Bowling Bloemketerp wint spannende topper.

Het zaalvoetbalteam van Bowling Bloemketerp deed afgelopen vrijdagavond goede zaken. Het bleef na een spannend treffen met 5-4 aan de goede kant van de score tegen concurrent Aldenkamp/Publicar. Tot halverwege de tweede periode ging het duel volkomen gelijk op, 3-3. Y. Brijker zorgde uit een vloeiende aanval voor 4-3, vervolgens raakte R. de Zeeuw aan de andere kant de lat en was de treffer van S. de Vries uit een counter in feite beslissend. Even was het voor Bloemketerp nog schrikken toen R. de Zeeuw in de slotminuut tegen scoorde. In de tweede klasse ging de meeste aandacht uit naar Pannendekkers – Haarsma & de Bruin. De twee koplopers hadden vooraf evenveel verliespunten. Pannendekkers maakten van de desorganisatie in de eerste minuten bij Haarsma goed gebruik via A. Arts en R. Schat. Haarsma kwam met treffers van E. Boes, S. Amels en R. de Vries uitstekend terug, maar Pannendekkers trok aan het langste eind door twee doelpunten van H. Struiksma. In deze klasse kon Keukenland het niet bolwerken tegen Prinsb./v.Dellen. Overigens werd er pas laat gescoord door G. Vellinga en R. Jelgersma, 2-0. De hoogste score kwam deze avond van Steensma. Keizer Autoschade werd met maar liefst 14-2 verslagen mede door treffers van R. Oosterbaan 4x, T. Hoekstra 3x en D. Tichelaar 3x. In de vierde klasse liep koploper v.d.Harst een klein deukje op tegen Tijsma/Nr.1 Hyp. Tijsma won verrassend, maar verdiend met 2-1. Het team toonde meer inzet, kwam via S. Boersma uit een vrije trap en W.v.Duyn bij een uitval op 2-0. S. Haijma scoorde tegen.

 

Bar Yn ‘e Stal – Postbank 2 -6

Y. Reitsma 0-1, J. Bos 0-2, Y. Reitsma 0-3, R. Tolsma 1-3, H. Voordewind 2-3, J. Bos 2-4 en 2-5, Y. Reitsma 2-6.

Yn ‘e Stal had geen wisselspelers, maar kwam na de 0-3 sterk terug tot 2-3. Pas in de slotfase

werd het nog een geflatteerde 2-6.

 

Meijer Plaatbewerking – Panbakker BSP 3 – 2

J. Talhout 0-1, A. Meijer 1-1, K. Pols 1-2, H. Meijer 2-2, T. Lodewijks 3-2.

Meijer leek steeds achter de feiten aan te lopen, maar pakte in de laatste seconden alsnog de verrassende winst. Panbakker miste enkele opgelegde kansen wat Meijer in de wedstrijd hield.

 

Expert Franeker – Tapperij ‘t Noord 1 – 3

R.v.Wier 0-1, A. Bergsma 0-2, D. Poeteray 1-2, A. Bergsma 1-3.

De uitslag geeft de krachtsverhouding goed weer.

 

Autowas Dijkstra – Grauwe Paard 5 – 3

B.v.d.Baan 0-1 en 0-2, F.v.Delden 0-3, A.v.Vliet 1-3, E. Boonstra 2-3, L. Visser 3-3 en 3-4, R. Post 3-5.

Grauwe Paard liet Dijkstra flink schrikken. De wisselstand was dan ook 0-3. Toen Dijkstra eenmaal de aansluiting had was het duel snel beslist.

 

Bogt fen Gune – Snackhouse 3 – 1

N. Sanchez 0-1, L. Vlaskamp 1-1 en 2-1, H. Visser 3-1.

Een duel met weinig krachtsverschil, al won De Bogt verdiend.

 

Bijlsma Meubelen – The Dance Factory 3 – 3

L. Looijenga 1-0, M. Oegema 2-0, J.D.v.Dijk 2-1, N. de Zeeuw 2-2, M. Oegema 3-2, N. de Zeeuw 3-3.

Bijlsma was fysiek sterker, TDF technisch. Het werd een verdiende puntendeling na een leuk duel.

 

Big Ben – Sportcafe de Trije 3 – 1

R. Ysbrandy 1-0, J. de Witte 2-0, J. Terpstra 2-1, R. Ysbrandy 3-1

Hoewel het onderlinge krachtsverschil klein was voetbalde Big Ben gemakkelijker en won verdiend.

 

Bouwbedrijf v.Marrum – Saab W/Bl.Horse 2 – 4

P.v.d.Veen 0-1, A. Lettinga 0-2, R. Broersma 1-2, H. de Vries 2-2, A. Lettinga 2-3, P.v.d.Veen 2-4.

Het team uit Menaldum is in opmars. Het v.Marrum team liet verdedigend te veel steken vallen, vooral in de slotfase.

 

Eco Protecta – W.I.K. 4 – 2

Al in de eerste periode was het duel beslist via G. Scheffer 3x en D.J. Volbeda. WIK bleef knokken voor een goed resultaat en dit leverde nog treffers op via S. Osinga.

 

Braak Financiel Diensten – Cafe Zalen ‘t Holt 3 – 2

Braak speler W.Beimers vloerde ‘t Holt in de tweede periode met een fraaie hattrick. Hiervoor leek het team uit Deinum met treffers van B. Okkema en D. Visser op een zeker zege af te stevenen.

 

De Posthoorn – Anytyme -t Park 5 – 3

De Posthoorn maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Het liet ‘t Park na 3-0 en 4-2 steeds de ruimte om terug te komen. Doelpuntenmakers Posthoorn T. Kemper 3x, K. Roersma 2x en ‘t Park P. Hibma 2x en J. Visser.

 

Regts Yzerwaren – Big Boss 2 – 7

Nieuwkomer J. Talhout was hier de gevierde man met vier treffers. Regts was kansloos, maar bleef zoals altijd strijd leveren en scoorde via H.O.Weever en H. Meijer tegen.De overige treffers kwamen van F.J. Pander 2x en H. Braams.

 

Gekroonde Leeuw – Bouwbedrijf Bruinsma 2 – 4

De derby tussen Arum en Achlum leverde weinig goed voetbal op, maar wel spanning. Bruinsma won verdiend, al kwam het na 0-3 toch even in het nauw. Gekroonde Leeuw kwam bij 2-3 zelfs nog met een schot op de lat . Voor de Achlummers scoorden J.v.Althuis 3x en R. Reinsma met tegentreffes van T. Jaarsma en E. Sjollema.

 

Sportcentrum v.Hurck – Warmtetechniek 9 – 1

Het enthousiaste Warmtetechniek team moet nog veel leren en was totaal niet opgewassen tegen het degelijke v.Hurck team. Bij 6-0 scoorde A. Koning tegen en de overige treffers kwamen van R.v.d.Veer 3x, H. Timmermans 2x, J.v.d.Meulen 2x, K. Malda en M. Bergsma.

 

Regina’s Bruidskamer – Ganzinga Schilders 3 – 1

Een verrassende maar verdiende Regina zege. H. Wassenaar opende van afstand de score en E. Hartog herstelde na een solo het evenwicht. Beide teams kregen hierna mogelijkheden, alleen E.v.d.Laan en D. Riemersma kregen de bal voorbij de palen.

 

V.V.O.E. – H & B Miedema 1 – 0

Beide teams leverden veel strijd, alleen de afwerking ontbrak. Het was tenslotte D.v.d.Veen die een terugspringende bal kon intikken.