Bowling Bloemketerp kon titel Apenmeeuw niet voorkomen. Koplopers eerste klasse van slag.

 AXL1304

De eerste kampioen is bekend en dat was geen verrassing. Het in de derde klasse oppermachtige Apenmeeuwen is met nog enkele wedstrijden voor de boeg onbereikbaar geworden voor de concurrentie. Het won deze maal met 4-2 van een goed tegenstand biedende Bowling Bloemketerp. In deze klasse had Rintec als tweede een goede avond. Het won zelf van Sytsma Noord en zag Maxtuc punten verspelen tegen Expert, 4-4. In de hoofdklasse bleef De Bogt fen Gune in het spoor van koploper Keizer Autoschade na winst op Pars Graanhandel en heeft Oosterlaar/Verhoeven het onderin moeilijk na een nieuwe nederlaag. In de eerste klasse zijn de koplopers Syperda Verhuur en Sportcafe de Trije volledig van slag. Syperda verloor van runner-up Coop Tolsma Winsum en Sportcafe de Trije het spoor al weken volledig bijster. Nu werd verloren van het laaggeplaatste Autobedrijf Strikwerda. In de tweede klasse kwam R.E.S. niet voorbij Huhtamaki/LR, 4-4 en was onderin Warmtetechniek zo onhandig om een ruime voorsprong in de slotfase te verspelen tegen concurrent Verno Verhuur.

De Strûners F.C. – Cafe ’t Wap  3-4

En weer was er winst voor het team uit Leeuwarden, al was het deze maal zwaar bevochten. Van krachtsverschil was geen sprake. Twee maal Ruben van Dokkumburg en Sietse Jansma betekende halverwege 2-1. Met treffers van Pieter de Jong en Mark Kleefstra waren de rollen omgedraaid, Jelle Harm Kooistra maakte gelijk en Mark Kleefstra werd matchwinnaar in deze levendige wedstrijd.

Steensma F.I. – van Dellen bellen  4-2

Van Dellen had heel lang de wedstrijd onder controle. Jeffrey Guertin opende, Tjeerd Hoekstra maakte gelijk en opnieuw Jeffrey Guertin zorgde voor 1-2. In de laatste drie minuten trok Steensma de winst alsnog naar zich toe. Durk Tichelaar, de mee opgekomen doelman Evert Tolsma en Anno Venema deden de wedstrijd alsnog omkeren.

Bogt fen Gune – G.Pars Graanhandel  5-1

Ondanks de ruime Bogt zege bleef het lang spannend. Kevin Tankink opende de score, pas in  de tweede periode verdubbelde Willem van Duyn deze en Menno van Zwieten maakte het weer spannend. In de laatste vijf minuten waren het Jordi Stecking, Willem Duyn en Feite de Haan die en nog een ruime, maar geflatteerde Bogt zege van maakten.

Oosterlaar/Verhoeven – Mr. On & Offshore Service  3-8

Ook Oosterlaar kon de zegereeks van Offshore niet stoppen terwijl het zelf de punten hard nodig heeft. Het Offshore team was in deze open strijd duidelijk sterker. Scoreverloop; Cor Grond 0-1, Andre Alberts 1-1, Cor Grond 1-2, Tim Grond 1-3, Frank Pietersma 2-3, Erwin de Boer 2-4 en 2-5, Rick de Graaf 2-6, Tim Grond 2-7 en 2-8, Lars Borgman 3-8.

Sportcafe de Trije – Autobedrijf Strikwerda  1-3

Opnieuw verlies voor Sportcafe de Trije betekent dat de concurrentie steeds dichter bij komt. Dat het krachtsverschil in deze eerste klasse gering is bewees dit duel. Het tegen degradatie knokkend Strikwerda was beter, had in Klaas Meinsma 3x een sterke troef en alleen Daan Bootsma kon hier iets tegen inbrengen. Alle treffers vielen in de eerste periode.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Sportcentrum Shape  1-2

Philip Hibma was met twee treffers sterk bepalend in dit duel met weinig hoogtepunten. In de slotfase kwam Haarsma via Henk Stienstra nog wel langszij, maar dit was niet genoeg.

Syperda Verhuur – Coop Tolsma Winsum  0-1

Syperda kon niet beschikken over wisselspelers en dat was zeker van invloed op het eindresultaat. Coop won door een treffer van Remco Jorritsma vlak voor het einde van de eerste periode en was in het vervolg ook sterker.

Horeca de Trije – De Skearmessen  2-2

Een gelijk opgaand duel wat resulteerde in een terecht gelijk spel. Tjibbe Krottje opende, Patrick van Dijk maakte gelijk en Ruurd Pijpker zorgde voor 2-1. Hier bleef het lang bij totdat Roel Frijling in de slotfase nog een Rypster punt binnen haalde.

Grand Cafe De Doelen – Wash ’n Go  8-1

De Doelen was superieur. Was ’n Go stelde hevig teleur. Al heel snel werd het verschil gemaakt, wisselstand 4-0, Martijn Werkhoven scoorde hierna tegen en de  Doelen treffers kwamen van Jordy Wijk 2x, Roy Hoekstra 2x, Robbin de Klerk 2x, Niek Tiemersma en Aron Hansma.

Schapie Multiservice – Cafe De Posthoorn Dronrijp  6-3

Beide teams maken een wisselvallig seizoen door met als resultaat een middenmoot positie. De teams bleven lang in elkaars vizier, maar De Posthoorn moest na enkele ongelukkige momenten in de slotfase alsnog afhaken. Scoreverloop; Robert Visser van dichtbij raak 1-0, Jos van der Velde prima in de hoek 1-1, Wesley Schaap hard van afstand 2-1, Thom Buwalda na goede onderschepping 2-2, Wesley Schaap vanaf de middellijn 3-2, Wesley Schaap profiteert van misser grensrechter 4-2, Jos van der Velde in het dak van het doel 4-3, Tjerk Helfrich van dichtbij 5-3, Robert Visser vanaf eigen helft 6-3.

Huhtamaki/L.R. – R.E.S.  4-4

Duur puntverlies voor RES, maar het mocht niet ontevreden zijn met dit behaalde punt, want Huhtamaki was sterker en gaf pas in de laatste seconden de winst uit handen. Scoreverloop Mathijs Teerstra 1-0, Daniël v.d.Zee 1-1, Siemen de Vries 2-1, Cor Boonstra 3-1 en 4-1, Niels Sanchez 4-2, Niels Altenburg 4-3, Remco Wierema 4-4.

Warmtetechniek – Verno Verhuur  5-5

Warmtetechniek verspeelde een riante voorsprong tegen Verno, dat karakter toonde. Verno had in Dirk Jan Volbeda 3x en Egbert v.d.Veen 2x twee spelers die gemakkelijk scoorden en zo een punt pakten. Voor Warmtetechniek kwamen de treffers van Frank Hoekstra 2x, Sietse Kuiper, Arjen Koning en Erik Kamstra.

B.O.L.H.W. – Bouwbedrijf Scharringa  2-1

Het duel haalde het einde niet. Ondanks gele kaarten kwam er geen verandering in de instelling van enkele spelers waarna de leiding besloot niet verder te gaan. Doelpunten; Kevin á Nijeholt 1-0, Oane Born 1-1, Joost Soolsma 2-1.

Schroevenkopen.nl – Preton Nederland 6-6

Wouter Hylkema was met vijf treffers het goudhaantje voor Schroevenkopen.nl. Het werd een duel waarbij de teams qua scoreverloop steeds bij elkaar in de buurt bleven waardoor er een onderhoudend duel ontstond. Schroevenkopen leek in de slotfase de buit binnen te hebben, maar Erwin Zijlstra maakte in de laatste seconden nog gelijk. De overige treffers kwamen van Anne Jent Visser 2x, Bauke Sieswerda, nogmaals Erwin Zijlstra en Ewoud Walda. Voor Schroevenkopen was er nog succes voor Johannes Boersma.

Bowling Bloemketerp – Apenmeeuw  2-4

Een hoge score zat er deze maal niet in, daar was Bloemketerp te sterk voor. Toch  werd het kampioenschap met overmacht binnen gehaald. Marnix Hoekstra opende de score en het antwoord kwam van Douwe Hoekstra. Twee maal Marnix Hoekstra betekende in feite de beslissing. Gerard Hoekstra bracht de spanning nog even terug en na de 2-4 van Roelof Zwart kon de vlag in top.

Sytsma Noord – Rintec  6-8

Sytsma kon goed volgen zonder dat Rintec in de problemen raakte. Een boeiend duel. Scoreverloop; Leeroy Jellema 0-1, Jeffrey Jellema 0-2, Hidde v.d.Wal 1-2, Jeffrey Jellema 1-3, Haye Rombout 1-4, Arjen Zagema 1-5, Armando Zwart 2-5 en 3-5, Jeffrey Jellema 3-6, Hidde v.d.Wal 4-6 en 5-6, Jeffrey Jellema 5-7, Bouke Idsardi 6-7, Jeffrey Jellema 6-8.

Expert Franeker – Maxstuc  4-4

Patrick Vijver en Richard van Hoenderdaal scoorde in de openingsfase Maxstuc kreeg in deze fase de gelegenheid de score uit te bouwen. Met prima reddingen voorkwam doelman Wietse Rosier dit. Plotseling stond het weer gelijk na acties van Edwin Lodewijk en Friso van Eyck. Beide teams kregen nu kansen waarbij Justin Reitsma 2x wist te scoren. De tweede periode was volledig voor Expert. Willem Dijkstra zorgde voor de aansluiting, Sjaak Roorda raakte de binnenkant paal en Friso van Eyck maakte terecht gelijk.

SDV Projectbuilding  – Miedema Bouwbedrijf  3-5

In deze open wedstrijd was Miedema vooral in de tweede periode beter. Een afstandschot van Karst Groothoff glipte door de handen van doelman Harmen Westra, Erwin Atsma maakte hard in de hoek gelijk en Arjen Visser met een geplaatste inzet betekende halverwege 1-2. Opnieuw Erwin Atsma en Wietse Sloterdijk met een lobje hielden de spanning er in, 2-3. Paul Miedema en Arjen Visser beslisten het duel en Richard v.d.Veer bepaalde de eindstand.

Engineeringsburo Zuidema – Sannes & Voorintholt  0-6

Zuidema blijft volhouden, al zat er deze maal weer geen winst in. De eerste periode ging vrijwel gelijk op. Alleen Davey Roeleven had succes. Hierna scoorden Mark Kuipers 2x, Frank Wever, Kelvin v.d.Wal en Randy de Vries.