Bowling Bloemketerp wint in spannende topper van Herberg de Bogt

Na de 2-1 zege van Bowling Bloemketerp op concurrent De Bogt fen Gune ligt de weg voor Bloemketerp naar de tweede titel op rij wagenwijd open. De zege kwam overigens niet gemakkelijk tot stand. In deze hoofdklasse deed Tapperij ‘t Noord onderin uitstekende zaken door het sterke Martens Vis met 5-4 te verslaan. In de tweede klasse is Zijlstra Kleding slechts een punt verwijderd van de titel. De strijd gaat hier om de tweede promotieplaats en dat wordt met de week spannender. Na de resultaten van deze speelronde zijn er maar liefst vijf teams die hier voor in aanmerking komen omdat Sans Souci flink komt opzetten. In de derde klasse blijft de strijd voortduren tussen Pars Graanhandel, De Tap en Oosterlaar/Verhoeven met de beste papieren voor het team uit St. Jacob. Onderin moet Miedema Tegelzetbedrijf oppassen, want het verloor opnieuw. In de vierde klasse is er topspanning. Er lonken nog vier teams naar de hoogste plaatsen. Schroevenkopen.nl en Zuidema Scheepsbouw wisselden weer van plaats. Zuidema had het vrij gemakkelijk tegen Sportcafe de Trije en Schroevenkopen verloor kansloos van De Jager Accountancy. De Struners en De Jager komen steeds dichter bij.

Tapperij ‘t Noord – Martens Vis 5 – 4

Een boeiend treffen en een nuttige Tapperij zege. De eerste kansen waren voor Martens Vis en vooral R. Pijpker liet zich in deze fase gelden. Zijn eerste doelpoging miste nog de nodige kracht, de twee was wel raak na een pass van W. Tankink. Na de eerste de beste aanvallende actie van Tapperij was het al weer gelijk. W. Blaauw scoorde. Een foute wissel bij Martens Vis werd meteen afgestaft door A. Venema en de voorsprong werd zelfs groter via de opkomende T. Sikkema en een misser van doelman M. Watters op een inzet van de goed spelende A. Venema, 4-1. Twee heel snelle opeenvolgende treffers, namelijk binnen een halve minuut, van W. Tankink bracht nog in de eerste periode de spanning volledig terug. Tapperij herpakte zich snel. Eerst was het R. Post die na een lange rush de paal raakte en A. Venema die de voorsprong vergrootte. Het slotoffensief van Martens Vis leverde uit een knappe individuele actie van W. Tankink nog de aansluitingstreffer op, verder liet Tapperij het niet komen.

 

Ulenburgh Adviseurs – van Dellen bellen 5 – 3

De strijd ging lang gelijk op. H. Bartouhtouh brak het duel open en F. Tichelman deed met twee treffers de kansen keren. K. Pols bracht met een puntertje en uit een scrimmage van Dellen weer aan de leiding, 2-3. Het was vlak voor de wisseling H. Awad die zijn team naar een ruimere oorsprong had moeten schieten, maar hij faalde. Na de rust kon het alle kanten op met kansen aan weerszijden. Eerst raakte F.v.Eyck nog het aluminium en even later was het wel raak toen de excellerende F. Tichelman een fout van P.S. Rollingswier afstrafte. Ulenburgh werd nu steeds sterker, W. Lanting kwam niet verder dan de paal waarna F. Tichelaar met zijn vierde en vijfde treffer zijn stempel nadrukkelijk op deze wedstrijd drukte. Een verdiende Ulenburgh zege.

 

Steensma F.I. – Bouwbedrijf Scharringa 2 – 6

J.P. Walda 0-1, T. Hoekstra 1-1, J. Hofstee 1-2, P.Y. Walda 1-3, B. Strikwerda 1-4, S. Zijlstra 1-5, J. Hofstee 1-6, L. Wagenaar 2-6.

Steensma kwam na een gelijkopgaande eerste periode op een 1-3 achterstand en moest nu zelf het initiatief nemen. Scharringa gaf echter verdedigend geen ruimte weg en counterde naar deze ruime zege.

 

Bogt fen Gune – Bowling Bloemketerp 1 – 2

Een echte topper met goed voetbal. Al snel kwam Bloemketerp op voorsprong via Y. Brijker op aangeven van S. de Vries. Toen even later M. Saamangun de 0-2 hoog inschoot leek dit duel een copy te worden van de eerdere editie waarin Bloemketerp al snel een beslissende 4-0 voorsprong nam. De Bogt kwam nu wel sterk terug, al leverde dit in eerste instantie nog geen treffers op. Doelman K. Hoek moest verschillende malen zijn talenten tonen. Pech had aan de andere kant C. Martopawiro met een inzet op de lat. KJ. Bijlsma ging zich steeds meer met aanvallende activiteiten bemoeien en hij was het die uit een snelle counter voor 1-2 zorgde nadat hij hiervoor al de paal had geraakt. De Bogt bleef vervolgens aandringen, maar vond niet meer de opening om een sterk verdedigend Bloemketerp te verrassen.

 

De Posthoorn Dronrijp – Pluimveeservice Smeding 2 – 3

W. Kingma 1-0, H. Voordewind 1-1, W. Kingma 2-1, J.D.v.d.Wal e.d.2-2, R. Kuiken 2-3.

Een echte derby. De belangen overheersten blijkbaar want van goed voetbal was geen sprake. De spanning vergoedde echter veel. W. Kingma opende de score in een fase dat De Posthoorn al op een grotere voorsprong had moeten staan. Het was de voortreffelijke Smeding doelman J. Boorsma die dat verhinderde. Het werd zelfs gelijk via H. Voordewind. Opnieuw W. Kingma zorgde voor een terechte 2-1 met nog enkele minuten op de klok en dat leek ook de eindstand. Een ongevaarlijke voorzet van Pluimvee belandde via J.D.vd.Wal achter zijn doelman G.J. Wispelweij en zo was de stand weer gelijk. De Posthoorn was aangeslagen en moest ook nog een treffer toestaan van R. Kuiken.

 

Sans Souci – Rijschool v.d.Harst 9 – 2

S. Haijma 0-1, M.Feenstra 1-1, R. de Zeeuw 2-1 en 3-1, F. de Beer 3-2, R. de Zeeuw 4-2, M. Feenstra 5-2, J. Faas 6-2, L. Hoekstra 7-2, F.v.d.Meij 8-2 en 9-2.

Na de eerste periode was er met een 3-2 stand nog van alles mogelijk. Hierna was Sans Souci duidelijk sterker en heeft in deze vorm nog zeker promotiekansen.

 

Devicamp.nl – Snackhouse 4 – 3

J. Hof 0-1, Y. de Jong 1-1, M.Deinum 1-2, J. Hof 1-3, J. Hof e.d. 2-3, Y. de Jong 3-3, J. Broersma 4-3.

Een chaotisch spelend Devicamp kreeg in dit duel te veel. Vooral in de eerste periode was Snackhouse sterker en leidde toen ook met 1-3.

Met een ongelukkige actie van J. Hof, waardoor de bal achter zijn eigen doelman belandde, zette Devicamp de achtervolging in. J. Broersma werd in de laatste minuten matchwinnaar.

 

Maxstuc – Autobedrijf Strikwerda 3 – 1

J. Dijkstra 0-1, S. Lutgendorff 1-1, A. Breidenbach 2-1, S. Lutgendorff 3-1.

Het ging heel lang gelijk op. Na de gelijkmaker ontbrandde bij Maxstuc het heilige vuur en werd het nog een ruime zege.

 

Warmtetechniek Franeker – Zijlstra Beroepskleding 2 – 4

A.Koning 1-0, C.Boonstra 2-0, M. Tichelaar 2-1, T. Grond 2-2 en 2-3, E. Tanghe 2-4

Aanvankelijk lag het initiatief bij Warmtetechniek en dat was verrassend .Zijlstra raakte na de 2-0 achterstand niet in paniek en schroefde het tempo dermate hoog op dat Warmtetechniek niet meer kon volgen.

 

Braak Financiele Diensten – De Tap 0 – 1

J. Boomstra 0 – 1

Na de 0-1 in de openingsfase raakte G. Eppinga aan zijn hand geblesseerd en werd er besloten niet verder te spelen.

 

G.Pars Graanhandel – SDV Projectbuilding 5 – 1

K. Kobus 1-0, W. Schreiber 2-0, K. Kobus 3-0, T. Lodewijks 4-0, S. Wijnstok 5-0, K. Breidenbach 5-1.

Een regelmatige zege van een sterker Pars waarbij SDV ook wel mogelijkheden kreeg, maar hier geen raad mee wist.

 

Primera Haitsma – Miedema Tegelzetbedrijf 6 – 4

C. Zijlstra 1-0, P. Zijlstra 2-0, W. Atsma 2-1, H.G. Westra 2-2 en 2-3, P. Prosee 3-3, E. de Groot 4-3, E. Atsma 4-4, P. Prosee 5-4, E. de Groot 6-4

Primera Haitsma leek na 2-0 op een gemakkelijke zege af te stevenen, maar Miedema kwam goed terug. De 5-4 van P. Prosse bracht de beslissing

 

De Korenaar – Betterfit 3 – 6

A.Rombout 0-1, E. Vellinga 0-2, R. Hoekstra 1-2, L. Ghandy 2-2, A. Rombout 2-3, R. Post 2-4, G. Rijpstra 2-5, E. Vellinga 2-6, N. Krikke 3-6

Betterfit speelde met meer overleg en dat was beslissend. De eerste periode ging gelijk op, 2-2, maar daarna werd De Korenaar volledig afgetroefd.

Hoogtepunt van de wedstrijd was de treffer van G. Rijpstra vanaf links hard in de verste kruising.

 

Preton Nederland – Offinga Kappers 8 – 2

R.v.d.Stap 1-0, J. Scharringa 2-0, W. Buurstra 2-1, R.v.d.Stap 3-1, R. Bruinsma 3-2, L. Boersma 4-2, J. Scharringa 5-2 en 6-2, R. Visser 7-2, T. Helfferich 8-2

Offinga miste enkele dragende spelers en was volkomen kansloos, al werd er slechts gewisseld bij 3-2.

 

Bouwbedrijf Kooistra – Leo Reitsma/Huhtamaki 1 – 4

Leo Reitsma lijkt met deze tweede opeenvolgende zege het juiste pad te hebben gevonden. S. Wierda opende nadat hij eerst de paal had geraakt en A. Barkat herstelde het evenwicht na geklungel achterin bij L.R. Halverwege de tweede periode zette E. Boonstra zijn team opnieuw op voorsprong en G. de Bruin zorgde voor een veilige 1-3. Nadat E. Jongsma met enkele goede reddingen tegentreffers had voorkomen was het G. de Bruin die de eindstand bepaalde.

 

W.I.K. – Fitnesscentrum CCM 2 – 1

Een duel met weinig hoogtepunten. T. Bonnema was in deze fase het dichtst bij een treffer en hij was het ook die het duel open brak. Twee snelle treffers van S. Osinga en R. Boonstra beslisten dit duel

 

Sportcafe de Trije – Zuidema Scheepsbouw 0 – 6

K. Mulder 3x, H. Meijer 2x en R. Frijling

F. Veneman, inmiddels de 65 jarige leeftijd gepasseerd was ook weer van de partij. Hij mocht medewerken aan de gemakkelijke zege die zijn team behaalde tegen het kansloze De Trije.

 

De Jager Accountancy – Schroevenkopen.nl 6 – 3

W.S. Hijlkema 0-1, J. de Jager 1-1, R. Brouwer 1-2, L. Wouters 2-2, J. de Jager 3-2, E.v.Sertima 4-2, L. Wouters 5-2, N. Vietor 5-3, H. Brandes 6-3.

De Jager streed tegen de koploper voor de laatste kans en die werd het door een matig spelend Schroevenkopen geboden. Het was lang een duel met wisselende kansen, maar in de slotfase sloeg het team uit Harlingen genadeloos toe.

 

Bar Yn ‘e Stal – De Struners 5 – 9

N. Rusticus 1-0 en 2-0, J. Diertens 3-0, T. Dijkstra 3-1, F. Vrieswijk 3-2, J. Diertens 4-2, N. Rusticus 5-2, H.v.d.Wal 5-3, M.v.Overbeek 5-4, W. Dijkstra 5-5, R.v.Dellen 5-6, F. Vrieswijk 5-7, R.v.Dellen 5-8, H.v.d.Wal 5-9.

Yn ‘e Stal kwam zonder wisselspelers binnen de lijnen en dat was mede van invloed op het resultaat. Er waren nog 13 minuten te spelen toen De Struners tegen een 5-2 achterstand aankeken. Het team uit Dronrijp raakte toen echter de controle over het duel volledig kwijt waardoor het nog zeven treffers moest toestaan.