Bowling Bloemketerp heeft weer mogelijkheden. Winst voor W.I.K.

 DSC5549

Er zijn plotseling weer mogelijkheden voor Bowling Bloemketerp om aan degradatie te ontkomen.

Concurrent Zijlstra Beroepskleding kon geen team formeren en verloor hierdoor reglementair. Voor Bloemketerp had het nog beter kunnen aflopen wanneer het zelf had gewonnen van Tapperij ’t Noord, maar in dit duel werd in de slotfase een 3-1 voorsprong verspeeld. In deze hoogste klasse won koploper Bogt fen Gune het lastige treffen van Oosterlaar/Verhoeven en komt steeds dichter bij de titel. In de eerste klasse herstelde A.B.Texel zich door winst op Pars Graanhandel, maar het gaat de laatste tijd niet zo gemakkelijk meer. Het winnende Tapperij ligt op de loer. In de derde klasse had Phone House weinig moeite met Verno Verhuur. De strijd om de tweede plaats blijft een spannende aangelegenheid tussen Leo Reitsma/Huhtamaki en Bar Yn ‘e Stal. Beide teams wonnen royaal. Expert kan in deze klasse de puntjes nog wel gebruiken, maar het verloor in een spannend duel van SDV Projectbuilding. In de vierde klasse bewees Sportcafe de Trije dat het zo snel mogelijk naar een hogere klasse moet. Zuidema werd met dubbele cijfers verslagen. Een leuk succesje was er voor W.I.K. Champions moest met 4-2 het onderspit delven.

 HOOFDKLASSE

Bogt fen Gune – Oosterlaar/Verhoeven 4-2

De openingsfase was voor Oosterlaar/Verhoeven, maar de kansen werden niet benut. Frank de Wit opende de score, doelman Koen Oosterveld voorkwam eerst nog een treffer door een prima redding op een actie van Patrick Amels, maar even later was het wel raak via David v.d.Pol. Nog in de eerste periode zette Kevin Tankink De Bogt op 2-1 en na een eigen inzet waren het Frank de Wit en Jesper Deelstra die De Bogt naar een verdiende 4-2 schoten

Bowling Bloemketerp – Autobedrijf Haitsma 3-3

Marcellini Saamangun 1-0, Sander de Vries 2-0, Jelmer Broersma 2-1, Carli Mertopawiro 3-1, Evert Jan Broersma 3-2, Henk Vonk 3-3.

Het leek er lang op dat Bloemketerp de broodnodige zege zou gaan binnen halen. Het was tenslotte Henk Vonk die in de slotminuten gelijk maakte.

Zijlstra Beroepskleding – Keizer Autoschade 0-5 reglementair

Zijlstra kon geen team binnen de lijnen krijgen en dit is het team op reglementair verlies en drie punten in mindering komen te staan.

Steensma F.I. – Regina’s Lingerie 6-3

Tjeerd Hoekstra 1-0, Guido v.d.Meer 1-1, Tjeerd Hoekstra 2-1, Evert Tolsma 3-1, Hendrik Deelstra 3-2, Evert Tolsma 4-2, Tjeerd Hoekstra 5-2, Jelte Hijlkema 6-2, Gerbrand Smits 6-3

Zoals verwacht kon Regina het Steensma niet moeilijk maken, al werd de eerste periode nog afgesloten op 1-1. Tjeerd Hoekstra was hier met drie treffers de grote gangmaker.

EERSTE KLASSE

A.B. Texel – G. Pars Graanhandel 5-2

In de laatste minuten scoorde Syb Wijnstok twee maal tegen, maar toen was het duel uiteraard al lang beslist. Bas v.d.Zee 2x, Jeffrey Guertin 2x en Jort Hogendorp scoorden voor A.B.Texel.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Herberg de Bogt 4-2

Voor Cafe de Posthoorn en Herberg de Bogt was dit een belangrijk degradatie duel.

Herberg de Bogt was meer in de aanval, maar De Posthoorn beheerste het afwerkende gedeelte beter en won verdiend. Gerard Hoekstra opende de score waarna Thijs Adolfs en Keimpe Oenema de stand ombogen naar 2-1. Na de 2-2 van Marc Wybenga gingen de teams de slotfase in. Opnieuw Thijs Adolfs en Keimpe Oenema beslisten dit leuke duel.

Maxstuc – Sijperda Verhuur 4-8

Klaas Meinsma 0-1, Erwin Boiten 1-1, Mart Zwier 1-2, Richard Hoenderdaal 2-2, Erwin Boiten 3-2, Klaas Meinsma 3-3, Jelmer Elting 3-4, Marco ter Horst 3-5 en 3-6, Klaas Meinsma 3-7, Erwin Boiten 4-7, Klaas Meinsma 4-8

Sijperda kon weer beschikken over de gemakkelijk scorende Klaas Meinsma en dat was goed voor vier treffers. Maxstuc kon lang volgen en ging pas halverwege de tweede periode onderuit. Het had in Erwin Boiten met drie treffers de meest opvallende speler.

Preton Nederland – Tapperij ’t Noord 0-3

Al na twaalf minuten stond de eindstand op het scorebord. In het vervolg van het duel was Preton actiever, maar kwam niet verder dan een schot op de paal. De doelpunten kwamen van Jan Geert Dijkstra, Arnold Bergsma en Ronald Post.

Warmtetechniek – De Skearmessen 4-3

Harmen Mulder 0-1, Erik Kamstra 1-1, Cor Boonstra 2-1 en 3-1, Albert Jukema 4-1, Jeroen Zwanenburg 4-2 en 4-3.

Warmtetechniek was beweeglijker en sneller. De Warmtetechniek zege is geen moment in gevaar geweest. Pas in de laatste minuten scoorde Jeroen Zwanenburg twee maal tegen.

Yildiz Stucadoors – Sportcentrum Shape 5-3

Edwin Westra 1-0, Freek Topfer 2-0, Gerard Hoekstra 2-1, Hedzer Timmermans 2-2, Jos v.d.Meulen 2-3, Freek Topfer 3-3, Edwin Westra 4-3 en 5-3.

De beslissing viel in de slotfase toen Edwin Westra 2x en Freek Topfer de stand ombogen van 2-3 naar 5-3. Een goed en spannend duel.

TWEEDE KLASSE

De Jager Accountancy – Schroevenkopen.nl 2-4

Jelte Pieter Dijkstra 0-1, Geert Dijkstra 0-2, Jurjen de Jager 1-2, Jelte Pieter Dijkstra 1-3, Wouter Hijlkema 1-4, Adnane el Marini 2-4.

De Jager maakte het zichzelf moeilijk door zonder wissels binnen de lijnen te verschijnen. Het kreeg wel mogelijkheden, maar de kracht om deze af te maken ontbrak. Schroevenkopen speelde niet groots, maar was wel effectief.

DERDE KLASSE

H.Vijver Rietdekkersbedrijf – Bar Yn e Stal 1-8

Doelpuntenmakers Jelmer Zijlstra 3x, Kes Jan Hendriks 2x, Ian Roersma 2x, John Kid Huong met een tegentreffer van Mark Kuipers

Yn ‘e Stal kreeg laat de smaak te pakken, maar was wel veel te sterk. Jelmer Zijlstra was de meest opvallende speler met drie treffers.

Leo Reitsma/Huhtamaki – De Korenaar 8-1

Chris Outhuyse 3x, Eelco Boonstra 2x, Mark de Vries, Gert Jan Plat, Mathijs Teerstra en tegen scoorde

Jordi de Vocg de Cumptich

De Korenaar was niet opgewassen tegen een voor promotie strijdend Leo Reitsma. Chris Outhuyse scoorde een fraaie hattrick

SDV Projectbuilding – Expert Franeker 4-3

Expert opende sterk en kwam via Friso van Eyck op 0-1. Ronald Steenstra en Edwin Boes deden de kansen keren met twee treffers die door obstructie twijfelachtig waren. Het werd nog erger voor Expert toen Mark Kerkhof te veel vrijheid genoot, 3-1. Expert bleef aanvallen en kwam via twee acties van Sjaak Roorda langszij. Waar Expert leek door te drukken was het Richard v.d.Veer die met een counter het duel besliste. Een prima spannend duel waarbij de gelukkigste won.

Verno Verhuur – The Phone House 3-6

Jort Beimers 0-1, Tjibbe Haitsma 1-1 en 2-1, Martijn Werkhoven 2-2 en 2-3, Kars Zeinstra 2-4, Jeroen Mosselman 3-4, Kars Zeinstra 3-5, Tristan Osinga 3-6.

Verno hield lang stand, maar Phone House was sterker en dan vooral in de tweede periode.

VIERDE KLASSE

Grand Cafe De Doelen – Miedema Bouwbedrijf 6-1

Robbin de Klerk 4x, Robert Hooghiemstra, Wesley Joustra met een tegentreffer van Harald de Boer.

Miedema kwam verzwakt binnen de lijnen en hier wist De Doelen wel raad mee. Vooral Robbin de Klerk had er met vier treffers duidelijk zin in.

Rin-tec – Bouwbedrijf Scharringa 6-1

Luuk Steensma 2x, Jeffrey Jellema 2x, Iwan Hibma en Salaheddine Souicat met een tegentreffer van Danick Sikkema

Scharringa valt na een prima seizoenstart ver terug. Rintec toonde weer aan dat het als debutant in deze vierde klasse goed mee kan. Een promotieplaats zit er echter dit seizoen niet meer in.

W.I.K. – Champions 6-3

Eelke Bruinsma 1-0, Henk Blaauw 2-0, Pedro Lopez 2-1, Hans Tegelaar 3-1, Pedro Lopez 3-2, Ronald Boonstra 4-2, Eelke Bruinsma 5-2, Niek Steensma 5-3, Rene Dongelmans 6-3.

De oudjes doen het nog best. Het speelde met meer overleg dan het rommelige Champions en won verdiend. Jelte Boot was ook weer eens van de partij en dit scheelde na afloop een slok op een borrel.

Zuidema Scheepsbouw – Sportcafé de Trije 1-18

Marco de Groot 9x, Joshua Cuperus 4x, Joost Meijer 2x, Erwin van Duyneveldt, Pick Postma, Rob Postma en tegen scoorde Gerard Vriesema.

Zuidema was vooraf al volkomen kansloos tegen de koploper en kon ook nog eens niet beschikken over wisselspelers. Marco de Groot wist maar liefst negen maal de doellijn van Zuidema de passeren.