Bowling Bloemketerp en Snackhouse geven de strijd niet op.

In de hoofdklasse was afgelopen vrijdag de grootste verrassing het gelijke spel van koploper Lovis Design tegen het onberekenbare Bouwbedrijf Bruinsma. De mannen uit Arum namen zelfs brutaal een 3-0 en 4-1 voorsprong, maar konden deze niet vasthouden. Het werd uiteindelijk een verdienstelijke 4-4. Bowling Bloemketerp profiteerde hierna door met 4-6 te winnen van Herberg de Bogt. In de eerste klasse nam Shape het vaandel over van The Phone House. Dit wordt tussen deze twee teams nog een spannende strijd. In de tweede klasse had het winnende Hanzedruk andermaal een goede avond omdat de achtervolgers Bouwbedrijf Scharringa en Ulenburgh faalden. Regina’s Lingerie is nu de naaste concurrent.. Ook het in opmars zijnde Snackhouse heeft weer kansen. In de derde klasse kroop Cafe De Posthoorn naar de tweede plaatst van de ranglijst. Eco Protecta en Braak Financiele Diensten verloren en lijken af te haken. In de vierde klasse tenslotte hadden de koplopers het verrassend moeilijk. Fitnesscentrum CCM en N.N.Wikkelcentrale waren lastiger dan werd verwacht. Vorige week kon Cafe De Harmonie geen team op de been brengen waardoor het reglementair van Steensma verloor en drie punten in mindering kreeg. Deze avond was het met v.Dellen Bellen en Rijschool v.d.Harst het zelfde verhaal tegen respectievelijk Autowas Dijkstra en The Dance Factory.

Herberg de Bogt – Bowling Bloemketerp 4 – 6 Herberg de Bogt is gezien het de laatse weken vertoonde spel op de weg terug, al leverde dat tegen het beter spelende Bloemketerp deze maal geen punten op. Met een hard genomen vrije trap brak M. Saamangun het duel open. Het antwoord kwam snel. P. Poelstra schoot de bal hoog in de touwen. Ook de 1-2 via W. v.d.Zee werd door J. Bosma glad gestreken. Het spel bleef op en neer gaan. M. Guertin schoot net naast en P. Poelstra hard voorlangs. Aan de andere kant was het wel raak . K. Hoogteijling scoorde op aangeven van W.v.d.Zee. Nadat J. Bosma de paal had geraakt was het M. Guertin die op aangeven van P. Poelstra simpel gelijk maakte en dat was op dat moment verdiend. Bloemketerp werd hierna steeds sterker. S. de Vries miste nog een goede mogelijkheid voordat D. Kingma uit een mooie pass van W.v.d.Zee voor 3-4 zorgde. Weer uit een vrije trap besliste M. Saamangun in feite dit levendige duel. M. Guertin scoorde nog tegen en D. Kingma bepaalde de eindstand.

Martens Vis – Cafe De Harmonie 13 – 2 P.S. Rollingswier 3x, P.v.Dijk 4x, S. Amels 4x, H. Awad met tegentreffers van J.v.d.Wal en D.J. Volbeda. Cafe De Harmonie is de laatste tijd volledig de weg kwijt en Martens Vis is in een bloedvorm. Het was ook in dit duel duidelijk waarneembaar. Halverwege stond er al 8-0 op het scorebord.

Lovis Design – Bouwbedrijf Bruinsma 4 – 4 Een boeiend en spannend duel. Toch was Bruinsma speler R.Reinsma na afloop een teleurgesteld man. Hij vond dat zijn team een 3-0 en 4-1 voorsprong niet meer uit handen had mochen geven. Hij had gedeeltelijk gelijk. Lovis begon nonchalant aan dit treffen en Bruinsma voelde vanaf het beginsignaal dat hier kansen lagen ook al toen Y. Dijkstra vanaf de stip het duel mocht openen. A. Anema verdubbelde de voorsprong met een inzet in de korte hoek en het werd nog erger voor Lovis toen R. Reinsma door de benen van gelegenheidsdoelman J. de Haan voor een verrassende 0-3 zorgde. Toen pas stroopte Lovis de mouwen op en werd de achtervolging ingezet. Uit een korte combinatie scoorde S.v.d.Baan tegen en even later raakte dezelfde speler de paal. Bruinsma kwam steeds meer onder druk, maar scoorde uit een counter via J. Althuis. Vlak hierna hield S.v.d.Baan met een schuiver in de verste hoek zijn team in de wedstrijd, 2-4. Bruinsma kon hierna minder de vrije man vinden waardoor de druk steeds groter werd. De op rechts vrijstaande E. Hiemstra schoot acht minuten voor het einde de aansluitingstreffer binnen en S.v.d.Baan punterde de stand naar 4-4. In de slotminuut leek Bruinsma alsnog de zege binnen te halen toen Y. Dijkstra langs Lovis doelman J. de Haan ging, maar de bal volkomen verkeerd raakte waardoor deze naast het doel belandde. Beide teams kregen waar ze recht op hadden.

Autowascentrum Dijkstra – v.Dellen Bellen 5 – 0 reglementair

Steensma F.I. – Cafe De Harmonie 5 – 0 reglementair (vrijdag 5 februari)

The Dance Factory – Rijschool v.d.Harst 5 – 0 reglementair

Sportcentrum Shape – Max Stuc. 6 – 4 Een gehavend MaxStuc gaf de nieuwe koploper uit de eerste klasse goed tegenstand. De openingsfase was voor Shape waarbij M. Hoekstra en A. Pool met een actie door het centrum van de MaxStuc verdediging gemakkelijk tot scoren kwamen. MaxStuc kwam verrassend goed terug. Eerst was het R. Reitsma die van afstand het net vond en even later omzeilde C. Zijlstra doelman C. Sytsma. Hierna volgde een rommelige fase waarin J.v.d.Meulen en M. Kruize ieder aan een kant scoorden. Toen H. Timmermans zich er mee ging bemoeien was het duel snel beslist. Hij scoorde twee maal en J.v.d.Meulen zorgde voor 6-3. M. Kruize bepaalde de eindstand

Sportcafe de Trije – Hanzedruk 1 – 4 Met een 4-1 verlies tegen de koploper kon de Trije wel leven. De tegentreffer van J. Deelstra na 0-4 werd dan ook als een overwinning gevierd. Voor Hanzedruk scoorden J. Hylkema 2x, A. Westerdijk en F. Tichelman.

Snackhouse – Offinga Kappers 6 – 2 P. Huisman 1-0 en 2-0, L. Looijenga 3-0, P. Huisman 4-0, P. Quarre 4-1, E. Lodewijk 5-1, J.v.Assen 6-1, P. Quarre 6-2. Snackhouse had het tegen Offinga niet moeilijk. P. Huisman scoorde al in de openingsfase twee maal en er werd van helft gewisseld bij 4-1. Snackhouse heeft de strijd om een promotieplaatst nog niet opgegeven en Offinga zal nog alles in de strijd moeten gooien om degradatie te ontlopen.

Bouwberdijf Scharringa – Elektrokoopjes.nl 0 – 2 Scharringa is volledig van slag. Het speelde ook deze maal zonder overtuiging en aanvallend zwak. Het duel kende weinig hoogtepunten. W.Hew-A-Kew scoorde in de laatste minuut van de eerste periode en vlak voor het einde. Een verdiende Elektrokoopjes zege.

Ulenburgh Adviseurs – Regina’s Lingerie 2 – 4 Een vaak te stevige sub topper. Regina won omdat het fysiek meer had te bieden. H. Wassenaar opende met een schot van dichtbij in de kruising en G.v.Dijk verdubbelde de voorsprong hard door het midden. Met een afstandschot verkleinde F.v.Eyck het verschil en A. Veltman prikte beheerst de gelijkmaker binnen. Het duel kon vanaf dat moment alle kanten op. Het was F. Feenstra die de eerste helft besloot , 2-3. Het spel bleef gelijk op gaan. F.v.Eyck had pech met een inzet op de paal en aan de andere kant besliste R.v.d.Zee het duel in het voordeel van Regina.

Anytyme ‘t Park – Warmtetechniek 1 – 2 Een duel met wisselende kansen. De teams waren volkomen aan elkaar gewaagd. A. Koning schoot op de paal en aan de andere kant opende O. Hof de score. A. Koning herstelde het evenwicht en S. Kuiper werd matchwinnaar.

Primera Haitsma – Techniservice Tijsma 0 – 4 Primera hield lang stand, maar was aanvallend machteloos. J. Haarsma brak vlak voor de wisseling het duel open waarna twee snelle treffers van J. Hogendorp beslissend werden. J. Haarsma besloot dit sportieve duel.

Bar Yn ‘e Stal – Cafe De Posthoorn 1 – 2 In dit gelijkopgaande duel kreeg Yn ‘e Stal te weinig. Het team kwam op voorsprong toen D. Verboon een voorzet beheerst afrondde. Het bleef een duel met wisselende kansen. W. Hoogterp maakte van korte afstand gelijk en in de laatste minuut werd K. Roersma matchwinnaar.

G. Pars Graanhandel – Braak F.D. 5 – 2 Pars Graanhandel is de laatste tijd goed bezig terwijl Braak na een flitsende start iets terug zakt. Het krachtsverschil was verrassend groot. G.J. Marra 3x, J. Pars en T. Lodewijks tilden de stand naar 5-0 en W. Beimers en C. Boot scoorden vervolgens tegen.

Eco Protecta – Autobedrijf Strikwerda 2 – 4 Een aardig duel tussen twee positief ingestelde teams. De eerste periode ging vrijwel gelijk op, al had Strikwerda toen ook al de beste mogelijkheden. R. Dijkstra brak het duel open, E. Reitsma maakte gelijk en S. Didden zorgde voor 1-2. Strikwerda werd steeds sterker, maar moest nog wel de gelijkmaker van E.v.d.Veen toestaan. Het waren tenslotte J. Dijkstra en R. Dijkstra die de zege voor Strikwerda veilig stelden. Strikwerda heeft eindelijk de stijgende lijn te pakken.

Zijlstra Beroepskleding – Frankena Winsum 5 – 5 W.S. Hylkema 0-1, A. Shatif 1-1, J. Boersma 1-2, Y. Shire 2-2, E. Tanghe 3-2, C. Baks 4-2, W.S. Hylkema 4-3, E. Taghe 5-3, J. Boersma 5-4, W. Hylkema 5-5. In dit duel gaven de teams elkaar weinig toen. In de openingsfase lag het initiatief bij Frankena, maar naar mate het duel vorderde kwam er meer druk van Zijlstra wat resulteerde in een schijnbaar beslissende 5-3. Frankena geeft zich echter nooit gewonnen en presteerde het ook nu om in de laatste minuut twee maal te scoren. Beide teams konden zich hier wel in vinden.

Leo Reitsma /Huhtamaki – H.B.M. 3 – 6 K. Egbers 1-0 en 2-0, E. Hoekstra 2-1, K. Meinsma 2-2, H.G. Westra 2-3, K. Meinsma 2-4, E. Boersma 2-5, G.J. Plat 3-5, E. Hoekstra 3-6. Leo Reitsma nam een verrassende 2-0 voorsprong, maar H.B.M. herstelde zich snel wat resulteerde in een ruime zege.

Fitnesscentrum CCM – De Tap 1 – 2 Fitnesscentrum speelde de beste wedstrijd van het seizoen, maar dit leverde helaas nog geen resultaat op. De Tap kon maar moeilijk op gang komen en keek al snel tegen een achterstand op na een vloeiende actie van J.H. Koops langs enkele De Tap spelers inclusief doelman S. Beerends. De Tap bleef wel sterker en kwam op winst via de broertjes K. en J. a Nijeholt.

W.I.K. – Zuidema Scheepsbouw 3 – 2 S.Osinga opende dit matige duel met een schuiver onder doelman A. Zuidema door en R. Boonstra werd winnaar in een duel met dezelfde doelman. Zuidema kwam sterk terug. S. de Jong sloot een vloeiende combinatie beheerst af en K.J. Hendriks zorgde met een harde inzet voor de gelijkmaker. R. Boonstra maakte gebruik van foutief verdedigen en dit was beslissend.

Happy Boys – Noord Ned. Wikkelcentrale 4 – 1 J. Krijnen 1-0, R. Bruinsma 2-0, S.v.d.Meer 2-1, M.Metselaar 3-1, R. Bruinsma 4-1. Happy Boys was sterker, won verdiend, maar had meer moeite met N.N.W. dan vooraf werd verwacht. Na de 2-0 via J. Krijnen en R. Bruinsma kwam N.N.W. verrassend goed terug. S.v.d.Meer zorgde in deze fase voor de aansluitingstreffer. Het was M. Metselaar die aan alle onzekerheid een eind maakte en R. Bruinsma bepaalde het eindresultaat.