten en kunnen bij winst stijgen naar plek twee. De winnaar zou goede zaken doen en de verliezer zou voorlopig even moeten afhaken. Een waar spektakel werd er dus verwacht en dat zou er in de openingsfase ook komen. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en dus kon het beide kanten op vallen. Het eerste doelpunt was dan ook al gauw een feit. Het was Richard van der Veer die de bal ontving en met een ferme knal in de linkerhoek bracht hij de stand op 1-0. Hierdoor moesten de heren van Man of the World Lwd. in de achtervolging gaan en dus werd het tempo opgeschroefd. Uiteindelijk duurde het tot de veertiende minuut voordat de verdiende aansluitingstreffer een feit was. Een schot richting goal werd van richting veranderd door Wibo Brouwer en hierdoor belande de bal in het eigen doel 1-1. De gelijkmaker was dus een feit maar lang zou deze stand niet op het scorebord blijven staan. Het is de zestiende minuut als een goed lopende aanval voor de voeten komt van Stein Potma en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-2. Nu moesten de heren van SDV Projectbuilding in de tweede helft alles uit de kast halen om de stand weer gelijk te trekken. De druk werd opgevoerd en de eerste mogelijkheid was al gauw een feit maar tot een doelpunt leidde dit nog niet. Inderdaad nog niet want in de vijfentwintigste minuut was het wel raak. Wibo Brouwer ontving de bal en zijn schot eindigde in de linkerhoek 2-2. Maar lang kon men niet genieten van deze gelijkmaker want twee minuten later lag de bal er aan de andere kant alweer in. Een aanval kwam terecht bij Sven Flikkema en met een soepele voetbeweging bracht hij de stand op 2-3.  Hierna bleven de gasten een lichte overhand houden en moest de thuisploeg risico nemen. De kleine marge bleef lang op het scorebord staan maar dat veranderde in de laatste zes minuten van de wedstrijd. Doordat er meer ruimte ontstond voor de gasten konden zij beter de combinaties inzetten en uiteindelijk ook scoren. Het was Dirk de Vries die de bal ontving en deze ging half hoog binnen 2-4. Maar hiermee was het nog niet gedaan want drie minuten later was het opnieuw raak. Het was Stein Potma die zich prima vrij wist te spelen waarna de bal strak in de rechterhoek eindigde 2-5. Kon de thuisploeg dan helemaal niks meer uitrichten? Nee was het antwoord en daarbij moest het zelfs nog een treffer incasseren. Het was Tim Bergsma die de bal ontving en zijn schot eindigde hard tegen de touwen 2-6.

Taxi Sybe – Sportcentrum Het Noord  4-3
Met de nummer één tegen twee kon je spreken over een heuse topper. Het verschil tussen beide ploegen was op voorhand vier punten in het voordeel van Taxi Sybe. Wilde Sportcentrum Het Noord nog kans maken op de titel dan diende er dus gewonnen te worden. Vanaf het begin kon je merken dat beide teams vol voor de overwinning wouden gaan. Waar de ene rustig inzakte en wachtte op de uitbraak daar zette de andere weer vol druk op de tegenstander. Beide ploegen kregen in deze openingsfase ook mogelijkheden om te scoren maar het doel werd niet getroffen. Uiteindelijk viel het eerste doelpunt van de wedstrijd pas na elf minuten spelen. Een goede actie over de rechterkant wordt in eerste instantie nog op de keeper geschoten maar in de rebound weet Rimar Uijthof de bal simpel binnen te tikken 0-1. De score was geopend en dit leek bij de gasten een verluchting te zijn want een minuut later was het opnieuw raak. Er was een goede actie over de linkerkant van Diego Ardjosoediro en deze wist de bal hard in de korte hoek binnen te schieten 0-2. Nu moest de thuisploeg de achtervolging inzetten en dat besefte men al te goed. Het ging nu wat sneller de aanval zoeken en dat resulteerde in de veertiende minuut tot de aansluitingstreffer. Na een goede actie over de linkerkant werd de bal voorgezet waarna Jelle Wieringa de bal in de linkerhoek wist te schieten 1-2. De spanning was weer terug en helemaal toen in de achttiende minuut de gelijkmaker op het scorebord kwam te staan. Opnieuw een aanval over links met daarbij een voorzet, vervolgens werd er een één tweetje gemaakt waarna Jelle Wieringa de bal in de linkerhoek wist te schieten 2-2. Dit leek uiteindelijk de ruststand te worden maar niets bleek minder waar te wezen. Het is namelijk een minuut later als Rimar Uijthof over rechts een actie inzet en de bal vol in de verre hoek volleerd 2-3. En zo werd een levendige eerste helft afgesloten en dus was de verwachting voor de tweede helft groot. Het begon ook gelijk fanatiek in de tweede helft en dat leverde in de 23ste minuut al de volgende treffer op. Een toegekende vrije trap wordt slim naar de rechterkant gespeeld waarna de bal door Berthil Gruppen in de verre hoek wordt geschoten 3-3. Met deze stand moesten de gasten de aanval zoeken en dus kon de thuisploeg rustig afwachten. Toch zouden beide ploegen mogelijkheden vinden om de aanval te zoeken maar tot een doelpunt leidde dit nog niet. Uiteindelijk zou dit doelpunt er nog wel komen. Met nog negen minuten op de klok word een voorzet vanaf de rechterkant binnen getikt door Wessel Hilverda 4-3. In de slotfase kon er nog van alles gebeuren maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit boeiende duel in een 4-3 eindstand.

Vierde klasse

Stadsherberg Catering – Mc Donalds Harlingen   1-1
Met de nummer vijf tegen twee was dit een duel waar voor beide weinig op het spel stond. Degraderen kan eigenlijk niet meer en de titel behalen is eigen onmogelijk. Beide teams konden dus vrij spelen en dus beloofde het een open wedstrijd te worden. De eerste helft was zeker open. Het spel ging over en weer en beide ploegen probeerde elkaar pijn te doen waar kon. Dit leverde ook enkele goede kansen op voor beide maar tot doelpunten leidde dit niet. Zodoende was de ruststand 0-0 en dus moest het gebeuren in de tweede helft. De tweede helft gaf eigenlijk een soort gelijk beeld aan dat van de eerste. Beide teams wilde wel voetballen en dat leidde tot een leuke en open wedstrijd. Mc Donalds Harlingen kreeg weer enkele geweldige kansen om te scoren maar het vond deze avond een geweldig keepende Jack van Emmen op hun pad en zodoende bleef het 0-0. Van Emmen was getergd om de nul te houden en middels enkele geweldige reddingen lukte dit ook goed. Maar ook aan de andere kant stond een goede keeper te keepen en dus leek het deze wedstrijd uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel. Maar dan met nog zes minuten op de klok krijgt Stadsherberg Catering een vrije trap toegekend. Harm Braams besluit achter de bal te gaan staan en met een geweldige vuurpijl liet hij de keeper kansloos 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten alles of niets spelen om er nog een puntje uit te halen. Uiteindelijk zou dit ook nog lukken want het is de 38ste minuut als de 1-1 op het scorebord word geschoten. Gerben Nauta weet één op één te komen met de keeper om de bal vervolgens in de hoge hoek binnen te schieten 1-1. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en zo eindigde dit duel in een gelijkspel.

Bouwbedrijf van Marrum – WR Unit  10-2
Met de koploper tegen de nummer vier leek dit een duel waar niet heel veel op het spel stond. Bouwbedrijf van Marrum lijkt onverslaanbaar te wezen en dus af te stevenen op het kampioenschap. WR Unit daarentegen staat strak in de middenmoot en kunnen niet meer promoveren als degraderen. De vraag was dan vooraf ook zou dit een spannende wedstrijd worden?  Nee bleek het antwoord te wezen. De thuisploeg was de betere partij en duwde de gasten naar achter op eigen helft. De gasten wilde er wel uitkomen maar dit ging gewoon erg lastig en dus was het hopen dat men de boel dicht kon houden. Dit bleek uiteindelijk niet het geval te wezen want na vier minuten was daar al het eerste doelpunt. Een prachtige hoge steekpass van Johan Uithof wordt uitstekend binnen gekopt door Tjipko Vellinga 1-0. Hiermee leek de ban gebroken te wezen en helemaal toen het twee minuten later alweer raak was. De toegekende vrije trap werd door Jan Bosma hoog en hard binnen geschoten via de binnenkant van de paal 2-0. In de fase hierna kreeg Unit een mogelijkheid om te scoren maar deze ging er niet in en dus werd de spanning niet terug gebracht. In de twaalfde minuut werd het duel in het slot gegooid. Waar WR Unit in de aanval was daar werd de bal goed onderschept waarna Jan Hof de bal voor open doel simpel wist binnen te tikken 3-0. Maar hiermee was het nog niet gebeurd want drie minuten later vielen er nog twee doelpunten in één minuut tijd. Eerst was het Laurens Looijenga die aan de bal komt en zijn schot eindigde strak tegen de touwen 4-0. Vanaf de aftrap werd de bal gelijk weer onderschept waarna Jan Bosma het maar eens van afstand probeerde en zijn schot vloog half hoog binnen 5-0. Het duel was nu wel beslist en nu was de vraag alleen nog: hoe hoog zal de score oplopen? Maar ondanks deze score wouden beide teams toch de aanval zoeken en dan zag men vanzelf wel waar het zou eindigen. Het is de 22ste minuut als de gasten de aanval zoeken maar de bal onderschept wordt, deze word vervolgens gespeeld op Jan Hof en deze weet de bal in een leeg goal binnen te tikken 6-0. Maar toch bleven de gasten zoeken naar dat ene doelpunt en daarin werden ze uiteindelijk ook beloond. Het was Sjoerd van Wijk die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot zeilde keurig binnen 6-1. De eretreffer was een feit maar nu wilde men zeker meer. Uiteindelijk kwam dit meer er ook maar dan wel voor de koploper. Eerst was het Tjipko Vellinga die de bal simpel wist binnen te tikken 7-1 , waarna een minuut later Laurens Looijenga de bal tegen de touwen wist te schieten 8-1. De score was hoog maar hiermee was het nog niet gedaan want in de laatste vier minuten werd er nog driemaal gescoord. Eerst was het Edwin van Dijk die de 8-2 wist binnen te schieten waarna Mart Beuker en Jan Hof de eindstand bepaalde op 10-2.

Engineeringsburo Zuidema – Lukkes Arum  2-3
Met de nummer zeven tegen de nummer drie lijkt dit op voorhand een gespeelde wedstrijd te zijn. Het verschil is dermate groot dat je zou denken dat het een makkelijke opgave zou worden voor Lukkes Arum. Maar niets bleek minder waar te wezen want de heren van Engineeringsburo Zuidema lieten zien een taaie ploeg te wezen. Het stond goed waar kon en vanuit de omschakeling wist het ook tot enkele mogelijkheden te komen. Maar ondanks de taaiheid zou het eerste doelpunt van de wedstrijd vallen voor de gasten. Het was Maarten van der Vies die de bal dichtbij het goal ontving en zijn schot eindigde in de hoek 0-1. Maar ondanks dit tegendoelpunt deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en dus kon het alle kanten op gaan. De eerste helft eindigde dan ook in een 0-1 tussenstand. In het tweede bedrijf veranderde er eigenlijk vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen zakte in waar kon en kwamen er uit als de mogelijkheid zich voordeed. Het duurde dan ook even voordat het volgende doelpunt een feit was. Het is de negenentwintigste minuut als Jitze de Jong de bal van dichtbij weet binnen te schieten 0-2. Nu moest de thuisploeg wel aanzetten en meer risico nemen. Uiteindelijk werd dit vechten beloond in de vorm van een doelpunt. Het was Andries Zuidema die één op één met de keeper kwam en de bal beheerst wist binnen te schuiven 1-2. De blijdschap was groot maar dit veranderde ook weer in één minuut tijd. Van blijheid naar verslagenheid om vervolgens weer hoop te krijgen. Het is namelijk minuut zesendertig als Arne Tigchelaar de bal van dichtbij weet binnen te schieten 1-3. Maar zoals eerder gezegd boog deze teleurstelling al snel weer om naar hoop. Het is namelijk vanaf de aftrap dat er een aanval wordt opgezet over de zijkant waarna de voorzet wordt binnen getikt door Jelle de Jong 2-3. De spanning was weer volledig terug maar verder dan dit kwamen beide ploegen niet meer en dus werd het een nipte overwinning voor de nummer drie.