Bouwbedrijf van Marrum timmer aan de overwinning zonder wissels

Het NNRD OFK is deze week in volle gang maar tussen de poulefase en finaledag door was er ook nog tijd voor de eerste speelronde van de ZVF zaalcompetitie. Een nieuwe start met nieuwe indelingen en dus begon een ieder weer op nul. De ene ploeg wil weer vol voor promotie gaan en de andere wil juist degradatie voorkomen en de andere wil weer beter presteren dan in de eerste seizoenshelft. Vanavond maar vier wedstrijden op het programma maar dat mocht de pret niet drukken.

Vierde klasse

Roosma schilders – Beumako 1-1

Beide ploegen kende een redelijke goede eerste seizoenshelft en dus werd er een leuke wedstrijd verwacht. Leuk werd het zeker want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. Beide ploegen kregen dan ook mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet en dus kende we een ruststand van 0-0. In het tweede bedrijf moest het dan gaan gebeuren. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en middels goede combinaties werden er kansen gecreëerd.  Uiteindelijk werd er ook een doelpunt gemaakt en wel door de gasten. Sil Kuperus stoomde op door het midden van het veld waarna zijn schot door de benen van de keeper heen ging en de 0-1 een feit was. De thuisploeg moest dus in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook met volle overtuiging. Dit leidde uiteindelijk zelfs tot de gelijkmaker. Tom Roorda kreeg de bal op het midden van het veld aangespeeld waarna zijn schot in het midden van het doel binnen viel 1-1. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar meer maar dit kwam er niet meer en dus eindigde dit duel in een verdiende 1-1 eindstand.

Vijfde klasse

VDV Techniek – Team Aboubakar 6-3

Waar de ene ploeg de klappen van het zaalvoetbal al kent daar zijn de gasten nieuw binnen de competitie. En dus was het afwachten hoe zij zich zouden weren in de laatste klasse van dit evenement. Al snel bleek dat beide ploegen leuk voetbalde en dus deed men in het eerste bedrijf weinig voor elkaar onder.  Het duurde dan ook niet lang voordat de openingstreffer een feit was. Oscar Busser had een goede actie over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. De ban was gebroken en dus moest de thuisploeg reageren. Deze reactie kwam er ook en wel via Symen Bootsma die de bal kreeg op de as van het veld waarna zijn schot door de benen van de keeper heen ging 1-1.  Diezelfde Bootsma bepaalde even later de ruststand op 2-1 nadat hij vanaf rechts op dribbelde en de bal in de korte hoek wist te schieten.  Het tweede bedrijf beloofde veel goeds en dat goede kwam er ook. Dit leidde al snel tot de gelijkmaker via Kaan Bolat die opstoomde over de linkerkant en de bal in de verre hoek wist te schieten 2-2. De wedstrijd bleef open en dus kon het beide kanten op vallen. En dan is daar weer Oscar Busser met een actie door het midden van het veld waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-3. Maar ondanks deze tegentreffer was de tegen reactie er alweer gauw. De bal kwam aan de rechterkant van het veld bij Pieter Schaafsma terecht en deze schoot de bal in de verre hoek binnen 3-3.  De supporters kregen waar voor hun geld en dan was het nog niet eens gespeeld. Helemaal omdat even later een voorzet voor de voeten kwam van Jan van der Veer en deze raakte de bal goed waardoor die binnen viel 4-3. Nu moesten de gasten wee komen en dus zou er meer ruimte komen op het veld. Helemaal omdat Auke Heida even later een vrije trap wist binnen te schieten en daardoor werd het 5-3. Het gaatje was geslagen en daarmee ook het geloof bij team Aboubakar. Ze probeerde het nog wel maar scoren lukte hen niet meer en dus was de overwinning voor VDV techniek wel een feit. Het slotakkoord kwam er uiteindelijk via Jan van der Veer die een voorzet vanaf de linkerkant in de rechterhoek wist te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-3.

Verno verhuur – zaalvoetbalteam ex BTW 1-7

Waar de thuisploeg een lastige eerste seizoenshelft kende daar liep het bij de gasten iets gemakkelijker. Maar hoe komen beide ploegen uit de winterstop? De gasten goed en scherp en dat leidde al gauw tot de 0-1 via Jan Pieter Walda die de bal aan de rechterkant van het veld kreeg en de bal in de verre hoek wist te schieten. De thuisploeg moest even wennen aan deze snelle treffer en zeker omdat het kort erna wederom raak was. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Pieter Sybren Scharringa in de verre hoek geschoten en daarmee werd het 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moest Verno met een antwoord komen. Ze probeerde het wel waar kon maar doelpunten leverde dit niet op. En dan is daar Nando Dijkstra met een actie over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-3. Maar hiermee was het nog niet gedaan in de eerste helft want Pieter Sybren Scharringa kreeg de bal op het midden van het veld waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 0-4. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was alleen nog de vraag hoe hoog word de score? Ook in het tweede bedrijf waren de gasten veel beter dan de thuisploeg en dit werd uiteindelijk ook omgezet in nog drie doelpunten in de korte hoek en daarmee werd de stand naar 0-7 getild. Maar uiteindelijk zou Zeya Korel nog iets terug doen door een actie over de linkerkant binnen te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-7.

Bouwbedrijf van Marrum – Stadsherberg catering 1-0.

Waar de thuisploeg een waardeloze eerste seizoenshelft kende daar ging het niet veel beter met de gasten. En dus was dit een duel van eerherstel en dus beloofde het spannend te worden. En spannend werd het zeker want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en hierdoor werd het een leuke en open wedstrijd. Mogelijkheden kwamen er zeker en uiteindelijk zou er ook een doelpunt gaan vallen. Jelmer Uythof kreeg de bal aan de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-0. De ban was gebroken en dus moest er een tegen reactie gaan komen. Deze kwam er ook zeker maar doelpunten leverde dit niet op en dus was de ruststand 1-0. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en het spel bleef over en weer gaan met kansen voor beide. Maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten en dus werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 1-0. Drie mooie punten voor van Marrum dat hiermee weer eens een lach op het gezicht had.