Bowling Bloemketerp doet weer mee. Zuidema Engineering maakt meer indruk.

DSC 9576

Na enkele magere jaren lijkt Bloemketerp op de weg terug. Niet dat het vrijdagavond geweldig op dreef was gezien het gelijke spel tegen SDV Projectbuilding, maar het is nog ongeslagen. Alle tegenstanders zullen het in deze vijfde klasse tegen de mannen van Laurens Looijenga niet gemakkelijk krijgen. Ook Zuidema Engineering gaat blijkbaar betere tijden tegemoet. Het heeft enkele nieuwe spelers tot haar beschikking en dit gaat zeker punten opleveren. Omdat het aanvallend nog niet lukte was Verno Verhuur nog te sterk. In de hoofdklasse het verwachte beeld met een ongeslagen Keizer Autoschade, Autobedrijf Haitsma en Bogt fen Gune. Hier moet de strijd nog ontbranden. In de eerste klasse werd R.E.S. de nieuwe koploper na winst op Autobedrijf Strikwerda en moeten de voormalige hoofdklassers Sportcafe de Trije en Syperda Verhuur na nieuwe nederlagen nu al oppassen. In de tweede klasse blijft BijOnsLuktHetWel ongeslagen, al kwam de 2-1 zege op Horeca de Trije moeizaam tot stand. In de derde klasse zijn Apenmeeuw en Cafe De Posthoorn de teams die met overtuigende overwinningen voorlopig de dienst uitmaken. In de vierde klasse is Zandstra & v.d.Meer op afstand koploper en verder zitten alle teams onderling binnen een punt. Hier is dus volop spanning.

De Strûners F.C. – Bogt fen Gune 1-4

De openingsfase was levendig. Al snel was het via Bas v.d.Zee twee maal raak, maar meteen was er ook de aansluiting met een tegentreffer van Tjitte Dijkstra. Daar bleef het heel lang bij. In de slotfase besliste Jesper Deelstra in feite het duel en was er nog een late treffer van de uitblinkende Bas v.d. Zee.

Zijlstra Beroepskleding – Freedom Energy 4-7
Mark Wijbenga 1-0, Cornelis Zijlstra 1-1, Mark Kuipers 1-2, Johannes v.d.Veen 2-2, Cornelis Zijlstra 2-3, Pieter Zijlstra 2-4, Mark Kuipers 2-5, Mark Wijbenga 3-5, Cornelis Zijlstra 3-6, Mark Kuipers 3-7, Johannes v.d.Veen 4-7.
De eerste periode was er van krachtsverschil geen sprake. De teams hielden elkaar ook goed in het vizier, 2-3. Vervolgens had Zijlstra geen antwoord op de gemakkelijk scorende tegenstander. Weer een uitstekend resultaat van het Freedom team.

Keizer Autoschade – Royal Steensma 12-4
H
et leek een spannend duel te worden, maar het duel was al heel snel beslist. Na de 5-1 wisselstand kwam Steensma nog even terug met treffers van Bauke Tjalle Anema 2x en Durk Tichelaar, maar dit was slechts een tijdelijke opleving. In de openingsfase tekende Bauke Tjalle Anema voor de 1-1 en de treffers voor het superieure Keizer kwamen van Wiebe v.d.Meer 4x, Erwin Hiemstra 3x, Cees Terpstra 2x, Keimpe Pols 2x en Remco Reversma.

Salarisburosport – Syperda Verhuur 4-3
Een spannend open duel waarbij het team uit Dronrijp de eerste periode beter was en dit ook met treffers van Hans Dijkstra, Rein Jan de Witte en Roel Frijling zag beloond. Wybren Slager scoorde in deze fase tegen. Syperda kwam krachtig terug. Twee treffers binnen de minuut van Dirk Pieter Weistra betekende plotseling gelijke kansen. Hans Dijkstra werd tenslotte matchwinnaar.

Autobedrijf Strikwerda – R.E.S. 3-4
Strikwerda ging voortvarend van start waarbij Klaas Meinsma en Ronald Reinsma de mannen uit Tzum naar 2-0 brachten. In de tweede periode kantelde de wedstrijd. Goaltjesdief Frits Schreeel 2x en Niels Altenburg 2x deden de kansen keren en de aansluiting van Ane Piet Strikwerda kwam te laat.

Moto Delicato – Sportcafe de Trije 5-3
De teams gaven elkaar tot halverwege de tweede periode niets toe. Toen waren het Alper Bolt, Tseard Boorsma en Lars Koster die het verschil maakten waarna Rob Postma de eindstand bepaalde. Hiervoor hadden Marco de Groot, Rob Postma, Alper Bolat en Tseard Boorsma het duel goed in evenwicht gehouden.

BijOnsLuktHetWel – Horeca de Trije 2-1
Een duel met weinig hoogtepunten en waarbij de gelukkigste er met de winst vandoor ging. Pieter Quarre opende voor het Horeca team, Jorrit Bootsma maakte gelijk en werd in de laatste minuten ook matchwinnaar.

Rijschool Posseth – Grand Cafe De Doelen 8-2
Robbin de Klerk brak het duel open, verder was het Posseth die het volledig voor het zeggen had. Het tweede doelpunt van De Doelen kwam pas na 8-1 en voor rekening van Wesley Joustra. Hier tussen in scoorden voor het veel sterkere Rijschool team de spelers Marcel Amels 3x, Stefan Amels, Snoussi Solaiman 2x, Jan v.d.Wal en Sean de Boer.

Bosma Timmerwerken – Was ‘n Go 7-6
Het kan met de Harlingers meestal alle kanten op en ook nu werd het weer een doelpuntrijk duel waarbij Bosma aan de goede kant van de score bleef. Was ‘n Go moest steeds een achterstand wegwerken en dit lukte tot in de slotfase. Na de 7-5 moest het capituleren. Man van de wedstrijd werd Bosma speler Wesley Schaap met zes treffers. Kevin Hoekstra zorgde voor het restant en aan de andere kant was het raak via Dennis Sybesma, Martijn Werkhoven, Jort Beimers, Rick Koning en debutant Jeroen Boscha.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Apenmeeuw 0 – 10
Nadat de weerstand van Haarsma in de slotfase was gebroken vielen er nog liefst vijf treffers in de laatste vier minuten. Apenmeeuw was veel te sterk en scoorde via Remko Giesing 4x, Marnix Hoekstra 3x, Roelof Zwart 2x en Jisse Kemper.

Sytsma Noord – Rintec 5-5
Vooral in de slotfase vlogen de vonken er van af. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, gingen volledig voor de winst met als gevolg een boeiend duel. Met een vloeiende individuele actie opende Frank v.d.Zee de score. Even later was het al weer gelijk toen Bauke Idsardi profiteerde van een foutje achterin bij Rintec. Nog in dezelfde minuut was Bauke opnieuw attent en Jeffrey Jellema met een van richting veranderd schot zorgde voor een gelijke wisselstand, 2-2. De strijd bleef gelijk op gaan. Doelman Rob de Jong werd verrast met een schot door de benen van Sebas van Gils en Jildert Boekema besloot een snelle combinatie met de 3-3. In de slotfase zette Jurjen Vriesinga zijn team weer op voordeel, maakte Rick Beimers uit een vrije trap gelijk, schoot Laurens Boomsma nog in dezelfde minuut de stand naar 5-4 en maakte Bauke Lokhorst even later gelijk. Bauke Idsardi leek tenslotte het duel in het voordeel van Sytsma te beslissen, maar hij faalde vrij voor de Rintec doelman en in de laatste seconden schoot aan de andere kant Rick Beimers nog tegen de binnenkant paal.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – HDJ Bouw 5-0
Zonder groots te spelen haalde De Posthoorn een gemakkelijke zege binnen. HDJ stelde hier weinig tegenover. Nog in de eerste periode zorgden Tom Buwalda 2x, Gert Jan Wispelwey en Hoite Schaap voor een beslissende 4-0 en met een luckey had Gert Jan het laatste woord.

Bouwbedrijf Miedema – Zandstra & v.d.Meer 4-6
Zandstra & v.d.Meer leek een gemakkelijk zege binnen te halen. Na treffers van Koen Wartena 2x, Gertjan Zagema, Thomas Werkhoven stond er een ruime 4-0 op het scorebord. Zandstra kwam echter steeds meer onder druk. Bernert Beeksma gaf aan dat Miedema het nog niet op gaf, Jord Haarsma herstelde het verschil, maar na treffers van Dirk Jan Posthuma, Arjan Visser en Bernert Beeksma en een aanvallend Miedema werd het nog uitermate spannend, 4-5. Het was Joël Rooij die met een uitbraak zijn team in veiligheid bracht.

Bouwbedrijf Scharringa – Sportcentrum Shape 2-1
Scharringa haalde de winst in de eerste periode binnen. Willem Miedema en Oane Born scoorden. Phillip Hibma maakte het nog spannend, maar Shape was aanvallend niet in staat om het Scharringa moeilijk te maken.

Lybo – Stadsherberg catering 3-6
Lybo begon uitstekend met treffers van Rowan Langedijk en Harry Oenema en een schot binnenkant paal. Stadsherberg begon hierna steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen en het was terecht dat Sjaak Roorda na enkele goede mogelijkheden tegen scoorde. Stadsherberg ging door, Twee maal Friso van Eyck betekende 2-3. Lybo had geluk dat doelman Jack van Emmen mis taste op een rollertje van Melvin Bokma, 3-3. Stadsherberg bleef domineren en haalde er nog een ruime zege uit via Evert Jan Broersma, Wietse Blaauw en Friso van Eyck.

Verno Verhuur – Engineeringsburo Zuidema 3-0
Het was in dit duel niet meer eenrichtingsverkeer zoals eerder bij Zuidema. Het team kreeg zelfs kansen, maar de juiste richting ontbrak nog. Zo kon Verno met treffers van Egbert v.d.Veen, Dirk Jan Volbeda en Alex v.d.Bos de buit binnen halen en dat was ook wel verdiend.

Schroevenkopen.nl – Sannes & Voorintholt 4-3
Deze topper kreeg een juist eindresultaat. Schroevenkopen kwam al snel aan de leiding. Atze Achtien en Tsjeard Halbesma openden. Noah Redda bracht de spanning terug, Atze Achtien zorgde voor 3-1 en nu zorgde Brian v.d.Bosch voor de aansluiting. Weer Atze Achtien wist het net te vinden, maar het bleef spannend nadat Thom Voorintholt vanuit de draai prima binnen schoot. Het was echter niet genoeg waardoor het geroutineerde Schroevenkopen ongeslagen bleef.

SDV Projectbuilding – Bowling Bloemketerp 1-1
Arne Tichelaar scoorde in de eerste periode in de rebound binnenkant paal voor Bloemketerp en Elmer Boonstra maakte met een beheerste inzet in de verre hoek gelijk. Beide teams waren verder aanvallend niet in staat het duel te beslissen.