Bowling Bloemketerp opnieuw de sterkste in Visual Reklame competitie.

Opnieuw was Bowling Bloemketerp het sterkste zaalvoetbalteam. Het won afgelopen vrijdagavond overtuigend van Steensma met 1 – 4 Het vorige seizoen werd de titel met overmacht binnengehaald, maar deze maal ging het vooral in de openingsfase moeizaam. Pas in de slotfase van de competitie kwam de vorm terug, al had het wel enkele missers nodig van de concurrentie. Zo waren De Bogt fen Gune, Tapperij ‘t Noord en vooral v.Dellen Bellen te wisselvallig om het Bloemketerp met de finish in zicht moeilijk te maken. Toch een prima prestatie van het team van sponsor P. Homminga. In de vierde klasse had Haitsma Primera aan winst op De Jager Accountancy genoeg voor de titel en dit leek geen moeilijke klus. De mannen van L. Dalstra stonden blijkbaar stijf van de zenuwen, want het liep tegen een 2-3 nederlaag op. Concurrent Preton Nederland had het gemakkelijker tegen Fitnesscentrum C.C.M. en won met 10-2. Haitsma Primera is uitgespeeld en Preton kan door winst in de laatste wedstrijd tegen Leo Reitsma/H. de titel alsnog binnen halen. Met nog een enkele speelronde voor de boeg zijn verder bijna alle beslissingen gevallen. In de eerste klasse strijden The Dance Factory en Ulenburgh Adviseurs om de resterende promotieplaats waarbij Ulenburgh op grond van het doelsaldo de beste papieren heeft en in de derde klasse kan Sportcafe de Trije alleen theoretisch de degradatie ontlopen. De competitie wordt vrijdag 29 april feestelijk afgesloten.

Steensma F.I. – Bowling Bloemketerp 1 – 4 Bloemketerp was sterker en won verdiend al had Steensma speler T. Hoekstra in de eerste periode enkele uitstekende mogelijkheden om het duel een spannender karakter te bezorgen. Nu bleef het bij enkele missers terwijl aan de andere kant S. de Vries, M. Saamangun en W.v.d. Zee de score opvoerden. T. Hoekstra scoorde tegen en M. Saamangun zorgde voor 1-4.

The Phone House – Autobedrijf Haitsma 5 – 0 reglementair Autobedrijf Haitsma kon geen team binnen de lijnen brengen.

Bogt fen Gune – Sportcentrum Shape 6 – 5 Ook in dit duel bood Shape zoals het gehele seizoen goed tegenstand, maar het team schiet in de breedte te kort voor de hoofdklasse. Shape begon sterk via J.v.d.Meulen en twee maal H. Timmermans, 0-3. Nog in de eerste periode kwam De Bogt langszij . K.J. Bijlsma 2x en F. de Wit troffen doel. H. Timmermans zorgde voor 3-4 en K.J. Bijlsma besliste met een fraaie hattrick het duel J.v.d.Meulen bepaalde de eindstand.

Tapperij ‘t Noord – v.Dellen Bellen 1 – 7 Door toedoen van K. Pols 4x, D. Drent 2x en R. Jelgersma liep Tapperij tegen een ongebruikelijke 1-7 nederlaag op. T. Sikkema raakte aan de andere kant de paal en A. Bergsma scoorde fraai tegen. K. Pols was geweldig op dreef.

Bouwbedrijf Bruinsma – Martens Vis 3 – 4 Een attractief duel met een verdiende winnaar. Martens Vis presteerde de laatste tijd matig en wilde zich duidelijk revancheren. Ook Bruinsma wilde er voor gaan waardoor er een spannend duel ontstond met wisselende kansen. P.S. Rollingswier opende van afstand en Y. Dijkstra maakte gelijk en even later ook de 1-2. Nadat R. Pijpker eerst op de paal schoot herstelde H. Awad het evenwicht. De wedstrijd kantelde nadat E. Boiten de bal in de verre hoek schoot en vlak hierna P.S. Rollingswier de stand snoeihard naar 2-4 tilde. Bruinsma bleef wel aanvallen, maar kwam pas in de laatste minuut via J. Althuis op 3-4.

De Skearmessen – Saab Wassenaar 4 – 0 De basis voor de winst werd door de Skearmessen gelegd in de openingsfase waar J.W.v.Beem en H. Hilboezen 2x voor 0-3 zorgden. Saab werkte in deze derby wel hard, maar het leverde weinig rendement op. J.W.v.Beem bepaalde de eindstand.

Pluimveeservice Smeding – Koopmans Schilders 1 – 12 E. Hiemstra 6x, G.J. Herrema 2x, B. Herrema, J. Hogendorp, F. Visser en M. de Vries met een tegentreffer van J. Smeding. Het team uit Dronrijp kwam onvolledig binnen de lijnen en was kansloos. Koopmans gaat na een aarzelend begin steeds beter spelen en zal voor de eerste klasse ongetwijfeld een aanwinst zijn.

Warmtetechniek – Elektrokoopjes.nl 4 – 5 Elektrokoopjes kwam in dit spannende duel op een comfortabele 0-3 voorsprong na treffers van N. Boiten, A. Liban en S.M. Hirsi. A. Koning scoorde tegen en S.M Hirsi herstelde het verschil. Elektrokoopjes van in deze fase sterker, maar vergiste zich in de veerkracht van Warmtetechniek. J. Nijkamp 2x en C. Boonstra brachten Warmtetechniek zelfs op gelijke hoogte. Matchwinnaar werd S. Wierda met een fraaie kopbal.

Keizer Autoschade – Snackhouse 5 – 0 reglementair Snackhouse was niet in staat een team binnen de lijnen te krijgen.

Techniservice Tijsma – Sans Souci 3 – 3 S. Bosma 0-1, S. Karadag 1-1, L.Hoekstra 1-2, P.Dijkstra 2-2, J.de Bruin 3-2, R. Steensma 3-3. Een terechte puntendeling. Pas laat in het duel was het R. Steensma die een punt voor het team uit Berlikum veilig stelde .

Offinga Kappers – De Korenaar 1 – 11 M. Zwier 3x, H. Vonk 3x, N. Krikke 2x, T. Zwier 2x en L. Ghandy met een tegentreffer van G. Vriesema Offinga miste opnieuw enkele dragende spelers en was kansloos tegen een gretig De Korenaar.

Tegelzetbedrijf Miedema – De Tap 4 – 7 Tot de wisseling kon Miedema goed volgen, 2-2. J. Boomsma, J. Soolsma en aan de andere kant K. Meinsma 2x scoorden. De tweede periode was volledig voor De Tap waarbij J. Soolsma 3x er duidelijk zin in had. De resterende doelpunten kwamen van E. Bootsma, J. Boomstra, R. Miedema en E. Hoekstra.

Frankena Winsum – Zijlstra Kleding 3 – 14 De kampioen tegen de degradant en dat was in het veld ook duidelijk te merken. Pas na 0-7 scoorden N. Vietor, R. Bouwma en R. Grovestein tegen. Voor Zijlstra waren de schutters T. Grond 6x, M. Tigchelaar 3x, C. Baks 2x, S. de Bruin J. Dijkstra en Y. Shire.

Sportcafe de Trije – Braak Financiele Diensten 2 – 5 R. Hoekstra 1-0 en 2-0, W. Beimers 2-1, J. Berg 2-2, J. Zagema 2-3, E. Bootsma 2-4, J. Berg 2-5. Sportcafe kon de laatste strohalm niet pakken al leek het daar in het begin niet op. Het werd een regelmatige en verdiende Braak zege.

Leo Reitsma Hutamaki – De Reizende Herbergier 4 – 8 S. Bootsma opende vanaf de zijlijn en S. Anema verdubbelde de voorsprong. Leo Reitsma kwam goed terug via G. de Bruin en A. Brown. De Reizende Herbergier bleef het betere team waarbij de uitblinkende S. Bootsma 2x en S. Anema voor een riante 2-5 zorgden. G. Hof scoorde tegen waarna S. Bootsma 2x, M.v.d.Werf en aan de andere kant A. Postma de eindstand bepaalden.

Zuidema Scheepsbouw – Bouwbedrijf Kooistra 9 – 3 Een levendige open strijd waarin C. Alkema excelleerde met zes treffers en H. Mulder drie maal raak schoot. De mannen uit Kubaard scoorden via J.J. de Jong, E.A.Abma en R. Sipma.

Preton Nederland – Fitnesscentrum C.C.M. 10- 2 Om nog in aanmerking te komen voor de titel moest Preton winnen en dat leverde geen problemen op. T. Helfferich3x, S.Beuker 2x, A.v.d.Pol en A. Schaap scoorden. P. Rekker was aan de andere kant actief. Na de resultaten van deze avond heeft Preton de titelkansen in eigen hand.

Primera Haitsma – De Jager Accountancy 2 – 3 Het leek vrij eenvoudig, winnen van De Jager. Het vorige duel leverde maar liefst een 12-2 resultaat op. Zelfs een gelijk spel zou gezien het doelsaldo nog mogelijkheden bieden. Het Haitsma team zat echter muurvast en ontbeerde een beetje geluk.. C. Zijlstra punterde de stand naar 1-0 en F. Poorte schoot van afstand op de paal. Hierna deed de goed spelende E.v.Sertima met een hattrick Haitsma de das om. P. Procee scoorde wel tegen, maar dit was niet genoeg.

Bar Yn ‘e Stal – De Struners 7 – 3 Een open duel tussen twee teams die er plezier in hadden. De Struners hadden geen wisselspelers en dat was beslissend. Na de 3-0 via K.J. Hendriks 2x en J. Diertens had De Struners onder aanvoering van M.v.Overbeek 2x en Y.W. Dijkstra nog het vermogen terug te komen, maar de tweede periode was volledig voor Yn ‘e Stal. K.J. Hendriks 2x, N. Rusticus en J. Diertens voerden de stand verder op.