Bouwbedrijf van Marrum winnaar van knotsgekke clash

Vanavond een speelronde met maar negen duels. Maar ondanks het kleine programma stonden er weer genoeg leuke potjes op het programma. En dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. Elk gewonnen punt is er namelijk weer één en dus werden de messen geslepen door de teams. Weten wat jou favoriet gedaan heeft? Je leest het hieronder

Derde klasse

Roosma schilders – Offinga kappers  0-6

De middenmoot ploeg speelde heden avond tegen de koploper en dus leek het erop dat de gasten wel zouden gaan winnen. Maar niets bleek minder waar want de drie punten werden niet zomaar cadeau gedaan. De weerstand werd vanaf minuut één gegeven en hierdoor werd het een spannende openingsfase van de wedstrijd. Het duurde uiteindelijk negen minuten voordat de ban gebroken werd. Het was Feike Nieuwhof met een actie door de as van het veld waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 0-1. De ban was gebroken en een minuut later was het opnieuw raak. Het was Rick met een actie vanaf de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Voor rust werd er niet meer gescoord en dus konden we ons gaan klaar maken voor een interessante tweede helft. Deze tweede helft was amper twee minuten onderweg als Willem een actie inzet over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 0-3. Was de wedstrijd hiermee dan beslist? Ja leek het antwoord te wezen want met nog dertien minuten te spelen was het Leonardo die opkwam over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-4. De wedstrijd was wel gespeeld maar hoe hoog word de score dan? 0-5 werd het zeker want Feike schoot vanaf de linkerkant de bal in de verre hoek en daarmee kon je de doelpunten op één hand tellen. Het slotakkoord kwam er vijf minuten voor tijd toen Rick de bal vanaf links in de verre hoek schoot en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-6.

Braak financiële diensten – CK Corporation 1-3

De nummer zeven speelde tegen de nummer zes en dus was dit een regelrechte degradatiekraker. Het verschil op de ranglijst was drie punten in het voordeel van de thuisploeg en dus konden zij bij winst een goede slag slaan. Beide ploegen begonnen fanatiek aan dit duel en hierdoor werd het gelijk spannend. Nadat de eerste mogelijkheden gemist waren was het na acht minuten spelen wel raak. Mo had een actie door het midden waarna hij de bal netjes in de linker onderhoek wist te leggen en daarmee tekende hij voor de 0-1. Hiermee zouden beide ploegen virtueel gelijk komen te staan op de ranglijst maar er was nog genoeg tijd om deze score om te buigen. Helemaal omdat beide ploegen niet heel veel voor elkaar onder deden. Maar dan met nog twee minuten te spelen is het Menno die een actie inzet over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-2. Het gaatje was geslagen al was dit maar van korte duur want net voor rust was het Jan met een schot vanaf de rechterzijde van het veld en deze eindige ook in de verre hoek 1-2. De spanning was weer volledig terug en dus beloofde het een leuke tweede helft te gaan worden. In dit tweede bedrijf bleven beide ploegen leuk voetballen en daarin kwamen er genoeg kansen om te scoren. Toch stond het vizier niet geheel op scherp en dus bleef de tussenstand lang op het bord staan. Tot vier minuten voor tijd als Adil de bal vanaf de rechterkant in de verre hoek weet te leggen en daarmee tekende hij voor de 1-3. Dit bleek tevens de laatste treffer te wezen en dus boekte de gasten een gouden overwinning.

Dikland installatie techniek – Lahaise schoonmaak 0-3

Met negen versus zeven punten was dit een duel tussen de nummer twee en drie van de ranglijst. De titel lijkt wel uit zicht te wezen en dus is plek twee het hoogst haalbare wat je maar kan wensen. Beide ploegen staan op de ranglijst dus vrij dichtbij elkaar en dat kon je ook wel merken op het veld. Beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en stonden goed in verdedigende zin. In de eerste helft werd de trekker niet over gehaald en dus gingen we rusten met een brilstand. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen gingen opzoek naar de openingstreffer maar in de eindfase was men niet scherp genoeg. Maar dan met nog tien minuten te spelen is daar een mooie combinatie van de gasten waarna Dirk mocht binnen schieten en tekenen voor de 0-1. Deze treffer werkte bevrijdend want een minuut later werd de score verder uitgebreid. Het is Jens die aan de bal komt en zijn schot eindigde in de korte hoek 0-2. Hiermee leek de wedstrijd wel beslist te wezen in het voordeel van de gasten. Toch zou de mooiste treffer van dit duel nog komen. Het is Jelmer die de bal ontvangt op eigen helft waarna hij ziet dat de keeper te ver voor het doel staat waarna hij de bal hoog over de doelman heen schiet in het doel 0-3. Deze beauty bleek de laatste treffer van dit duel te wezen en dus ruilde beide ploegen van plek op de ranglijst.

Vierde klasse

Martens Fish&chips – Bouwbedrijf van Marrum 5-7

De nummer vijf speelde vandaag tegen de hekkensluiter en dus zou je denken dit gaat een makkie worden voor de thuisploeg. Maar niets was minder waar want de gasten kwamen gedreven uit de startblokken. Toch duurde het uiteindelijk negen minuten en negenendertig seconden voordat er gescoord werd. Een mooie pass werd goed aangenomen door Laurens Looyenga en deze wist de bal vervolgens koel binnen te werken 0-1. De ban was gebroken en hiermee ook de stilte van geen doelpunten. Gelijk na deze treffer werd het alweer gelijk. Een goed hard schot over de grond viel binnen en daarmee werd het 1-1. Zodoende konden beide ploegen weer vanaf het begin beginnen en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. En dan met nog vier minuten en eenenvijftig seconden te spelen is het Laurens Looyenga die de bal ontvangt en zijn harde schot eindigde in de kruising 1-2. Diezelfde Looyenga deed het zevenentwintig seconden later opnieuw. Ditmaal sprintte hij iedereen eruit waarna hij beheerst wist binnen te werken 1-3. Maar hiermee was het nog niet gedaan want twee minuten later was daar Jan Bosma die de bal voor zijn voeten terug vond en deze wist daar wel raad mee en hij schoot de 1-4 tegen de touwen. Maar toch werd dit niet de ruststand want met nog eenendertig seconden te spelen weet Simon van der Wal een vrije trap binnen te werken en daarmee werd het 2-4. De tweede helft was amper onderweg als Laurens Looyenga de bal in de korte hoek weet te schieten en daarmee werd de stand gezet op 2-5. Was de wedstrijd hiermee beslist? Ja leek het antwoord te wezen want vier minuten na deze treffer was het Jan Bosma die de trekker wist over te halen en daarmee werd het 2-6. Maar ondanks de achterstand bleef de thuisploeg zoeken naar meer doelpunten. En met resultaat want met nog zeven minuten te spelen is het Arjen Hogerhuis die de bal in de kruising schiet en daarmee tekende hij voor de 3-6. Maar veel hielp dit niet want met nog drie minuten en tweeëntwintig seconden op de klok schiet Tjipko Vellinga de bal over de doelman heen en daardoor werd het 3-7. Maar geljk na dit doelpunt scoorde de thuisploeg ook en wel via Arjen Hogerhuis die iedereen te snel af was en daarmee werd het 4-7. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 5-7 nadat Marcel de Keizer een hard schot over de grond in huis had en daarmee bepaalde hij dus de eindstand op 5-7.

Beumako – Horeca de Trije 6-4

Met negen versus drie punten kende beide ploegen een wisselvallige start van de competitie. Voor beide was winst dus noodzakelijk want daarmee kon je aanhaken richting de bovenkant van de competitie. Het duurde dan ook maar twee minuten voordat de openingstreffer een feit was. Het was Nick die de bal ontving en hij punterde de bal binnen 1-0. De ban was gebroken en de score werd vier minuten later verder uitgebreid. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Gerben en deze wist daar wel raak mee en hij tekende voor de 2-0. Maar ondanks deze achterstand bleven de gasten in de wedstrijd en dat werd met nog acht minuten te spelen in de eerste helft beloond. De bal kwam terecht bij Simon en deze schoot de bal in de korte hoek binnen 2-1. De spanning was weer terug al was dit maar van korte duur want vier minuten later was het alweer raak. Jochum speelde een verdediger en de keeper uit waarna hij simpel kon binnen tikken 3-1. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 4-1 nadat de bal binnen ging via mooi samenspel en daarmee kon de thuisploeg met een gerust hard gaan rusten. De tweede helft was twee minuten onderweg als Simon diep gestuurd word en hij schoot hard binnen 4-2. Was een ommekeer dan toch mogelijk? Nee leek het antwoord te worden want een minuut na de treffer kreeg de thuisploeg een penalty te nemen en deze ging hard binnen waardoor het 5-2 werd. Toch bleven de gasten strijden voor elke meter en dat werd uiteindelijk ook beloond. Ruud werd diep gestuurd waarna hij ijzig kalm bleef en raak wist te schieten 5-3. Toch zou dit niet leiden tot de overwinning want met nog vier minuten op de klok is het Monem die de bal ontving en met een goed schot liet hij de keeper kansloos achter 6-3. Een minuut na deze treffer was er een snelle counter van de gasten waarna Ruud het eindstation werd en daarmee tekende hij voor een 6-4 eindstand.

Anytime fitness – Visual Reclame 2-4

Waar de ene mee draait in de middenmoot daar is de andere ploeg de koploper van de competitie. Toch werden deze verschillen in de wedstrijd niet bloot gelegd want bede ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. Het duurde uiteindelijk zes minuten voordat de score geopend werd. Sven Jurre werd diep gestuurd waarna zijn bal hard tegen de touwen vloog 1-0. En dus moest de koploper in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook. Na dertien minuten spelen was daar dan ook de gelijkmaker. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Tom en deze wist hard binnen te werken 1-1. Dit doelpunt deed goed want twee minuten later was het wederom raak. Sen ontving de bal en hij schoot deze strak in de korte hoek binnen 1-2. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden. Waar het in de eerste helft even duurde voordat de eerste treffer een feit was daar duurde het in de tweede helft ook zeven minuten voordat de volgende treffer een feit was. Een toegekende vrije trap werd binnen gewerkt door Wesley en daarmee tekende hij voor de 2-2. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar meer en uiteindelijk kwam er ook meer en wel zes minuten voor tijd. Jesper speelde de gehele verdediging uit waarna hij de bal hard wist binnen te werken 2-3. De voorsprong was er en dus moest de thuisploeg nu in de achtervolging gaan. Twee minuten na de voorsprong werd de score verder uitgebreid. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Sen en deze wist hard binnen te werken 2-4. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van het duel te wezen en daardoor pakte de koploper drie belangrijke punten.

Vijfde klasse

Verno verhuur – Ventura systems 8-1

De koploper speelde vanavond tegen een ploeg uit de middenmoot en dus zou je denken dat de thuisploeg favoriet was. Er werd gelijk gas gegeven en dat leidde na anderhalve minuut spelen zelfs tot de openingstreffer van dit duel. De bal kwam voor de voeten van Klaas Jan Auke terecht en deze schoof de bal langs de doelman 1-0. Een snelle opening dus al betekende dat wel dat er nog genoeg tijd over was om de gelijkmaker te maken. Twee minuten na de openingstreffer werd de score verder verdubbeld. Het was Maarten die de bal ontving en hij schoot hard binnen 2-0. Het gaatje was geslagen dus en deze werd drieëndertig seconden later nog een stuk groter. Jelte Hanenburg pakte de bal goed af van de tegenstander waarna hij koel bleef en de bal goed binnen schoot 3-0. Het gaatje was dus geslagen en deze werd vier minuten later nog een stukje groter. Aldrik Dijkstra vond de ruimte en met een goed schot liet hij de keeper kansloos achter 4-0. De wedstrijd was wel gespeeld al was het alleen nog de vraag hoe hoog word de score? In de laatste tien minuten van de eerste helft wist Johannes nog tweemaal het net te vinden en daarmee bepaalde hij de ruststand op 6-0. Ook in het tweede bedrijf viel al snel een treffer en deze kwam op naam van Ane Jan en daarmee tekende hij voor de 7-0. Kan de tien dan  wel gehaald worden? Ja zou je denken maar in de eindfase waren beide ploegen nu een stuk minder scherp en hierdoor duurde het tot de negende minuut van de tweede helft voordat de volgende treffer er kwam. Dirk Jan had een mooi schot in de benen en deze ging over de doelman heen het doel in 8-0. In de fase hierna bleef men zoeken naar een doelpunt maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten. Maar dan met nog twee minuten en zesenveertig seconden op de klok is het Roel Frijling met een goede solo en hij bekroonde zijn actie met een ere treffer 8-1. Dit bleek de laatste treffer van het duel te wezen en daarmee behaalde de koploper een goede overwinning.

VDV Techniek – Team Le7Nesh 4-7

Waar de ene ploeg onderin mee strijd daar speelt de andere mee om de bovenste plek. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Uiteindelijk duurde het zes minuten voordat de score werd geopend. Oscar zette een actie in over de rechterzijde van het veld waarna hij de bal in de korte hoek weet te schieten 0-1. De ban was gebroken en nu ging het snel want een minuut later was het Noel met een actie over de rechterkant en zijn schot eindigde in de verre hoek 0-2. En dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Dit gebeurde ook en wel met uiteindelijk de aansluitingstreffer. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Sikke in de korte hoek geschoten 1-2. Toch duurde het hierna maar twee minuten voordat de volgende treffer een feit was. Wederom was het Oscar die raak schoot nadat een voorzet vanaf links in de verre hoek werd geschoten 1-3. Toch zou dit niet de ruststand wezen want met nog twee minuten te spelen zette Siemen een actie in over rechts waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-3. Waar het in de eerste helft al gauw raak was daar gold dat ook voor de tweede helft. Deze was vijf minuten onderweg als Siemen een actie inzet aan de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 3-3. En zodoende was alles weer in evenwicht en dus gingen beide ploegen weer vol voor de voorsprong. Deze kwam er ook en wel binnen drie minuten na de gelijkmaker. Tweemaal op rijd was het Oscar die een voorzet vanaf links in de verre hoek schoot en daarmee tilde hij de stand naar 3-5. De slotfase van de wedstrijd werd een spannende fase met daarin nog genoeg treffers. Eerst was het Noel met een schot vanaf links in de verre hoek 3-6, waarna Andreas het twee minuten later over deed en wel vanaf de rechterkant van het veld 3-7. De wedstrijd was hiermee gespeeld al wist Jan nog wel een ere treffer te maken door de bal vanaf de linkerkant van het veld in de korte hoek te werken en daarmee tekende hij voor de 4-7 eindstand.

Connexa – Stadsherberg catering 0-11

Met nul versus drie punten stonden beide ploegen dichtbij elkaar op de ranglijst. Toch leek de overwinning op voorhand al een feit te wezen voor de gasten want de thuisploeg verloor hun eerste duels met hele dikke cijfers. De vraag was dan ook niet gaan de gasten winnen maar meer met hoeveel? De score werd na drie en een halve minuut spelen al geopend. Edwin kwam aan de bal en met een strak schot over de grond liet hij de keeper kansloos achter 0-1. Hiermee was de ban gebroken en de volgende treffer viel zevenentwintig seconden later al. Ditmaal was het Wayne die het vanaf elf meter probeerde en zijn schot ging ook binnen 0-2. De thuisploeg probeerde het wel maar het scorend vermogen is gewoon te weinig aanwezig. Met nog acht minuten op de klok is het Edwin met een sprint waarna hij de bal hard wist binnen te werken 0-3. Diezelfde Edwin voltooide drie minuten later zijn hattrick en daarmee werd het 0-4. De ruststand werd uiteindelijk door Wayne bepaald op 0-5 nadat hij een goede solo wist te bekronen. Waar er in de eerste helft al snel gescoord werd daar gold dat ook voor de tweede helft. Na één minuut en vier seconden gespeeld te hebben is het Wietse Blauw die de bal hard langs de doelman schiet en daarmee tekende hij voor de 0-6. De tien kwam dus al in zicht en dus moesten de  mannen van Connexa zich zorgen gaan maken. Met nog elf minuten en veertien seconden te spelen is het wederom Edwin die een mooie pass wist te verzilveren en daardoor werd het 0-7. De volgende vijf minuten stonden in het teken van Wayne want middels goede schoten en een afstandschot wist hij driemaal te scoren en daarmee bracht hij de stand op 0-10. De tien was dus gehaald maar hiermee was het nog niet gedaan want Edwin wist ook nog raak te koppen en daardoor werd het 0-11. Dit bleek de laatste treffer van dit duel te wezen en daardoor stapte de mannen van stadsherberg catering lachend van het veld.